May 31, 2011

huhh..

Rindu nak menaip,rasa mcm dah lama xmenaip,
walau hakikatnya baru 3 ari..puas nk kumpul crte,xde ape pun yg nk di sharingkan,but saje melepaskn boring.sebenarnya smlm mmg xde mood,tp ble kazen msj kate nk jmpe agak terkjt gak la.ye la,mana tak,tbe2 msj kte nk jumpa..scra drastik plak tu.btw thnk erk acap cz bg sya ole2 dari medan city indonesia..i like r..ni pun dah terlalu berharga buat sya ok..ingt sya ni demand sngt ke r?ko bg sya daun suh simpan pun,kompem sya simpan la..cayala..:)kate kazen 4 ever..hee


purse,key-chain & pen


Hari melangkah pergi,rasa teruji segala kesabaran,kekuatan,kesetian,kejujuran.
smpai kdang2 terpksa mnx pendpt kaunselor sya En Radhi a.k.a abg long ku.*bng long xpyh poyo aw..semalam terasa mcm ada 1 benda yg merasuk dalam hati,pk kn masa depan.sya ni xblh sgt ble trs2 pk masa depan,ada la air2 kuar kt mata tu.takut,cz byk g benda sya nk kejar,sya nk capai..nk jd lecture tu..tngjwb mnjd ank sulung,kdng2 terasa beban,dah la perempuan trpk jgak bestnya if ada abg sendiri.msti sya blh mnx pndpt,ngadu mslh,ngs depan dye,cz lelaki kn lbh kuat berbanding perempuan.Bng long radhi 2 kaunselor a.k.a bng long,tp bukn abg kndung ok.dye dh mcm abg kndung sndri,cz dye phm sya ni mcm mana.jrk bukn pemisah mesir-malaysia..tp tah,mungkin sbb ada kimia antra kami kut..*kak wahida baca maw kena pelangkung adqmu ni..haha.

tiada siapa tahu apa yg ada dlm lubuk hatiku

Sya thu perjlnan sya pnjg ke hadapn lagi,trpk npe orng bercinta blh putus ditgh jalan,orang berkhawin blh cerai berai,kata ini jodoh..kate bng long ku ketentuan.mungkin btl.bak kata dye "hati kena kuat" tp dye gak ckp "hati wanita ni lembut" haha,mana 1 sya nk buat ni.mcm2..btw trme kash DR LOVE..anda mmg terbaik..sama mcm adqmu ini,mmg baik..:p.

to my friend: sya akn ingt kata2 anda,berusaha..terus lawan..cayalah..ayt anda buat sya terfikir jauh..awak juga cakap,sya manusia terpilih..sya dapat apa yg sya inginkn,tdk spt kamu..sya thu,lama mana kamu nanti,mns tu psti akn datg pada kmu jga.percayalah..jd dengn apa yg sya ada,sya xkn senang2 lepaskan..masa depan ku.insya allah,hrp lepas ni segalanya akn berjalan dengan lancar.amin.jadi pelajar pun susah oo..dah la mls nk melalut pnjg2 g..sya cuba muhasabah diri.harap sgala perasaan dengki,cemburu,iri hati,berfikiran negatif sgla sifat negatif tu hilangla dari dalam hati dan diri..amin..aku bukan manusia sempurna,tp cuba menjadi sempurna.

May 28, 2011

Impian Sya Terlaksana

Haloo..
walla..sya happy sngt dan mengucap syukur barang yg sya poskn kepada En Pau selamat tibe..oo dpt hari jumaat erk.alhamdulillh..akak pos kate smpai sabak bernam ari sabtu..sengaja nk wat sya cuak kut..ye la,awak pun thu kn,mcm mana muka akak tu masa trme brng mcm dri sya,mean muka mcm xpernh dpt brng dari customer.its ok la..yg penting,selmat tibe barang tu dirumah mertua..opss silap2 rumah awak..haha:P..apa sya pos kan erk?



sya poskan buku,buku ni buku kgmrn sya,cz byk ajar sya untuk mnghrgai seseorang dlm hdp.3 thn buku ni bersama sya,keadaan dye sya ckp mcm frst beli dulu..syg kut ngn buku ni..hee.sya xtrpk nk bg pnjm buku ni,tp ble dye ckp "blh x ajar mcm mana pau nk jd romantik" so idea ni datang.amcm?sweet x?kte kena berni membuat sesuatu kptsn..buku tu bg Pinjam je aw..jaga ia.haha.hope hbgn kte akn jd indah,dan berjaya dunia akhirat.amin

ok,bukn buku je aw,tp pnh ngn kertas2 sya bg..smpai sya pesan pda dye buka pembalut brng nanti hati2,cz kt pmblt tu ada tlsn tersembunyi.nsb sya bthu kalau x bak kate dye "nsb bthu,kalau x mmg gns la orng buka,almaklum excted"lala~~..n siap kena perli "nanti orang buat folio ok?"sekeh gak laju2 mamat ni.haha..sekeh sayang ok,bukn benci..haha..ni untuk awak..hee


1 harapan saya pada awak,khatamkan pembacaan,hayati sepenuhnya,pelajari sedalamnya..niat saya ikhlas..awak juga kata nk blja kn..sy menanti..:)mcm sya ckp,kalau awak ssh nk jd romantik,sya blh jd romantik untuk awak..kalau awak kata awak xreti jd romantik,sy akn ajar awak cara romantik..kurang lebh baik buruk diri awak,sy terima..pulangkn buku tu pada sy by hand ok..:)terima kasih..

May 27, 2011

Cerita Cinta Realiti


Salam reader..
sya nk kongsi cerita pasal ksh cinta sorang kawan sya.dye sahabat sejati sya,dari sekolah menengah sampai la skunk.walaupun jarang contact xcm skolah mngh dulu,but pershbtn tu ttp akn terskn smpai ble2,insya allah..keadaan dye berbeza dgn skunk..yela dulu masa sekolah menengah mana dye tahu bab pasal cinta cintun ni..kteorng skema ok..!dye ni bek,ngn laki mmg xcmpur,lps dye dah msk f6 baru la reti tgr lelaki..ok..mean sift ingin memiliki tu dah hdr.dah besar.xsalah ok.:)

ok,dalam diam dye menyukai seorang lelaki,lelaki yg pernh kteorna g xsuka,kerana sombong dgn kaum hawa tp syg lelaki tu ego tinggi..tp sya tak nafikan la,laki tu mmg seorang yg kuat beragama,dye pernh brthu,boy tu kata,xnk bercinta masa ni,dye nk berkhawin baru bercinta..woww..bertuahnya dia..pernh 1 ari,air mata kawan sya ni keluar disebabkan masuk habuk,n masa tu dyeorng blik dari sekolah,laki tersebut hulurkan sapu tangan..Ya Allah,kalau sya ada masa tu,maw sya menangis..dan paling sya xblh lupa,ble tbe hari jadi lelaki ni,kawan sya ni hadiahkan songkok,sejadah dan al-quran..sya rasa tu la perkara pling sya ingt sekali,waktu kwn berthu sya..lelaki tu pula membalas dengan sepasang telekung dan sejadah..perhhhh..dah mcm drama melayu,tp ni bukan rekaan,tp betul2 berlaku..xsangka,dari xsuke bertukar sayang..

lepas perginya lelaki tersebut,ada seorang lelaki datang kepada dirinya.sya respect laki tersebut,kerana terlalu setia..Ya Allah bertuahnya.dah setahun menanti hati kwn sya ni,tp syg kawan sya xblh terima.cz snggup menunggu lelaki tersbut,wlpn lakiyg ingn dimiliki tersebut mkin lama,mkin menjauh n terus memendam perasaan.kwn sya hnya anggp lelaki baru yg hadr ni sbg seorang kawn.dye beruntung..tiap2 buln laki tu snggup plng dari ums-seremban,semata2 nk berjumpa kwn sya.pling wat sya tumpng bhgia,saat mereka kluar bersama,dalam hujan mereka dalm kereta pergi ke kuala lumpur,ble tiba waktu solat,mereka singgh di masjid,dan menunaikan solat.lelaki tersebut menjadi imam buat kawn sya.Ya Allah,bhgianya hdup..

Ble thu cte ni,sya thu,bhwa cinta tu indah..wlpn ia datang dari sblh pihak.xkisahlah hnya bertepuk sebelah tangan shaja.sya juga tau,lelaki yg baik untuk perempuan yg baik..yup,kawan sya mmg seorang yg baik..masa sekolah mngh dye seorang kwn yg penyabar dan selalu menjd pendengar setia..setia jga ok..dan pling pntg lgsng xbermain mata dgn lelaki..sbb tu,sgla perbuatannya dibls dengan lelaki yg hampir sempurna..btw terima kasih dear..awak ckp,kan bgs kalau jd mcm sya..kwnku,anda blh dpt lbh dari sy..sy bhgia,kamu pun blh rasa lbh bhgia dari apa yg anda nmpk dari sy.awak doakn sy,sy selalu doakan awak shbt.

Pada sya,sya tahu cinta tu indah,dan xselalunya indah.sekali cinta tu hadir dalam diri sya,sya akn hargai rasa tu,sya akan hadirkan rasa bhgia tu..Alhamdulillah sya bersyukur dengan apa yg sya ada,sya bersyukur dgn lelaki yg hadir dalam hidup ni..terima kasih bhgiakan saya juga.Awak bukan lelaki sempurna,kerana itulah saya mencintaimu dan menerima dirimu.sya nk jd pelengkap kesempurnaan awak itu..:)awak,sakit awak tu kena cepat sembuh ok,kalau x,lagi sekali sya suh umi n ayh p teluk intan lawat awak..nak?hee..xde nk bthu kt awak,p direct je..amacm?bran x?haha.:P,awak xsusahkn keluarga saya pun,yg penting kshtn awak tu,awak kena jaga..terima kasih cinta..:)

May 25, 2011

Cinta sya ?


PENGUMUMAN..!!
hahaha,sya nk gelak besar2 hari ni cz adq laki sya muhammad zuhair wafi tu selamat sampai kerumah..wahahaha..xsampai sebulan beb ko duk kem tu..
9 hari..along juara sbb dapat duk kem tu lgi lama dari ko..haha..
oo masa along kuar awal dari kem tu perli2 kn,kata along cengeng la,pe la,
NOW?anda merasai apa yg along rasa di kem PLKN..baru tahu..
tp along kuar awal bersebab kut..nk lari dari jumpa kekasih awal dan akhir..haha.its ok la,yg penting along dapt pengecualian,ko penangguhan..
so,lps ni,pndai2 la hidup erk,if PLKN suh ko wat date ngn dye g sekali..
jeng3..

KENANG KEM DE'BANA DALAM JEJAK LANGKAHMU.HAHA


orait,xkn nk stry lbh2 pasal dye kn,ni kn blog sya,so msti la cte pasal .....


Cte pasal budak kt dalam gambr tu la..all about my life..haha.ok,hari ni tbe2 trsa mcm nk ckp pasal love..cinta..orang kata cinta tu indah..btl ke?orang kata cinta tu bahagia?btl ke?mmg la now sya fall in love with someone,but tah..sya pun tak tahu la pe benda tu..wahaha.blh plak ko wat lwak sya..dan2 tak tahu..

hee,ok tbe2 ble tgk my parent rasa mcm "aii ble la ankmu nk rasa sweet mcm hampa dua" kadang2 ble tgk mereka sharing is caring rasa mcm "aii,ble la masanya nk caring is sharing ngn someone plak" paling wat sya HOT n CEMBURU GILA bila mereka berpegang tangan "perhh dugaan apa yang datang kt anak mu ini?" hahaha..mesti ramai pk,gatal khawin sya dah datang kn?opss bukan ok,cume terasa nk sangat rasa bahgia mcm my parent.ye la,tgk mreka cool n steady je..mybe sbb my mom ni pendiam n ayh sya ni banyak ckp kut..so api lawan air pepahm la kn?so mmg ngam la..:P

Agak2 umi n ayah la kan?ble agaknya,anak sulung mu ini akan merasai saat indah seperti kalian berdua..cewahh..ayt xblh blaa..sya teringn sangat ble ada masalah,cinta sya la yg selalu ada dekat ngn sya,sya nk dye jdi orang pertama mengetahui..sya nak sangat ble ada sesuatu perkara berlaku,cinta sya bertanggujwb juga terhdp diri sya,sya harap sangat,cinta sya merupakan orang yg pling memahami sya,sya nk cinta sya thu,yg sya nk dye la lelaki paling rapat dengan sya,sya nk sangat rasa,cinta sya gengam erat tangan sya ble sya terjatuh dan kecewa,paling sya impikan,sya nak luahkan pada dye SYA TERINGIN NAK TATAP DALAM MATA DYE,DAN BERITAHU DYE,SYA CINTA DYE..

kalau btl cinta tu sebuah pengrbanan,sya sanggup berkrbn,menyeksa hati demi melihat cinta sya bahagia..sya nk jdi mcm umi,diam ble rasa disakiti,supaya sya dapat muhasabah diri,dan selalu berfikiran positif.sbb sya nk hubungan yang terbina kekal hingga ke akhirat kelak..tp tah..sya merancang,tp mungkin Allah dah tetapkan sesuatu yang lbh baik suatu hari nanti.sya xthu kn..:)jd sya pilih untuk menanti.
umi juga pesan "Allah tu maha adil,mngkin bg kte,kte nmpk mcm xadil,tp allah dah ttpkn perkara yg indah,di setiap pahit yg kte rasa" sya akn ingt semua ini..

huhh,dah la,sya sendri pun xtahu npe sya tacing sampai mcm ni sekali..wahaha..niat nk menaip untuk suka2,dan2 tertaip bagai orang gila plak statement tu..haha..xsuke?xpyh baca ok..k.la,maw tdo,n rehatkn badan walaupun jam masih kul 9.++PM..sy setia pada maxis sya..terima kasih..cau lu..tata

100% Aku menghayati.

Maaf kerana cinta ini terlalu tebal buat diri awak..Tapi seandainya rasa ini hilang dari dalam hati,jangan kau tagih kembali..sekali diri ini telah hadirkan rasa cinta,hargailah ia sebelum terus mati.kalau cinta memerlukan pengorbanan, saya rela berkorban demi melihat awak bahagia..saya bukan manusia sempurna,tapi saya cuba menjadi sempurna untuk awak..:)terima kasih,beri peluang dan ajarkan rasa dalam hati ini.Cinta..

-Rama-bertahan-
Lihat aku di sini
Kau lukai
Hati dan perasaan ini
Tapi entah mengapa
Aku bisa memberikan maaf padamu

Mungkin karena..Cinta..
Kepadamu tulus dari dasar hatiku

Mungkin karena..Aku..
Berharap kau dapat mengerti cintaku

Lihat aku di sini
Bertahan
Walau kau selalu menyakiti
Hingga air mataku
Tak dapat menetes dan habis terurai

Meski kau terus sakiti aku
Cinta ini
Akan selalu memaafkan
Dan aku percaya nanti engkau
Mengerti bila cintaku takkan mati

May 23, 2011

Tanpamu





tanpamu hidup jadi sunyi
tanpamu ku seakan mati
tanpamu bagai malam tanpa bintang

tanpamu aku kan tersesat
tanpamu tiada lagi hasrat
tanpamu seakan jantungku berhenti

kau yang terindah dalam hidup ini
dan takkan pernah berubah selamanya
aku terlahir hanyalah untuk kamu, jadi pelindung dirimu

tanpamu nafasku terhenti, keranamu aku ada disini
tetap bersamaku selalu di sampingku
untuk selamanya, untuk selamanya

kau yang terindah dalam hidup ini
dan takkan pernah berubah selamanya
aku terlahir hanyalah untuk kamu, jadi pelindung dirimu

kasih yakinlah kepada diriku
sayang dan cintaku pun hanya untukmu
dan takkan berubah untuk selamanya cintaku padamu

kasih yakinlah kepada diriku
sayang dan cintaku pun hanya untukmu
dan takkan berubah untuk selamanya cintaku padamu
cintaku padamu, cintaku padamu

My best friend until die


Nama: Mohammad Shahrin Bin Abdullah
Umur: 20 thun 8 May 1991
Tarikh Persahabatan: 12.12.2008


nanti kte p shoot sama2 erk.rin bawa canon,sya bawa nikon:)


Masa tulis entri ni,saat ni tengh meluahkan sesuatu pada dye,terima kasih hadirkn kekuatan saat sya kelemahan..dn dye xthu pun,sya wat entry ni,tp sian kt diam,cz sya bls msj dye lwt.hee.maaf.:).ni untuk awak aw..!ok.btw sya beruntung dianugerahkan shbt spertinya,dan xkn ada yg lain,mampu mengantikn serta sama spt dirinya.bukn sya nk ckp kawan2 sya xbek,xphm sya,tp dye ni,lebih memahami sya dan kenal diri sya bgaimana.kdng2,kalau sya sedih,xberthu dye pun,dye thu sndri.bak kate dye "rin kn ada 6sense".hee.Dye selalu ada ble sya marah,sedih,kecewa,sakit,dn sya ssh nk rhsiakn pape pada dye..but xsemua ok,ada gak bnda yg perlu sya rahsiakan..pasal 1 Benda tu..rin awak thu kn benda tu?ahakk..:P.dye pernh beritahu "sya,kwn xknl sakit ke,lawa ke,cml ke.kwn tu perlu ada keikhlasan.dye xkira paras rupa,kalau cntik kt luar,dlm xcntik,xgune jgk"..jd,pershbtn sya dgn dye smpai skunk blh bertahan.Alhamdulillah,family sya pun sdh mengenali dirinya..mana xnya,perkenalan kte bermula dari apa plak kn?kalau x sya mulakan dulu...hahaha..aiii...:P

Dye ni lain dari orang lain.kdang2 sya xmampu nk bls segala kebaikkan yg pernh dia berikan pada sya.sbb orang yg syg sya,or rapat ngn sya sekalipun xpernh wat mcm ni,seperti apa dye buat pada sya..

1)Tiap2 malam,dye XPERNAH terlupa pun,untuk wish "Good night sya,sweet dream",selagi dye xwish,tu xbermaksud dye lupa,TAPI dye blm lg tdr la tu.so sya xterkjt pun if 3,4 pgi dye wish mcm 2.kdng2 kalau sya nk tdo pun,sya ckp ngn dye "sya nk tdo ni" tme2 tu jgk dye akn msj la,n ckp perkara yg sama..thu x,sya xpernh bsn,cz sya hargai apa yg dye buat..dye tak pernh lupa wish..!tu yg sya akn ingt dye.kalau awk xde,xthu la dgn spe sya nk buli.hee

2)Dye thu,sya bukn perempuan yg suka makan sayr..dan sya suka mandi lewat malam.kul 10Pm,kul 11pm,pernh tu pkul 1pg.bdk umh kt p.p pun thu prgai sya mcm ni.dan dri sya kt pulau pinang lagi rin ni thu skp sya ske mandi lwt2 mlm:P.dye cukp pantg kalau sya mandi lps pkul 7pm,mak sya pun marah gak,cz sya ske mandi mlm.ye la,nanti kena paru2 berair.dye plak xbg sbb 1 hal,badn perempuan ni lembut,jd angin cpt msk,sbb tu bahu,tgn dn kaki sya selalu sakit.kte dye.n mmg btl pun.hee.pasal kes syr plak,pernhla mkn MCD ngn dye,sya p tlk2 syr,dye memekak ckp "mkn la syr tu" n kalau sya xmkn syr nanti dye akn bg nsht,kt sini pun sya dh thu dye syg sya.haha..syg sbg kawan.ok,orng lain mana rmai thu,sya ni nk mkn syr pn memilih,hobi mandi lwt2 mlm.kwn2 len?xde rmai yg thu..yg thu pun bdk umh sya kt p.p.tgk,dye lbh knl sya.haha

3)Bab ni pling sya hargai,cz XADA sorang pun peragai spt dye.thu knpe?setiap saat,waktu,jam, dye selalu ada untuk sya.!pernh sya msj dye 2,3 pagi,dye ttp ada untuk membls msj sya.sya pernh tnya,"msj alert,rin pkai lagu kuat ke?" dye jwb,"xde la,dye sdr kalau hp dye vbrte"kalau hp sya vbrte,blm tntu sya bgn aw..haha.kalau sya ngs,sdh,lwt2 mlm,sya msj dye,msj sya,xpernh dye hampakan.selalu shja berbls..xsmpai 1 saat,hp tu akn msk msj dri dye.pernh 1 day,dye tour badmntn,dye bthu dye nk p men kjb,sya plak tme tu sdh,dye ckp nanti dye msj sya,masa tu sya xbg dye men,cz sya nk dye teman.dah tu dan2 dye ckp,ok la,kalau sya xbg rin men,rin xpergi men.perhh perngrbnan tu.dah tu sya xsmpai ati,sya suh dye men tour 2,xsmpai stgh jam,dye msj.agak pelik,ble dye ckp dh hbs game..dye ni men ke,or wat2 klh?xkisah la rin pape pun,tndakn rin ni,wt sya rasa dihargai..mana pernh orang lyn sya mcm ni,setiap saat,slalu ada dgn sya.xkisahla,rin ada dlm kls ke,apa ke,msj sya xpernh rin hmpakan..sya ngn rin student gak,tme final kptsn ok je,tp tah..kte ni mmg shbt len dari len.

4)Dn 1 lgi,setiap kali tmt kteorng msj,msj trkhr msti dri dye.xpernh la tmt msj 2,sya orang terkhr..cnthnya la kn "rin:gd nyte sya.papai" sya akn jwb "ok.tata" dye msti akn bls msj sya tu "rin:papai"..msti dye akn bls gak la,xpernh xbls..aipp pelik2 je..mgkin dye xnk,sya ternanti msj dye,or dye ni GENTLE kut.haha..ye la,kdng2,kte bg msj pnjg2 pun,n bertnya soalan pun,orng yg knl kte,blm tntu sudi bls aw..tp dye ni mmg laki yg sngt memahami sya.sbg kawan sya,sbg teman untuk sya meluahkn,pendengar setia sya,tmpt marah sya,mmg dye la..seorang yg penyabar,dn XPERNH SYA DGR DYE MARA sya.hebat x?sya syg dye sbg kwn dunia akhirat sya.

Sbnrnya byk lagi pengrbanan dye diatas pershbtn sya dgn dye..msk ni,hmpir 3thn bershbt baik dgn dye,wlau bermcm2 perkara berlku,tp pershbtn ni,ttp trs terjalin smpai ble2..cz dye ajar sya bersabar,dan sya pun thu dye mmg penybr.hee.terima kasih kerana hadir dalam perjalanan hidup sya.mcm sya ckp ngn dye,xkn ada orng yg blh gntikn diri dye,sama spt diri dye,cz dye la pling memahami,n bersbr dgn kerenah sya.wlpn sya xbyk pun wat kerenah ngn dye.haha..sya thu,sya suka skitkn hati dye,buli dye,tp dye ttp ngn sya.cz sya pun nk trs bersama dye bersahabat smpai ble2.dye insan yg baik,sya rasa bertuah,kerana dye hargai kekurangan diri sya,dye hargai setiap saat sya bersama dye.terima kasih sahabat..sya nk pershbtn ni terus terjalin smpai kte mati.terima kasih lagi sekali:)

May 22, 2011

Adikku PLKN..

Miss my lovely blog..
selamat sampai kerumah,baru pulang dari kampung tersayang..hee..so ari ni sya nk taip pnjg2..lepaskn gian la katakn,kalau blh nk gigit2 lappy ni,cz sbb lappy la blh on blog..ari ni tergrk hati nk certa pasal kem plkn yg adq kesygku ikuti..agak cemburu la gak,tp chill la sya..haha..first msti la sya nk tunjuk ....

jeng3..rindu tme plkn..werrkk:P

haha,sukati sya la nk ltk gambr pe..ni kn blog sya..so sya nk buktikn la,sya g lwt kem plkn..buktinya?cmlkn topi 2?haha.orangnya?perhh..ok,agk seronok,wlpn sedih gak la tgk my bro kena sumbat g kem tu.tp nk wat cm mna,saranan kerajaan.tp ok pe,sekrng2nya,blik dari kem nanti,rambut dh kemas,pert dah kurus..haha.xpe2,insya allah ada hikmahnya..bak kata umi "Allah tu maha adil,mngkin bg kte,kte nmpk mcm xadil,tp allah dah ttpkn perkara yg indah,di setiap pahit yg kte rasa"..ble dgr ayt ni,agak sentap gak la..awat?ble pk kn psal hbgn,sya akn trs pk kn bnda ni..tah..takut.*sentap..dah msk blik topik..so dlm kul 10pg-2.30ptg lepak ngn dye..wait3 sya,sya asyik ckp adq je,muka xtunjuk g kn?nk tgk?nk tgk?ok...:)

sis with bro

amacam?rambut?i like la abg..ensem3..kemas je aw..xde la pnjg2..along xsuke laki berambut panjg,apa along kisah,mmg in real life along xsuka laki berambut pnjg..so?abg tolong la jgn bela rambut pnjg..ok?cayalah..abg,along thu kamu sedih,tp dnt wory,kesdhnmu akn dirawat..*cewah ayt sya xmenahan..terlbh power..!kadang2 dtg gk rindu ngn budak ni,tp elok gak dye p kem,mana thu berubh mnjd yg lbh baik ke..kte xthu.wawawa..xpe la,mula2 je,lama2 ok la k..i wish u "SEMOGA BERJAYA TAMATKN LATIHAN PLKN" ok?hee..k.la mls nk ckp lbh2..sat g cm over plak..so pe lagi?sya angkt kaki n bla la..hahaha..tata



P/S:TO MY FRIEND
Xcaya sya date ngn umi ayh kn?so dah terbukti k..ewah,lbh2 nmpk kawan..laki sya pun xkisah sya kuar ngn laki lain?perhh yeke?ayt xblh bla la ko sya..hahah..k.la,terbukti k,love my fmly,sya date pun ngn family beb..nsb xtuls nama anda aw..haha..k.tata:P

May 20, 2011

Impian Pekhawinan Diriku



salam reader..hari ni sampai seru miang n gatal,cz tibe2 rasa mcm nk stry IMPIAN PERKHAWINAN ku..npe erk?cz ptng td adq ku zulaikha ahmad duk sibuk2 tnya hantaran perkahwinan sya nanti,nk berapa?haha..nk thu bpe?tah la,sya pun xpernh pk plak..cz xkisah pun bpe2..yg penting perkahwinan sya berkekalan hingga ke anak cucu dan cicit.ok..ok first sya nk senaraikan dulu perancangan awal yg dilakukn sblm perkhwinan.cewah..mcm sox sya nk kawen kan..dulik pe sya..jnji sya bhgia n gembira merepk sorang2 kt blog sya.xsuka,xpyh baca.ok:)?

1.Pelamin
2.Baju
3.Makan2
4.Gambar Khawin

First nk cte pasal pelamin..kalau blh sya nk pelamin sya simple..Tema:DALAM TAMAN,mean nanti pelamin sya nk dikelilingi dgn bunga2 segar.wow,kalau blh nk pkai mawar putih,xpun merah..oohh so sweet..dah la cantik,harum..wow tenangla sya kt atas pelamin nanti..hee.contoh pelamin mcm ni aw..walla

Merah nampak berani ke,berahi?gatai..:P


Bercerita tentang pelamin,msti la,nk ada bajunya kn?xkn la nk pakai selekeh2 time kawen kn?dah la kawen sekali seumur hidup..amin..so sya nk la,hari tu indah dlm hidup sya.ok,masuk bab baju kn?kalau blh sya nk baju tu simple,but nampk elegant.so nanti xde la sarat nk berjalan dan bergambar atas pelamin.kan3?bg sya la kn..sya nk contoh dye mcm ni..

Dpt pkai baju ni,xnk tnggl2kn,smpai la mlm pertama.wow..haha


Ok,untuk dekorasi tempat makan tetamu?still g dalam tema "DALAM TAMAN"cz kn nmpk lbh tenang,n friendly..bg sya la.sya xnk tetamu rasa mcm kekok,kalau blh,sya nk buat dkt dewan.parent pun kate,buat didewan lbh murah,berbanding dgn menyewa konopi.n sya rasa pun ye..ye la 1 konopi skunk pun dah RM2++.kalau sewa 5,dah RM1+++,apa ingt cukup ke 5 konopi?ooo tidak..so kesimpulannya,kalau dewan,lbh besar,selesa.harga pun berbaloi ur..jd,nk dekorasi makan tetamu mcm ni aw,pada yg wat perancang perkhawinan sya nanti..:)nk lawa2 aw.ahakz
Cantiknya,nmpk gah gitu..like..merah:cinta


Bab ni sya suka..snap3 photo..wow..still dalam tema "DALAM TAMAN" ok..kalau blh sya nk shoot dalam taman,smbil berbasikal ngn suami tersayang..sya btl2 teringin.msti indah..sya nk dye gengam erat tangan sya,cium dahi sya *gedik,tenung mata sya,dukung sya,wawawa jauh lak aii impian n angan2..huhu,biar lah..impian perkhawinan sya,so terpulang la kan..hee.lps tu,sya nk orang tu shoot lawa2 n ltk kt album besar dan lawa2,susun lawa2 gak.he,so,sabtu ahad ble sya n suami free,blh la imbas kembali kenangan perkhawinan kami..sya xde contoh shoot gmbr kawen dlm tmn dgn basikal la,tp sya ada la,beberapa gambar yg ooo so sweet untuk sya sharekn kt sini..jom usha..ala2 gambar tu aw,tp nk lbh dri gmbr tu.haha..demand:P
lawa kn?sya nk shoot wedding,dalm taman mcm ni la..tenang je.tp nk ada BASIKAL..huhu.ok?

ok la,tamat la sudah impian perkhawinan sya,sya merancang Allah yang tentukan..perempuan yang baik,untuk lelaki yang baik.sya percaya tu.cinta adalah janji..jd seandainya sya dah ungkpkn cinta,mknanya,itulah jnji sya..sya xpernh bermain dgn perasaan,cinta..ok,sya buat semua ni,just melepskn bosan,n nk share impian perkhawinan sya.korang semua msti ada impian perkhawinan sendirikn?so,go on ngn impian anda tu..ok,sya stop smpai sini.sya bahgia..:)terima kasih semua.tata

May 19, 2011

Dia Milikku




Muhammad Fikri Bin Jamari

semula ku tak tahu
engkau juga kan ingin memilikinya
bukankah ku lebih dulu
bila engkau temanku
sebaiknya tak mengganggu

dia untukku, bukan untukmu
dia milikku, bukan milikmu
pergilah kamu, jangan kau ganggu
biarkan aku mendekatinya

kamu tak akan mungkin mendapatkannya
karena dia berikan aku pertanda juga
janganlah kamu banyak bermimpi, oooh

dia untuk aku

bukankah belum pasti
kamu juga kan jadi dengan dirinya
dia yang menentukan
apa yang ’kan terjadi
tak usah mengaturku

dia untukku, bukan untukmu
dia milikku, bukan milikmu
lihatlah nanti, lihatlah saja
biarkan aku mendekatinya

kamu tak akan mungkin mendapatkannya
karena dia berikan aku pertanda juga
janganlah kamu banyak bermimpi, oooh

kusarankan engkau mundur saja, ooo

dia untuk aku
bukan, dia untuk aku

May 18, 2011

Keraskan hati k sya?

style pertama.:)


style kedua.:)

Salam semua..when sya rasa nk menuntut ilmu blja cara pkai shawl,sya buka la youtube & web cem sya..haha..sebenarnya cty2 pnjg cm ni mmg xde keje kt umh,wlpn sememngnya ada je keje untuk siapkn repot final,tp mls dtg,kalau wat bnda xberfaedah tu mmg no 1 so tu yg gtl2 wat bnda len,hee..tgk mereka2 gayakn shawl,cm smart je..2 rsa cm nk try je..sya brani pakai cm ni kt umh je,duk pkai kt luar maw pk berpuluh2 kali kut..segan cheq nk pkai cm ni kt luar..hee..xsampai seru lagi..:)

hari ni sangat seronok ble dapt ayt power dari abg long ku kt mesir..dye bthu "keraskna hati kak long,kalau lembut,lagi sakit"btl3..sya btl2 paham apa yg dye mksdkan..kadang2 hdp ni pun perlu pentingkn diri..cz ati sya ni pemurah sangat..2 maslhnya..smpai kwn pernh sound "ko ni kn sya smpai ble ko nk bhgia,kalau ko slalu lpskn kbhgiaan ko pada orang len"*ayt nk power je kn?haha.sya jwb la "sabar dapt lbh"..n g 1 "penantian tu 1 penyeksaan,disebalik penantian ada sinar yg menanti" ni ayt bkl mak mertua bagi..lalala~~dulik pe sya..haha..now sya dah bhgia,so kalau blh sya xnk lpskn kbhgiaan sya tu dgn mudah..mana xnya,orang tu pun dah gatl duk pk nk kwen je..siap plan g tu aw..apa dye?"lps dip tunang,lps degree kawen,lps kawen smbg master kt oversea sama2" tp sya bthu dye,sya xnk wat kt oversea,nk wat master kt mlysia..insya allah,ditakdirkn jdh pnjg,perjlanan dimudahkn,smpai la sya dan dia ketahap itu..amin..

k.la,kalau blh nk je crte sedetail2nya dalm post entry kali ni,tp sat g ble crte ada
plak yg mkn ubi,dekat batas,sat g hari blh balas..biar la sya nk merepk ke,melalut ke..xsuka xpe,xsuh baca pun..k.la,tido dulu..dah lwt mlm da..gd nyte semua..


p/s:En pau,sy hargai kedatangn awak dlm hdp sy..thnk becme my lovely prtner..n trme ksh krna awak snggp wt mcm 2 mean awak ckp mlm ni "tnya la awak,sy akn jwb pertnyaan awak tu,sy akn hilngkn sgla krguaan awak" terima kasih lagi sekali.cinta awak selamanya jika diizinkan Allah..:)

May 17, 2011

Sentap gila..


mcm mna sya xske pkai spek,mcm tu la sya xske pada awak..phm2 je la

Semua bangun,baca entry ni
tbe2 rasa mcm sentap plak mlm ni,so sya nk tls pasal kngn masa lampau sya..
lampau ke?Wawawa tak tahu la tbe2 terungkid blik..aiyyoo..
xpaham,kadang2 kalau blh xnk ada pun bnda phit masa dulu2.sakit ooo ble kena..sya nk stry ble sya tertengok n trasa apa yg dia buat.apa dia buat?biarlah sya je tahu.wat pe nk heboh2..xkn 100% semua nk cte..pokok pngkalnya LU PIKIR LA SENDIRI..kan3?

begini ceritanya..lala~~*ko ingt ko hot sya..?dulik pe..sentap sikit mlm ni.
td tengok la,ada 1 minh ni duk gedik2 ngn 1 mamat ni,mamat ni plak a.k.a mmbr rpt sya gak la masa sya skola menegah,yg mmt ni blh plak melayan..*bukan cemburu ok!btw sya ni dah dimiliki,kalau nk cmbru bek cmburu ngn boy sendiri.mslhnya skunk,mamat 2 dulu ckp len,sekrang ckp len..anda terbaik..!awak thu x,dlu masa sya rapt ngn awak,perhh ayt smua xblh bla,smpai bdk skola cmbru la tgk kte..ada yg dgn slumber face 2 face ngn sya nk no awak.fuyyoo hbt gak sya masa 2.lps tu sya ckp la "maaf dye tu milik sy" sian grl tu kecewa,awak gk yg suh sya ckp cmtu..mna xnya,rmai wanita nk wak n rpt ngn awk,last2 sya la yg dpt awk.xthu npe wk nk ngn sya,sdgkn yg mnt awk,smua lagi cun oo.sya?xde pe kut..

last2 lama kelamaan sya dpt thu,awak ni orangnya panas baran.panas baran?fuhh~~reject n minta simpng.adq wak bthu awk ni mmg baran la.sya pun nek rsw.mungkin btl,n terbukti when kte dh xde pape..ingt lgi x?awk bkn pns baran,tp awak kuat cmbru.dulik pe sya.life sya,sya dah kata setia,setia la.sedangkn masa tu kte xde pape pun kn?kwn je.

lps tu sya hbaq mai cte kwn rapt laki sya kt awak,boy sya yg skunk ni alhamdulilah jns open n blh trme diri sya seadanya,xpernh pun nk ragui n konkong sya,wlpn kadang2 dye cmbru mnx perhatiaan 2 adalah,bhkn boy sya yg skunk tmphkn kepercayaan pnh pada sya..boy sya tu,bukn kawan ok..!fuhh masa sya cte psl kwn laki sya tu berangin2 awak..sungguh tak percaya..dulik pe sya,life sya..sya kawan awk je,sya xske dlyn mcm hak milik awak.lps tu kte xcontact..xpe,sya xkisah pun..hensem awk mcm Afgan pun,sya xkisah la wk..sekali hati sya nk cuba beri pada seseorang,tp awak lyn sya mcm ni..tiada peluang kedua untuk more then frend ngn awk..sya xbenci awak,sya ttp anggp awak kwn sya..kalau sya bnci,len wak,smpai mati sya xkn tgr awak.sya nk awak sedar je..tp tah..rasa mcm nk tls pasal awak dlm blog sya yg sememangnya xcomel ni..ada sya kisah?now sya puas..

benci saya?saya lagi benci awak..sekian harap maklom..sentap beb,sentap..mlm ni teremo lbh..dulik pe sya,life sya..cau cin cau

Selamat tinggal T.intan.:P



sya chot ♥ kiki lala..
perhh statement xnk lagi hot ke sya oiii..
haha..awak ckp "romantik" ble tgk pic kt atas tu..
kan sya pernh bthu awak,
kalau awak ssh nk jd romantik,sya blh jd romantik untuk awak..
TAPI tak bermaksud awak blh lepas dari mmpeljari bnda yg romantik En pau..haha
btw sya mmg nk wat cm ni untuk hari ni,tahu sbb pe?
xtahu kn?sebab orang tu dah kuar hospital hari ni.
seminggu kut duk hspital..tah wat date ngn bilik air untuk mandi xthu la kn?
tah2 xmandi..lalalla~~
fuyyoo sonok la erk..
ye ke sonok?tah2 berat hati nk tingglkn nurse2 awak yg berbibir pink tu.
xcm sya,bibir hijau,mcm hulk..awak gak ckp..:P
btw,sangat sokong apa yg abah pesan pada ank sulung lelakinya..
"duk umh je"yes3..suka..xpyh gatl2 nk kuar sne sini.
n pling geram ble awak ckp,rindunya pada moto..
bukn nk ckp rindunya pada adik2..haha..
moto yg diingtnya..lps ni,sya gilis moto tu ngn lori,
msti lagi lawakn jd moto tu?haha..sonok2..all 4 me rght?
walla ayt terbaik..btw sya seronok ble dpt thu awak dah kuar hsptl,
awak thu kn sya cmbru,ble tgk awak dikelilingi makcik2 nurse awak tu.
sedap2 je usik tangan awak,sya pun XPERNAH taw usik tangan awak..
huhhh ni yg xblh thn..haha.cemburu memuncak mngalhkn klcc taw awak.
hahaha.past ni jaga kshtn tu bek2.
jgn nk melalut2 lagi,cz awak thu ada jln penyelesaian pykt awak tu.
so jgn nk ngada2 merapu..awak ckp xnk tgk air mata saya kn,
so kena la cpt2 sembuh..g 1,say kt adq teha welcme to pulau pinang 21.5.2011..
ala takat uitm penang..pejam mata je dah nmpk aw..:P
lgi pun kak ipaq dye ada je kt pulau pinang tu..
lalla~~over dos sudah.thnk untuk segalanya awak.
hargai kedatangan awak seadanya..:)

May 15, 2011

Ambil berkat perkhawinan..hee


umi cantik,anak comel..walla..

Statement xnk kalah..nk hebat je..tp biarlah blog sya je pun..
bkn blog orng len sya p ltk statment ni..:)
btw nk wsh thniah n selamat pngntin baru kt kak spupu ku tercinta..mcm xpercaya je..
dh ramai dah sepupu sya blh mak sya dah kawen,mean adq beradik mak..fuyoo..
tp kalau blh ayah,kompem2 sya plng tua n sya kawen dulu..
2 pun kalau adq laki sya xlngkh bendul sya la..lalalala~~~
n pertama kalinya dalam hidup sya tgk akad nikah dari awal-akhir.
seblum ni slalu tgk sekerat2 je..berdebar gak jntung rasa mcm sya plak yg kawen.
wahahaha..agak pnt,dtg pkul 9 blik kul 4 petang..
well orng kuat keluarga la katakn..nsb bek dpt lari dari jd pengapit,kalau x mmg dah kena dah..dh la pgpit laki pkai bju kelabu,sya pun kelabu..so dyeorng nk match kn..
wowww..lari3..xlyk kut jd pengapit.dah la diri ini TERLEBIH TINGGI..
kipas diri sendiri la jwbnya nanti..:)

n ari sedang sibuk2 msj En pau,*sentap dah la tme ni 2 2 emo* hp no cel blh tinggl kt ats meja makan..terbaik kn?well,nsb my mom yg ambik hp tu.
kol3,asyik2 end call je..last sekali my mum bg by hand kt sya..gila r.
kalau hilng maw meraung..sim kad tu pling penting..nsb bek xhilng.

sya ni jns mls nk p rmh orng kwen,kalau x sbb kena gasak ngn parent,mmg xp la jwbnya.sbbnya xbpe suka?mati2 msti akn kena senyum n sengeh2 ble orng tnya "awak ni ble lagi?"lps tu ayh n umi kalau dye rasa nk back up ank dye,dye back up,kalau x dye pun 2x5 pekena.mentg2 sya sulung..pling xblh bla,kalau kena bahan kaw2,xpun bab2 mula kenal mengenal ank masing2..terbaik kn bab2 ni?orng g umh orng kawen nk ambik berkat la..hee.ye la,mna thu serba sikit blja cara2 nk jdi istri solehah.hee.

haii..tntu miang n gatl En Pau dah dtg kn?n dah la En Pau ni pndai mnjwb "sy gatl ngn awk je,cz sy nk wk jd istri sy"perhh pengsn jb baca statemnt ni.haha..baru ckp bnda ni,smlm dah tnya masa msj "agak2 sya umo bpe kte nk kwen,senang pau nk wat persiapan awal" fuyyooo ayt xnk kalah..nk je sya jwb skunk pun blh,pinjm jb pelamin kak spupu saving skit bajet kte..lalala~kompem awak baca blog ni,awak ckp XNAK,cz awak kn arkitek,sy kn lec msti la nk wat gah2 kn?haha..xkish la wak,kalau jdh pnjg awak nk wat cm mna sekali pun,sya xkisah.jnji sehidup semati ngn awak dunia akhirat.amin..n lg 1,masa shoot nanti awak thu kn sya nk mcm mna?nk snap pic dalm tmn dgn berbasikal..xpun guna fixie awak pun ok gak.tp jgn suh sy carry awk la,mati2 kaki sy cecah tanah a.k.a xsmpai.hee.terima kasih awak..Awk bukan pasangan yg pertama,tp awak CINTA pertama sy dan mungkin terkhir..


p/s:hope blogger xpyh nk gedik2 wat mslh..bengang je.dah bpe ari sya xpt nk update blog aw.cau cin cau..

May 11, 2011

PLKN,KEM PUTPUT ALOR GAJAH MELAKA




muka lps mengs..ayh yg pksa suh ambik gmbr.gelap bertambah2

salam reader..
jjr mls nk upte blog,
tp ble dh bsn,tgn rasa nk menaip je
repot final mls plak nak taip
*aiyyoo sya,jgn wt keje last minit mati ko nanti
ari ni tbe2 tergerk ati nk ungkd semla cte masa sya kt kem plkn..
sya dpt kem plkn di kem putra putri alor gajah,pnggilan ke2 2009
haha,ble ingtkn semula rasa nk gelak2.
sya tbe2 ingt plkn ni cz adq laki sya 16/5 ni nk grk p kem plkn..
KEM NIRVANA,JEMPOL,N.9
yahuuu sungguh seronok..
xde la nanti nk bertekak..lalala~~
pdn muka ko bng..:)hope ko dpt hbskn kem tu erk
if ko xhbs n smbg blja sekali pun,
along apprcte.cewah
sya duk kt kem tu 2minggu je..
sya msk kem hari khamis,sblm msk perhh smngt gla,
mls khamis tu sya dah ngs2,xblh tdo beb..duk pk nk blik je.
ari jumaat sya kol umi,cz jurulatih kate sabtu n ahd parent blh datang
so dgn smngtnya sya kol dan MEMAKSA parent datang.
hee.masa parent datang tu awal2 pagi smpai la zuhur.
3,4 jam gak la sya dilawt olh parent,
dan selama 3,4 jam tu,sya mngs xhenti2,
jth sham kt bdk2 laki kem put2 tu..haha
ops masa kt kem tu sya ada mnt kt seseorang ni aw.hee..gatal
masa tu rezeki sya kut,dpt kls CB ngn mamat tu,
dah la sekelas,1 group plak tu..aiyoo
untung la~~
dye dak kompeni delta,sya plak alfa
nama dye dauz,comel orangnya..dak kluang
setiap kali kls CB msti sya curi2 pndg dye,cz cml sangat
tp sya bukn bertpk sblh tgn,cz dye pun ada feel ngn sya
ni bukn rekaan semata2 tp btl2 erk
sya ingt lagi,masa sya nk kuar kem plkn,sya kena wat luahn perasaan
masa tu sya ckp la,sya mnx maaf,n sya berbangga dgn group "sejiwa"
sya n bla bla bla
sejiwa tu nama group sya,sya yg beri nama tu..
wlpn xdpt tmtkn plkn,tp skrng2nya ada kngn untuk sya tglkn disana:)
lps wt luahan tu sya salam semua orang,jurulth mmg sporting,so sya salam ngn bdk laki kls sya juga..n bnda yg sya xblh lupa,sampai kt mamat tu,ati dh berdegup2 then sya salm je la.wt muka cml n chill..haha.dye la 1-1nya mmt slm tgn sya pling lama.
dah tu dye blh ckp,"GIVE ME 5",so sya tampar je la tapak tgn dye.xkn nk kecewakn orang plak.dye 1 1 nya mamat wt cm tu.th mana dye dpt keberanian ckp cm tu pun sya xtau..masa tu kteorng smpt tkr no aw..sya je ada no dye,dye xde no sya.
so sabtu mmg sya mzkol dye la..then dye kol n brk2 cm kawn2
dah tu dye ckp ngn sya "ingtkn sya duk lama kt kem,baru nk usha,
tgk2 dpt thu sya kuar plak,sdh ble sya kuar kem,orang bru je nk mulakan lngkh knl ngn sya"
tgkla,ni la ayt dye.dah tu ingt lagi masa sya cri2 pndg dye,sya bthu dye
sya ske curi2 pndg dye,dye ckp ngn sya dye pun suka curi2 tgk sya.
woww..n byk g la bukti sya xbertpuk sebelah tgn..lala~~
but perasaan tu kt kem je k,now skunk hati milik muhammad fikri bin jamari
tiada ganti..insya allah
dan dauz tu pun mngthui sya ni milik insan tersebut:)
wlpn perasaan tu takat kt kem,tp alhmdulillh pershbtn sya ngn dye ni kekal smpai skunk,dye seorang shbt yg kelakar n ceria.
ok,lps je sya kuar dari kem yg sya duduki selama 14 hari tu,
mula la bosan datang..haiiyyoo..
nyesal pun ada,tp mungkin ada hikmah knpe sya kuar awal.
pape pun,plkn xde la bosan sngt,
sya je yg manja nk kuar awal,frst tme jauh ngn fmly
homesick la katakn.g pun mgkn sya mmg xselesa kt sne kut
tiap2 ari sakit,demam,pening kpla,skit pert
PLKN tu semua dah tinggl kngn terindah buat sya
sya blja mcm2 kt sne wlpn 2 minggu je.
serius seronok,
hope adq laki sya dpt sesuaikn diri kt sne
cz dlu dye duk asrama xcm sya k..
go go PLKN..:)

May 9, 2011



alohaaa..
hari ni tbe2 sya nk crte pasal semua barang kt atas tu..
kecuali CJ7 xde kena mngena erk..
hee..saje je ltk n menyemk kt gmbr2 tu..
pertama sya nk cte pe fungsi buku tu..
sengaja sya wujudkn buku tu untuk tls sgala rasa dlm hati sya buat dirinya.
xkisahlah sya marah ke,kecewa ke,bhgia ke,gmbra ke,or kngn mns kte ke,
semua sya khbrkn pada buku tu..
sya niat nk bg buku tu tiap2 tahun perhbgn sya dan dye.
kalau hbgn kte kekal untuk thn ke2 ni,
sya akn pos kn buku tu untuk dirinya..
tp lagi indah kalau sya dapt bg scra dpn n diatas tgn dirinya sendirikn?
tgk la cm mna,kalau ada rezeki sya bg by hand pda dye erk..
kalau blh sya nk bg on time pda dirinya..
so xnk lmbt2,tu yg bg pak cik posmen keje hntr kt umh dye..
sje ngada2..hee
untu key chain tu plak sya dah lama buat
rasanya sblm 1/8/2010 kut sya dah wat..
agknya awak ingt lgi x tarikh 1/8 tu,awk luahkn rasa hati awak pada sya
masa tu la,sya thu perasan awak pada sya mcm mna.
terima kasih dear..
masa tu jugak,sya trs bthu kwn2 sya perasaan awak pada sya mcm mna
"sy syg awak lbh dri seorang kwan,mean as a partner in my life.sya phm kn?"
ni ayt awak kn?dah sya ingt lgi 1 ayt ni
"sekali sy dah syg,smpai mati pun sy ingt orng tu"
wahh like2..apprcte dear..sya akn ingt smpai ble2.
maaf la nama tu tersalah eja,
xsengaja aw,bukn disengajakn..jgn pk len2..
nanti sya bthu awak,npe nama tu slh dieja..
yg pntg pe yg sya ni demi kte..i luv him.
dan last sekali kad hitam sampul merah..
2 merupakn kad yg sya akn berikan pada lelaki yg btl2 sya rasa ptt terima
dah lama sya simpn kad tu,dn sya rasa sya dah jumpa spe yg lyk buka smpul surt merah tu
mungkin dirinya lyk membacanya nanti
sya akn beri kad tu sndiri pada tgn lelaki yg sptt menerimanya.
bukn post..
sya akn rasa tenang ble lelaki tersebut baca ayt 2 dpn mata sya..
yup sya memang pelik,dan kalau blh sya nk hbgn sya ni lain dari yg lain
mean sya akn wat perubahn,kjtn buat dirinya..
sya xpedli pun kalau cdgn sya,rncgn sya orang anggp pelik2
n sya xpeduli pun kalau orang kte sya ni romantik ke,jiwang ke,tah pape pe
tp sya buat smua ni cz mkna ..... diri sya pada dirinya.
mungkin xramai yg wat mcm ni n trpk nk wat mcm ni,
tp kthuilah,sya xtiru idea spe2,
dn bnda ni dtg dari diri sya sndri..
awak,kalau awak kata awak xromantik,sy blh jd romantik untuk awak.
awk ni kelakar n memahami orangnya..
terima kasih untuk segalnya..:)
terima kasih awk cz bhgiakn sya hingga saat ni..:)

May 8, 2011

Bertuahnya memiliki awak..MR.Pau



Salam sejahtera,
ni post kedua sya untuk hari ni,
sya xkisah 1 hari bpe byk sya nk post entry dlm blog ni,
cz ni kn blog sya
sya xkcw sesape pun.
sya akn bek dgn orang yg bek ngn sya..
xsuka sya?blh pergi..cz sya xkn kcw hdp,korang,korang dan korang.
dlm hati sya xde spe mengetahui,
tp dlm pada masa yg sama sya happy ble sya dpt thu
pau mengakui khdrn sya pada kawan pau..
bkn untuk hari ni sya thu,tp selama ni sya wat2 xthu je..
tbe2 sya trgt diri awak,jd sya post kt sini..
cz perkra ni buat sya bhgia..
awak,sya ada terbca 1 entry ni aw,
dibuat oleh seseorang,spe?nanti2 la sya bthu awak erk:)..
sya terharu awak..thnk untuk apa yg awak buat pada sya.
smpai mati sya akn hargai lagu yg awak tujukn buat sya..
lagu kte "Pemata Yang Dicari" tp lagu "Istikharah Cinta" pula lagu perjalanan cinta kte.mcm mna dgn lagu n vdeo klip "Amani"?tntula sya akn realisasikn impian awak tu.
mcm sya bthu awak ari 2,sya blja ikt tie.
past tu sya komplen kt awak kte,lech ikt tie.
pkai shawl lgi mudah.
then awak ajar sya mcm mna nk ikt tie tu spya jd bntuk segi 3.awak kalau sya xlps juga ikt tie tu,awak kena pgng tgn sya spya sya jd mhir ye?sya syg awak
lps tu awk psn pda sya,nanti awak nk sya iktkn tie untuk awk.
insya allah sya kn iktkn tie untuk awak suatu hari nanti.
sya ingt lagi awak pernh ckp psl masa dpn kte..
"abg jd archi,syg jd lec" amin,hope impian yg kte hrpkn akn mnjd realiti suatu masa nanti.
kte xpernh gaduh besar,kte ssh nk gdh,sebabnya awak dan sy 2 2 dah trnkn ego.
lgi 1,kdang2 awak ni romantik,manja,penyeyang,penybr.
dan sbg teman rapat,sya selalu memberikan kata2 semngat dn pndgn pada awak.
sya plak suke tnya soaln mcm2 kn?awak plak lyn je..terima kasih awak
tiap2 hujung buln pula,awak selalu utuskn email dan dlm mail itu msti diselitkn ayt cinta buat sya kn.?
kalau x ingt,p chck email2 kte..:)
awak,kalau sya rindu awak,ari2 sya baca email awak,tgk gmbr awak.
dan awak ketahui,pic awak selalu beradda ditepi katil sy..awak kacak..:)
sb tu mata sya bult slalu tgk wajah awak..*dush perasan:p
kadang2 sya akn tersenyum mengengkn kngn mnis kte,
dalm pada yg sama jga sya ttp mengigati diri wak..
Pau,adik awak msj n brthu pada sya,adik FARA khbrkn keadaan kamu sekarang ni pda sya,
wlpn kamu msh tk sedarkn diri,tp adq FARA bthu keadaan kamu better dari semalam.
awak,sya nantikan awak..sya tunggu awak..
awak,kwn sya ada bthu sya pasal keajaipan cinta yg berlaku,
jd sya harap,akan ada keajaipan cinta dlm prjlanan cinta kte.
naluri sya kuat mengatakan,awak pasti akn sedar,
n sembuh..awak,awak jga ckp kt sya..
"pau ingt lagi la,brpa byk kali pau hutang sya nk trk pipi n trk hdng sya"
jd awak blm tunaikn kata awak nk trk pipi sya n hdng,jd sya tunggu awak trk pipi n hdng sya.
sya nk jmpe awak sht,n nk awak berdepn ngn parent in law awk sht.
jd pasti awk kena kuat hadpi semuanya.sya selalu disamping awak.
terima kasih beritahu pada insan2 or kawan2 awak
syaqira liyana adalah milik awak muhammad fikri..
n sya terharu awk bthu pada someone yg sy ni spe pda diri awak.
awak tkut sya terluka n kecewakn,jd awak mula lngkh awal brthu dia,
spya dia tak taruh hrpn pada awak..sya hargai perbuatan awak..
cintaa awak selamanya..lupa bthu,dan rasanya awak pun dh hfl ayt sya ni
"baik buruk,kurang lbh diri awk,sya terima seaddanya.sya cinta awak"
sekian salm rindu dari sy buat dirinya..


Agak lega ble dah luahkn rasa dlm hati ni dlm blog kisah hidup sya.Ya Allah kau sembuhkn la diri insan yg hambamu ini Cintai.

Kenangan Kau Dan Aku

Terasa saat ini ingin ku ungkapkan segala kengan mns diriku bersama dirinya..
kerana aku ..... drinya..
awak ingt lgi x?
ni la first gmbr yg awak send pda sya,masa hari raya thun 2009..
kalau awak perasaan tarikhnya pada 20.09.2009
Pda gmbr tu pun ada trikhnya.
slma sthn 7 buln kte bersama.kngn dgn awak,skit pun xpernh sya lupakan.
sya bhgia dgn awak..bhgia awak..




Sya ingt lagi,awak prnh kata pada sya "sya mcm mna kalau pau xpt tnaikn jnji nk hdp ngn sya"masa tu hati sya btl2 berdegup kencang,sya xsngka awak akn tnya soalan mcm ni pada sya..sya hnya mampu mmbls "sya xpernh anggp tu jnji pau,jdh pertmuan,ajal maut smua dtgn allah"awak pula mmbls kata2 sya dgn "pau tkt,pau tingglkn sya,masa tu mkin hmpir"..awak,sya thu kamu tabah orangnya,kamu kuat orangnya,pasti kamu blh smbuh dari skitmu kelak.doa sya,shbt sya,kawan2 awak selalu mengiringi awak..

Pau,sya bhgia sangat dgn pau..yup tak dinafikn,dulu pau slalu skitkn hati sya..dan pau ketahui itu.lps tu sya mnx tiap2 hjng buln hntr mail pada sya luahkn rasa,awak lakukn perkara tu pada sya.dan awk bthu perkra ni tak susah untuk awak lakukan..pau pernh bthu pada sya "pau cume takut,tkut menyakiti hati insan ksygn pau ni.."awak,lps tiap2 hjng buln kte hntr mail,sya xpernh pun rasa skit hati,cz sglanya teRjwb.sya snyum sndri ble baca mail2 awak yg lama..sungguh sya rasa dihargai..

Pau awak ingt lgi x,sya pernh ckp pada pau "AWK CINTA PERTAMA SY,KALAU BLH SY NK AWAK JDI CINTA TERKHIR SY JUGA,SY AKAN JAGA AWAK SMPAI HUJUNG NYAWA SY SEANDAINYA AWAK MENJDI MILIK YG HALAL BUAT DIRI SY KELAK"..ingt x pau dgn ayt ini..dn masa sya melafazkn kata2 ni,air mata sya menitik,dan ia btl2 dri hati sya..pau bls kata2 sya ni dgn perkara yg sya xpernh jngka.."sya tahu,pau hargai kdtgn sya dlm hdp pau,pau xpernh rasa bhgia mcm sya wat pda pau.sya ajar pau mcm2 dan sya buat pau bhgia.pau syg sya ..."pau,awak yg ubh diri awak menjdi yg lbh baik.sya hnya membimbing dan mendoakn shja..apala gunanya teman,kalau tdk saling tgr mengr kn?pau,sya nk mngs saat mnls entry ni.

Sya ingt,impian dan keinginan diri pau..pau pernh bthu pada sya "pau teringin nak kte jd mcm klip vdeo lagu nyanyian Amar : Amani..Insya Allah,dtkdrkn jdh kte pnjg,sya akn wat lbh dari klip vdeo tu.pau ingt lgi x,sya pernh bthu hari2 sya nk tnya pada pau ayt ni "will u love me today" kdng2 sya terlupa nk tnya,tp setiap kali sya tnya,jwpn pau selalu buat sya snyum sndri.dn pling sya ingt pau bls kata sya tu dgn "I will not even today,but till i die".terima kasih awak..Tp sekarang awak skit,dgn spe sya nk tnya soalan ni...

Sya nakal dgn pau,sya suka sakat pau,dan pau rjn melayan.dan perkra tu terlalu indah buat sya..sya ingt lgi,awak kta pau tkut kalau sya mkn hati psl post ayt dlm fb dr seseorng tu,sya plak sakat pau dgn kta "wah ada pmnt,awak nk no hp blh,nk usha blh?dh ada tmn hdp?awak ni tuff,ensemla.sy jth cinta dgn awak" pau plak kenakan sya semula dgn menjwb "Awk bkn sy xnk awak,tp sy dh ada yg punya,sy xleh trme cinta orng len,syaqira liyana dihati sy"kalu awak dpn sya,maw rasanya awak smbut sya jth pengsan..

Dan perkra yg sya tersnyum dan tersengih2 sedri ble berulang2 kali baca msj ni dari awak..ingt lagi x,sya penh khbrkn pada pau "pau,kalau dbri pluang masa berptr,apa yg pau nk,?"pau jwb "klau blh,pau xmaw buat sya kecewa mcm part1 dulu"hee..sya glk2,lps tu awak bthu,pau thu la pau slh ngn sya dulu.:).lps tu sya tnya soalan len plk "mcm mna klau dbri pluang masa dcptkn,apa yg pau nk?"pau jwb "pau nk cpt2 pinang sya"..pau thu,alang baca msj ni,dye kte pau n sya ni mcm2.sya pernh bthu umi,npe umi xlhrkn along awal2,kalau x ayh dh dpt pngkt atuk dah..ble sya pk2,kalau sya lhr awal,blm tntu dpt jmpe diri kmu kn pau..jujur saat ini sya merindui diri awak..

Pau,smlm sya rasa nk menjerit Kgmbraan ble mendpt msj dri awak,tp air mata sya yg terjth,bila msj tu bukn dri awak,tp dri adq permpuan awak..sya mngs saat adq khbrkan keadaan awak saat ini..awak,cpt2 sedarkn diri..sya rindu..sya xkuat..sy perlu awak..spe nk lap air mata sya,kalau sya mngs nanti,spe nk pgng erat tgn sya ble awak mnjd milik yg halal buat diri sya kelak.awak ingt kn?spe nk slalu nyanyiakn lagu permata yg dcari,amani,dn lagu2 nasyid dtlnga sya?spe nk smbgkn nyanyian lagu istikharah cinta yg sememngnya sya ssh nk nyanyikan?awak ckp,trgn nk jd mcm Vdeo clip Amar:Amani,kalau awak xsembuh,mcm mna sya nk realisasikn impian awak tu..awak,wlau sya jauh dari diri awak,doa sya slalu dismping awk..awak kena kuat,sebabnya sprh kekuatan sya ada pada awak..selama ni,sblm sya tdo,sya akn ckpkn slmt mlm,dan kadang2 awak akn msj tak pun awak akn kol sya ucpkn kata selamt mlm,sekarang?awak diam membisu..hp sya xberbunyi msj dari awak,pngln dari awak..kdng2 sya xkuat,tp sya kuatkn juga hati..sya thu,dugaan yg dtg,msti ada sbb dan hikmahnya..diatas sejadah cinta,sya mendoakn kesejahteraan diri awak..cinta awak buat sya terlalu agung untuk sya menymbutnya,tp tdk pula sya melepaskn cinta awak itu dgn mudahnya..sya akn bls cinta awak dgn spenuh rasa syukur sya pda khdrn awak dlm hdp sya..cpt2 smbuh..

p/s:awak ktahu itu,sya xreti nk meluahkn dgn kata2.hnya tulisan,yg slalu mmbuatkn diri sya pndai meluahkan.jd sya luahkn semuanya disini..1 harapn sya,awak kena kuat tabah,dgn apa yg berlaku..sya menanti diri awak

May 7, 2011

Kuatkanlah Hati Kami Ya Allah


aku dan kamu


Aku menangis sendirian disini,
menantikan dirinya sembuh.
jujur diri ini merindui dirinya,
namun separuh kekuatan dan ketabahan diriku
tlh diragut oleh dirinya.

perjalanan ku selalu ditemani dirimu,
namun kini diriku terasa kosong
kau diam melawan sakitmu
sedangkan aku disini?
hnya mampu mendoakan dirimu

"abg rindukan syg
abg cintakan syg
abg sygkn syg
even abg tiada lagi,rasa dlm hati ini xkn pernh hlng untukmu syg"

jgn dirimu ungkpkn kata sebegitu
kerana aku yakin kau pasti akan sembuh sepenuhnya
diriku yakin kau pasti akan sembuh sygku

sya xkan menagis untuk orang yg sya xsyg,
air mata ini untuk kamu,
ketabahan ku separuh ada pada dirimu,
dgn spruh kekuatan yg sya ada,sya kuatkan juga kaki melangkah.
tangisan sya didengari olh shbt sya sndiri,
sya xtahn ble mndpt msj darimu
orang nmpk sya senyum,ceria..
lubuk hati sya mngs.
sya tahu kamu berperang dgn sakitmu.
dan sya thu kamu kuat.
sya ingt lagi selasa lps,kamu ckp
spe lagi nk pgg tgn sya kalau bkn diri awak
jd untuk masa dpn awak,awak kena kuat harungi semuanya
andai masa dpn sya bukn dgn awak sekalipun,
sya ttp doakan yg terbaik untk awak.
n untuk pertama kalinya awak mendgr nyanyian sya
istikharah cinta.
tak pernh rasanya kmu dgr nyanyian dari sya
slps sya nyanyi awak smbgkn nyanyian sya,
awak thu npe sy pilih lagu tu,cz awak prnh ckp
vdeo lagu tu awak yg buat n tag kpda sya di fb.
mjlis perkhwnan tu plak biar awak dan sya je mengetahuinya,
awak,
sya rindu nyanyian awak,suara awak.
sya doakan awak sembuh seperti sedia kala
sya selalu ada bersama awak,
hati awak adanya saya selalu,
dan awak akan smbuh..


salam rindu dari Syaqira Liyana buat insan bernama Muhammad Fikri bin Jamari

Alhamdulillah selamat pulang ke negeri sembilan tercinta..
selama seminggu travel area selatan..
n.9-melaka-johor-melaka-n.9..
thnk to ima cz bawak sya jalan2 kt mersing..
di melaka sya sempat jumpa kawan BAIK ima kawan sya jga..
haha..seronok ima ye..jeng3..
ni antara gambr yg smpt di ambil..:)

gambar kawan BAIK ima tu,xblh dipostkn disini..
privte beb..gambar mahal kut..lala~~
sya dgn spe?op crse la ngn nvl sya tercinta "tajuk:143 maksdnya i love u"
spe yg sya 143 2,of crse muhammad f...i,setia bersamanya..
cewah !!selepas menginap sehari di melaka,
sya dan ima meneruskn perjlnan ke mersing,,fuhh laju lakk ai bas tu.
nsb xmuntah je..:)di mersing,sya tdo umh ima..
sumpah rasa cm perempuan melayu terakhr..
cz kt mersing seyes trsa btl2 duk kt kg,pgi2 dgr haiwan2 berbunyi,bau daun.
xcm kt smbn,pgi2 dgr sblh umh sya bertukng,cz mmbsrkn umh,bunyi kreta,asap moto..
woww,pencemaran2..:pseronok aw..
sya jalan2 kt bndar mersing,pantai air papan..
pergi pntai la saat yg sya nantikn..sempat juga snap pic untuk kngn bersama aw..
n membeli buah tgn di pantai air papan juga..:)

ima gembira bersama saya..hee



like ngn gmbr ni,real me..:)

kalau ada kelapangan lagi di pntai..
sya nk tulis
"kiki ♥ chot 4 ever"
woww,masa tu sya nk pergi pntai ni bersama dirinya..
nk khbrkn pada laut luahan dalam hati ni..
erm,ble ingt dye,tbe2 hati rasa len..
sya harap awak cpt smbuh n kluar dari hsptl tu..
rindu nk drop2 awak..rindu nk dgr suara awak,
baca msj awak..4 ari dihospital..
kalau dkt,maw sje sya jejak kn kaki kt sne.
jauh mana pun awak,doa saya tetap mengiringi..
sya bhgia dgn awak..:)
ok,hari jumaat plng la sya ke n,9 tercinta..
thnk 2 my best frnd di melaka,cz susah2 blnja tkt bus dr mlka-serembn..
sox2 sya blnja awak plak k..:)
now sya selamat smpai di negeri sembilan..
blik2 smbn,ayah ambik n melantak lagi..
dah la ngn bestfrnd mkn MCD,blik smbn melantak roti canai lagi.
terbaik la..peduli pe sya,jnji sya mkn..
sya punya bdn,sya punya kshtn..
sya seronok sangat2..
sox2 lusa nk travel mana plak ye?
ke pntai timur,utara,or mana2 je?hee..
cau dulu,nk p mkn pagi..
daa..:P

May 1, 2011

Dendam terblas budak kecik.haha



akak curi gambar ni plak budak kecik
spek mata nk sama ngn akak..wowww..:P
akak rintik,adq borek..
forever ye bdk kecik..:)
Jeng3..
dendam kakak mu terbalas,ble wat entri tentg budak kecik ni.
oo pekena akak nmpk dlm blog adq dia yang memang lucu

xpe,skunk ni turn akak plak nk wat entri pasal adik..
ok,kt sini akak nk ckp,
adq ni merupakan adq angkt akak yg pertama secara real life aw..
cz adq minta izin kat akak nk akak jd kak angkt adiq,
adq ni yg slalu ngadu ngn akak ble adq ada je mslh,
slalu mnta pndgn akak..
adq pernh ngs sbb akak,ble akak xde kt p.pinang..
adq ckp,"kak,adq rindu ngn akak"
masa tu akak dah xthu nk wat pe,ada orng ngs sbb akak..:)
akak ada bthu kt abg fik jgak aw,
akak cm xcaya,ada gak yg btl2 sedar n hargai kedatangn akak dlm hdpnya..
akak sbnrnya dh mls nk ada adq angkt..
cz sblm ni,ada wnta ni gf kawn laki akak,
AKAK XPRNH JMPE grl tu,tbe2 dye cntct akak,nk akak jd kak angkt dye..
akak xmnt la,serius xnk..lama2 dye plak msj2 n anggp akak cm kak dye.
pst 2 akak lyn cm adq akak la,lama2 tu mcm2 dye tdh akak kt kwn laki akak 2,
dye ckp dye cmbru akak kwn rpt ngn boyfie dye..mean dye nk ptskn pershbtn akak ngn ngn boyfie dye.boyfie dye lbh percyakn akak,
cz kami knl dh lama..orng jujur slalunya menang..orng sbr slalu dpt bnda yg mns.
masa tu kn diq,akak mmg dh nekd xnk ada adq angkt lg,xnk wjdkn cz SERIK..
bnci,orng tkm dri blkng,tp ble adq bthu akak,adq nk akak ni jd akak adq,
mula2 2 agak brt,lama2 adq n akak ni 1 kepla..
smpai la skunk..adq la budk pling rapt ngn akak aw..
pling manja,pling mengada*pdn muka..haha
akak xpernh pk,nk ada adq angkt cm adq aw..
tp serius,akak srnk ada adq..
cz peneman akak masa akak kt p.ping..
sekurang2nya ukhuwah ini dapt berkekalan,mana la thu,
akak hbs poli nanti,then akak kt UKM,
nanti akak jln2 kt p.p ada gak keluarga angkt kt p.p..
mcm adq,mana thu adq nanti dh hbs poli blja kt USM ke,ble adq bsn.
adq blh plak dtg n.9..
akak xminta pape pun kat adq,akak hrp adq pndai jaga diri..
ini akak ada,akak blh la tgk2 kn adq,
adiq blh la ngadu kt akak,lps ni akak dh xde,ngn spe lagi adq nk cte..
pompuan ngn pompuan pmkrn dye len,tp secara JUJURnya akak xpernh pun rasa,
adq ni membebankan bg akak..
terima kasih budak kecik muncul dlm hidup akak..
jaga diri bek2 kalau akak dh xde nanti..
jauh mcm mna pun,akk hrp ukhuwah ini tetap berkekalan sampai ble2..
i always luv u bdk kecik..:)


ikhlas dari kakak mu:syaqira liyana binti ahmad ghazali



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome