December 30, 2011

Maaf

 Kenangan lalu,biarlah kekal untuk selama-lamanya

Bila aku salah tolong maafkanlah

Ku tak ingin membuat kau menangis
Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa tuk berpisah


Aku ingin selalu bersamamu

Walau senang, walau kita susah



Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir 
Kau pergi tinggalkan aku


Bila aku salah di matamu

Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku


Sya tak mahu menangih perhatian atau simpati,atas cerita sedih serta masalah sya,
sebab sya masih mampu tersenyum demi orang lain.

p/s: Berdiam lebih baik dari segalanya,mengalah tak semestinya kalah,sabar lebih manis dari segala2nya..aKu hanya mampu berserah..masih mampu ketawa dan masih mampu tersenyum hanya semata-mata untuk insan yg lain..Saya dah kaya dengan harta benda,dan sekarang saya ingin kaya dengan perhatian,kasih sayang dari keluarga,teman hidup,kawan-kawan juga.

"Kau umpama burung yang berterbangan disawah padi,
kau datang bila kau mahu,
kau pergi bila kau suka,
Dan aku umpama sawah padi
yang semakin hari,semakin menunduk lesu,
semakin pasrah dengan apa yg bakal berlaku"by:sya chot.

Kau lah segalanya

Masih mampu tersenyum,walau bermacam-macam dugaan ditempuhi.."setiap sabar yang kita lalui,Allah pasti memberi ganjaran yang setimbal"

Memandangkan ari ni 1 kelas sahaja baru bermula,dan kelas yg sangat stress *eng je pun,tp tekanan mcm blja programming.ngeg~,blik kelas trs p beli aiskrim.mcm kanak2 kami ber4 mkn aiskrim.tq pda buah hati baru sya,PaddlePop.*sy ngs dlm hati sorang2,org mana tahu kn..thnk paddlepop,always beside me..


Nak manfaatkan tahun akhir di pulau pinang ni ngn korang semua..

Sya belajar 1 benda baru  waktu sya update entry ni "siapa yang salah,tidak penting sama sekali,tp yang lebih penting adalah bagaimana kita nak perbaiki diri masing-masing"..thnk semanis kurma dengan tajuk forumnya "bercinta setahun,khawin sehari"..sya bukan manusia yg mampu bertahan seorang diri,sya kuat sebab adanya K.A.M.U..


i Want to be remembered,as the girl who always smiles even when her heart is BROKEN,
and the one that could always brighten up YOUR day,even if she couldn't brighten her own.luka diluar orang boleh nampk,luka dalam hati,sendiri simpan.daa~~

December 27, 2011

Gatal tangan,berkudis segala bagai dah ni

Geram dengan subjek english yg sgt la aku tak bape nk sukaa..huhh,bru pertama kali msk kelas untuk sem6 ni,dah kasi student stress..sgt suka..but still senyum dalam hati.see..hebatnya ko sya.Tak sabar nak hangout malam ni pergi pesta p.pinang..saje gatal tangan nk update blog ni,cz tibe2 teringat jauh pada buah hati yg jauh di perantauan..*ayt poyo,pang sekali.

You're just d one that i've waiting

Awak2,saya rindu ngn awak la mcm semalam.ngee~*senarnya,hari2 rindu awak.saya semangat nak g mall mesra alam kt s.alam tu ngn awak,dan smgt gila nk pergi I-city lg nek buaian kincir yg dah siap tu.tunggu sy plan ngn budak2 umh sy sekali ye awak..thnk cz "awak akan selalu ada untuk sy".awak2,semalam awak ungkap cerita perjmpaan kita kan,howw sweet dear..wahh tak blh thn lagi r dlm hati..see..udah2,stop smpai sini..

Emotions keep spinning out.Sweet moment at i-city s.alam with him.tq dear

December 24, 2011

Pakai mai sini,Pesta sg,nibong


Penang,here i come..study medy kt p.p ni semula

Selamat tiba di pulau pinang,sonok cz sem last ni parent hantar,so blh mengedik habis2 ngn fmly.Still mcm xpercaya,now dh last sem n dh nk out of p.pinang plak..see,tak sabar nk futher study kt area selatan plak.if sya kata,nk blja kt uitm s.alam blh x??*motif sebenar??haha..ok

Comelnya..peace..me with my lovely housemate..
Pesta pulau pinang kami terjah..seronok bangat kuar ngn budak2 umh ni.pesta ni biasa je la,ada kedai jual baju,kedai makan,taman mini (mcm kt i-city s.alam) but seriusly xbyk lmpu pun mcm kt i-city s.alam..*rindu kngn ngn buah hati,n part best funfair je la..sempat r gak hbskan dekat **.00,main game kt situ..

 Funfair,funfair..hee,peace..
Hah,gmbr kt atas ni,buktinya kewujudan funfair tersebut.g pun tak snap pic byk pun kt sini.hati kami semua berkobar2 nk p I-city s.alam je..bak kata cik najwafis,"msti seronok p ramai2 kt i-city kan?",dear tu tak dinafikan la k..balik tak lewat mana pun,pukul 10 lbh dh blik,cz takut bas tak de.*hakikatnya,hati nk je suh parent bg sebijik kereta lps bawak p.pinang ni*kut dkt n.9-p.p ni.Saat bersama budak2 umhla,part pling gembira.tak dpt nk digambarkan.

Nota jari : Bersama kawan2la,saat paling indah buat sya..hopefully bila nanti dah jauh2,persahabatan ni terus berkekalan..ok,bluehypo n sya nak say,Jumpe lagi u all.

p/s :try pakai spek semula,sebelum ni bersama lens.New spek,new sem.so fair..en buah hati tahu,maw kena ayat manja dari dye.haha..bye..

December 15, 2011

Jom serang tutti fruity

Pink nampak lembut si pemakainya,tp hakikatnya,sya tak lembut mcm pink tu.

Hye2,duk umah sempena cuti sem ni,byk membuat sya ketawa dengan keletah adik2 sya.Sbr je la ngn budak2 ni,pecah perut dibuatnya,kadang angin juga,tp angkat tngan awal tu,idak la erk.Orait,memandangkan semalam baru dpt surat cinta *result pointer dr ipta sya,jd sya pun ambil pluang utk byr yrn..

Jadi,majulah sukan untuk negara..yeaahhh..

See,so simple mimple laa pakaian hari ni,cz ari ni nk lari2 dalam hujan..*time hujan masa kuar ni.Dengan kereta yg dipandu oleh my mom,so serangla Bank Islam+Maybank..wahh,maju dah skunk ipta sya,msa byr yrn tu,ada gak list nama sya sbgai student Ipta..abg pgawai tu siap ckp "Bdk it programming ye *riak jab,awak bdn kecik but dh final yer??ok,majulah sukan untuk negara" tak memasal je,msk sukan dari abg tu.ngegg~~

 See,nyam2 ok,makan tutti fruity ni..Jom serang lagi?


Ok,lepas setel bayar yuran semua,bthu kt my mom "umi nk mkn tutti..jom serang tutti",then my mom say,ok..*gila sporting tak??my mom bg duit,kami bertiga g beli..3org mkn,habis RM44.55..Cz 10g RM0.53 sen kn aiskrim tu,but puas..knyg melantak..Segala pahit yg kita rasa,pasti akan hadir manisnya..Hidup umpama aiskrim,hargailah ia sebelum cair..see,betpa nikmatnya aiskrim dlm khdpn kita..haha..*melalut
Nota jari : buat regangan sikit.hee.hadapilah hidup-hidup anda dengan ceria bersama keluarga,pasangan,kawan  sekalian.Doa sya,moga korang bahagia selalu.daa

December 14, 2011

Air dicincang,takkan putus ok



See,sweet couple family gi tu..

Entry ni bertajuk "Air dicincang tidak akan putus" Orait hari ni,sya nak create entry ni,cz sya happy lepas dinner kat luar dengan family tercinta,sempena meraikan pointer kptsn sya.Orait,sedang bersiap,baju sya sama plak mcm my lil bro..jdi tbe2 tergerak hati nk create entry ni..

Sya bersukur sangat sebab punya adik2 yg memahami+sporting hbs..whY sya kte sporting hbs,cz bila sya kenalkan Buah hati sya dengan 4 adik sya,adik sya semua sporting hbs,dan byk tnya pasal lelaki yg berjaya rebut hati kakak dye.*kau adoo??yeahh bhgia sgt,bila mcm2 soalan dyeorg tnya berkaitan dengan abg ipar dye..
ciuman dari adik tercinta,tak pe,ni muhrim.hee.tak batal wudhuk

Tak mcm sesetengah adik berdik tu,asyik nk condemn,dan melemahkan semangt je..sya,as a sister,sya suport adik sya kearah kebaikan.lbh2 lgi,psgn hdp,sya xkan kacaw mereka,kalau itu pilihan mrka,mrk jga tk pernh nk hlng sya jth cinta dgn sesiapa.bak kata ayah sya yg tercinta "sendiri pilih pasangan hidup,sendiri tnggung nanti,tp utk ank pmpuan ayh,ayh harp seorg lelaki yg blh bimbing ank ayah,thu mengaji,solat dan tak jahil tentang agma islam" so,pndai2 pilih psgn la k..
We love each other..we sweet 4 ever.

wat masa ni,sya dah ketemu psgn sya,moga perhubungan sya dgn dirinya,kekal abadi hingga akhirat kelak.sya hrp dye juga blh bimbing sya,bukn sya yg bimbing dye..Alhmdulilah,keluarga sya menerimanya dengan hati terbuka,dan adik2 sya juga suka+sporting dgn kehadiranya merangkap buah hati sya.moga ukhuwah yg terbina antara sya,dan dirinya kekal untuk selamanya.Insya Allah.


Nota jari : Sayangi keluarga anda,sya tak lahir dari keluarga yang kaya,tetapi sederhana,sya bersyukur,kerana hidup sya dilimpahi dengan kasih syg family tercinta.



December 12, 2011

Jawapan jujur dari Sya aw..


1. Nama anda?
~>Syaqira Liyana Bt Ahmad Ghazali

2. Skunk tengah wat pe?
~>Tengah jawab soalan2 ni la..:)

3. Apa yang menarik tentang anda? .(max 3 jwpn)
~>1.Mata saya yang bulat
~>2.Senyuman saya yang manis
~>3.Mole bawah mata saya yang cute
~>4.lesung pipi saya sebgai penambah seri (saje lebihkan.hee)

4.Apa yang anda suka tentang anda? .(max 3 jwpn)
~>1.Banyak cakap
~>2.Terlbih peramah..lalala~~
~>3.Suka senyum,tp senyum bertempat

5.Fizikal diri anda yang anda suka? .(max 3 jwpn)
~>1.Mata saya..
~>2.Jari tangan saya
~>3.Tapak tangan saya

6.Fizikal diri anda yang anda kurang suka?(nyatakan).(max 1)
~>Semua sya suka,tiada yang tak suke..sume ni anugerah yang tidak terhingga

7.Perkara manis yang pernah berlaku dalam hidup anda.(min 1,max 3 jwpn)
~>1.Saya lahir dalam keluarga yang sederhana,tetapi bahagia.
~>2.Memperolehi sijil anugerah ketua jabatan,(dekan) yang boleh dibanggakan pda keluarga,dan jd cnth pda adik2.proud my self
~>3.Kenal erti cinta..yeah,before ni tk thu pun.

8.Perkara pahit yang pernah berlaku dalam hidup anda(min 1,max 1 je)he
~>1.0f course la perkara paling phit,sewaktu kita kehilangan orang yang kita sayang,tak kisah la,keluarga,kawan,or sesiapa sahaja..sya dah hilang seorang nenek yang sangat penyayang..:(

9.Sifat buruk anda?? .(max 1 jwpn)
~>1.Ego yang kadang2 sukar dikawal + cemburu.yeahh mengaku bebeh..:)

10.Sifat baik anda? .(max 3 jwpn)
~>1.Kalau marah,saya pilih untuk berdiam..
~>2.Cepat sejuk bila marah
~>3.Mudah memaafkan,tetapi sukar melupakan (ni baik x??)

11.Sudah punya buah hati?
~>Ye,saya ngaku saya sudah memiliki buah hati


12.Namanya buah hati anda siapa?
~>Nak kena jwb ke??Muhammad Fikri Bin Jamari.


13.Sudah berkenalan dengan keluarga anda,reaksi mereka?,dimana ye?
~>Dya sudah berknln dgn klurga saya,reaksi keluarga,semua menerimanya..di I-city s.alam.so sweet..


14.Selalu date naik motor ke,kereta ke,keretapi ke,bas ke?(terpulang bg jwpn bpe byk)
~>Naik kereta..moto?nopee..


15.Pasangan anda tu bagaimana? .(max 3 jwpn)
~>1.cool n tenang..
~>2.matang dan mudah bawak berbincang
~>3. setia *saya beri kprcayaan pdanya,dan saya yakin serta dye seorg yg penyayang


16.Harapan dan impian anda dalam hubungan? .(max 3 jwpn)
~>1.Nak khawin ngn dye boleh x??lalala~~
~>2.Nak hubungan ni kekal hingga diakhirat kelak
~>3.kalau blh nk jadi keluarga contoh,sweet,bahagia buat seluruh warga penduduk di muka bumi.hee


17.Tiap hari perkara wajid yang anda lakukan?(max 3 jwpn)
~>1.Solat diutamakan (kalau ABC tu phm2 la)
~>2.Makan..sehari tak makan,woooo..krekk aw
~>3.Mandi+gosok gigi+sabun..wajib..ni wajib ok..hahah


18.Perkara yang paling ditakuti oleh anda ? .(max 3 jwpn)
~>1.Kemurkaan Allah,tp sya hambaNYA yg lemah,selalu saje buat slp
~>2.Kalau ayah sya marahh..takut woo
~>3.kalau kecewakan harapan mak ayah dan buat mak sya mengis..marak api neraka,kalau setitik air mata ibu menitik kecewa sbb kita..tak mahu..minta dijauhkan.amin


19.Perkara yang wajib anda bawa bila keluar ? .(max 3 jwpn)
~>1.Purse+Kad2 yg berkenaan
~>2.Handphone
~>3.barang wanita.nk cnth ke??eg.lips,perfume,tisu muka..yeahh wajib


20.Hobi yang anda suka buat? .(max 3 jwpn)
~>1.Surf internet
~>2.Mesej kekawan dan tersayang
~>3.Jalan2,shopping,movie time at cinema..yeahh bebehh


21.Lagu kegemaran anda sekarang ni?? .(min1,max 3 jwpn)
~>1.Permata yang dicari (dri dulu smpai sekarang)


22.Perkara yang anda teringin buat sekarang ni? .(max 3 jwpn)
~>1.Teringin nak tengok pantai bersama buah hati..*ueww dh romantik sangt la tu..
~>2.Nak ajak umi ayah,adik2 p makan kat luar sama2..
~>3.Teringin nak drive kete sorang2 skunk ni,n jalan2 ke luar negeri sembilan..blh x ayah?he


23.Tempat yang anda teringin lawati? .(max 3 jwpn)
~>1.Mekah + Madinah.walaupun tmpt ni dh 2x jejak(alhmdulilah) but,sya teringin nak kerjakan haji dengan umi ayah,serta suami yg akan jd pendamping sya kelak.
~>2.Nak pergi england..cz teringin nak tengok stadium old trafford,dan tgk pemnt bola sepak sya MAN U beraksi dipandang..bakal suamiku,1 day,bulan madu kte g sini ye..hee
~>3.Australia,nk men ngn kangaro.nk p gold coast,men ngn salji blh tak??:P


24.Sebelum anda mati,apa perkara yang anda ingin lakukan? .(max 3 jwpn)
~>1.Nak betul2 bertaubat+jadi isteri.anak yang solehah
~>2.Nak balas jasa kedua ibu bapa yg membesarkan sya selama ini
~>3.Nak tunaikan haji dulu..


25.Kerjaya yang anda ingin lakukan dan capai?? .(max 3 jwpn)
~>1.Ni paling utama,sya nak jadi PENSYARAH,nak didik anak2 bangsa
~>2.jadi cikgu pun boleh juga,didik ank bngsa juga kan??hee
~>3.nak jadi pakar ekonomi..:)walaupun kos sekarang IT,but mnt ekonomi tu,tk pernh nk berkurang.

WAHH,Penat juga jawab soalan2 ni..yeahh selesai juga,akhirnya..lepas tensen yang tak tahu nak buat apa..sesape yang nak jawab soalan ni pun boleh..jujur dari sya.moga ketemu lagi..tata






Selamanya..Amin

"Meeting you was fate,becoming your friend was choice,but falling in love with you,was compltely out of my control"

Don't break my heart please,but if u want to run away,just do it,and don't come back.."dont cry because it over,smile because it happened.."♥ just be yourself,it's more important..I'm not a perfect human,but i try to be a perfect woman..that all..♥ :)

Bila pergi mcd,msti trgt dye..Dan dy thu,saya fanatik mcd flurry.


Yeahh bebeh,hye dear..See my status at fb..btw,ramai yang care about me,tnya npe status mcm ni..ngee~~.npe sya kata mcm ni??coz sya rasa,sya happy..*ayt status mcm nk minta penampar,tp hati  happy..gila rasanya..orait,today is my anniversary..with en buah hati.nope laa,but my friend..4year we still together as a friend..yeahh dye tiada galang gantinya..


12/12/2011,tarikh yang mungkin bukan penghujung..walau mcm2 terjadi masa persahabatan ni,but i try my best to be the best friend 4 dye..*xnk guna her/him..bersyukur gila ni,bersyukurnya..ok la,xnk wat entry pnjg2,cz nk rasa sorang2 je gembira ni..hee thank 4 dye..thnk cz wish..wallaaa..

December 9, 2011

Sweet Moment at I-city S.alam

Seriusly,simple today..

I-city s.alam,here i come..akhirnya dapat juga jejak kan kaki ke I-city,dh byk kali utarakan pada famly,tp ada je halangan,lastly ari khamis ni gerak juga p I-city,ingt nk p sox(jumaat),tp my mom kena p thailand,ada urusan..Berbekalkan alasan,minggu depan dah nk balik pulau pinang,tu yg dpt p I-city.tq my mom,my dad cz bawak p sini..Suka sangat..


Family tercinta sya..sya tak perlukan hidup mewah,sya perlukan mereka..

Habis segala selok belok I-city tu diterjah..dan adik2 sya bengang ngn sya,cz pasal sya,dyeorang tak pat msk snowwalk..sory,along tak minat nk msk tempat mcm tu,ais dye tebal,xmcm kt genting,so along ambik peluang dari byr Rm25 msk snow walk tu,lebih baik main game yg ada kt I-city tu,lgi best..game pe??cable car,buaian pusing,pirate ship..usha bawah k..byk g game yg main,tp ni je yg sempat di shoot..terbaikk..

Cable car,ronda2 1 I-city,max 2 orang,Rm10.00..best..

 Pirate ship..Yeahh,senak perut sya woo,nsb xmuntah je.Rm5.00 sorang

And lastly,hahh part ni yg...Jumpa ngn en buah hati sya lg..sonoknya dye dah jumpa ngn famly sya..Akhirnya sempurna..tu la,org dh ckp,ayah orng ok,gugup ye,but still cover macho n sememangya macho laa..adik2 sya pun suka kamu en buah hati,relex n cool je..ermm,sedap men tarik pipi sya erk,perhh sentap habis trk pipi sya ni,skit woo..sox lusa,trik rmbut kamu plak mcm ari tu..werkk:P.n thnk potong rmbut+ pkai kst..saya sukaa bangat.!!All 4 me right??awak nmpk kacak..:P En buah hati,sya hargai sangat,kamu datang ke I-city..
bukti pertemuan diriku dn dirinya...yg len biarlah rahsia..sweet dak??:P

December 7, 2011

Ombak rindu..

I love u so much mom..

Lama tak update blog,cz kemalasan yang melampau batasnya..ngee,before nk story mory ,sya nak wat dedicte to my lovely mom..HAPPY BIRTHDAY MY MOM..maaf laa,along belanja makan kt kedai biasa2 je,hadiah pun biasa2 je..nanti along dah kerje,along bawak umi makan kt allson klana lgi ye..tk pyh fmly blnja,biar along blnja..muahh,dan salam + ucapan dari along juga ikhlas dari lubuk hati along..terima kasih umi,didik along hingga ke tahap ni..along berbangga dengan pencapaian umi didik along,along nk jadi mcm umi,sayanggg umi..muahh..

Opss,copy cat here..!!ngee~~skirt today..

Same??ooohh idak laa,adik sya lawa,sya idak..dye kurus,sya gebu,but we always love each other..tak de plan nk p tgk ombak rindu pun ari ni,bajet nak bngun tgh2 ari,tup2 kul 9 mak su sya kol,"yana nk p tgk wayang tak?"what!!wayang,perhh peluang dgr wayang ni,mmg sya tkkan lpskan..so dengan mandi tergesa2,bersiap pun ala kadar,so trs serang term1.shitt,sya tk suka term1..wayang term2,jusco seremban lg terbaik..  

 
3 tiket,for 3 ladies

So berbekalkan kereta waja,dan mak su sya,direct trs g term1,then ambil tkt wayang past 2 jalan2..best ari ni,cz tk sangka plak ada book fair 2011 kt term1,xlpskn peluang cuci mata tgk novel..sya nak beli??ooo idak laa,mak su sya je gila novel,so pinjm kt mak su sya je nanti..*saving sya..Ohh ombak rindu..kau mengugat imanku untuk mengejarmu..tp,hampa belaka,jalan ceritamu tidak secantik mcm di dalam novel ombak rindu yang ku baca..tp tk de la kecewa,cz 3 babak,buat sya mengalirkan air mata,sentap+tacing beb..4**** sya bg..

tibe2 tkr baju kn??ni gambar hang out semalam.hee

Novel lagi best dari movienya,cz dlm movie byk babak dy cut..lps tu,dalm novel kte izzah duk aprment,npe dlm movie izzah duk kt tepi pantai..kalau nk sya comparekan novel,rasanya 30% shaja sama dalam novel ombak rindu..seyes,novel lgi best dari movie..tp spe yg blm tgk movie dye pun,korang tk kan nyesal juga,movie pun best aw..lgi best kalau korang p tgk ombak rindu dgn org yg korang syg..ok..thumb up for novel ombak rindu..opss lupa,thnk to mak su,cz blnja tgk wayang,n mkan kt penang street..buat sya rindu sama pulau pinang laa..ngee..bye




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome