January 30, 2011

ku berjanji kerana cinta

video


Assalamualaikum..
hari ni indah sekali dalam hidupku..
dan kalau blh hari2 aku nk dengar sebutan "C.I.N.T.A" dari dye..
can u do it 4 me my lovely pau?
n 4 d frst time ak dengar perkataan 2 dari dye..
selama 1 tahun 4 bulan aku menanti perkataan itu,dan isi hatinya.
dan baru hari ini aku merasai hangatnya sebutan tu dari dirinya..
"sya..pau cintakan sya ikhlas..pe yg pau buat ikhlas tok sya.jgn ragui lagi pada pau"
wow..hampir pengsan dan nak tercabut jantung ni pau..
walla wei..senyuman xlekang dari bibir aw..
hurm,cubit xmahu,kalau sya mahu..
ala3,so sweet..
if kamu berada depan mata sy skunk,kamu tahu apa sya nk wat?
xtahu kn?haha..shhh..
nantikan 1 hari nanti ok my pau.
kmu ngada2 ngn sy xpe,ngn pompuan lain syaqira liyana cemburu..
tp ngn kamu punya mak,adq 2 xde la..haha:)
btw thnk 4 trust me 100%,sya pun xtahu mcm mna la,
pau blh percayakan sya 100%..bila sya tanya jawapan kamu:
"hati pau kata,sya pilihan pau",
kamu yakin sekali..sya tkut nk ltk harapn tinggi dalm hal mcm ni,
cz sya tkut terluka lagi..
bukan xcayakan kamu ok..
btw thnk 4 everything,n thank kembalikan semula kebahagiaan sya..
penantian sya selama ini,xsia2..
sya xksh berapa tahun kena tunggu kamu,
tp bila kisah kte berakhir lepas ni..
mungkin sya perlukan masa bertahun2 untuk luputkannya dari ingatan..
sy xsayang awak,tp im fall in love with u..
sya berjanji keran cinta,
selagi sya termampu,sya akan jaga hubungan ni,
cz kamulah permata yang sya cari selama ini..
penantian yang sya lalui semata2 untuk memiliki hati fik dalm tempoh yang lama,
banyak mengajar sya erti kesabaran,ketabahan,kesetian dan kejujuran..
hanya kamu..dan seandainya kamu hilang lagi.
mungkin akan mengambil masa bertahun2 untuk sya merawatnya..
insya allah bak kata kamu:

"smge hbgn kte terpelihara"

"all 4 u
just i said
just 4 u my dear"

January 29, 2011

SAY:good bye pada kenangan pahit

Ya allah kau berikanlah kekuatan,ketabahan dalam hati hambamu,
dalam menempuh segala dugaan dan cabaran hidup ini
btl ke,orang lain makan hati bila lihat aku bahagia kini.
dan kenapa aku rasa ramai yg makin menjauh..?
pagi2 lagi ak dapt msj dari kawan,
dan aku xthu kenapa,dye mcm xselesa denganku saat ini.
kenape,kenape dan kenape?
kadang2 nak je aku lukakan hati sendiri demi melihat orang lain bahagia
tapi bila diingatkn semula kata kawan ku:
"sampi bila ko nk derita,n tgk orng lain bahagia sya,
kadang2 kau perlu pentingkan diri untuk kebahagiaan kau juga"
kadang2 btl juga apa yang kawan2 nasihatkan pada aku.
btw ak xsanggup..
hurm..lepas sorang2 hilang orng yg disayangi..
blm selesai kes yg sorang ni,kes orang lain plak datang.
mcm mna,kalau ak merasai juga apa yg kawan aku 2 sedang alami,
kehilangan orang yg disayangi..?
mungkin ni yg terakhir aku rasa,dan akan ambik masa lama untuk pulihkan luka dalam hati..:)
sakit bila orang yg kita sayang,tanpa kata apa2 trus mnx putus..
wtf boy..2 my lovely frnd,
bak kata ak ngn *****,ko xrugi pape if boy 2 tinggalkan ko..
thu sbb apa?
bak kata *****,kalau btl boy tu sayangkan ko,
xkan senang2 dye akn tinggalkan ko..
percayalah..
xpayah la ko tagih sayang orang yg xudi..lepaskan semua kenangan tu semua.
aku mengeti dan aku pernah alami juga apa yang ko rasakan saat ini,
apa yang mampu ak cakap skarang ni.
pahit yang kau rasai sekarang ini,akan diganti dengan bermacam2 kemanisan.
aku harap kau tetap tabah..dan mcm ak cakapkan dalam kol
"ko hilang 1 boy,tapi ko x hilang syg dari kawan2 ko,dan family ko.."
adatlah dalam perhubungan ada pahit ada manis..
yang lepas,biarkan berlalu..selamat tinggal pada kenangan pahit 2.
:) i know u can do it to forget about a boy..
go..go..go..

January 25, 2011

my new car parking in my family home..♥

perhh terkezuuttt mangg aiii..
mana x nya,adik ak panggil..
dialog kami spt ini:

alang:long,kuar la bilik cpt
along(aku):knpe?
alang:ada hadiah besar,xblh bawak masuk
along(aku):apanya?
dengan tgn ak yg kurus,adik ak trk kuar umh..
WWWWOOOOOOWWWWWWW
TAHU APA YG AK NMPK?
ini..!!

perhh sungguh ak xcaya bai,ak ingatkan mimpi je..
xsangka realiti..
yg penting,automatik..
so 1 day ak blh bawk..
cun la..haha..terbaik la umi..
semangat along ni tibe2 je datang nk pegang stereng kereta..
walla wei..
nk xnk,along kena berani gak bawak kete..
along plak yg happy..
n pling bst no plate krete 2..
9101..
thun lhir ku..91
01 diterbalikkn bln 10 adalah buln kelahiranku..
waaaaa ak akn ingt smpai bila2 r..muahh3..
1 day,ak akn pulun n drive kete ni..
walla weiii...terbaikk..muah..

En Pau ..

assalamualaikum,
frst sya nk kamu thu en pau,yg sya syg sangat ngn kamu n risau dengan keadaan kamu sekarang ni.
btw thnk 4 trust me..
erm,demam kamu terlalu panas sampai cecah 39*c plak..
dah seminggu dear,n baru hari isnin ni nk g jmpe doc..
demam kamu tu bukan dmm biasa,
demam luar biasa,n i know about d fact..
erm,mcm sya cakap.
sya nk jmpe boy sya minggu ni sihat2 je.
mean,sya xmahu jmpe kmu time kamu skit.
cz sya xrela tgk kamu tnggung skit sorang2..
masa ptng isnin kmu msj 2,sya mmg nk suh kamu blik minggu ni je,jmpe mama.
kira cancelkan date kita minggu ni-28/1-
tp sya tkut sya slp cakap,n kmu plak mkn hati.
ye la,tkut en pau sy ni pk sya xmaw jmpe kmu.
tapi malam 2,rindu sya trus hilang,ble dengar suara kamu.
wlpn masa tu kmu tgh btk2 n bersuara romantik kn?hee
kmu mmg phm kata hati sya,akhirnya kmu mnx maaf n say kamu xblh dtg mnggu ni kt snwng,cz nk blik jmpe mama..
kmu thu,time 2,senyuman kt bibir sya xlekang,mmg sya nk sangat kmu blik jmpe mama,
cz skit kmu ni..risaw..
sedikit kecewa,tetapi diubati sepenuhnya tatkala kamu cakap
"abah x kisah if pau nk dtg senawang,abh dah thu"
masa ni,tuhan jue tahu..
bahagianya,thnk dear..
en pau,sy hargai perbuatan kamu selama bersama dgn sy..
mcm sy cakap,kita mereancang tuhan tentukan.
mungkin blm tibanya lgi..sabar k syg.
sya ingt kata mama
"penantian 1 penyeksaan,disebalik penanti ada sinar yg menanti"
btw,kamu blh tuntut untuk sy suap kamu makan nanti aw..hee~~


u r my sweet thing that i have..
"all 4 u
just u said
all 4 u my dear"
i still remember this word..

January 23, 2011

Date..


amaran:jangan tergoda
hak milik en pau saya..:)

perhh gila poyo statement,saje je ltk pic tu,
cz rasa mcm nak la..haha
skti sya la kn,blog sya,nk ltk pape pun sya punya pasal la kan?
suke ngn pic ni..thnk pda phtgfr sya k..
like3 hasil kerja kamu..muah.
hah..
sungguh indah hari ni..
lepas gak hajat ak untuk membeli handbang..
niat nk beli 1 je warna cklt,p dah terberkenan ngn 1 handbag pth ni
so pe lagi?angkutla..
so untuk ari ni je,ak memiliki 2 handbag baru..<3
beli kt mna?giant senwang..
hah,lupa..
hari ni utk pertama kalinya ak date..
date ngn spe?my lil bro..
n dye jdi drver,peneman shopping ak..

gmbr separuh je,xblh gmbr full
byk sebab2 tertentu..hee

thank ok bro..
erm,tp kn masa dlm kete kepala asyik ingt kt 1 mamat ni je..
wow,alangkah indahnya bila yg memandu disebelah tu en pau sy..
walla wei..
angan2 setinggi gunung:)
xpe3,insya allah,1 day akn jdi realiti kte..
hurm,ble trgt dye,tbe2 je risaw..
td kmu kol kn,hurmm kamu jaga kshtn 2 bek2.
mkin trk plak..umi pun demam aw.
n seriusly,im so sory cz xtunaikan hajat kamu.
sya xreti nyayi la dear,n sya segan nk nyayi untuk lelaki
wlpn kmu ni sy punya,perasaan segan tu ttp xblh dielakkan.
mybe kalau diizinkan Allah,dpt la kmu dgr suara nyayian dari sya.
i miz u 2 dear..jaga diri bek2

January 22, 2011

KEBAHAGIAANKU..:)

rasanya masih xterlwt lagi ak wish
selamat menyambut perayaan thaipusam
pada yg menymbutnya..n best bg ak cz cuti pada hari khamis.
ak rasa time ak praktikal ni la,pling byk cuti..
huhu,like3..
n pada hari jumaat merupakan hari yg dinanti2kn untuk ak..
cz sox cty..
waaa,bst3..
membilang hari,bila la nk abz praktikal ni,bsn termat n memenatkan.
rindu nk wat assgment,lab work..:)
hah,memandang kan hari pun hari jumaat
n cty rehat kt wisma lama 2 jam 15 minit rehat,
so ak ngn miera menjejakkan kaki ke seremban parade..
mmg tiap2 ari jumaat kte g sane pun kn miera?hee..
miera thank sangat2 aw,cz teman sya beli jam tangan idaman sya..

Jenama:B.U.M
Harga:120.00
love gila jam ini..muah3..:)

hurm,tibe2 rasa ada yg kurang plak.
hah,en pau.
tiba2 teringat en pau saya..:)
erm dont wory dear,over all ok about me..
sya kuat la.
xmakan ubat pun xpe aw,xmcm kamu..
xkuat,so kamu kena mkn ubat byk2..:)
btw thnk pau,cz tumpahkan 100% kepercayaan pada sya..
sya akan jaga kepercayaan awak 2,dan xkn raguinya.
pau,sya xsabar nk tunggu kehadiran kamu pada sabtu depan..
walla wei..rindu gila..
xde aral melintang kte date ok..
orang rindu kamu la,
sama mcm kamu rindu saya..kan?
tinggi mana kamu rindu sy,tinggi lagi rindu saya pada kamu..
thnk 4 everything dear..:)

January 18, 2011

bloggy !

waahhh dah bersarang lamanya my bloggy..
fuh3,dah bersih pun ko erk..
huh,miss ko la dear..haha..
sengal..
mcm2 bnda yg mnghalng ak untuk meng"update" blog ni..
sbb dear la,sbb keje la,sbb sistem la n mcm2 sebab la..
sebab pling utama pnyakit MALAS..haha..2 mmg utama sekali r..
hah,memandangkan ak dah strt menaip untuk hari ini,
so ak nk crte untuk hari ni.
terbaik seh,setelah lama meningglkn stereng krete,
cz gara2 wat drift kt simpng tamanku,
akhirnya ak kembali ke posisi ku,drive krete selepas pulang dari tmpt praktikal,
btw bukn krete ayah yg ak slalu bawak,
tp...
ari ni tkr selera,krete my mom..iswara..
sbnrnya ak msh kekok ngn krete ni,ak tkut..
p ak gghkn dri,n tnmkn keykinan yg tinggi ak drve gak krete..
nk gelak time msk simpng tman,ayh ak tkut ak membelok..
belok tajam sehh,nsb xkena tmbk jalan..terbaik kn along bawak ayah?hee
xpe3,biasa la mula2,nsb xbercium ngn tmbk jln 2 kn..:)
hah,disebabkn exctd bawak krete,
petang tu apa lgi,
bawak jaln sama itu krete g msk tmn2 kt senawang..
tapi,setiap kali jmpe bukit,ak akan ngelak.
ak snggup lalu jalan jauh aw..huuh
n masa drive 2,ada plak fotogfr ak yg terbaik n free byrnnya..
so pe g,dye pun ambil la gmbr ak yg tgh xcted memandu..
ni har..
tebaik kn?<3

saya xtinggi,jd krusi krete hruslah kedepan..
harap maklum !!


muka excited n poyo dapat stereng krete n drive tnpa parent disebelah

pape pun,hari ni mmg hari yg terindah buat sy..
n kngn smlm xkn sy lupa dan sy record untuk selama2nya en pau..
i miss my kedondong syaqira liyana,i luv my bubu syaqira liyana,i need u tok selama2nya.."thnk 4 dis word n thnk 4 dis moment..seyes i really appreciate dear..
walla wei..terbaik..<3

January 11, 2011

NIKON D3100



wahh baru hari ni impiankn ku termakbul,
disaat melihat camera ini dibawa pulang kerumah..
nikon D3100.
wahahah..
cm xcaya,walpn cmera ni bukn milikku,tetpi adalah milik kluargaku
namun ble dah msk dalm kluarga ak,kira sebahagiaan gak la kn untuk ak kn?
hee..korang ni terbaik la..
abg ngn alang..nanti blh shoot gmbr along byk2 secara free kn?
kata adq beradik..muah3..
haha,membodek no 1 la ko ni sya..
erm,sblm brte gmbra ni berlaku pada ak untuk hari ni,
yg x bestnya ak dah dpt sistem..
wahhh I'M FALL IN LOVE WITH U LA SISTEM
perhhh..like2 sungguh r.
sistem mcm nk pch kpla tgk,tp ak ykn ak blh wat punya la..
nk seribu daya,xnk seribu dalih..
wahh cayok2 sya..
xpe lama g,buln 4 kn nk abz praktikl..
ko blh punya la..
xde bnda musthil dalam dunia ni..

p/s:harapanku,huh cepat2la hbs wat sistem ni..maw pulang poli blik pulau ni..
:)rindduuu..

January 8, 2011

impianku,hobiku


assalamualaikum..:)
hari ni sya senyum sendirian..
sya thu mesti ada yg pelik cz dah bsr2 mcm ni pun sya still mahu main basikal..
what everla,sya gune duit fmly sya,bukan duit fmly anda..
hobi sya nak main basikal,jdi sya tunaikan la hobi sya tu
xsalahkan?
jnji sya xkcw hidup anda ok.:)
akhirnya tercapai hajatku untuk memiliki sebuah basikal..
yes,wlpn x sehebat basikal kamu pau masam,tp function still sama..
KENA KAYUH..werkk..:p
kenapa sya ambik warna putih?
cz sya suke warna putih,lepas ni blh la seiap petang sya ronda taman,
smbil menghirup udara yg terlebih segar ditaman ini..
nak kayuh sampai tmpt praktikal pun blh..
p sampai2 trs tido la,cz kepenatan..
hah ckp pasl wisma,kalau blh xmahu tempuh isnin ni.
sebab utama,ak dan bbdk2 prktikl akan dapt task..
task?huhu..task yg pling gerun bg ak..
BUAT SISTEM..!
ya allah ak mohon kepadamu,kau permudahkan la urusan ak dan student praktikal..
amin..sya harap sangat..
mls melalut pnjg,now ak nantikn msj dri seseorang yg mmbuatkn ak tertanya2 apa yg ingin dye perkatakn padaku pada wktu semalam.
just wait n see..lala~~
tata:)

January 7, 2011

ragam manusia sana sini

kakakikikukukekekokolalalililululelelolo..
assalamualaikum~~
miss nak menaip n bergosip sendiri dalam blog ak..
thu kenapa?
point utama,ak dapt melepaskan beban kepenatan,kegembiraan,kemarahan ak
sorang2 dalam blog ni..
hah,sudah sebulan ak practical kt wisma ngri,
n baru semalam ak rasa bara n geram kt 1 umat manusia ni..
y?ermm ak sorang je thu..
mls nk stry lbh2,sat g ramai r yg attack ak kt wisma 2..
slp2 jadi popular r plak..xpe3 cool,relex & chill sya..
as a student,we must follow d rule..:)
kepada bdk praktikl under uptm,kte ikut je la..
nasib staff uptm smua bek2 n xmcm 1 jbtn 2..huh
kesimpulan disni bak kata pau saya:jngn gedik2 menyusahkan orang..!
yes i agree wht u said dear..:)2 la mnusia,ble dah ada pngkt kedudukn yg bek,
suke buli kami yg lmh..xpe2,ak jdi lec 1 ari nanti,
pndg muka ko pun ak xsudi aw..alhamdulillah Allah uji ak mcm ni.
ak thu msti ada hikmah disebalik apa yg berlaku pada semalam..

wondering, I did not know why I want to write this article,
laughing alone When i recalled event Wednesday ..
:)
thank pau coz fulfill my Dreams, you sing songs inspirasi hati dehearty for me .. wahh
you don't know, my body trembling hear your voice,
I was stiff, I'm Speechless ..
honestly,i appreciate what you do .. I appreciate it until whenever.
love it..<3
berdebar2 ati ni aw Allah je yang tahu..:)
terima kasih 5♥♥♥♥♥ for u..

January 2, 2011

2011


alhamdulillah,
kerana dapat lagi menyedut udara anugerah ilahi di muka bumi ini
sambutan tahun baru sya pada thun 2011 disambut dengan gembira sekali,
cz awal2 pagi lagi sya dan sluruh fmly gerak g pd..
bg sya,bersama keluarga la,saat paling indah yang sya lalui.
sya bersyukur sangat dikurniakan kelurga yang harmoni & bahagia.
sya harap 2011 ni membawa sejuta kegembiraan buat sya dan seluruh umat islam didalam dunia ni..azam sya pada tahun baru ni,sya nak mulakan hidup yang baru dengan jayanya serta sya harap sya dapat memperbaiki diri ini menjadi insan+anak+kawan yang lebih baik dari hari2 yang sebelumnya..insya allah..:)
sya masih xpercaya,terlalu awal rasanya untuk sya melangkah dari umur belasan ke puluhan..cewah mcm dah tua plak..2011 umur sya dah 20?huh biar btl?
sedangkn perangai masih lagi mcm budak2 je..tp kadang2 matang gk la..
dan paling bahagia bila,dah 2x sambutan tahun baru ini disambut dengan seseorang yg sya hargai sepenuhnya..thnk dear.sya ingatkn dah xde pluang lagi utk kte sambut tahun baru bersama.
thnk cz hargai diri sya,syg diri sya dan banyak berubah demi menjga perhubungan ini.
sya harapkan hubungan yang dibina atas sbb kasih sayang dan ukhuwah ini berkekalan untuk selamanya..jangan pernah ada rahsia antara kita..:)
ari ni kamu daftr dri kn??cm mna best x?
sya sengaja xnk msj pau,cz sya thu msti pau bz..jd sya senypkn la diri..
tgk2,sya dh blik dri shpng pau kol..wh berdebar2 ati menerima panggilan darimu..
ckata2 kamu terngiang2 ditelinga.."hanya awak sorang je yg sy sayang"
cewah2,terasa berada di awan awangan..haha..gatal la plak ak ni..
sox dh strt kls kn?alwys blja rjn2 aw,sy sanggup tunggu..
cewah,mcm sya xblja plak kn..sedangkan kte 1 level je kn..
pau dip,sya pun dip..:)cume sya ykn,pau mst awl dulu wt degree,
fast track..sya doakn kita sama2 berjaya.
awak pembakar semangat sy..!
thnk 4 everything apple of my eye..
strwbry to ur eye:kalau blh skunk ni jugak,sya mahu awak ada dekat ngn sy la pau..:)
miss u !!



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome