March 31, 2011

Manusia merimaskan..damn..!




uiissh,msti ramai tertnya2 npe sya letak gambr itik?
ok,btw hari ni sya nk lepaskan geram,
cz ada gak manusia xphm bhasa
npe sya ckp cm ni,cz ada 1 manusia ni nama dye ri...n a.k.a itik.
npe itik?cz masa skola dulu dye ni ngn sya 1 batch.
ramai pnggil dye itik.xthu la y,mybe sbb mulut dye yg bising SANGAT !!
ok,smbg crte blik,n adala ari tu TERSEREMPAK la budk tu,n dye dpt plak contact no phne sya.
aiiyyoo jumpe scara XSENGAJA ,cz masa tu sya kuar ngn fmly tersyg.
mula2,masa terjmpe tu,mlm tu dye kol,respon sya?mls la nk lyn.
len la laki sya yg kol,blh la gak manja2..gataii na.hee
so sya ambik kptsn ignrekn diri itik 2 je.ari ke2,dye kol,mlm plak tu,dye ajk kuar,cz kt pdng mps seremban ada function jwpn sya "Otakmu,ko ingt aku ni pompuan kuar mlm,yg senang ko angkut sana sini"..maaf erk,mak bapak sya xpernh benarkan anak dye kluar mlm,ble bersama keluarga,so sya bthu pda budak merimaskan tu,sya xnk kuar..dye xcaya sya mmg xkuar mlm,lntak ko la itik.
sya bukn permpuan murah yg snang2 ko jdikn temn ble ko sunyi,
sya punya hati,dan hati sya ada 1.hnya 1 lelaki yg mengisi ruang dlm hati ini,dan orang tu BUKANNYA KO..sya akan kluar dgn lelaki yg berda dlm hati ini,teman2 rapat,kawan2 sya shaja..ko spe je?
btw,siang pun susah gila sya nk kuar,mlm lgi la,nk kena mati ngn ayh sya,brni2 r kuar mlm..dh tu,kluar sbb ko..uwweerrkk
ee xsanggup2 xsanggup..ok,smlm dye kol sya tme mghrb,p tme tu tgh cuci muka,so adq grl yg jawab.huhh selmt cz xdgr suara dye,n td masa kt ofis 10x dye kol.ajak lunch..opss sory sya xske,cz anda bukan spe..kalau lelaki yg berada dlm hati sya,ajak lunch,teman2 rapt,n kawan2 sya shaja,baru sya akan kuar lunch.ko sape je?lgi 1,cara ko,wat saya rimas..kalau orang dh xangkt pgln sekali,2x,3x xpyh la nk kol BERULANG KALI..ko ni merimaskan,thu x.?untuk pgthuan ko,lelaki yg berda dlm hati ini,teman2 rapat,kawan2 sya pun xpernh berperagai mcm ko..R.I.M.A.S.
xpernh sya jumpa orang mcm ko.
lgi 1,pnca sya xske nk angkt pngln ko,sbbnya 30Minit ko bebel,2Minit je sya rasa dpt berckp,*seumpamnya begitu la...wtfroogg beb..then sya plng bnci,tept kul 7.30am ko kol sya kt ofis,then ckp ngn sya,bosan la,nk borak..OTAK mu nk brk2,ko ingt sya xde keje ke,nk lyn ko punya bebel..LBH2 LAGI KO BUKANNYA lelaki yg berda dlm hati ini,teman2 rapat sya, or kawan2 ..perhh mmg sesuaila pngln itik tu untuk ko beb..lgi 1,sya bnci cara ko ajak sya lunch sama,ajak aku kuar,jumpa ke OR WTVR..btw jawapn sya 1 "SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI ni xkan keluar dengan anda,TAKKAN..!so xpyh nk gtl2 ajk sya kuar ok "ko ni merimaskan,dn utk pgthuan ko,sya xpernh nk anggp ko ni kwn sya ke,ape ke..jmpe sekali tu je kn,tu pun terserempak,tp ko dh lbh2..apehal..?dngn boy sya yg sthn lbh pun xde nk WWOOOKKKK mcm ko,dengan teman2 rapat,kawan2 sya pun xde la memaksa,mengedik, mcm ko.lgi 1 yg ko gtl2 ajak sya kuar,ko ni sape je?ko bukan dalm status boy sya,teman2 rapt,or KAWAN sya.bukn ko xthu,sya dah berpunya.btw teman2 rapat,kawan2 sya xde plak prgai mcm ko ni,thu x?yg still MENGEDIK ngn sya pehal..hiruk semacam bro,btw ko bukan test sya.sory to say..kawan2 sya baik,dan tak merimaskn mcm anda.

SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI BENCI KEPADA ORANG YANG SUKA MEMAKSA,TUNJUK BGUS..!Dan ko itik,tergolong dalm ketegori itu..
sekian terima kasih



March 29, 2011

Cintaku Forever :)


Title nk mantop je.:)
Alohha,
hari ni sya happy tersangat la happy.
kenapa?anda thu ke?
tdkkan?huhu so sya nk share kgmbraan sya dlm blog sya.
blog sya,so terplng pada sya la kn nk share kegmbraan ke,kesdhn ke.
sya xkcw orang pun..:)
ok,hari ni bertarikh 29/3/2011..
n sya suke tarikh ni sangat2..
y?cz tinggal lagi sebulan nak hbs praktikal..
walla wei..xsabarnya..
cpt2 la masa berlalu,sistem xsiap g,
p nk wat cm mna,mmg realiti,kami xthu lngsg dgn sistem..huhh..
maafkan kami ye..lala~~
ok pada tarikh ni plak merupakn tarikh jeng3..
nak tahu?nak tahu?
tgk pic ni..huhu

woww seyes cm xcaya dah setahun setengah sama ngn En pau..
29/9/2009 always dalam ingtn sya..
fuh,mmg xsangka.mula2 ingt kawan mcm men2 je.
ye la,masa tu kn,mcm wujud xwujud je kte ni.
tp ble lama2 kenal,tup2 terjth plak teettt..haha..
kamu pkai apa erk,ubt guna2 ye..hee.
sebelum sya melelapkan mata,
kgmbiraan sya ditambah n berlipat gnda,
when woo dye kol ngada2.
haha,tq 4 wish this date.
n thnk 4 the song,
song :amar amani
ati sya sebak cz terharu ble awak nyanyi lagu ni..
KHAS UNTUK SYAQIRA LIYANA..
lgi 1,sya minta awak jgn la pk n buat apa yg awak katakn pda mlm ni ye.
bukn mudah membenci orang,syg..
mmg cinta perlukan pengorbanan,
tp sya xsanggup,cz awak pernh rasa pengorbanan yg sya buat untuk awak kn?
sakit rasanya kn.sanggup ke awak buat mcm tu pula pada sya?
awak kurang lbh baik buruk diri awak sya terima,
berulang kali sya cakap pada awak kn?dan awak thu x?
sya senyum bla blm hbs sya tnya soalan
awak dah jwb dulu.
haha,tkut sya cmburu la tu.:p
sya akan cmbru,kalau bnda tu xspttnya awak buat
tp wak buat n lakukan,
but if untk pelajaran awak,demi Allah sya relakan.
ok..:)
terima kasih untuk segalanya.
hope hubungan ini bertahan untuk slamanya,
jgn berhenti setakt ini shaja.
insya allah,sama2 kte doakan,
seperti yg awak harapkan.
awak,saya ..... awak.
thnk 4 everything,n thnk cz still berthn lg dgn hbgn yg msh sthn jgung ni.
pnt kan?haha..lbh2 lgi 2 2 E.G.O..
tp kmu byk berubah,demi hbgn ini.
sya hargai segala yg awak lakukan.
ok,sempena memperingati hari yg terindah ini,
sya dengan rela hati buat mknan kgmrn awk.
apa erk?lala~~nah ambik k,dah mcm kilang biskut mary dh sya tgk :)
n thnk teman orang buat kek ni gak..hee

kek batik

ok,nanti sya potong2 n mkn untuk kamu..
g 1,kamu xjwb g soalan mms yg sya berikan..
kmu suka yg mcm mna?
soalan apa erk?aii msti la rhsia kami,xkn sume nk cte..:P
ok,xsabarnya nk hbs prktikal.
Ya allah,hambamu mengucap syukur kerana masih diberi kesempatan untuk merasai
kebahagiaan,dan kemanisan bersama insan tersayang.
Alhamdulillah..

March 28, 2011

Sya tmui jalan penyelesaiannya.:)



salam kegembiraan dari diri sya choott..hee
ok first of all,sya nk ucap terima kasih dan sya bersyukur sangat kpada Allah,
cz msh beri kesemptn kepada En pau & Cik kedondong manis..
dalam mnjlinkn hubungan.
seminggu tnpa dengar khbr berita dari diri masing2 kn..?
smpai skunk sya mash xpercaya,sya mampu luahKN smua pada kamu pau.
seyes 1000x pk,nk luah ke xnk ,Nk luahkn ke xnk.
akhirnya terluah juga
trme kasih krna kamu memahaminya.kdng2 btl gk kata kamu,
kalau xpuas ati cte n luah je kt kamu kn?
n sya rasa lega dh luahkn,n kamu hargai apa yg sya luah dan hrpkn..
tak perlu la kmu mkn hati,rsa rendah diri,as a human
sya pun sama mcm kmu,lakukn keslhn juga.
so lps ni,sama2 la perthnkn n ubh diri msing2 k.:)
kte bersama bukn shari 2,tp dh sthn stgh.still ingt ayt ni?
so kurng lbh ada pada diri masing2.
sya pun xde la sesempurna yg kamu katakn,sya juga ada kelemahan.
awak2,blh x kalau sy nk wat novel cinta kte?
haha,angan2 je la..:)
All 4 u,just 4 u,all i need is you.1000x i like.
seyes i apprcte u..muah..haha teerlbh sudah..
ok,stop stry pasal kebhgiaan ku.
now nk stry crte diwisma..
WWOOWW..WOOWWW..WOOWW
ASAL?sya nmpk seseorang yg kalau blh xnk jmpe.
bukn benci,tp tah..tak puas hati kut.
lala~~kt kedai mkn bukn kt wisma.
pembetulan disini.
haiiyyoo,npe la nmpk muka dye tu..
pndg orng mcm sya cri mslh dgn dye,ada bnda nk ckp,
stry..aiiyoo..sya open ok.
xpyh la pndg2,mcm sya ni wat slh bsr kt kmu plak.
lps ni wat hal ngn ayah sya,or kelentong pasal sya kt ayh sya,
siap la..but maaf la erk,
awal2 lagi kt kedai mkn sya dah kol ayh,kte jmpe ngn kamu ni aw.
haha,ayh sya lbh knl sya dri kmu yg bpe kali je pernh brsua muka.
kim slm ayh sya nk caya kamu aw.werkk
cz ayh thu sikap kamu ni mcm mna,
hope lps ni berubah la sikap tu erk,anda tu dh la sklh agama dulu,
so phm2 la erk.
bukn sya nk ckp sya ni bgs sgt,tp xde la smpai byk orng smua anda nk kencing.
renung2kan dan selamat berubah ok.
Ya allah,kau turunkan lah rahmatmu kepada insan yang selayaknya.
dan aku mohon,kau paliharalah aku dari azab seksaan Mu..
amin amin..ya rabbal alamin.

March 27, 2011

" CONTEST I LOVE RED "

SYARAT - SYARAT
1) KORANG MESTI ADE BLOG AND WAJIB FOLLOW BLOG
YANA
2) BUAT SATU ENTRY YANG MENARIK BERKAITAN DENGAN CONTEST INI YANG BERTAJUK CONTEST I LOVE RED
3) LETAKKAN PIC KORANG DENGAN PAKAIAN BERTEMAKAN WARNE MERAH
4) LETAK KAN BANNER CONTEST KAT ENTRY TERSEBUT NGN SIDEBAR BLOG TERSAYANG KORANG ^^
(BANNER TERSEBUT MESTI DILINK KAN TERUS KE ENTRY INI)
5) PASTU , KORANG KENE TAG KAN PADE 3 ORANG OKE ^^
6) BILE DAH SIAP , TINGGALKAN LINK ENTRY KORANG
BERKENAAN DENGAN CONTEST NI KAT KOMEN ENTRY NI ,
( KAT SHOUTBOX TAK DIKIRA OKEY ! )


http://www.emocutez.com2.Entry
I ♥ red..:)bg sya merah melambangkan keberanian,keuatan,cinta pun salah 1 juga y sya luv dengan merah.sya join contest ni pun sbb sya rasa,sya mmg ptut join cz I ♥ red.thnk to yana buat contest mcm ni.kalau ada wat contest lagi,infrm2 la erk..tq:)

http://www.emocutez.com3.pic

pic 1 sya pertaruhkan.:)



pic ke2 sya pertaruhkan..tq




http://www.emocutez.com4.Banner

klik kt sini jugak boleh ok


http://www.emocutez.com5.Tag

WAN

NAD

RARA
Doa hambaMU yang lemah

Ya Allah,
Kau hadirkan perasaan ini tanpa dipaksa,
Kau berikan rasa ini dengan rela,
Namun rasa yang kau hadiahkan ini,
Bukan manisnya sentiasa,
Ada bisa yang meracun rasa,

Aku mencintanya
Keranamu Ya Allah,
Aku menyayanginya,
Sebagai insan yang yang kau hadirkan Ya Allah,
Aku merinduinya,
Seperti mana aku merinduimu Ya Allah,

Ya Allah,
Jika hadirnya untuk menguji kesabaranku ini,
Aku rela menerima ujianmu ini,

Jika hadirnya adalah untuk mengajarku kekuatan,
Akanku semaikan makna kekuatan dalam hidupku

Jika hadirnya merupakan sebuah pengorbanan
Ku rela melaksanakan pengorbanan tersebut dengan ikhlas

Dan seandainya kedatangan dia hanyalah sementara,
Aku rela melepaskannya pergi,
Keranamu Ya Allah,

Ya Allah,
Kau mengetahui,
Tidak pernah terlintas untuk menyakiti hambamu itu,
Tidak pernah terniat untuk mendedami hambamu itu,
Tidak pernah terdetik untuk melukai hati hambamu itu ,
Tidak pernah terfikir untuk melepaskan hambamu itu pergi,
Kau mengetahuinya itu Ya Allah,

Ya allah,
Aku sedar kehadiranya,
Aku sedar perasaan ini,
Aku juga sedar akan dosa,
Tapi aku merupakan hambamu Ya Allah,
Lemah dalam godaan,pujuk rayuan,

Ya Allah,
Kau berikanlah aku pentunjukmu,
Kau turunkanlah rahmatmu,
Dan aku mohon,
Periharalah diri hambamu ini,
Dan diri hambamu itu,

Ya Allah
Tebalkanlah rasa cintaku kepadamu
Sebelum aku mencintai hambamu itu

Ya Allah
Jujur hati ini mula mengenal erti cinta,
Dan aku mencintai diri hambamu itu
Keranamu Ya Allah.
Peliharalah kami dari kesesatan,kesengsaraan.
Amin.

By:Syaqira Liyana Binti Ahmad Ghazali


March 26, 2011

senyumku bermakna


senyum dalam kerinduan.
walla ayat nk jiwang,but realiti..:)
slama ni,asyik menung n pk bnda yg bkl jd je,
so dengan alasan nk rehatkn otak yg serabut,
so sya pilih kptsn untuk trme pelawaan yus.
ok,secara jujurnya sya mmg malas nk kuar,
n sian kt yus gak cz tiap kali tnya sya xpt bg jwpn.
ble dicongak2,so sabtu ptg kul 3 tbe2 mod nk kuar tu datang.
so dgn tgn rjn msj yus.
kul 5,kt pizza..walla.g pun mmg yus jnji nk blnja.
ye la,kes kemengan pointer berpihak kepada sya.
huhu,sem 5 lawan lagi ok..:)
ok so kluar la BUT bukn berdua ditemani dengan adik perempuan.
xcaya?ni buktinya ok..

semenjak sya thu status sya,hati sya,fikiran sya ni memikirkan siapa,
sya dah nekad xkan keluar berdua dengan lelaki,
n kalau blh xnk kuar ngn lelaki pun,
ni bukti setia,pengorban sya,perasaan sya pada dye.
dan hnya dye.
tp kalau terdesak tu len cte la,
ni kes kuar mkn,tu yg ajak adq grl join.
ni gambr yg smpt disnap.thnk lagi sekali.
mmg sedap..
tuan yg belanja makan td..

sox2 blnja lagi erk orang tua.hee

ok hbs stry pasal ni,
mlm kuar lagi.
kuar g melepak kt umh makcik duk tgk Akademi Al-Quran.
kenapa?adq sepupu sya masuk final.
kak long bngga dengan husaini.
sape adq sepupu sya tu?
jeng3.

ok,ni dye..:)

ok,as a kak long,sya bngga erk husaini masuk final.
walaupun tak dapt juara,tp bg kak long
bacaan husaini td terbaik,
sama taraf dengan juara Akademi Al-Quran 5.
hope hari2 mendatang husaini dapt buat yg lgi terbaik ok..
ok dah pnjg jugak sya membebel,
tkut ramai plak yg muak karang.
so sya nk tamatkn penulisan sya dengan
wasalam..rindduunnyyaaa..~~:)

March 25, 2011

Kawan?terbaik la anda semua


Dalam duka ada kemanisan
life sya?always happy,
sebabnya sya ada cinta hakiki,allah yang satu,
cinta sejati ibu bapa,dan cinta seorang teman iaitu kawan.
sya tahu apa yang berlaku,msti Allah tlh datangkan yg baik.:)
sabar?penawar segala duka,marah,benci,dendam.
2 je yg sya boleh wat sekarang ni..huh
trme kasih semua..
hari ni,sya happy sangat cz masa waktu rehat yg pnjg di wisma,
sya,miera ngn dyla togther2 hngout ke sembn parade.
wat pe?buang masa..:)
sekelip mata RM200 hilang,shopping sakan.
dalam masa 2jam30 mnt 2 blh hbs RM200..hebat2 bg RM2,000 pun sya blh hbskn dlm masa 2mnt aw.hee.
ok.
when dah pnt2 shopping sakan,so ari ni tkr selera.
slalu mkn mcd,n mkn kt wisma
now hari ni redah ke
"chken rice shop."
ok ni gmbr yg smpt disnap oleh dyla..
dyla xde r gmbr dye,ala3 shedih gmbr dyla xde.sory dear.

kami promoter chiken rice shop.

haha,terbaik la ari ni dear.
segala masalah mcm xpernh wujud ble bersama kawan2,bersama korang juga.
luv u la frend.n sya happy sangat ble air mata sya yg mudah keluar ni,
jadi payah sekali kluar saat korang semua ajar erti kekuatan.
sya thu sya kuat,tabh..
life must go on kn dear.
wanita baik untuk lelaki terbaik.n sya pgng kata2 2..
:)sya sayang kawan2 sya semua..
now membilang hari nk blik pulau pinang.rindu.
arrrr rindu3..kawan2 cpt2 la 29 April 2 dtg kn.
xsabar nk abz dah r..haha.
cau cin cau..

March 23, 2011

Jatuh hati lagi

Bila sya dengar lagu ni sekali,terus sya jatuh hati dengan lagu ni.mungkin jalan cerita sya mcm lagu ni kut.but xde la 100% nya sama,hee.xkisah la kan sama ke x,yg penting enjoy when listen to this song.when i'm alone,lagu ni la yg akan sya nyayi.orang kata ble alone akn pilih lagu ceria,rancak,tp tbe2 sya terminat JIWANG plak dengan lagu ni.slama ni xlyn.lyn pun zmn time cinta cintun masa skolah menengah..chooii..but i hope someone cn know sekali hati ni dah terbuka untuk mencintai,hnya insan itu yg akn sya cintai,tp seandainya perasaan tu berubah menjadi benci,hnya orang tu yg akn sya benci untuk selmanya..N someone akan thu knpe sya wat mcm ni,kmu akn thu..sya akan pertahankan sesuatu hubungan tu,bila orang tu mempertahankan hubungan tu dengan langkh dhulu.so enjoy ok hayati lirik lagu ni


Hetty Sarlene - Siapa Diriku Disisimu

Hembusan angin bagai membawa berita
Berita yang mengecewakan ku
Apa yang terjadi bukan yang ku impikan
Namun kutabahkan hati ini

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku
Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo

ku harap suatu hari kaukan mengerti kasih
siapa diriku disisimu
pengorbananku bagai tak pernah dihargai
ia bagai angin yang berlalu

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku


Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkan aku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku dihatimu
kasih…
betapa hebatnya kau di hati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo


ok dah hbs hyti lirik lagu tu kn,so sya nk gak stry mory pasal sya.blog sya,trplng sya la kn,yg pntg sya xburukkan sesape..
hurm ari ni duit masyuk,cz ari 2 ada ngajar ktua kg,so dengan duit yg sya dapt td,
mlm ni sya blnja 1 family sya makan luar.
mkn pe?nasi briyani je.but sumpah best gle nasi dye..
n mmg slalu g sana pun,cz nasi dye mmg tiada tandingan.
terbaik r..masa nk byr duit mkn2,
blh plak gdh ngn ayh.2 2 berebut nk byr,akhrnya kmngn berpihak kepada along.
huhu,juara2,nsb akak tu baik.
akak tu ckp "ari ni kte ambik duit orang muda la"
haha,so ayh kena la relex2 erk.
lgi pun ayh pun thu along nk blnja kn.
along mls pgng duit byk2,bek along kuar untuk fmly tercnta ni.
kan3..
ok to im:sox2 lusa kn,sya blnja im plak.haha.btw thnk 4 everythng frend.
gd nyte.:)

March 22, 2011

Saya xblh nk jadi Hipokrit.

Credit:My Lovely frnd,always support me in behind..


Walau pun dalam hujan,
Tetap ada sinar mentari
Yang sinarkan pelangi cantik berseri,

Dalam hilang mentari
Tetap ada bulan dan bintang
Yang dapat menyejukkan mata dan hati

Kita hanya merancang
Allah yang menentukkan,
Andainya dugaan datang melanda
Ingatlah
Allah sudah persiapkan
sesuatu yang lebih baik untuk kita

& want to say thnk cz today 3x dapt dengar lagu nyayian bertajuk Just The Way You Are..hee..Like sangat cz i know
"When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are"

lantak la pe orang nk kata,but sya bangga dengan diri sya..
walaupun Im Not A Perfect Human
someone tell me:
"sya xcantik tp sya manis
sya xgarang tapi sya manja"
*yg ni sya.:sya xemo tp sya Ego..
wht?Ego..yup spe xknl sya yg keras ati,keras kepala n ego..
dh terbukti masa sklh mngh sya la ratu Ego.y?
cz sya pernh xtgr 1 bdk ni selama 9 bulan,when she tell me npe sya ngs?
haha,kejam?mmg kejam.now ble lama2 skp 2 dah x de.
n tbe2 muncul plak saat ni.
sya xtahu npe ego yg sya dah buang jauh2 tu muncul smula.
but i think,sya akn ego when someone cari hal dengan sya.
but sometime,sya nk ajar dye n ego sya berguna untuk anda.
percayalah..
anda akn thu jwpn sya npe sya buat mcm ni.
so buktikan la kemaafan anda tu dulu pada sya.
tipu r tak rindu,tpu r x syg,tp ble ego dh kuasai diri,
sakit,perit dah xde mkna dalm kms hidup ni.
so now u know,sya mcm mna.
n u should know that.
sya xblh nk jd hipokrit,dan sya xkn jadi hiopokrit.
sya hargai ble anda terima sya seadanya.
dan segalanya akan berjalan baik,ble anda kenal sape diri sya.
sya xminta anda berubah menjdi jahat,tp minta anda berubah menjd yg lbh baik.
i'm so sory,but sya terpksa.
sya nantikan bukti anda..tq.

March 21, 2011

Macam2 Hal la..


still tersenyum walau hati ..


Alohhaaa...
y sya tukar kaler tulisan,cz ada orang komplen kata tulisan sya tak nampk if guna kaler biru..aii xsangka rajin erk tgk blog ni..
hahaha...sape budak comel yg komplem 2..ni r..cik wawa
wa,sya dah tukar kaler,hope enjoy ur reading ok..
n 2 all yg sudi menjejakkan mata view blog ni gak,trimas2.
sebnarnya xde benda sya nk stry.
but nk share,ari ni membosankan & tersangat2la bosan kt wisma td.
n btw sok plak last day sya jadi lec tuk ketua kg n.9..
wow,kejb je dah hbs ngajar.
wlpn pent,tp kenangan bersama ketua kg n.9 terbest n terbaik.
mcm2 benda sya bljr..
cara adab dengan orang tua,bersabar,hormat menghormati,pertuturan n byk g la.
so spe yg rasa diri 2 masih x beradab lagi & kurand diajar,
u shld try smthng dfferent iaitu mengajar ketua kg.
best aw..seyes best.:)
tak tipu,walaupun penat sikit la kan..
ok,hbs stry cte diwisma,
now disambung pula crte yg sememangnya sya xnk crte..
Ya allah,Kuatkan lah hati kami,
dalam menempuh dugaan dan halangan yg tlh kami terbitkan..
curahkan la kesabaran,ketabahan,kejujuran dalam perjalanan ni.
ku tahu,segala yang berlaku berpunca dari hati hambamu,
Ya allah kau periharalah iman kami,
kejujuran dalam perhubungan kami,
ketabahn untuk melangkah jauh demi perhubungan kami,
aku mohon kepadamu yaallah.
amin amin ya rabbal alamin..

March 20, 2011

Sakitnya tahan rindu didalam hati

Huh,nape la sekejab sangat cuti,
ari ni je dah ari ahad,
seyes SYA NK CUTI LAGI..
kalau blh nk cty n trus cty.
xnk g tmpt li,bosan.
cz aku benci buat sistem..
benciii..!!
xsabar nak pulang ke pulau pinang,untuk sambung stdy balik,
rindu ngn kawan2,rindu nk tgk pantai.
aiiyyoo xsbr dah rasanya nk pulang ke p.pinang tmpt stdy ku.
seyes li memenatkn,membosankan.
kalau kt poli,bsn2 je tgk pantai.
xpyh g pntai pun,g kt balkoni kondominium ku,
yg bertingkt 25,then menjerit mcm sakai..
dah lps stress,xpun grw2 ngn kawan dah ok dah..
ku rindu suasana itu..rindduuu..
kalau kt n.9,sya wat pe je?
pe lagi,terperap dalam bilik 24JAM..
cz kt sini xde mmbr rapt,so agak bsn..
nk kuar umh?huhh lagi la kaki ni mls nk berjalan.
partner xde,mean mmbr ok..so dalam kpla xhbs2 membilang hari untuk pulang ke p.p..
sya tahu,korang semua wawa,ima,rara kompem rindu..

Sumpah sya rindu korang

yg rara xpyh ckp la,lagi la nk abz li cpt kn?
wawa,sya thu wawa rindu sya..haha..
ima plak,aii rindu nk buli ima..
rindu ngn korang smua..miss u frend..
dah la,lps gak beban rindu ni walaupun sdkt..
hope kte dpt berjumpa bln 5 nanti k..
tata


March 18, 2011

Jumaat,Ku rindu Ko ...

yahuu..
akhirnya tiba gak hari jumaat yg sya nanti2kan.
cz xsabar nk tunggu ari sabtu n ahad untuk rest..
seminggu,rasa mcm sebulan,sebulan rasa mcm setahun..
huh nazak2..haha..
seriusly,xsabar maw pulang ke p.p..
rinndduu,n xsabar nk hbskan li ni.
n enjoy wth my luvly housmate..
yabedabedu..!hope plan untuk bulan 5 menjadi.
n if ada kelapngan,plan untuk g tambun perak gak aw..
dalam perancangan.
woww,sungguh bst la kawan,if jadi..kan3.:)
hah,lupa nk cakp plak.
kat wisma,ada someone ni gift 4 me something,n he said "jaga baik2 ye"..
haha..btw i dnt know,for wht he gift me the EN MIUT i gve a new name,
but i appriciate 4 d gift taht u gft 4 me.
nak tahu apa?
jeng..jeng..jeng

thnk erk

ok,hbs stry untuk hari ni.
n masa create entry baru ni,remmber someone yg always in my Heart.
En Pau..haii mana la menghlng En pau ni..its ok dear,
take time to rest,n finish ur Assgment n report.
btw,i undrstnd,cz i'm student.same like u.
i want u 2 know everythng i do,always u in my mind.
if i have a chance to gft u prove how much i luv u,
i want u listen my heart talk to you.
seriusly,i dnt want hurt u,but sometime i hurt u.
i'm not a perfect human,but i try to b d best..
I'm sory if i wrong..

"All For You,
Just I said
All For You My dear"


March 17, 2011

kazen dan staff wisma..terbaik !!

ari ni sya nk stry.
bhwa ari ni ari yang ceria bagi sya..
sbb pe?
dpt jumpe kazen yang sememangnya susah nk jumpa..
duk xde la jauh,tp nk jmpe mcm sya duk jb,dye duk perlis.
sedangkan bangi-n.9 alahai dekt je pun.
haha..so dalam masa yg singkat sya jmpe la dye.
with alip n miera..tq u all <3
my kazen say.
"asal ko(sya) kurus je sya?dulu ko gmk,ko x mkn erk?"
wahaha,wat lawak r..sya kurus?skrng ni pun sya nk turunkn bert bdn adalah..
kurus la sangt..len la kazen sya tu,mcm cicak kubing..keding ..eee,mcm tulang..haha
ko dtg smbn ni,ko jgn wat hal mcm2,ko wat mcm2 siap ko..ingt tu !!
btw thnk jmpe sya erk,cz sememngnya dah lama xjmpe kn..happy sangat..
ok,waktu petang plak..hahaha.
rasa mcm mimpi plak staff wisma datang umh sya?
spe?En Raffiuddin with kwn pjbt dye gak(xingt nama)hee.
dye bru blik dri terengganu,so dye belikan ole2 untuk sya..
haha,kalau xbeli ole2 dri ganu untuk sya,puts kawan..haha.
btw thnk erk.
byk gak dye ni bg keropok pedas,keropok goreng,keropok lekor n pling sya suke of crse la KEY-CHAIN..

Ganu Mari :)

trimas2 agak terharu.
snggup dtg umh sya,dri ganu untuk bg ole2..
seyes i appreciate..:)
ok sbnrnya dah kemengantukkan..so cau lu..
nk tdo..tata

March 16, 2011

Tunang orang..Tunang aku?bila lagi?haha



wuuuaaaa..
dengan sikap malas untuk meng"update" ku gagahkan jari juga untuk menari..
hee,xkn puas ati selagi xupdate blog.
n sbb dah ketagih blog,tido lwt pun xde hal.
haha,xde2 2 bukan aku,kalau ngatuk tido je la..
wat pe duk nk tahan2 mata kan..
nanti lebam sape gak susah?sya dan keluarga gak yang susah.
arrrrgghh indahnya ari ni.
ari ni sya asyik nmpk pasangan bertunang bahgia je..
aiiyyoo,mcm nk kawen plak rasanya,but ops lmbt lagi la kut..
ish3,blaja hbskan dulu.:)
n blik td,ada kak ni tumpng kete fmly sya.
n borak2 la,dye ni TUNANG orang ok..!
tunang orang..aiiyop kebetulan ke ape lagi.
kt wisma pnt dah tgk pasagan tunang,jmpt pasangannya n mcm2 g la.
smbung crte balik,so aku sempt la brk2 ngn akak ni.
seriusly peramah n sekepala ngn aku..
cun aw..xtpu..jarang2 grl puji pompuan.
n masa brk 2 sya ckp la,tunang orang mana?
dye jwb n.9 je..ohhw ok.
past tu dicelah ngn ayhku tercinta..
ayh sya ckp,ayh dulu hmpir nk kwen dgn orang kelantan,tp wan sya xbg.
alasan wan: J.A.U.H..n.9-kelantan..huhu..so ayh sya accpt je la..
tp jodoh pertmuan dtgn Allah,so ayh sya kwen ngn mak sya tercinta gak..hee.
bahgia beb..kekadang jelez gak..udah smbng crte blik.
n brk punya brk smpaila sya kata dialog mcm ni pada ayh,tnpa dirancang aw.serius

Along:ayah dulu ayh nk kwen dgn orang kelantan wan x bg sbb jauh kan?
Ayah:yup..so xjd la kwen.:)
Along:Kalau along kawen dengan orang jauh mcm mana?
dengan muka tersengeh2 n ati berdebar2 Tunggu jawpn ayhku,cz tkut gak if ayah say TAK BOLEH& jawapanya adalah ~~~
Ayah:Ikut selera Along la..

yes..!!akhirnya jawapn keluar.terbaik..kompem ayah sya akan terima if lelaki sya ni orng jauh..haha.sblm ni ayh cume pernh thu nama,tp orang mana,apa sume mmg sya xcrte la..hee.cz ayh xtnya n sya ni segan ble crte psl cm ni pada ayah.hee..baik punya alasan..tp seyes,sya ngerti ayah inginkan kbhgiaan anak dye,so i think dye xkn kacaw pasal jodoh sya..wahh..hee:).aii jauhnya ko pk sya..dah2 sat g melalut pnjg plak.
daa.

March 15, 2011

Penat tetapi gembira..


dush3..
ambik ko sya,hari ni hari yg memnatkan n membosankan di wisma...
sya wat pe?ngajar ketua kg n.9 cara menggunakan perisian microsoft word 2003..
ari ni xcm biasa,cz agak lmbt sedikit la ktua kg..
but time ujian petang respect cz smua cpt buat..haha..
siap x siap 2 blkng kira,jnji antar..:)
hah,masa duk ngajar ketua kg,majoritinya mereka ni merokok..
so sya ni mmg jns xblh nk dekat sangat ngn perokok TEGAR cz bau yang harum *busuk..
seyes xblh nk msk hidung ni dengan bau asap rokok..
sya blh kawan dengan perokok,tp jgn merokok depan sya n pling xsuke ble dah merokok tu lepas asap kt muka kita..huh maw berasap badan ni if orang wat cm tu..ceiitt
n nk dijadikan certa sya takut sangat,tgk ada 1 jari ktua kg ni,maaf ye..xde niat nk buruk kn sesape..
but kuku dye mcm kopak2,berwarna kuning..n sya dpt rasakan tangan dye mesti berbau busuk..argghhh euuww aku xsuke3..lbh2 ayah aku xmerokok..
lgi la aku xblh dengan rokok ni..
TAPI mmber2 sya ada je dri kalangan perokok,n sya blh je berkawan dengan mereka..
n sya respect ngn dyeorang,cz blh accept dengan permintaan sya tidak merokok dekt ngn sya..:)tq ok

ok habis story pasal kt wisma untuk hari ni,
so sya nk sambung crte pasal sya plak kn n wth my lovely fmly?


blog sya,so sya ada hak la nk crte pe kn kawan2..n xsuh pun sesape baca if xsuke.
hari ni untuk pertama kalinya sya balik dengan majikan tempat adq sya kerja..
seyes majikan adq sya sporting n peramah orangnya..
n dye ckp la kecik je kak zuhair(adq boy aku) ni.
setepek pemerah pipi nek kt muka ble orang kata mcm 2..pape pun tq mak cik rehan antrkn sya pulang ke rumah:)
n pada yg sama sya gelak2 ble ayah sya terlbh caring tnya sya blik ngn spe..?
hbs adq laki sya di kolnya berulang kali..hee..ayah dnt wory,if along xblk ngn abg,
taxi kn ada..along dh besar.:)n mlm ni plak ayh aku tbe2 plak datg gila2nya..
haha,so as anak yg solehah SYA LAYANNNZZZ...hee..nk thu sya wat pe ngn ayh sya?
wat radio rosak melulung mcm orang histeria..hahan sbg suara back up yg merdu,sya berduet ngn ayh..tnpa barangn elektrik aw,hnya hp sbg perakam credit to alang n acik.
nyanyi lagu pe?
ALLEYCATS SEPUCUK WARKAH..xsalah sya juga,En pau pernh nyanyi lagu ni pada sya,cz masa tu dye kata tengah layan perasaan..En pau,sya siap bthu ayah yg kmu pun suka sama ini lagu,n pernh layn perasaan kmu dgn lagu ni..haha..kamu thu ni lagu fevret ayh sya masa ayah kt usm p.pinang.xsilp ayh,ayh kata thn 85-an,86-an lagu ni popular.haha
aii mcm2 je la ari ni,n untuk pengetahuan korang gak "LAGU NI SYA HAFAL" uuttt..haha..lawak2,lagu ni pun mmg dh byk kali ayh nyanyi.walaupun suara ayh xsehebat n sesemerdu alleycat,tapi u r d best father that i have la..to umi plak,haha mybe 1 day anak mu akan drve CRV tu,cz along tkut2 lagi.kereta besar urr,sat g jd kecik kete CRV 2 mcm mna?..hee.tq u all..:)

March 14, 2011

Pengumuman !!


BLOG INI TENGAH DI REPAIR..HARAP MAKLUM :)
APA2 YANG MENYAKITKAN MATA,MAKLUMAT KOSONG SEBENARNYA BELUM DISINI.
JADI HARAP BERSABAR..TERIMA KASIH..

Kenangan lalu wat sya tersenyum kembali


cmat petang.
hari ni merupakan hari yg sya rasa kelakar dan buat sya tersyum sndrian,
cz sya mengimbau semla kisah hidup sya yg dulu with wawa..
aii mcm mna la blh TERcerita impian sya dulu nk jadi pengarang novel..
wahahha..kelakarkn,sya nk jadi pengarang..
mmg dulu impian sya nk jdi pengarang untuk SEBUAH novel.tp sya trpksa btlkn impian tu,
cz tah la..he,n tq wawa cz hargai kata2 falsafah sya tu..n siap ckp sya ni pndai berfalsafah..haha..lawak la wawa ni..:)insya allah,mcm sya ckp..
1 day sya akn post entri somthng spesel untuk someone,n wawa akn jdi orng pertama yg baca artikel tersebut..:)

n dlm entri untuk kali ni pun sya nak say sory pda seorang kawan sya..
nama dye RIDZUAN @ ITIK n sya prnh cte kt post lps..ermm sya thu pagi td kamu kol ajak lunch sama,tgh hari kamu kol gak ajak lunch.ketahuila sya dah berpunya mcm sya katakan pada kamu dlm kol tersbut..
n seriusly sya apprciate n thnk cz sudi n ajak sya lunch+blnje sekali..tpi sya terpkasa tolak cz sya xnk kuar dgn lelaki len,tnpa sbb musabab yg sepatutnya sya keluar..lbh2 lgi berdua dgn anda..
sory ye kawan,sya hrp kamu faham kenapa sya tolak pelawaan kamu..boy sya xpernh wat mcm tu,jdi sya pilih untuk xbuat mcm tu juga..sya ada hati yg lbh lyk dijaga..
maaf ye kawan,1 day sya akn blnja kamu jika diizinkan allah,bukn kte berdua mybe dgn my future boy,or kawan2 sya yg len..hope kamu mengerti..

sejujurnya hari ni merupakn hari yg panjg sekali.sya xthu la kenapa.
mybe sbb kt ofis duk sorang2 kut,cz mira xde..haha..alasan terbaik la..
tah la sya pun xthu,tp mmg panjang n sangat memenatkan..btw nk say thnk gak to my ayah pakcik ghazali cz jmpt ank dye ni dari tmpt praktikal..bukn hari ni je but hari2..tp hari ni len skit,cz ayh terpksa berulang dri pusat dakwah islamiah ke pejabat along..hee..maaf ye ayah..sayang ayah..muah3..:)

March 13, 2011

FaktaKU bukan autaKU




fakta 1

paling utama,nama diberi syaqira liyana binti ahmad ghazali dan tiada perubahan sama sekali erk..& nama 2 akan tetap dipakai smpai bila2..hnya mati je nama tu akan bertukan bintinya..

fakta 2

seorang yang ceria,happening,nakal,n gila2 dengan semua orang..xkisah la orang tu baru kenal ke,nk kenal,or dah lama kenal..but sometime orang ssh nk kenal diri sya juga.cz mood sya cpt berubah.kadang2 masa tgh ceria,automatic mood tu akan berubah len..hrp maklum..haha

fakta 3

sangat sukakan ketenangan,kepercayaan,keikhlasan,kejujuran dari seseorang insan..sya pling xske di konkong,dipaksa,dihina,difitnah.. for me, forgive but not to forget..so paham2la erk..xpuas ati ngn sya face to face..sya jns open..:)

fakta 4

luv travel,luv slami benda baru but bnda baik je,tidak kpda bnda yg jahat..pahamkan disini betul2 ok..so sbb tu sya pilih untuk travel n merantau jauh ke pulau pinang future my stdy..kadang2 rindu juga dengan family tersayang yg berada di n.9..

fakta 5

sya harapkan insan yang bernama lelaki memahami sya,hargai hati sya,slami hati sya..sya xharapkan janji manis,harapan dari insan tersebut..tetapi BUKTI keikhlasan beliau menerima,menyayangi,mencintai diri ini..itu shaja.

Fakta 6

Secara jujurnya sya kuat cemburu..dan mmg kuat cemburu..but bukn pada semua bnda la..Sya xkn cmburu if orang tu jujur pada sya..n sya akn mara,if sya thu dengan sendirinya.So better dah wat salah,trus bthu sya erk..

Fakta 7

Love shopping,love movie,love bowling so sape bersama dengan sya kena pahamla..tpu la kalau perempuan xske shooping..walaupun sya suke shopping,sya akan pakai duit sya sendri..sya xkn minta duit orang lain..kalau kt parent sya tu,len cte la..haha..mmg always sya pau mereka.

Fakta 8

Sya suke makanan barat exp chiken chop,pizza,kfc,mcd n I love
Kenny Rogers ROASTERS tp dalam pada masa yg sama sya suke masakan kg juga,but agak cerewat sikit dalam pemakanan..hee..sya xsuke belacan,ulam2,sayur2 pun sya memilih..mknan masam2 pun agak kurang sikit exp tom yam,asam pedas..as a anak jati n.9 I love masak lomak cilia pi..hee.luv like this..hahah

Fakta 9

Sya suke benda yg simple,cute miut..xsuke bnda yg crowded..same like when I drees up my body..simple but look nice..kata kawan sya la,sya ni simple but nice..thnk to dauz plkn..remember the sweet moment at kem plkn putput alor gajah Melaka 2009..:)

Fakta 10

Suka pau,roti,kek,ais krim,coklat, cz sume 2 comel,sedap,gebu n mmg kegemaran girl pun..sya xkisah pun when my birthday come,korng hadiahkn roti gardenia yg pack kecil 2..i appreciate u..haha..but I love ais krim very2 much aw..smpai my parent call me “hantu ais krim”

Fakta 11

Love shawl,dress,shoes,make up, benda ni sya love sangat2 cz kekemasan amat penting dalam diri sya..make up pula,sya xske pakai blusher merah tu..sbb sya xreti pakai..n sya pun xbpe suke pakai eyeshadow..sya hnya ske pkai foundation,lips gloss,bedak Compaq,n eye liner..n sya juga akan pakai lens..cz 1 sbbnya sya ni rabun.tp kalau sya mls nk pkai lens yg ada power,sya akan pakai lens yg xde power la..

Fakta 12

Sangat mementing persahabatan.sya akn mudah menagis ble gaduh dengan kawan,putus persahabatn or kawan ada mslh sya nk sya always ada beside dyeorang..cz sya ni jns pompuan yg cpt mengs..lbh2 lgi ble tgk orang or kawan ngs..sya pun nanti sama2 turut ngs..berat mata memandang,berat lagi bahu memikulnya..

Fakta 13

Sya ada ramai kawan dan kawan2 sya seimbng mean lelaki dan perempuan..dengan semua orang sya blh masuk.tp sekali orang tu dah wat mslh dgn sya,n timbulkn kebenciaan sya pada dye..smpai mati pun sya benci dye.cm sya ckp pada fakta 3 for me forgive but not to forget.Tp sya bukn orng yg mmbls.

Fakta 14

Sya mengharapkan seorang lelaki hadir mengisi ruang hati ni sebgai seorang lelaki yg always ada bila sya mempunyai masalah,selalu ada untuk dengar masalah,menghargai sya sebgai seorng wanita yg menghrpkn perhatian,kasih syg bukannya layan sya sperti orang yg tiada hati dan perasaan..when I fall in love wth him,hnya orang tu je yg always in my heart..xkn ada yg len..

Fakta 15

Sya suka berangan benda yang indah wth someone special,dan sya ni terlbh caring..cme orng je xperasan sya mcm ni..xkisah la..spe dah knl sya,dah jmpe sya korang akan ckp sya ni caring n ceria..but if sya ada mslh n mngs sndri dlm hati,no one can know..trmsk la trsyg

Fakta 16

Sya suke ber’blogging’,when I angry wth someone or xpuas ati ke,gembira ke,sya akan stry in my blog..hidup sya tnpa lappy,broadband,purse,hp,kompem akan membosankan..ops sya juga gila novel ok..n sya ni jiwang orangnya..bak kata kawan sya,sya ni hnya thu jiwang didalam kertass,tp ssh nk meluahkn dengan orang lain.

Fakta 17

Sya ske lelaki yg romantik.xsuke mendesak,memahami,always ada untuk sya..bukan lelaki yg mementingkan diri,n always dia je btl..2 namanya ego.huhh.n sya xske orang yg mungkir jnji n xtepati masa.pernh sekali sya jd tunggul kayu tunggu 1 mnusia berejam2,smpaikn orng tu xjd dtg..huh..agak pns je time tu..but still smile.

Fakta 18

Luv my family, luv my life, luv my style, luv my lovely boy, luv my frnd..huh..dyeorng ni semua penting dlm hidup sya.kalau xde diaorang sunyi la hiddup sya nanti..xkisahla kadang2 korng ni mnykitkn hati,tp korang ni byk mmbawa kemanisan dari kepahitan..thnk u all

Fakta19

Sya sedar blaja dengan kerja,saat belajar la yg pling indah dalam hidup sya..thu sbb pe?cz sya dah rasa saat praktikal kt wisma n.9..huhh agak penat..msk kul 8am blik kul 5pm.kalau kt kelas msk kels kdng2 pukul 8,kdang2 petng.blik awal..n abz kls blh enjoy ngn kawan2..btl kata my mum,masa blja la saat indah.n my mum ada gak ckp bercinta time blja la saat indah.cz always together.but now,bla bla bla..haha..

Fakta 20

Sya lupa nk ckp,orang suke panggil sya kecik,pendek,cute,bdk comel,comey,chotdan sya pling suke when someone call me syg..walla wei..n call me kedondong..mungkin dye je xthu,yg apa yg dia lakukan bhgia untuk sya,cume dye je yg membataskn semua itu..lala..emo sudah..haha

Fakta 21

Hati sya ni lembut,mudah terusik,kecewa,terguris tu adalah sya.dan sya xmalu untuk mengakuinya..tp sya ni jns suke memendam,cz sya xnk orang rasa skit hati,kecewa or pape je dgn sya..spe kenal sya lama,thu la sya ni mcm mana

Fakta 22

Ada someone ni byk ubh diri sya kepada yg lbh baik.mungkin dye xperasan.tp sya perasan perubahan diri sya.sya blja memasak pun sbb family n dye.sya jdi sbar pun sbb dye yg ajar.sya jadi tabah sbb dye yg mmbwa sya mengenl erti ketabahn.tp 1 je sya xblh nk ubh sikap memndam dan cemburu..2 je.tp sya cmburu xde la trk,smpai smua orang sya nk mara n tengking2.cme kalu sya mkn ati tu,sya akn diam,n ayt sya akn pendek2 je.cme sya je xnk pnjg cte n luahkn.sory.

Fakta 23

Ble balik n.9,24 hour sya akn duk dalam blik sya.sya xsuke keluar rumah,n kt n.9 ni pun kawan2 smua jauh2..mean jauh2 tmpt stdynya.n taman sya ni pun mana ada mmbr..seyes duk bndar xbest berbnding kg.cz kalau kt kg tu,wahh mls la nk cte..agak cmburu nanti dlm hati ni.haha.tp kalau dikaitkan dengan infrastruktur,jujur bndar lagi baik dari kg.so terpulng la..ada pro n kontra antara kg ngn bndar.

Fakta 24

Bila sya ada masalah,sya ssh nk cte pada someone special in my heart ni,mybe sbb sya kekok.n sya dah always n selesa cte mslh sya pada kawan rpt sya.sya nk sgt dye take over tmpt kwan rpt sya tu,tp tah..need space n time to share problem with u la..n if sya dah share problem wth my someone people,mean I trust mereka.

Fakta 25

Sebenarnya byk lagi sya nk sharekan dekat sini,tp cukup smpai disini.mybe ada ari len sya akn crte lagi pasal sya..sejujurnya sya syg family sya,kawan2 sya dan muhammad .... a.k.a en pau.thnk awak cz byk ubh diri sya..sekian terima kasih cz baca pasal sya..enjoy ur reading..tata

March 11, 2011

Hari2 mcm ni kn best..:)

yuhuu..
wahh apynya templte bru untuk blog dalam proses..
thnk to wan hazel production cz tunaikn impian sya mimiliki blog warna warni n ceria :)
btw ni first time gune khidmad dye,sbnrnya dah lama nk pakai khidmatnya,
tp baru ari tu,brani untuk try dye pnya perkhidmatan,hopefully xnyesal la gne perkhidmatan wan ye:)..
tp sya yakin,kamu ni berbakat,cz blog kamu pun terbaik n cantik
n wan hazel ni plak jns friendly,senang gle nk communicate ngn dye..
serius,mcm dah lama knl ngn dye ni.sbb tu tiap2 ari msti tgk perkembgn blog dye..
thnk wan..:)

ari ni sya nak say thnk je..thnk kt sape?
ni dye..taaaraaa

thnk kt my bro cz blnja 1 family mkn luar.mntg2 ni frst gaji dye..
pe lgi,sakan blnja nasi briyani.nyam2..sedap..
tp syg,dye xbg bungkus la.kalau bungkus kira duit sendri..haha
ceiittt..pape pun nasi briyani td mmg PERHHH sodap beb.
mkn free la katakn,lbh2 lgi duit adq laki sya..
dah la ssh nk tunggu dye blnja mkn..hahaaha..
pape pun thnk ok..kalau blh sox2 blnja kennys,mcd,alson klana pun ok gak..haha
n ari ni jugak masa makan aku jmpe budak batch sama ngn aku kt smk sri pagi dulu..
huhh,xsngka kte kos lbh kurang sama..
sya it programming ngn kamu cmptr engnering..sama je tu..
wsh u gd luck,n seyes sy segan ble kmu kata "hmpir xperasan,cz sya ni comel"..
dah la baju mrh putih,muka sya lagi bertmbh merah anda puji sya bgtu..
ops lupe bthu nama dye RIDZUAN @ ITIK.ITIK tu dye yg glr diri dye,
bukn sya yg pndai2 aw..hope ur dream to future ur stdy in melbourne became true yer frnd..ble2 kamu sng contact je.insya allah,kalau sya xbz msj n kol anda akan dibalas..:)
ada g stry len..
ari ni dress up tema TWIN..twin?twin wth my sis..

baju kteorng sama,but color je len..
sya orng pth,dye orang htm cz baju sya pth dye hitam.
ahaha,peduli pe along lang:p
ok..dah la alng slalu kenakan along,so now ur turn..
ni blog sya chot,so korang xde hak nk halang sya chot tulis apa2..
lbh2 lagi alang..haha..
sox2 lusa kte wat tema twin lagi ok..
muah3,luv my famly n my life..
xkurang gak kt lala en pau..ops terlbh sudah..
kawan jugak i love you
ngtuk la..tido dlu

batik poli :)

10/3/2010 Khamis..WOWW !!
Nk stry pe..?stry pasal..
ari ni duk ngajar ketua kg..selama 3minggu sya ngajar ketua kmpung,
rasanya blm ada 1 gmbr ketua kg pun yg sya post lgi kn?
so nk share kt sini,biar ada orang cmburu,sya rapat ngn insan bernama LELAKI..:)

taarraaaa...:)

ensemkan atok2 sya..
hah lupa nk cte,atuk yg duk barisan depan berdiri berbaju putih tu atuk angkt sya aw..
n sya terkejt atuk tu still ingt nama sya..dye siap pnggil nama sya "C.H.O.T" sumpah,sya mmg xjangka..ye la,ingtkn tok2 ni akan pnggil nama sya,p CHOT..fuuhhh terkejut seiihh..atok 2 berulang2 kali pnggil nama chot,n dye ajak datang umh dye kt kuala pilah taman delima bahagia..
dye ckp,"kalau chot dtg k.p bthu tok,nanti tok blnja.kte minum2 n atok blnja mee kari"
fuhh sedap tu,mee kari mmg fevret sya tu..btw sya nk ckp gak,atok ni SPEAKING ENG berabuk beb...hebat,kalah sya yg muda ni..serius xtpu.
sya still terharu,cz atuk ni,msh simpan lagi gambar kenangan masa sya ajar facebook dulu,masa siri pertama..now ajar microsoft word 2003 aw..
lupa nk crte mcm mna sya knl atok ni.maaf.knl atok ni masa siri pertama ajar facebook kpda ktua kg,so masa tu la,dye minta ambik gambar ngn dye.cz atok ni ckp nk smpn sbg kenang-kenangan..n strt dri 2 la,kami rapat...ok btw,thnk tok cz still remember cucu tok yg bernama CHOT NI..:)

ni gambar kedua plak..memandangkan ari khamis so ....


barisan baju batik poli :)

hee,agak kelakar ble tgk gambar ni tapi kami BANGGA aw,
pakai baju politeknik kami..
Warna biru:POLITEKNIK BALIK PULAU..POLI SYA:)
Warna unggu:POLITEKNIK SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN.
Kami sume mmg sepakat nk pkai baju poli,
yela,memandangkan ni frst tme kut pkai baju batik kt ofis..sebelum ni haram la sya nk pakai baju batik..
xsuke,cz nk iron susah..p disebabkan dah plan,so iron je la n pakai..
kami xkisah pun,orang nk pandang apa..
cz POLITEKNIK tetap terbaik bagi kami.
i love my politeknik..
to someone yg gelak2 tgk kami pakai baju ni:AKU BANGGA LA PAKAI BAJU BATIK POLI..xsedar diri..benggong..

March 8, 2011

AKU?SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI


sya ingt kata acik rahman pg td:sya,ko ni kn mcm2 tudung la..dulu selendang rudgulid(maaf xreti eja nama pmain bola tu),selendang anting2,ari ni selendang apa plak?:)

salam semua,first of all,sejujur2nya sya mls nk ltk pic
but hobi sya,tiap kali nk wat entry baru,
tgn msti gtl nk ltk pic..xske?.peduli pe..
"peduli pe" huhu,spe la kena ayt 2 erk smlm..en pau maafkn kedongong erk:)
agak terkasar bhsa n bergdh plak mlm smlm..n thnk cz kmu peduli gak erk tntg sya..
ada orang cmbru tak sya ajar ketua kampung hari ni?LELAKI 2 awak..bukn grl.haha..
sya xperli la wak,cume nk sakat je.~~cz xnk ada orng cmburu plak..:p
cz sya phm perasaan kamu,n sya pun pernh rasa psl kes tutt..
cume sya mls pnjg cte,sya snypkn je..erm..
ok,dah..ari ni duk ngajar ketua kampung..agak pnt..
but ada 1 ketua kampung ni..ala3 cmlnya..
rasa nk cubit2 je..nsb pngkt atok,kalau x mmg sya dah trk2 pipi 2..
mungkin bg pndgn korang biasa kut,but 4 me..
C.O.M.E.L..!msti agak plik ble sya pnggil orang tua a.k.a pngkt atok kite cml..
tp sya xksh.sya mmg ske ngn orng tua..but xbermaksud laki sya a.k.a suami sya nanti nk orang tua ok..haha.nanti ada orang cemburu..:P
ari ni mmg terbaik la..ngajar microsoft word 2003 kpda ktua kampung,
dijangka kul 2.30 strt ujian hbs dlm 4.30-5.00 ptng cm tu..
tp abz pukul 3.30..perhh mmg xpert la ktua kmpung dun chembong ni..
cayalah tok..:)terbaik..
n lps pnt2 ngajar,n blik ofis..tgk jam pukul 4..
ya allah lmbtnya nk blik..kalau x tu,dah blik ofis trs pntch out je..:)
xpe3 sbr sya..n ada 1 peristiwa pelik,n sya xpernh tgk kepelikkan ni..
agak kuno?haha..xkisah.but bnda ni,depan mata sya sendri,n berkesempatan nk share pic ni untuk tontonan korang..

ni bukn bekas mat rempit aw,tp sejak azali beb,btw thnk bro cz sporting untuk sya snap pic anda..n tq pada ayh sya gak,cz bawa kete mcm lipas kudung nk tunaikn hasrat ank pmpuan dye ni untuk snap photo ni..bengong ank dye ni..

haha,agak kelakar ble ayh bawa kete mcm lipas kudung cz nk tunaikan hasrat along..
tq ayah:)along hargai..
secara jujurnya sya xpernh tgk orang kaki mcm ni.
n sya tunjuk ngn adq2 sya gak dyeorng pun terkjt..hee
xkisahla korang nk kata sya ni ketinggalan zaman,but xsemua orang dapat merasa apa yg sya lihat ni taw,n xslh sya share dengan korang..
n dalam kpla sya bermain dengan pantas lajunya..
apa yg sya pk?sya pk,kalau la allah menjadikan semua hambanya mcm tu,
agaknya mcm mna la kehidupan manusia sekarang..
dan sya thu,indahnya ciptaan allah kepada insan bernama manusia..
xkisahla walaupun bnda ni hnya sekejb saje dapat menginsafkan diri ni,
namun sya xkn pernh bosan untuk fikirkan bnda ni.
lgi 1 kata2 ayah sya juga,banyak membawa mkna memdalam,serta blh diguna pakai untuk masa depan n jangka masa yg pnjg.
xkisahla,walaupun kadang2 kata2nya menyinggung hati ni,mmbwa ati ini berpk kpda ngtf,tp sya tahu,apa yg ayah sya perkatakan tu,akan sya kenang n pkai 1 hari nanti.
sya ingt kata ayah sya dan berkesan dalam hati ni..sya ngs depan mata ayah gak,sya cium tangan ayah sya dan saat ni plak ayh sya cium pipi sya..Ya allah indahnya dunia.
"seorang ayah yang sayangkan anaknya akan selalu menasihati anaknya,memerhatikan anaknya,BUKAN membiarkan anaknya mmbawa haluan sendri dalam hidupnya,cuba along hayati crte LOQMAN NUR HAKIM,hayati nasihat2 seorang ayh kpda anaknya"
bukan sya nk cakp yg sya ni anak yg solehah,terbaik,tp sekurang2nya sya tahu jaga diri sya ini,dan kepercayaan yg diberikan pada sya waktu sya jauh di pulau pinang,sya manfaatkan sebaiknya.bukan sya nk ckp sya ni xada kawan lelaki,xkeluar ngn kawan lelaki,but sya thu jaga batas2 antara sya dan kawan lelaki tersebut..bukan ni sahaja,byk g benda yg sya always akan pk dulu sblm buat.cz sya ingt pesan ayh sya waktu pertama jejakkn kaki merantau jauh ke p.piang
"ayah harap along xjatuhkan maruah keluarga n conteng arang pada keluarga"aku ingt lagi..orang blh cakp pape je pasal sya,but secara jujurnya sape yg kenal sya dengan rapat,dye akan thu la sya mcm mna..n sya PANAS BARAN ble orng buat dajal ngn sya.
2 sya jns xblh nk pendam. n sabar.maaf erk..haha.ok la,pnjg gle aku menasihat diri sya ni..
nk cte pasal kes gambr tu,p melencong jauh.wahaha..ada sya kisah,blog sya pun..:)
xske?xsuruh baca pun..ok la,out of service..


ari2 lps sembahyang berjemaah dengan ayh n umi,along akan cium tngan dan pipi ayh n umi..tahu sbb apa.?ALONG CINTAKAN AYAH N UMI,cz berjaya didik along jadi anak dan contoh kpda adik2 yg lain..dan along mohon maaf pada ayh dan umi seandainya ada mnyakitkan hatimu..AKU INSAN YANG LEMAH

March 4, 2011

ooo Keinginanku..!!

salam,
hari ni sya nak wat luahan rasa la rasanya..
first hari ni happy sangat,cz masa rehat time zhur,
dapat mkn bersama dila n miera kt tasik seremban..
duk mkn diwakaf n mkn sambil bersela..
sy suke makan bersela..
dengan angin tiup sepoi2 bhsa..luv it..!!
but ada gak yg menyakitkan mata..
KAUM ADAM XRETI2 NK G SOLAT JUMAAT KE?
sedangkan,xsampai 5mint pun masjid dengan tasik seremban..
hope lelaki sya bukan tergolong dalam lelaki yang MALAS g solat jumaat..
kalau ada,awal2 g sya reject..sory.
not my type la..
hah kedua,sya msih lagi kekok duduk ditempat meja baru sya..
agak pendiam di meja baru,n masih cuba2
menyesuaikan diri ngn staff2 uptm..
sya ni penyegan..werkk!!segan la sangat..:p
ke3 ni yg sya btl3 xblh nk sabar..nk luahkan cepat ni..
sya nak benda ni ..

rrrrrrrrrrr,sya teringin nak ada sarung tangan ni satu..
dah la cml,warna warni paling xblh tahan ADA STAR!!
arrhggghh xblh tahan dah ni..teringin..
n lagi 1 sebab yg mendorong sya nk sarung tangan ni,
ofis sya sejuk,n ada sarung tangan sekurang2nya daptla kurangkan suhu kesejukan pada tangan sya..
kalau la ada orang hadiahkan sarung tangan ni..
sya akan ingt pada dia sampai ble2..
ye la,cz sekurang2nya orang tu dah lepaskan hajat sya untuk memiliki sarung tangan yg cml ni..
hope 1 day,sya dapat sarung tangan ni..
ermm,tu je kut sya nk luahkan..hahah..sengal gak sya ni..
xpe,xpat sarung tangan milik sendiri,pinjam orang punya sekejb pun jadila..
hee..cau lu..


p/s:berat badan ku dah naik sekilo..arrggghhh...nasib badan xnaik..kalau badan naik,agak2 ada orang lari x?:)

March 3, 2011

Macam2

Macam biasa,
Assalamualakum la dulu..
hari ni mcm2 la yg berlaku..
ada yg manis & ada yang kurang manis,bukan phit aw..
aiyyooo..
ari ni ada staff baru msk kt unit uptm,ok la..
but ada yg ckp,dye tu cm sombong2 n xtgr kteorang pun..
senyap je..xpe2,mybe mula..dnt jdge book by ths cvr ok..
hope 1 day dye akan beramah msra la.:)
dan menyedihkan,sya,mira ngn alif kena pindah seat depan..
dah x duk lagi ngn staff operasi n dekt ngn dila..
so yg duk blkng tinggl dila,esh ngn hairi..
sian kteorang cz dh xrapt n nk wat sistem sama2 pun dh xblh.
n disbbkn kami ni stdnt prktikl,so kmi follow je la..
sebenrnya kami g ske duk blkng,cz ada kak nor yg meriah..n dkt ngn surau 1 hal..hee..
tu la..:)n masa dah dpt seat baru,tah mcm mna,masa aku kemas tmpt,
aku blh xperasan ada gelas kt situ..apa lagi retak seribu beb gelas tu

aiiyyoo,sya3..1 ofis pndng,but sya ni jns orang yg xde perasaan..
muka still comel g..haha..siap blh snyum g..
chill la,gls pecah je pun,bukan hati pecah..haha:)
ok,sory untie,cz pnggil kamu untuk sapu gelas kaca yg pecah n bederai 2..
dan ari ni aku xkn lpe,cz untuk pertama kalinya aku blik lmbt..
mna xnya start bentang sisitem pukul 5.15pm,sedangkan aku ptt blik pukul 5.00..
so ikut je la,dah dye pnggil meeting,msk..pnggil bntg sistem msk je..
aku no2 bntng,masa tu aku tgk dh pukul 5.20..so cpat2 aku bntg.
dah abz bentang aku pun pe la minta diri untuk pulangla,
walaupun esh,hairi ngn alif belum bntg lagi..
sian ayah kena tunggu along lama,n nsb baik ayah memahami..
so slalu smpai umh pukul 5.40..jd sya sampai unh pukul 6.15..
agak lwt gak,but xpe..berkorabgn sikit je waktu..
ok,dah ngntuk la..
time to sleep..miss my bed..:)
gd nyte semua..


bestnya if katil ni ada kt p.p,nanti baru semngat berkobar2 nak g kelas n blja..hee

March 2, 2011

salahkah wanita xtau masak?

sya ada baca 1 artikel ni n sya btl2 berminat..
tjuk dye,"salahkah wanita xtau masak??"

Bagi SESETENGAH lelaki tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. wht the frog boy..u shld now,nobody perfect in d wrld,dan paling penting awak kena terima seadanya wanita berkenaan..1 kelemhan diri wanita yg anda nmpk,tp ada sejuta kelemahan yg xpernh anda nmpk dalam diri anda sendiri..
sedangkan wanita xpernh plak mempersoalkan "Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam" pernah ke?

pada wanita Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal.Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola. Begitulah standard yang telah ditetapkan.

Bolehkah seorang wanita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga? Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah.!Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga.Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya?Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal.Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri.Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami.

huh,kalau mcm ni la kehidupan sekarang,tdk berkembanglah..masa sya baca artikel ni,sya baru shaja lepas baca 1 blog SWEET HUSBAND & WIFE..wow,dan sya teringin juga,if future husband sya sebegitu,cz trme pasangannya seadanya..so sweet dear..rasanya beljar memasak selepas kawen 2 lagi indah..cz sama2 blh blja cra memasak,suami blh tlng2 kt dpr,bstnya if suami istri dapt sama2 duk dekat dpur,n masak sama2..sya juga ada terbaca,lps isteri dye pnt2 memasak,suami dye mcm mengerti je,waktu si istri mengemas meja,si suami tlng bersihkn dpur n cuci pinggan..wow ..tringin rasanya nk rasa suasana mcm 2..sya bhgia,ble tgk pasangan 2 romantik..sya akan rasa ke xsemua tu nanti?sya pun xtahu.pada insan yang akan memiliki hati insan ini iaitu saya SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI,sya harap kalau dh ditakdirkan awak adallah jodoh sya tdk kiralah kte knl,ataupun cinta pndg pertama or what ever,trima la saya seadanya..cz sy bukan sempurna 100%..n kalau blh,sya nk awak selalu berada disisi sya..:)

luhan hati ku untuk hari ini..ku rindu dan ku inginkan saat bahgia itu menyusuri perjalanan hidupku..

March 1, 2011

Kanak2 La sya ni

Assalamulaikum semua,
ari ni sya nk share kegembiraan,
hp kesayangan sya Sony Ericson C903 sudah keluar dari hospital swasta,
dengan bayaran RM100..huhu..wahh mewahnya kau erkk hp..
ceiittt..xpe la,RM100 pun RM100 la,dri aku xblh nk dengar orang ckp ngn aku,
dengar suara kesayangan aku,n xblh nk tatap2 msj2,bek aku korban sikit wang tu..
xluak pun..kan sya kn *keterpaksaan..kalau aku shpong 5 baju dah dpt..ceihh
xpe2,1 month waranty..ari ni sya nk crte time kt ofis..
huh,seriusly ari yg memenatkan..
cz tok ketua kampung perhhh ramai n penuh lak aii..
time2 ni la plak cecah sampai 22orang..huh xmenang tangan nk tolong semuanya..
n paling sakit,ble yg sory to say la lembab mmg terlbh lembab..
sampai tahap cipan la..aduhh mmg sakit r aku time ni..
dah la xberapa sihat sangat ari ni,smpai ayh pagi2 tgr..
ko buh bedak ke long,mean muka sya PUCAT ok!!
bukan sya ni nk bertepek2 kt muka ok..setakat g ofis xpyh krim2 de..
kalau kuar,tu len cte sikit..mmg sya akan buh krim,supya muka nmpk bertenaga n segar.
cehh,terlbh sudah sya..peace :p

Bak kata dauz kecik:Sya ni simple but nice..kata dye ok..

Dan mmg sya seorang yg simple n ceria..wat pe la nk sush2kn diri over lebh2 leceh beb..
simple easier ok..janji K.E.M.A.S!n sya ingt kata ayah..
biar buruk diluar,cantik didalam..kalau blh sya nk ke2-2nya..
cantik diluar penuh dengan nur dimuka,dan cantik didalam dengan penuh ketakwaan dan keimanan..mampu ke sya lakukan?hanya allah yang layak menilai sya..
balik2 dari dpt hp kn,trus sya kol en pau sy..
p sedih dye xangkt,niat nk kenakan dye n kacaw dye..p kecewa plak..
n xsampai setengah jam hp bunyi lagu "Cody Simpson - 'iYiYi' ft. Flo Rida",spe g en pau sy kol la..n dpt kenakan dye gak..
"asalamualaikum,testing2..sya dah dpt hp sya"..haha ish mcm budak2 la sya ni.
ni la ayt yg kamu dengar dri sya kn?:)hee
btw sian kmu cz mcm bnda kmu wat erk,printer rsk ye syg?:)
n kmu ponteng 2 kelas !! ishh lec tgk stdnt dekan kte ni..haha..its ok dear,sabar je la..ada sbb npe jd mcm ni mybe..
i always beside u,n kenakan u kaw2..ahaha..:)
n sya senyum je ari ni,ble kamu bnyk sebut lala~~ pada sy..
hargai dear..tq:)



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome