February 28, 2011

HATIKU..


lubuk hati,tiada siapa yg tahu


"sya xmahu terapung di air seorang diri,dan kamu pula tenggelam xtimbul2,sya harapkan kamu dan sya sama2 terapung dan pergi ke tepian."
fahamilah bait2 kata ni awak..

AWAK,
kamu tahu sya akan selalu menghubungi kamo(sms dan call) Bangun pagi, sya akan sms kamo sbb kamolah org pertama yang bermain di Fikiran sya kamu tahu sbb apa,sbb KAMU PENTING DALAM HIDUP SAYA

Sya juga peduli dan ingin tahu tentang kamo Setiap saat sya nk tahu apa yang kamo buat,apa kegemaran kamo, sihat ke x terlalu banyak soalan ingin di utarakan dengan kamo,tp sya pendamkan,cz sya thu msti kamu bz dan banyak benda penting kamu nk lakukan dan ambil peduli,tapi xpe sbbnyaSAYA CUBA MEMAHAHAMI KAMO

Sya kini umpama budak kecil. Setiap saat apa yang sya lakukan sya ingin sangat memberitahu kamo.Ingin memaklumkan apa yang sya buat,apa yang terjadi pada sya, kepada kamo,walaupun benda tu remeh.. sya ingin berkongsi kegembiraaan,dan kesedihan dgn kamo.Jgn terkejut jika kamo merupakan org pertama sya hubungi apabila mendapat berita gembira dan sebagainya walaupun tengah malam atau pagi buta.sbbnya SAYA SENTIASA INGAT PADA KAMU

Sya tidak lagi perlukan hiburan. Tak perlu menonton cerita lawak dan sebagainya utk ketawa mahupun tersenyum.. Hanya dgn membaca sms kamo,dan dengar suara kamo..sya mampu tersenyum lebar dan ketawa,sebabnya BAGI SAYA BAIT KATA KAMOLAH PERAWAT TIKA SAYA KESUNYIAAN

Kesalahan kamo mudah untuk sya maafkan. Kalau kamo terlupa janji atau kata2 kamo menyinggung hati sya,buat salah dan sebagainya.. sya akan jawab 'Tak apa'..sbbnya bg sya SUDAH CUKUP GEMBIRA KAMU BERADA DISISI SAYA


Sya nk awak selalu ada dengan sya,selalu memberi kata2 semangat pada sya,selalu ada tika sya keseorangn,selalu ada tika sya bersedih.kamo,sya teringin berkongsi cerita dan hidup sya dengan kamo,tp sy tkut awak akan kata sya ni menyusahkan kamu,membebankan kamu dengan semua ni.sya takut awak xblh trme diri sya yg 100% adalah sya.
sya bukan perempuan yang hipokrit,dan sya xblh nk jdi hipokrit dengan kamo.sya nk kamo terima diri sya seadanya.hargai kehadiran saya,bukan biarkan saya seorang diri.kamo sya kesunyiaan bila sya bersedih.sya kecewa bila sya ditimpa masalah.sya nk kamo la orang pertama yang peduli tentang sya,slalu bertnya pada sya apa yg berlaku,dan sya mahu kamo juga menjdi orang pertama yang memberi kata2 semangat kpda sya.sya perlukan seseorang yg sama2 membawa saya kearah kejayaan didunia dan diakhirat..bukan hnya untuk pertengahan jalan.fahamilah hati sy SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI..
sy xperlukan emas untuk hidup yang mewah,cukuplah bersederhana sahaja,
sy xperlukan janji2 manis,untuk membuat sy gembira,
sy xperlukan kata2 harapan,untuk melabuhkan sy pada angan2,
tapi saya perlukan kesetiaan,perhatian,kejujuran kamo..
teman sya pernah berkata pada sya

"mungkin dia akan nempak kehadiran sya,ble sya dah jauh pergi..dan masa tu dia akan sedar,sya sayang,cinta dan terima diri dia seadanya"

sekali lagi jika perjalanan hidup sya ni berhenti n putus ditengah jalan,sya xkan toleh lagi ke belakang.dan sya akan wat perjalan sya sendirian..sya xkn cari yg lain lepas 2,biar ia datang sendiri dalam hidup ni..hargailah insan berhati lembut ini..
Ya allah,kau kuatkan la hati hambamu ini menempuh hidup yang berliku2..kau hadiahkanla sejuta kesabaran dalam menepuh jalan hidup yang ku pilih ini.Jika dirinya bukan untukku ku mohon kepadamu Redhakan la hatiku ini dengan ketentuan-Mu.Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harap dan Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu
Amin..

February 27, 2011

Ahad with wawa+ima juga

Assalamulaikum..
hari ni sya btl2 bersemangat nk update sama ini blog..:)
yahuu,mana xnya 2 ari ni sya ceria je..
npe?jeng3..
haha,cz umh sya ada tetamu VVIP iaitu wawa ngn ima..
like sama kamu la,kalau blh tiap2 minggu nk kamu turun sama ini semban,n kuar sama2
tp mana blh kn,2 2 ada hal sendiri,n nanti untung la bus rapid kl 2 cz korang jd pengikut setia plak nanti.hee

meriah kaler2nya,

hee,gmbr ni diambil time nk g term1 hantr dyeorng ni blik..
p diaorang xtrus blik,tp manfaat sepenuhnya masa yg ada untuk keluar lagi..
letak beg ima ngn wawa dalam loker,hebat kan,loker kecik tp dapt muatkan beg ima ngn wawa..
haha..hebat2 nsb xkopak loker 2..:)
selepas letak sama itu beg,apa lagi trus usha tiket wayang..
n masa duk usha2 tket trigt plak kt 1 orang tua ni..
hah sape g yusri comot comit..haha..so kol dye n ajak join..
g pun yus ngn wawa ni plak 1 skul time ddlu..
aku ngn yus ni plak mmbr knln dri myspace..:)
dah sthn gak knl dye.
p kteorng dh byk kali jmpe r,lbh dari 5 kali jmpe orang tua ni,n paling best parent sya pun dah knl sama itu orang tua..hahah..
just FRIEND not more..cz ati sya ......teetttt
so dengan telinga yg best,dye jawb ok sat g orang dtg kt term..
yahuu..huhu cz ada r gak lelaki sebagai peneman n penyelamat ktreorang 3..:)
n kteorang pilih untuk tgk movie drive angry..
hebat gak r cte 2..bst..
so ni la gambar kteorang kebosanan menunggu time wayang start

ni si yusri tu,hah jgn lentok lebih,sya ni milik .....,:)

n dalam masa tgk wayang tu,sya xde mod sangat,cz sya msj someone yg betul2 penting dalam hidup sya ni..
sape?mahu sahaja sya tulis namanya,tpiii....
xpe la,mcm sya ckp ngn kamu:
buat la mcm mna sekali pun,sya xkn benci kamu,bahkan masih syg degn kamu as a frnd,cz
i always need u now n i know 2 is better then 1..sya xhalang kamu nk luahkan pape pada yus,but somtme sya rasa tercabar,cz sya xberada 1 taraf dengan yus 2..dulu sya ni penting buat kamu,now?sekelip mata je semuanya blh berubah.xpela,mungkin bg kmu ini yg terbaik..
huh sebelum tunggu kehadiran yus ni,sya,wa,ngn ima duk la minum n mkn kt mcd..
n ada la 1 mamat ni duk pndang2 smpai kawan pun perasaan n tgr..
"sya mamt 2 pandang ko la,dah 2 x plak 2 dye pndang2.."
fuhh sumpah masa tu tkut gle,ye la term1 la katakan..
mcm2 bnda buruk blh berlaku tgk2 alaaa mamat sengal a.k.a rafi staff kt wisma aku gak..time pkai t-shrt ngn pakai kemeja lain r..:)
sori ye,sya xperasan la kawan,kamu pun duk pndg2..
kelakar gak time 2,sya blh plak msj kamu n minta kpstiaan btl ke 2 rafi..haha..
agak terpaku time kmu kol sya..haha.lawak2..
nsb tgr sya kt mcd,kalau xtgr td..xnk dah kawan n tgr kt ofis..:)thnk yer..
n sambg blik crte,dah lps abz tgk wayang tu,sume kena blik tmpt masing2.
waahh seyes xsampai ati nk berpisah dengan korang 2..
n rasa nk ngs je saat salam n kiss korang..
rinduu dear..rasa kejb je jumpa..hope plan nk g pd 2 jadi la nanti k..:)
sape la pasangan sya nanti..hee..ternanti2..
sya nk korang tahu aw,masa sya kt dalam taxi kn dear,sya speaking..
tah mcm mna,sya blh tnya drver 2 bhasa eng..aiyyo
thu la drver tu indian..:)n kuar dari taxi 2 sya blh ckp
"tq,nice 2 meet u,wish u luck wth ur planng tourism n hope see u again"
fulamak,xpernh2 aku msra dgn orang lain mcm ni..
xpe2,kata 1 malaysia..pape pun thnk gak kt drver 2 cz bawak aku selamat smpai umh.
n myb ada rezeki,i follow u punya toursm bali 2 ok..:)
but special price 4 me r..
dah la,mls nk taip lagi,pape pun 2 ari ni mmg aku manfaat sepenuhnya buat ima dan wawa..
love u dear..

p/s:rara kalau ko ada msti lagi meriah..seyes rindu ko rara


Sabtu with wawa+ima


motif:suka2 je:p


hari yang dinantikan telah pun tiba..26/2/2011 sabtu..
waahh pagi2 lagi dah jemput sama wawa..n wawa bg kejutan ZAIMAH datang sekali.
my lovely room-mate gdh2 dulu..hee..seyes rindu korang 2 orang maa..
korang+sya 2 2 mcm xcaya dah jumpe kan?hee..
xpe realitinya kmu mmg dah bertepek kt katil sya sampai baring2 n dengar lagu..
bestnya dapat pukul ima dengan sekuat hati,sampai merah tangan ima..haha..
padan muka,wat surprise g..tnya datang ke x,duk men2 kn..
kn dh bertepek merah kt tangan..hee..
petang lepas zohor kite semua pergi ke muzium negeri sembilan..
n masa kt sini aku teringat someone..who?hnya sya mengethuinya..
ni antaranya sya with my gf lawat ke muzium

Gambar time sampai kt muzium n keluar dari muzium.xkn nk letk semua gambar kt muzium kn,penat plak aku nk upload2




ni bomoh comel,sape2 nk usha blh je..haha

agak penat la,cz men serbu je rumah yg ada kt muzium tu,
n shooting photo banyak2.
ye la,bukan senang2 nk bawak wawa ngn ima datang n.9 n kuar bersama parent sya..
ok lepas dah melawat semua tapak kt muzium negeri sembilan,
pe lagi melangkah la kaki ke jusco seremban..
erm,kt sini xde wat pe pun..
just "mengemok kan badan" n beli kasut wedges hitam..haha
apa yg dimaksudkn dengan "mengemokkan badan"
hah,ni dye..

kanak2 donut

big apple ni fevret kteorang semua,n air tin tu kteorang beli kt tmpt bowling..
saving la katakan,cz air kt big apple mahal wooo..hahaha..
bowling xmain cz xde mood nak bling itu bola..
n dalam hati syqa pun tengah bermain dengan perasaan sendiri..
apa?biar sya yg tahu je la..haha..
selepas dah pent2 mkan masa untuk pulang ke rumah..
jom my gf2 kte pulang ke rumah..miss ths moment dear..
kalau blh,ari2 nk mcm ni..


February 25, 2011

Need someone to share my problem but .....

pertama sekali aku nak say argghhhhhh !!!
hp sony c903 time2 ni la plak speaker rosak..wtf..!!
geram3,blh x kau rosak time ari isnin,sox aku nk kuar,aku nk pkai hp 2 la..
mengong btl..nsb aku sayang ko hp,kalau x dah nazak aku kejekan..
ceiihh..huh..sabar je la hati..
malang sungguh nasib..xpe la sya..
dalam masa aku menulis rasa tidak puas pasal hp,
air mata ni deras keluar,argghh air mata tolong la berhenti.
jangan keluarkan air mata ini lagi..
Ya allah,kadang2 aku lemah nk hadapi semua ni,
tp demi seorang hambamu ku gagahkan kaki untuk melangkah jua.
sakit hati ni,ble ditimpa masalah mcm ni,tiba2 saat ini aku ingt pada seorang sahabat yng always ada disisi aku.
sya teringin nak luahkan pada seseorang pada dia,tapiii..
sya terpaksa pendamkan,Ya allah rindunya..
beban ble tanggung bnda ni seorang diri,tp aku susah nak cayakan seseorang,
dan aku pilih untuk memendam dan meluahkan segalanya di atas kertas,
kadng aku percaya bhawa pht akan tiba manisnya,
dan manis akan tiba pahitnya..
npe ble kemanisan tu hadir dalam hidupku,
mesti diiringi dengan pahitnya.
aku ingt lagi saat hati ini ditoreh2,Ya allah tuhan je tahu betapa sakitnya hati ini memendamkan perasaan marah,kecewa,pilu tp apa yg mampu aku buat..
diam dan lihat kebahagiaan orang tu..seungguh aku xphm deangan apa yg berlaku sekarang..aku nak manis tu,tp aku xnk pht tu mengiringi..
dan aku selalu fikir,apa yg aku wat ni adakah btl..?
Ya allah ..

SAHABAT !!



sahabat merupakan orang yang paling penting dalam hidup seseorang..
aku nmpk kesungguhan seorang sahabat ble aku berada didalam duka,
dan saat ini lah shbtku akan cube merawat hati aku,
bila aku kesusahan,dirinya juga sanggup berkorban apa saja untuk diriku,
sampi diriku xterbalas mengenangkan perngorbananya kpada diriku,
ku ingt lagi saat air mata ini berlinang,
shabtla tempat aku meluahkan segalanya,dan saat inila
dirinya xpernh lelah memberikan aku kata2 semangat,
serta mengesat air mata tangisku ini.
kini aku rindu saat yang dulu.
ble ku kenang kembali,depan mataku kau mengisi pemergiaanku didepan matamu
kau ucapkan rindu pershabatan,
kalu luahan sayang sbg ikatan persahabatan
namun kini kau menjauh pergi.
jauh meniggalkan diriku,
aku tahu dikau sengsara,aku tau dikau kecewa
sama seperti diriku
kau ego,diriku juga ego
namun aku tahu ko inginkan kemesrasaan persahabatan yg tlh kte bina dulu
namun ku ingin kau tahu,
ku rindukan saat persahabatan kita yg indah dahulu
aku rindu ingin bergurau senda dengamu,
aku rindu dengan kenangan persahabatan kte yg dulu
kembalilah wahai sahabatku ......,

February 23, 2011

Jauhnya sya fikirrrr.....

huh,sebenarnya sya xtahu nk crte pe pun kt blog ni,
but td masa time rest kt wisma sya ada la baca2 blog..
cz sya ni mmg rjin usha blog orang..
smpai mod gatal datang..
so hati pun berkata2

hati:jom kte baca artikel tentang cinta
akal:ermm,malas la
hati:jom la,dari ko bsn lyn sistem 2.
akal:yela2,aku join sekali..

so akhirnya aku pun duk la usha blog2 orang yg berkaitan dengan cinta.
mcm crte ada gak,antaranya:
cinta sejati
cinta islam
cinta tipu
cinta sedih

n mcm2 cintala..kalau rajin g je kt google taip cinta..
mcm2 cinta ada..masa aku duk baca aritkel 1 kisah cinta ni.
aku mnt btl ngn ada 1 artikel ni.
cz dye mngajar aku untuk mnjd sabar dalam percintaan,jgn berprasangka buruk
n mcm2 g la..dan dalam pada masa yg sama dalm hati ni kuat memberontak..
wahh bstnya if wujud lelaki sesabar mcm 2,sesetia bgtu..
kadang2 mcm xlogik pun ada gak,errmmm ssh nk jmpe orang yg btl2 xreti nk mara ni
lbh2 lgi insan bernama LELAKI..n angin lelaki ni lagi susah nk ramal.
kalau pompuan tu kte phm,tme mara2 2 mmg tgh wat ABC la tu.
kalau laki angin2 xtentu pasal tu sya xthu la nk ckp pe..haha..
hah berbalik pada cinta.ermm kadang2 tkut ble pk kn bnda tu..
msti mcm2 rintangan + halangan mendatang..wat teruk la ko ni sya.
tp kan3,sya pk gak hidup sya nanti..bhgia ke,x ke..
aiyoo jauhnya kau pk..
tgk orng berumah tngga ni bhgia je,romantik je.
teringin rasanya nk rasai mcm tu gak..agak2nya masa depan sya merasa x smua tu.
huh,ari2 sya selalu doa mengharapkan kejyaan didunia dan diakhiart.
dah la sya,pnjg sangat dah kau taip ni..
so noktahkn cepat.
wasalm

chot ok !!

aloo haarr..
ari ni td kt ofis bosan2
dah tu kpla duk pk sistem je..
so nk rehatkan otak yg suci murni ni,sya g la kt google..
cari button n header untuk web design tu,
cz nk wat baru,tiba2 datanG plak bosan yg mengila..
usha punya usha tah mcm mna saje2 je la wat kt google nama yg aku pkai kt blog..
then sya taip "CHOT OK !!"
kluarla plak..

SAYA !

wahh kire aku famous gak la erk..
hahaa..perasan lak aii..
xpe2,sekurang2nya otak aku ni dapt rehat n gmbra sikit..
bengong la ko ni sya..
gara2 task sistem yg diberikan,
hidup aku makin muram..hahahhaha..
I LOVE U LA SISTEM

February 20, 2011

Cepat masa berlalu

Agak lama xupdate blog,
sbb utama,baru pulang dari kampung..
rindu gak kt wan n atuk..
lbh2 g teh susu penangan my wan..
perhh rasa dye..fuuhhhh tiada tandingan..
n wan aku pun mmg tahu,tiap kali bangun tido,air teh akan wan aku hidangkan..
sbb utama,aku cucu kesayangannya..:)
wink2*..sebenarnya tiada benda pun nk dikongsi kan,
tp malam ni,tgn aku rasa gatal sangat nak menaip,mybe sbb dah lama xmenaip panjng kut.
ye la,kat kg line tenet slow la..tgk brdbnd pun trsa mcm nk bling kt tingkp..
cz slow sangat..haha..p aku xkn wat cm 2,cz aku ni agak penyabar sedikit la..
cakp je,p XKAN buat punya la..hee
sabtu malam wan ada buat kenduri..terlebih meriah..
bst sangat,n kazen yg dah lama ku xjumpa pun aku jumpa..
fuhh,mcm xcaya cepat sungguh masa berlalu..
n masa kat kg aku jumpe gak ngn kazen aku yg aiiyyoo susah nak cakap..
ni r..:jeng3*

with my kazen husaini mahmor peserta akademi alquran ke5

mula2 2 cm xcaya pun ada,p lama2 realiti la plak..
dulu masa skolah rendah ngn sya,men2 sama je kt pasar ampangan ingat g x?
sampai dagu sya terkena gelonsor,n darah..haha..masa kanak2 la..
dah tu masa skola menengah pun tetap sama g..
masa tu,sya dah nmpk husaini ni lama2 meningkat..
tgk2 sape sangka nek mcm ni sekali..
wish u gud luck untuk masa2 depan lagi ok..
alwasy suport,n mcm kak long cakap,kalau kalah...
NO TAMAN IXORA LAGI..haha..
ok,dah abz stry pasal orang,now nk stry pasal diri sendri..
sebenarnya ari2 secara jujurnya aku membilang hari maw habis praktikal.
xtahu la knpe,jiwa bukan untuk rasai alam perkerjaan mahupun li..
cz dalam kepala,pk nk hadap buku,blaja..
rasa rindu nk dengar lec berucap:),nk copy n paste asg,nk meniru dlm kuiz,nk curi tulang time lab,nk wat last2 minit mini project..
ni ke aku?opss nope la..tp seyes aku rindu nk degr lec ngajar,wat asg perbincangan dalm group,wat kuiz dengan sehabis baik,bekerjasama dalam menyiapkan tgsn lab,dan wat mini project dengan jaya..
now,berkira2 hari ble maw rasa saat tu..
sya tahu,kawan2 lain pun sibuk nk hbs li ni..
aiyyooo,cpt2 erk masa berlalu,n task sistem minta dipermudahkan la watnya..
amin3..huh mata nak tertutup..
tilam pun dah memanggil2..
maw wat date lu..nyte u all

February 18, 2011

kenapa?

sya sendiri pun xtahu nak cakap pe,n mcm mna..
cume agak down ble orang perlekehkan sya..
xpe3,mungkin dengan ayat tu,
sya akn pk positif untuk menaikkan diri sya menjadi lebih hebat lgi..
btw thnk to Wan Hairulshifah Wan Zahari
cz bg kata2 semangat dan buat sya fikir sejenak..i lke ur opinion
"Tp lama kelamaan baru kita sedar tunduk pd mslh xkn selesai. org lagi suka, kita je sorg2 merana"..tq frend
n 4 all people in the world,I want u 2 know
NOBODY PERFECT

sya malas nk salahkan sesiapa,tp tolong la paham kehendak sya selama ni.
apa kemahuan sya.
selama ni,sya dah cuba jd yg terbaik,
tp dari pandagn mu,sya ni truk, blaa,blaa n so on..
sya dah xthu,mcm mna lagi nk tarik hati kamu..
kadang2 sya xrasa mcm orang lain dapat n rasa,mean biar sya sorang je tahu.
this not fair for me..
but i try to follow ur rule walaupun bukan dengan rela.
tlng la paham,ikut kan hati,sya nk je luahkan apa yang bersarang
tapi disebbkan benda besar menghalang,
menjadikan sya untuk memilih berdiam diri,
sya xtahu sampai bila sya boleh bertahan..
ye,sya thu mmg sya ada wat salah,tp tolong la jgn ckp mcm 2 sekali dengn sya.
dan kesalahan tu kecil sangat2.
dan kalau sya cte ngn ...,msti ... akan cakap:
"hope sya paham la,nk wat cm mna,dh mcm 2 prgai dye.."
dari sya hidup sampai sekarang,
10 jari sya susun,sya mnx maaf cz salama ni kalau sya ada mengecewakan kamu.
tulus dalam lubuk hati sya,sya lagi nk wat yang terbaik..
1 je harapan sya,doakan yg terbaik untuk sya..

Ya Allah,aku memohon ampun kepada engkau Ya Allah..

WALI-PUASKAH

like sangat2 lagu ni,n thnk pada NURUL AZMIRA cz cadang untuk sya dengar lagu ni..
so pada lelaki yg wat sya mcm ni..huhh sya akan ingat sampai mati..
mungkin makna D.E.N.D.A.M 2 xkn ada g,but sya akan slalu ingt apa yg orang tu buat pada sya..n korang pk la sedalam2nya,sebelum korang menyakitkan hati insan bernama manusia..lbh2 lgi pada manusia yg korang sayang..:)renung2kan ye

Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku

February 17, 2011

HB:)

agak malas nk update blog,
tapi disebabkan rasa yang membuak2 suh update blog,so sya update kan juga..
wahh ari ni sya happy sangat..
n lawak pun ada,btw sya btl2 minta maaf dear,cz silap..
haha,korang 20 tahun same like me,but i wish u..
"selamat menyambut kelahiran ke 21"
to MUHAMMAD QAYYIM BIN SUHAIMI & NAJWA WAWA,sory..
cz time to ngantuk sedikit,so agak mamai disitu..
thu x,demi korang yang tercinta,sy sanggup setkan masa untuk bgn pada
pukul 12.00am 2.
2 2 hp sya,sya set kan alarm yang membingitkn gegendang telinga ni..
for u frend,walaupun ada wrong typing di sms 2..
haha..:)
dah tua dah korang,xpe2 but korang still cute..korang 2 tersenarai dalam list sya aw.."important person"..

ucapan sya pada MUHAMMAD QAYYIM BIN SUHAIMI:
first cmey nak minta maaf kt cml,cz slama bersahabt ni,sya ada menyinggung perasaan,tersalah tutur kata pada kmu im..jujur xde niat..dan kamu jangan la risau ok,dengan izin Allah,sya xkan putuskan persahabatan kita yang indah ni..kt perlis tu duk blajaq rajin2 naa,jgn duk mengatai..hee.sya thu kamu ni bukan lelaki yang gatai mcm laki2 len kt luar 2..huhu..ops sape terasa tu bawak2 la berbalik ok..:).im U R MY BEST FRIEND FOR EVER,I LUV U SO MUCH AS A BEST FREND FOR ME..happy birthday budak cml..lala~~


ucapan sya untuk NAJWA WAWA:
cheq nk say Sory gak cz cheq tersilap tulis umuq hang la cik wawa,cz kemengantukkan 1 hal..tp xbermaksud cheq lupa hari jadi hang dan umuq hang.cheq pun nk habaq mai kt hang,if cheq ada wat salah yg sengaja or x sengaja,n bahasa yg kurang menyenangkan saat cheq grw2 harap hang sudi ampunkan cheq na..cheq miss sama hampa semua..rindu nak p jalan2 kt qb ngn hampa semua..rindu nk gdh ngn ima,rindu nk minum air teo rara,rindu nk berrcerita ngn hang cik wawa..hope kenangan kt p.p,akan tersemai abadi dalam hidup hampa semua termsuk cheq la..dengan izin Allah,cheq xkan lupa hampa semua..cheq luv u ngn hampa semua..happy birthday cik wawa :).kenang daku dalam doamu *p/s:sngaja cheq guna bahasa utaqa,cz kte kn perantau..he


hah,mungkin ni je crte yg dapat aku kongsikan,byk g bnda yg membuatkn sya tersenyum,but xkn semuanya sya nak crte kat korang smua,nanti xbest la kn?
so,sya pilih untuk shhh...thun ni terlalu indah buat sya,dan sya harap untuk tahun2 berikutnya juga,adalah gembira,indah, bahgia untuk diri sya.jgn la kegmbiraan ini berakhir disini sahaja..insya allah..amin

February 15, 2011

wedges bertukar menjadi handbag.lol~


orang kata mata saya bulat,
sbb utama kenpa mata saya bulat ialah:
saya suke tengok gmbr en pau saya yg always berada tepi katil saya..
so spe2 nk mata bulat,tgk la tersyg,fmily anda hari2 ok :)


assalamualaikum..
npe sya ltk pic sya?cz sya suke,lgi pun ni kn blog sya..
xde gmbar mcm kurang je..haha..
bg sya la..
hte me,i hate u more..so?
kte enjoy..loll~~
erm,i love kemeja,xmcm en pau sya xske ngn kemeja..
kemeja lagi smart aw,dri awak kena pkai baju kurung..:p
xpe2,jumpe nanti,sya mhu awak pkai bju yg sya bg tu..
xpakai,tinggal awak sorang2 kt tepi jalan..haha..
erm,gmbr tu diambil time nk g shoping..
bajet nk beli 2 pasang wedges..
black & white..
tapi,len dirancang lain plak beli..
nak tahu beli apa..?jeng3

ni har,sedangkan hari 2 baru je angkut 2 handbag pada waktu yg sama..
dush3..nsb aku angkut htm,kalau aku angkut biru td kt kedai..
woww,lgi hot..xpe3..
hitam mach ngn smua color,agak2 kalau en pau saya thu,
kena drop x?haiyoo..xpe2,mybe minggu ni gak beli wedges..
dah tersedak ni,cz nak pkai dah..
minggu ni je ada kenduri,minggu depan pun kenduri g..
hah,dah alang2 ckp psl kenduri..
kenduri utk minggu depan,wahh sya nantikan kemeriahanya nanti..
n..xksh la orang nk ckp pe..
yg penting sya bhgia with my self+family+en pau+friend=luv u all
to my lovely frnd "budak jepeun" hope apa dirancang menjadi ok..
jumpa nanti..:)

February 14, 2011

saya bahagia dengan kamu F***I

aloohaa.
sya happy sangat hari ni..
tahu x kenapa,cz masa kt ofis yg bestnya langsung xsentuh sistem a.k.a task yg diberikan,
sbb utama,sox kan cuti !!yahu..
cty maulidur rasul..
kena present rabu ambik ko sya,mengigil padan muka..haha
ari ni,ak ngn miera duk survey hotl kt pd,cz rancang ingt nk p oliday past abz li ni..
hope menjadi la rancangan ni..msti meriah if ada ramai2..
walla wei..terbaik r..amin3 ya raball alamin,hope menjadi..
n dalam pada masa yg sama,aku pe g duk usha train ETS ipoh-seremban @ seremban-ipoh..
hope kamu blh trn erk,sy kangannn ngn kamu sesangat..
ops terlbh sudah..haiyoo
n hope apa yg dirancangkn juga menjadi..
kmu thu,sy xsabar nk buli kamu secara kaw2,cz kmu slalu drop saya kaw2 kan,
lbh2 lagi masa saya ngs,sy ingt apa kmu dah wat pada saya en kiki lala..
n sy teringin tgk kmu pakai baju ni,hadiah pemberian saya ni..
msti lagi kacak kn?

n tolong tunaikan impian saya ni aw,sy teringin nak tgk kamu pakai bju ni,
depan mata saya..n nak snap pic kmu banyak2 mcm artis blh x?
haha.."PAU HIDUP,BERBAJU HITAM"haha.
pau,thnk 4 everything pada awak..
awak saya pegang kata2 awak
1."kalau sya wat cm2(curang),mmg pau akn ttp ati ni tok sape2.sungguh"
2."once i've my heart n only one n no more after that"
n sy hrp janganlah awak or sy keluar kata keramat yg mnyakitkan 2..
ok?sy xkn mara2 awak mcm mlm jumaat tu..
maaf sy k,past ni kalau sy xde mod,sy akan bthu awak awal2 k..
all 4 u..tq cz pertahankn hubungan ni,thnk 4 everything pau..

February 13, 2011

Hnya dia,kerana dia..

now baru pulang dari rumah abg awie kt jelebu mean staff uptm kawen..
meriah2..jumpe ngn abg syazwan,abg izwan,pak cik rahman,kak yana,kak nor,kak nurul,en hazry lastly en helmie..
sy wakil kpda abg awie,mengucapkn jutaan terima kasih kerana sudi hadir..hee
n tnk to miera n zahid zainal cz korang ajak sya skali g..:)
dalam meriah2 mcm ni,
aku still ttap meriah gak..
dari pagi smpai ke petang,berkesempatan berborak wth my partner.
pasal kes semalam 2,sya btl2 mnx maaf..
terlbh emo,cz mlm tu pening pale n sakit hati gak r..
xpsl2 kamu plak kena tempiasnya..
wlpn cm mana kmu kena ngn sya,u always bersabar ngn sya..
tq dear..n ari ni,sya apy sangat.
dear,dari kata2 kamu,saya thu kamu ikhlas dengan apa yg telah kte bina skarang ni.
n sya wanita bertuah,cz ragut hati kamu dari erti FOBIA yg telah kmu tanamkn 2..
lama sungguh hati kmu tetutup olh grl 2..
dri f2..:)n now,ati kamu telh dicuri oleh sy plak..
saya pemenangnya..haha
dn sya xkn wat mcm grl 2 buat pada kamu..
cz kmu bilang pada saya
"kalau sya wat cm2,mmg pau akn ttp ati ni tok sape2.sungguh"
seriusly,sy xkn wat perkara mcm 2 fik & mkna curang tu,xkn pernh timbul dalam hati ini..dengan izin Allah..
lagi pun kmu ada gak bilang pada sya "once i've my heart n only one n no more after that"so as your partner,sya akan jaga kamu,hati kamu sebaik mungkin.
n kmu jgn ulangi ayt kmu tu erk..
yg B.E.R.K.E.N.A.N 2..cz kmu tahu apa jawapn sya kn..?
hati sya..xde spe berhak aturkan..melainkan Allah swt..
insya allah,jdh kte pnjg,kte akn disatukan..
segala yg mnyinggung hati kmu slama ini bersama sya,sya mnx maaf dear..

:)

February 9, 2011

U CAN DO IT ..!!

alhamdulillah hari ni berjalan dengan baik seperti apa yang sya harapkan..
thank you allah..
sistem wat masa ni belum lgi siap,but still hope berjalan dengan lancar n
dapat siap kan dengan jayanya.
sya dah nekad,walau mcm mana sekalipun,
sya akan cube sedaya upaya untuk siapkan task yg diberikan..
cz sya tahu,xde benda mustahil..
susah mcm mna pun,sya kena wat..
dan sya xkn berputus asa,cz sya tahu ALLAH sentiasa bersamaku..
insya allah..cayok3 sya..
but,i'm not a perfct human,kadang2 sya down juga..
tp sya tahu,tiap masa akan ada orang yg akan bg sya semangat.
sya tahu ramai yang slalu ada ble sya terjatuh..
susah macam mna sekali pun bg sya,
sya tahu,masih ramai lagi di luar sana susah dri sya..
sya dah nekad yg sya akan gred
diploma in teknologi pengaturcaraan dengan pointer 3.5+..
dan sya akn pastikan,impian dan nekad sya tu terlaksana..
lagi pun sya tahu,ramai yng sokong sya dari belakang,
dan dalam pada masa yg sama sya bersyukur cz ada kawan yus,im,rin,wa,ra,ima yg always beside me..
n xlupa juga pada someone yg slalu ada untuk dengar celoteh,bebelan,keluhan,kerenah sya..
thnk cz bersabar ngn sya pau..
u always beside me,n always support me where u r..
n thnk 2 all people that love me,n always pray 4 me.
nothing word cant i say..
hanya doa yang mampu saya hadiahkan kepada anda semua..
do d best sya..u know u can do it..
masa depan sya,masih jauh kedepan..
pau,sya tahu kte sama2 ada impian,
dan sya akan pastikan diri sya & kamu sama2 berjaya didunia dan diakhirat.
insya allah.
sya juga harap segalanya berjalan dengan lancar seperti kamu dan sya harapkan..
sya xkan pernah lupakan doakan untuk diri kita..percayalah
n sya xkan sia2 semua ni dengan mudahnya..:)

February 7, 2011

asal la teruk sangat hari ni..

haiiiiiyaaa...
len diharapkan,len plak jadi..
aiiyoooo..
dah la perbentangan teruk,siap kena sound pasal sistem..
dapt plak ayat terbaik..
aduhhh...bukan saya xcakap,
sya xske ngn sistem,n xmahu buat sistem..
p bg juga,sya perlukan masa nk pupuk mint terhdap sistem 2..
n sya akan ingt komen2 tersebut beliau,untuk meningkatkan lagi mutu kerja..
huh..gov..
npe la msti wujud LI ni,npe la tidak ditruskan blaja di p.p,tnpa li..
ermm,mahu wat asgmnt,lab..rinduu..
xmahu duk wat praktikal..
dah sebulan lbh kt sini,p jiwa ttp kosong..
ari2 pk,ble la nk jumaat..huh..
now minggu ke sebelas..
ada lgi 13minggu untuk ak tamatkan praktikal ini..cepatla masa berlalu..
ya allah kau permudahkan la urusan ku juga..amin
sox lec nk mai..
kul 10am,hope segalanya berjalan dengan lancar,jgn la teruk mcm ari ni..
ya allah bantulah hambamu yg dalam keresahan ini..
n mcm2 bnda yg xdiharapkan berlaku la..huh..
hope,ckp la ari ni ari yg trk untuk ak..
2minggulagi,perbentangan sistem....
rrrrrrrr..sabarlah wahai hati..

February 6, 2011

travel to indonesia

Negara yang pernah ku kunjungi:
1.malaysia(14buah negeri selesai sudah)♥negeri sembilan,perak..terbaik
2.mekah
3.madinah
4.jordan
5.mesir
6.syria
7.thailand
8.indonesia

bila masanya aku nak g europe,perancis,german plak?haha..
dalam perancangan untuk masa hadapan..haha
ni untuk tatapan kalian semua..

ni merupakan gambar yang dapat aku tunjukkan..
dalam bg aku,
bg ak ni merupakan gambar yg menarik perhatian ku,so ak share kn dlm my lovely bloggy..hurmm
nk tunjuk semua parah la plak,lbh 600 keping semuanya..
pape pun bg aku,MALAYSIA d best dari indonesia..
5 hari 4 malam disana tiada yang indah pun bg aku..
yg akan aku ingt waktu kt sane adalah:

1.maksuk toilet yg mcm tmpt anjing mmbuang dengan harga RM1..
kesimpulan:tdk berbaloi,toilet R&R FREE N TERBAIK lgi aw..

2.terkurung sebentar di toilet loby hotel tmpt aku mnginap
kesimpulan:huh,sabar je la.kalau setengah jam aku duk kt toilet 2,ak saman hotel 2.

3.kt restoren berlambak lauk dihidangkan
kesimpulan:wajib makan byk2 lauk,cz kte bayar travel tu..:)

4.aku xsuke air suam kt indonesia
kesimpulan:bgn pagi,tekak aku akan skit,n nk telan air liur terasa perit,n air dyeorang mcm air xmasak..sungguh..xtipu

5.style cara dyeorng jemur baju,letak atas rumput,landasan kereta api
kesimpulan:nampk bersepah,malaysia xde pun mcm 2..

6....hurmm byk lagi sebenarnya,tp malas la nk crte..pape pun,masa kt sana asyik teringt pada negara malaysia,makanan malaysia,AIR malaysia+orang malaysia..

walaupun kt sne ada sedikit kekurangan,ada jugak kelebihanya..
dekat sana penuh dengan tumbuhan yang segar..kt sne gak,susah hidup kalau orang xde kemahiran..
example:bertukang,mengukir kayu,mengayam,tenunan,n agro2 yg len..
yg xpernh kte jumpa pun,akan jumpa.contohnya keropok labu,keropok nangka..
sunggu memang sedap..xtpu..barang sane murah..so shopping mmg best la..
ni je la yg aku nmpk time kt indon..
byk jgk tmpt aku jejakkan..
pagar ruyung,bukit tinggi,paya kumboh,pandai sinkek(tenunan) n mcm2 g r..
smpai xlarat nk bthu,aku pun xpt nk ingt kesemua tmpt yg aku jejakkan 2..
so kesimpulan dari travel aku..tiadda yang lagi terbaik,dari negara kte sendiri.
so sayangi negara kita..yahuu...



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome