December 31, 2010

Past ni xde rahsia antara kita

2 hari berturut2 kamu kol sya kn?
bahagianya..
rasa dunia ni milik kte berdua je..wahaha..
ari rabu tu,rasanya mana pernh pau kol sya
dari kul 10.50PM-12.20AM btl x..?
cume masa yg ari tutt tu je kte ada brk lama,
cz bincgkn bnda penting
bape jam la kamu kol 2 kn?hee:)
saya suke dengar suara kamu,
mole kt tepi bibir kamu.
n saya nantikn something dari kamu dear..
sekiranya ku mendapat penganti,
ku harapkan insan sepertimu kasih,
huhu..lala~~kamu sambungkan ok?
awak,sya hargai diri kamu seadanya.
thank cz beri sepenuh kepercayaan awak pada sya
dan sya terharu bila awak cakap,awak xnk simpan rahsia apa pun dari sya
cz sya ni strawbery of your eye..
u?apple of my eye..:)
hurm
semalam pun kamu kol sya jugak kn?
sya tahu msti kamu terkjt trme msj cm tu dri sya smlm..
sya nk bthu kamu,tp 1000x sya pk ptt ke x brthu..
past 2,dengan kekuatan yang ada,sya bthu kamu jugak pasal smlm.
cz sya nk jd mcm kamu gak,xnk simpan rahsia sorang2 kn?
bila sya cte ape yg berlaku semlam,
pau kte xpe,jgn wat pau tertnya2..
lbh baik sya bthu,dari pau thu sendri..
mcm sya ckp kt pau,
sya brntg dpt pau yg memahami..
thnk dear:)
u make me happy

December 26, 2010

AWAK..

Ya allah berikan lah aku kekuatan dalam menempuh kehidupan yang mencabar ini,
kadang2 ak rasa ak ni hipokrit..
senyum dibibir tapi sakit dihati..
gembira diluar,merana di lubuk hati..
kejamnya aku ni..
huh,kenapa mesti wujud sahabat "umpama duri dalam sekam"
kenapa msti sakitkan hati ak,sedangkan kau tahu,
aku akan terluka,tapi aku cuba sembunyikan darimu..
aku xsangka..lagi bagus seandainya kau jujur pada diriku,
beritahu apa yang dirimu tidak puas hati dengan diriku..
aku sanggup korban ape je untk kau,
tapi tolong jgn luka kan hati ku,sedikit demi sedikit..
kerana aku takut lama kelamaan,
luka yg membesar dalam lubuk hati ni akan timbul perasaan BENCI dan DENDAM.
maafkan aku tidak jujur dengan kau ape yang ku rasakan ini,
tapi aku harap kau faham apa yang ak cuba sampaikan disini.
terima kasih campakkan duri dalam hati ku ini..
bukan niat membuka pekungmu,
tapi sesungguhnya ak tdk sanggup untuk melukakan hatimu.

December 25, 2010

Ya allah Terima kasih kurniakan ak sejuta kegembiraan

alhamdulillah dah submit gak task sitem aku..
mula2 tu takut gak,tp ak gagahkan kaki msk bilik penolong pengarah
untuk submit gak keje ak tu..
ak merupakan orng ke3 yg terakhir la yg present sistem ak tu.
what?ak cm xcaya sistem ak dapat pujian..
"kalau sy bagi sya buat sistem blh?sy tgk sya blh buat sistem"
Kata penolong pengarah pada sya.
biar btu, apa dye kata ni?huhu..
pape pun thnk ye,sya appreciate kata2 en.
tapi jujur aku katakan,ak agak lembab buat sistem ni,
cz minat ak pada database sebenarnya tiada,
tapi,mulai skunk ak kena tanamkan minat tu jugak..
cz ak dapt buat sistem imegresen gabungan 2 lgi stdnt praktikal,
dan programmer di wisma..hope ak dapat laksanakan..cayok2..


kamu dah tua la cucU santa,
but i still hope u alwaYs hensem ok..
Tpkan bg sya la kamu alwaYs ensem n manis dimata sya..
cz sya tergoda ngn mole kmu ditepi bibir..miss ur smile,miss ur voice,n miss everything about u..hee
xkisahla apa pun yg berlaku,sya tetap akan bersama kamu..
would u love me tommorow?
"tommorow n never last"ayt kamu kn?
sya akan ingat kata2 kamu ni..
thnk 4 make me smile after u change ur self..
n sya xkan lupakan kamu la budak pelik..haha..
padan muka,ayh pun senyum je bila sy kata kamu budak pelik,
xpyh nk malu2 ngn ayh sya aw,cz lama2 nanti kmu kena slalu berdepan gak ngn ayh sya..hee..cewah.
erm ada g,thnk cz kamu dah xberahsia dengan sya lgi n trust me..=)

to najwa my best frend:wa,thank cz selalu ada untuk ak mengadu mslh,xksh la pape pun..
u r d bst partner la yunk..
wa,ak akn ingat nsht ko pasal tutt..
cz btl la pe ko ckp tu.buat apala kn wat parut dalam hati sendiri,memg sengaja cari pasal la ak ni...
anggp dye xpernh wujud je kn..lala~~mungkin tu akn buat ak bahagia..
btw sya akn try untk abaikn dia..n xnk anggp yg dye tu wujud..
yes..berusaha sya..!!=)

December 20, 2010

kebosanan tahap melampau


maw tahu sape gerangan 2 puteri diatas??
yg sorng tu sya,yg g 1 new member sya di wisma..
miera..baju kami sama aw..
dont play2,sepakat membawa berkat..
credit to alif cz ambik gmbr kteorng dgn indah sekali..haha..
erm,sumpah ari ni merupakan hari yg pling bsn..
cz xwat pape
hnya mengon9 kn diri dengan facebook,dan ber-blogging.
usha2 blog orng,lyn fb,g mkn,lyn fb tu saje rutin harian ku dan 2 orng bdk prktikal lagi di wisma..
tapi kn,ble nk wat keje,
perasaan malas tu muncul cepat je..
haisshhh....
2 la hidup..
n baru hari ni ak rasa..
BELAJAR lgi best dari BEKERJA.
pnt la,ngntuk la,huhhh mcm2 laaa r...
kalau kt poli..rrr bstnya..
budak rumahku yg meriah,suara kamu yg lunak..
jujur ak rindukan saat indah tu semua..
kwan2 ku wawa,ima,nad,rara jom p queensbay nak?
miss korang gilak2

December 19, 2010

Saya Gembira

Thank you Allah CZ buat sya btul2 gembira pada hari ini.
dan mustahil sya akan lupakan apa yg berlaku pada hari ini
HURM apa yg berlaku pada hari ini,
akan sya pahatkn dalam lubuk hati sya
thnk pau cz gmebirakan hati sya..
memang sangaja sya gegarkn kamu,cz sya dah lama nantikn jawapan n kata dalm
hati kamu,yg dah lama kamu pendamkan.
dan pertama kalinya sya tgk kamu btl2 marah pada sya.
garang gak erk abg kte yg sorang ni..cewah..i like..=p
pau,pertma kali tgk kamu serius,mara aw.
sebelum ni xpernh,mara sya,serius ngn sya pun xprnh
tbe2 ari ni kamu berbh sikap la..ketara sgt..
ape ingt kamu sorng je blh psyco orang..HAHA
perhh pling mengejutkan pau blh cakap,sya mara sbb sy syg awak,xde niat lain
sya minta maaf ye..huh ati ni dah separuh nk terkeluar aw.
tahu x kamu buat ati sy gembra dan dihargai cz xpernh laki mara sy mcm ni,
slalu ayh sya je mara sya..alalla~~g 1,baru ari ni sya trsa yg kamu
baru sedar kehadiran sya..
sumpah pau,sya btl2 xsngka ego kamu yg tinggi tu,blh jth rendah sangat
sampai ayt kamu wat sya terharu sangat
"sy dah nmpk lama khdrn kamu,cuma sy malu nk akui"ayt kamu kn?hee
wak buat sy btl2 bersyukur aw,thnk pau,
cz jd seri dalam hidup sya.
kamula pling rapt ngn sya saat ini..=)
n g 1,hope always mimpi tentang kamu,sya ur fmly n my fmly..
seribu satu kegembiraan buat sya pada hari ini

December 14, 2010

:..perfect two..:

perhh tah mcm mna ak blh terjangkit lagu ni,sekali dengar je.erm saje la la usha2 kt 1 laman web lagu ni,ble hayati lirik dye,meruntun kalbu.n sempat gak ak bg ayt ni kt someone yg bermkna buatku.lirik dye,wat ak betul2 jatuh cinta..bermkna buat hidupku dan kenaganku.."we're d perfect two"who?hnya saya yg mengetahui..lalla~

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Bridge:]
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

[B-Sec 1/2:]
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
baaabyyy meee andd yooooooooou

Hidupku,Ragamku..

3 ari meninggalkan blog tanpa menjenguk.
rindu nk menaip semula,wlpn hari2 memang menaip..
perhh makin lama ak kt wisma,mkin terasa bahang kepenatan..
sumpah memang penat n btul2 menguji tahap kesabaran ak yg meninggi..
nsb la ak dikurniakan kesabaran dan didikan untuk menghrmati orang tua,poyo jerk.
kalau x...
haisss kesian la tuk ktua tu ak kejekan nanti..
hah kisah hari isnin ni,tahap kesabaran ak btul2 teruji,
bila 90% ketua kg tidak reti gunakan komputer.
bukan ape,ni minggu yg ke3 ak jd lecture mngjr ktua kmpung,rasa dah bsn cz ari2 kena wat bnda yg sama..
ya allah,masa tu memang tersa bahang kepenatan,bahang kesabaran..
kemarahan?huh jgn ckp la..tetapi pendamkan sje.
hanya insan tuuttt je yg tahu apa yg sya mahu lakukan saat tu..
nsb la kamu ada menambah kekuatan kesabaran dalam hati ni,
dengan penat,pening kepala,dan batuk2 ku gagahkan diri juga mengajar.
xsangka kesabaran ak ni boleh tahan gak tingginya..
bila mlm isnin tu ak dikejutkan dengan panggilan bang long dari mesir..
waahh miss u.
petang tu dye ada kol,3x p xsdr cz myb sya bnyk bersama dgn ketua kg.
mana xnya,ramai xreti gunakan komptr,so nk relex xde peluang la.
pape pun,mlm tu dye ttp kol ak lgi sekali,kali ni ak angkt cz ak thu tu bng long ak..
huh,wahh epy sungguh ble dpt brk ngn kamu la bng long ku..hee.thnk bng..
wlpn pnt,p mlm tu pnh dgn gelak tawa ku dan bng long ku dri mesir..
crte untuk hari ni,alhamdulillah 80% reti gunakan komputer,happy sangat ngajar hari ni.cz xde la pnt sangat.
n firstday ak ngn bdk2 prktikal mkn sama kt luar..
wow,wlpn xckp seorang,
tetapi disebabkan lapar...merka melantak dengan lahap mknan tu semua..
wahaha..xtermsuk sya ngn miera..lala~~
PETANG..WOW !! sumpah cm xcaya hp ak akn berbunyi,n dapt pnggln dari pau..
pau i like ur new name la syg..haha
serius miss ur voice,mis u last word yang tuut.. tu aw..
n sweet sangat la u cakap ngn mama n adq..
suara cvr macho..poyo..!!haha..
wht ever u do i'm still happy with u.
always!!cz u r d best dear...

December 12, 2010

Khas Untuk Dirinya

Geisha:Tak Kan Pernah Ada

Dia memang hanya dia
Ku selalu memikirkannya
Tak pernah ada habisnya
Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Harta yang paling terindah
Di perjalanan hidupku
Sejak derap denyut nadiku
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya

Reff:
Ku ingin kau tahu isi hatiku
Kaulah yang terakhir dalam hidupku
Tak ada yang lain hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada

Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya

Back to Reff

Kuingin kau selalu di pikiranku
Kau yang selalu larut dalam darahku
Tak ada yang lain
Hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada

Bersalahnya Aku


Ak sendiri pun xtahu..
kejamnya ak kecewakan hati orang.
betul ke tu memang dari ati ak?
atau memang sengaja ak nk tunjuk ak hebat blh hidup tnpa diri dye?
wawa hanya kau je yg mengetahui isi hati ak ni cm mna,
dan kau je yg ada jawapan untuk soalan aku yang ini.
kau je tahu macam mna perasaan ak sekarang ni kan,
coz kau orang pertama yg tahu psl semalam wa..
ble ak minta syaqira yg ego dulu datang semula,
perasaan tu xmaw menjelma,ble xminta tbe2 ego tu datang semula.
ya Allah hebat sungguh ayt ak semalam,
n xpasal2 ak sendiri yg makan hati dengan tindakan ak tu..
ble dye dah banyak berubah ak yg xreti hargai dia.
dulu masa dye mcm2 wat hal,ak relakan je..
npe ak xmcm syaqira yg dulu?
wa mana hilangnya sabar ak yg tinggi dulu wa?
ak dah xmcm sya dye dulu,ak dah jdi sya yg xpernh faham dye,memahami dye.
xmustahil if one day dye akan dapat yg terbaik,btul x wawa?
hurm,makin lama,mkin besar dugaan yg kte kena hadapi n tempuh,
xpe la wa,kte sama je wa..
ko pun rasa apa yg ak rasa ni kn?
ada jodoh xkemana right?
bak kata ko wawa:"bertahun2 mcm mna sekali terpisah sekali pun,kalau dah terpatri tu jdh kte,dye akn tetap sama ngn kte"ak ingt kata2 kau ni wa..
bak kata ima plak:cerita cinta kau mcm cinta 3 musim la sya,mula bek,then berpisah lama,dah tu baik .....,aiii lama2 bersama semula hingga selamannya"blh buat nvl crte cinta kau ni..
wawa,kalau kte duk 1 umh skunk ni,maw sahaja ak mengs skunk depan kau,mcm ak pernh wat dulu dekat kau,
mahu sahaja ak ajak kau tgk pntai di qb..
tapiiii 2 la..
hnya doa kau je g membuatkan ak tabah sampai ke tahap ini..

December 9, 2010

FB ooo FB

Innalillah ak dapat berita dari ayh ku,
tok cik ku,telah meninggalkan kami semua,
rasa cepat masa ni berlalu,sedangkan baru raya thun ni,
ak jumpe beliau,dan berborak2,
tup2 dapat thu dye telah meninggal dunia,
hidup di dunia mana pernah kekal,hanya akhirat yg kekal kelak
semoga ALLAH menempatkan tok cik ku dikalangan orang2 yang beriman,aminnn
hah,bukan hbs disini je crte untuk hari ni,
CUBA TENGOK BAWAH NI BETUL2..
sape erk?
ketua kampung ngeri sembilan,
sape punya keje?
teettt.....

bijak sungguh..
En H,kalau sya tahu td,kim salam sya nk bg nama fb sya aw..
ponoh friend request sya dengan ketua kampung tahu x..
aikkk,nasb bek la ketua kmpung ni baru blja,
kalau mereka terlebih expert
n dah mula duk gatai kcw ank orng,
mcm En H..haha
mmg kamu la orng pertama sya bom dulu..
pape pun,thnk r,cz wat sya termimpi2 ketua kmpung tu semua.
dah la ensem2 belaka,
segak2 belaka..
but not 4 me la nk cple ngn orang teetttt..
2 selera En H ok..haha..
nasib bek la,sya ni dikurniakan tahap kesabaran yg tinggi..
kalau tidak.....


renung2kan dan selama berfikir..

December 8, 2010

Percayalaaa....

ASALAMUALAIKUM..!
hah ari ni tergerak ati ak nk update blog cte psl practical LI ak..
huh,ramai xcaya ak jadi lecture FACEBOOK dekat ketua kampung negeri sembilan.
seramai 400 orang ketua kampung seluruh negeri 9 ku yg tercinta ni..
ni harr korang xcaya kn?
tengok gambar ni,syaqira liyana binti ahmad ghazali yg berada digambar itu ok.
bukan orang lain..!!

mula2 masa ajar tu ok g,hari ke 2,hari ke3.
lama2 jujur ak katakan MUAK xkisah la orang nk kata pe.
p ak sendiri pun xtahu,tahap kesabaran ak ni kuat gak ur..
mana xnya,bukan senang2 nk jd tenaga pengajar pada ketua kampung..
ada yg umur 73,ada yg xprnh tgk cmptr,ada yg xreti bhasa melayu untuk bngsa cina.
cm mna tu erk?huhu.
tuhan je la yg tahu cm mna ak kt sana..
pape pun WISMA NEGERI TERBAIK la..
hidup rasa duk dalam kampus,mcm2 jabatan ada.. =)
walaupun xsemua orang dlm wisma tu ak kenal,
p UNIT PENGURUSAN TEKNOLOGI MAKLUMAT yang terbaik..
sume bek,yg sengal mmg segal hbs..
hiruk,meriuh,meletup 2 la dyeornag..
spe?hnya mereka yg mengerti..
ok la mls melalut pnjg g,
spe yg gelak2 n xcaya tu percaya la.
sy mengajar fb pada ketua kampung n.9..
T.O.L.O.N.G P.E.R.C.A.Y.A.L.A..!!
n.9 maju 20** huhu

December 5, 2010

Dinner At Allson Klana Seremban



4/12/2010
huh,xtaw la cm mna blh buang tebiat pkai baju kebaya masa g umh orng kawen..
dah la,sya ni jns xsuke nk pkai baju kebaya
susah nk jalan 1 hal,n BERSIFAT KEPEREMPUANAN sangat.
pape pun sekali tgk,ok je.
xde la plak kekok..huhu..
puji diri sendiri poyo =)
sebenarnya ok cz posing kt umh sndri,umh yg ok..
sy?tah la kekawan.
hurm,pagi2 dah grk g umh orng kawen..
ada 5 jemputan p yg pergi 4,yg g 1 kt putrajay x g..
4 4 buah umh tu,asyik makan..
xhenti2..dah rasa bdn nek 4kg..wahaha..
xpe,pape pun body still maintain..lala~~
bak kata ayah
"selagi hidup makan,nanti dah sakit xpat makan"
btul gak tu,so pe lgi MAKANNN.....
last umh hnya mkn kuih je,nasi dah xblh nk msk,
cz mlm ni,nk g mkn lagi..
mkn mna?

first tu cm xcaya,lgi pun ak plak jns xsuke nk mkn kt tmpt grand ni..
biasa2 sudah,sekali tu btl my lovely mom cakap mlm ni mkn kt allson..
dah tu ape g,orng dah belanja,apa yng ada kt htl 2 sume sya nk rasa.
p xsempat sangat rasa semua
sebab utama
PERUT DAH KENYANG BALUM 4 BUAH UMH KENDRI
p separuh dari mknan kt htl tu,blh je sumpat dlm prt ni.
rugi xmakn aw..
1 kepla RM48.++..so mkn byk2 aw..rugi nanti..
ingat tu

seefood dye perhh meleleh,pencuci mulut,kek dye sedap gila,sume sedap r,g 1 layanan first class beb..
n pape pun,pelayan dye major HENSEM beb..lala~~
cuci mata sekejb,xbolh lama tkut nanti kena korek mata ngn orng plak nanti..=)
yang best kt sana ada mknan fevret sya.
siap kena label ngn mak
"ALONG TU HANTU AISKRIM,SUME AISKRIM SEDAP JE"
haha..dah realiti aiskrim sedap..
3mangkuk ak balun aiskrim..
sedap sangat..aiskrim ape?
hah ni dye

dengan badan yg dah mengeletar kesejukan cz air cnd dye gle kuat,
ak still relex mkn aiskrim,smpai umi sound n lebel kn sya
HANTU AISKRIM..alala~~
nk wat cm mna,mmg dri skola dulu along ratu ais krim.haha
pape pun d best dinner la,n dinner ni lbh kurng cm clbrte brthday my mum tomorow 5/12
blh x kalau ari2 along nk mkn free kt allson?hee
thnk=)

M.A.H.A



Hari ni tarikh tutup Maha..
now sampai skunk xpat g sana g..
xfair ayah je g sana..
ankmu nk ikut gak..
gambar kt atas ni semua barangan dari negara arab.
ape la ayh ni,beli barangn buatan arab.
hee.
beli la barangan buatan malaysia..
poyo je.
pape pun barang ni,sume sedap2 r..
anakmu juga yang menghabiskan,sampai ayah dapt makan sikit je.
thank cz ingt gak ankmu yang ada di rumah n jelez kt umh ni xpat g maha..
maha d best..!!



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome