June 29, 2011

People-People Tercinta..

Hari ni sya nk share tentang benda yang paling dibenci oleh sya..sya tergerak hati nk tls kt sini,cz dah lama bersabar dengan dugaan yang bertubi2 datang ni. Ayat nk hebat je..,sya paling xsuka ada stalker wujud dalam life sya,manusia yg suka sentuh life sya,manusia yg suka duk sebut2 nama sya mcm sya ada fair ngn diri ko,opss TERsegaja.*pada dye yg trasa ati tu,mmg utk ko ok. seyes ak benci ko sbt2 nama sya,n siap ckp ko syg ak. otakmu,sya aprcte ko gila2 r bai. btw En Buah Hati sya pun xpernh wat mcm ko wat kt sya aw,xde nk p tls kt fb yg ko syg sya,or pape je la k..Btw ko bukan sape2,kalau En Buah Hati p tls kt fb syg sya,sya blh aprcte r gak.btw tolong hormat privacy sya,sbb sya xsuka n xpernh nk kcw privacy ko..tolong jangan ganggu hidup sya lagi.sbb sya xpernh nk hambik tahu pasal life ko,cara hidup ko,semua tntg ko.sbb bg sya lbh baik,sya hambik tahu pasal keluarga sya,kawan-kawan sya,En buah hati juga.


Masih mampu tersenyum " i'm lovin it "



ok setel untuk 1 manusia,ni untuk manusia yang kot2 la terasa hati n sentap kan?tp seyes niat untuk mengajar bukan membalas atau menyakitkn hatimu.btw sya dan kamu share benda yang sama,so tlng hrmt privacy sya sbgai apa,dan kamu sbgai apa..berkat kesabaran sya berbulan-bulan dengan kamu dear.sya xnk membenci kamu,tp seyes sya ssh nk sbt nama kmu.Sya tahu dan phm apa yg kamu rasa,tp seyes sya xblh nk trme.bak kata kawan2 sya "sya terlalu memikirkan orang lain,smpai diri sendiri yg sakit,merana",so now time to sya perthnkn hak sya dan fikirkan untuk diri sya sendri. Thnk pada tett yg bg ayt tu.muah2.sya nk kamu thu,sya anggp diri kamu umpama budak kecil yg inginkan coklat dari sya.awak sgt sweet dear,mulut kamu penuh kata2 manis,pnh mkna2 tersirat,smpai kwn sya baca msjmu untuk Pertama kali dye blh ckp,dye FU*K**G U but sya xsmpai ke thp tu nk fu*k**g u,sbb sya mnusia juga,cume sya hrp kmu berubh.btw sya xmkn sikit pujuk rayu kmu,sya xkn jd lemah dgn kata2 kmu,sbb ayt bisamu dulu,pernh merebak ke seluruh tubuh sya.maaf,sbb sya bukn mnusia hipokrit,dan sya xdiajar untuk mnjd hpkrt.tolong jgn nk tunjuk pada sya,yg anda hebat.sbb sya thu kte sama..

Sya susah membenci orang,jngn minta sya membenci orang..sya susah nak maki-maki orang,jgn rayu untuk makan makian sya..sya susah nak cari hal dan gdh dgn org,jgn mulakan perkara terindah ini..sya susah nak putuskan tali persahabatan,perkenalan,perhubungan,jd jangan minta sya leraikan tali tersebut..1 kali orang buat baik dengan sya,10x sya akan bls jasa dan kebaikkan kamu.TAPI sekali kamu buat hal dengan sya,sya boleh blas 100x mslh pada kamu.sya diam bukn bermkna sya tkut,atau mglh,tp kamu akn rasa sikit2 tindakan halus dari sya..dan seandainya sya diam seribu bahasa,alamtnya kamu bukan sapa2 dalam hidup sya lagi,teman,sahabat,kawan, ataupun siapa-siapa lagi..just share wth me,if xpuas hati dengan sya,sya blh trme dan sya akan ubh apa yg kamu inginkan seandainya sya mmpu ubah.terima kasih pada mereka yg mengajar sya untuk sabar."sya mudah memaafkan,melupakan mungkin tidak untuk sekali".tolong hormat hidup saya,perasaan saya,hati saya,diri saya..sekian.harap maklom..

Amanat untukmu..



Saya x hot mcm korang,tapi saya hebat macam kamu



As salam reader,btw ari yg dinantikan oleh my boyfie a.k.a lil bro Mohd Zuhair Wafi Bin Ahmad Ghazali telah pun tiba,now time to dye bertolak ke batu pahat untuk future stdy..wahh sgt sonok la hati dye dpt smbg blja luar dari ngri sembilan,itu pun slps dye tnya pndpt kakak dye nk p smbg di mana.berkat kepandaian dan keprihatinan kak dye,cewahh sya suh,dye smbg blja kt KPTM-Kolej Poly-Tech Mara kos Dip Graphic Design..Follow up kos yg dye ambik time f4 & f5 dulu.

Sblm ni,parent suh dye msk ptpl di seremban je,dkt ngn umh,but kakak dye a.k.a sya la,menentang keras tmpt stdy tu.atas sbb2 tertentu juga,n sya pun tnya pndpt my bestfie "Rin" tntg KPTM.so lps bincg2 n tgk kos Graphic design kt kptm dlm website MQA so trs suh boyfie blja kt KPTM..bak kata bestfie "LAKI TAK MERANTAU TAK BEST R". setuju.setuju.setuju.:)he



Gahnya asrama beliau,lelawa


ok,now semlm mulalah life baru my boyfie a.k.a lil bro.wahh sgt sonok la dye,sbb berpeluang duk asrama.asrama mantop lakk aii..sya xpernh merasa duk asrama..SEYES xpernah.dah la bilik besar,1 bilik 4 orang.waahh sonoknya..tp budak bilik dye semua budak jhr.*hambekk ko,tp ensem aw.sempat cuci mata jb,cz hntr dye n brng dye kt bilik erk..cuci mata je k,xtkr2 no phone pun.haha..pngkt adq2 je tu..hopefully dye blh survive life dye kt sne.Akk mu sentiasa mendoakan dirimu.*walaupun dye n sya selalu gdh,tp syg sbgai akak kpda adq still tersemat dalam hati bai wa xbuat cte bai,wa seyes bai.

Pesan Kak Mu: Along thu,abg kdng2 buka blog along ni,so mcm along ckp kt asrma semalam,beljar rajin2..dapatkan segulung diploma bukan segulung sijil nikah aw Ayt ayah masa ayh hntr along blja kt p.p hee,jangan lupa solat,banyak2 berselawat bagi ingtn jadi mantap,rajin2 baca Al-quran. JANGAN MEROKOK,bab ni along cukup pantang kalau adik2 along merokok,ayh pun xmerokok,abg jgn nk gtl2 cube benda ni.jimat2,jgn boros2..Insya Allah,pinjaman mara abg akan dpt,kalau blh xpyh la ptptn,kalau xpat MARA,baru apply ptptn k.pape pun,niat kena btl.g sana blja rajin2.hah,btw along xpernh halang abg bercinta aw,apa yg terbaik untukmu,terbaik juga untuk diriku,sbb perasaan cinta tu xblh nk dihalng kan?tp sblm duk mngtl tu,blja rjn2 lu,ingt keluarga terlbh dahulu,sblm wat benda lain."Kajayaan kte terletak ditangan kita,kebahagian kte bergantung pada diri kte yg mencorakkan,tiada siapa berhak mengatur hidup kte" pasangan sbgai pembakar smngt,bukan PELUNTUR semangat dan cita2 mu.jgn trs jth,jth dan jth.mulakan hdp yg baru,ditempt yg baru ini.ggl sekali,tak bermkna ggl selama2nya.along thu,abg bijak,usaha kena tingktkan.along dh tlng abg blja kt johor,so skunk terplng pada abg nk corakkan gimana..pape hal text along je.Doa along ada untuk adq2.jumpa lagi di next entry..

June 26, 2011

Aktiviti Di kampung

Dam dam dum dum..i'm back..baru pulang dari kg,sangat rindu my lappy n line tenet,cz kt kg my bb xblh nk sedut line tenet,sgt membakar jiwa raga r gak.seyes.nk wat repot final pun tergendala,kalau En buah hati tahu,kompem kena drop kaw2 dari dye..sgt terrbbaaaik..

today i want to talk about..bla..bla..bla..any suggstion n any idea bebeh?come share wth me..walla..*lantak la nk terabur ke apa,sy orng melayu.terbaaikk ok,sya pun baru balik kg,n nak cte aktiviti seronok yg sya lakukan di kampung.seyes sangat seronok..xtahu la pada korang gi mana an?cz sya memag suka men ngn kotor2 ni,n xsuka lelaki gelar sya ni M.A.N.J.A..

sangat seronok cz ari ni(sabtu) ikut ayah p pasang jala kt sungai belkng umh kg sya,ingtkan sje2,n men2,rupa2nya btl plak nk p pasang jala,masa ni sgt sonok,cz men ngn tanah berair n redah sungai yg mengalir.wahh sejuk gi tu..lps pasang jala 2,wat date ngn halaman umh wan,part ni mmg sya kureng sikit,cz kena redah n selalu dekat ngn matahari,p cabut rumbut di halaman umh.tp mungkin sbb gara2 nak jaga kulit dari bertambh kegelapan,sya dapat part yg bnyk pokok melitupi matahari *ayat nk skema cewahh,so sgt sonok gak,men cabut2 rumput.bersih halaman yg dicintai aw..malam plak,ayah ajak p blaja agama kt surau,so sbgai anak yg solehah,sya ikut permintaanya.cewahh,masa ni men rembat je baju kurung umi dlm almari cz sya blik kg mmg xbawak baju kurung.nsb jmpe kain baju kurung,kalau x kena ikat kt pinggang KAIN BATIK BAI..perhh jd perempuan melayu terakhir la sya.hee

ok,lps je hbs aktiviti hari sabtu,pagi2 lagi umh dah bergegar dengr manusia mengalunkan lagu "B.A.N.G.U.N !!",korang pernh dgr x?sya pernh aw..wan sya la penyanyi popularnya.korang xkenal,cucu2 dye terlbh kenal aw.haha,lps tu ikut ayah p tgk jala..sangat lumayan la..dapat ikan sembilang,ikan putih ngn ikan sepat. *sepat kedah a.k.a nama bng longku di fb,masa ni mmg best,cz men ngn lumpur,n dating ngn pacat.pacat melekat kat kaki adik,but seyes sonok tgk pacat tu,pe g belai2 la dulu sebelum sya cabut n rentap.walla sangat terbbaaikk n secara lembut.hahaha..apa sya kisah ngn pacat,bukn racun pun,xgeli,but seyes sonok aw.g pun En buah hati pun suka men koto,n dye ada gak geng ngn kekasih hati dye ni.dh dpt ikan trus masak cili api.perhh maveless tahap gila meleleh,sekali rasa pasti maw lagi.ikan fresshh dnt play2..

sebenarnya,sebelum ni bila sya blik kg,sya xde wat aktiviti2 ni,tp tbe2 blik kg minggu ni trsa best sangat,sbb sblm ni xpernh cube plak aktivti sonok ni di kg sendri..wlpn xpat date ngn my lappy,but still dpt buat bnda yg menyeronokkan gak,mcm aktiviti2 yg sya cte kt atas td.curang sekali sekala ngn my lappy,pe slhnya,jgn curang ngn lelaki En buah hati sudah.ok,jumpa lagi di next entry..

June 24, 2011

Kau Yang Bernama Sahabat Sejati

Hello reader..nk share story about SAHABAT. apa korang tahu tentang sahabat ye?yup sahabat..xkisah la yg lelaki ke,perempuan ke mesti ada sahabat mahupun kawan kan?tp nak jumpe sahabat yg sejati tu mungkin belum tntu pasti.sya terpanggil untuk bercakap tentang shbt,sebab waktu sekarang ni tgh cemburu dekat seseorng ni.cewaahh,so sya pun nk wat entry tentang apa yg dikatakan sahabat sejati.terbaik x?entry ni untuk awak aw..awak a.k.a adalah..:P

sya ni ssh nak cayakan orang lebih-lebih lagi PEREMPUAN,seyes agak ssh nk caya kata2 perempuan,bukan apa perempuan ni dalamnya lain,luarnya lain.dalamnya kotor,luarnya indah.pandai bermuka2,sebab tu sya lebih ramai kawan lelaki berbanding perempuan.seyes..sebab senang cte lelaki ni susah nak jadi HIPOKRIT,but tak semua perempuan sya tak percaya k..sape yg mendapat kepercayaan sya tu,hrp anda hargaila,sebab anda thu sya ni gimana orgnya..

selama sya hidup sya pun mempunyai sahabt sejati,dan sya paling mempercayainya,insan tersebut adalah perempuan.dye xsama mcm perempuan lain,hdpnya penuh degn bersederhana shja.dye TAK PERNAH sakitkan hati sya,dye sgt penyabar dan pndai menjaga tutr kata,bertuah jika insan bernama lelaki memiliknya.sya juga punya seorang sahabat lelaki yg sangat memahami,spe?better sya yg mengetahuinya,sbb xnk insan lelaki len makan hati plak *ayat nk hot je orng xthu kwjdn dia dlm life sya,tp seyes dye mmg memahami.sya xthu,tiap kali sya sedih dye akan dapat rasa,tiap kali sya ngs,dye pasti akan mengetahui,tiap kali sya punya masalah,dye juga turut memikirkanya.mungkin btl orng kata chmstry penting dlm sesebuah hbgn..hbgn sya dgn dye tdk lbh dari seorang kawan,kerana hati ini telah terpatri pada insan lelaki yg satu.bg sya sahabat dan buah hati merupakan satu elemen yang berbeza.

sya bertuah kerana hdp sya dikurniakan teman2 yg selalu berada disamping sya,mungkin sbb sya ni peramah kut:P,sya juga bersyukur kerana En buah hati memahami,dan rasanya tak pernh cemburu KUT sya ada kawan lelaki,sbbnya,dye pun ada kawan perempuan yg lbh hot dari sya oo..seyes tak tipu.terima kenyataan ni,jd sbb tu,sya xpernh nk ambik port or halng dye berkawan dengan insan berlawan jantina dgn dirinya,sbb dye pun tak pernh hlng untuk sya mempunyai sahbt sejati bernama lelaki..kalau blh sya xnk wjd pun dlm diri ni istilah cemburu,sbb sya tahu ramai yg nak tgk sya jth,kecewa,kecundang,tp maaf,ni sya,SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI,sya akn pertahankn hak sya sebagai diri sya.xkisahla pape pun,paling penting keluarga sya,sya snggp wat apa shja untuk perthnkn keluarga sya.


SUMBER KEKUATANKU

Di saat kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya
Di saat kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya
Di saat kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya
Di saat kamu ingin menduakannya, ingatlah bahwa dia selalu setia kepadamu
Di saat kamu ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu
Maka kamu akan merasakan arti dia untukmu
Jangan sampai di saat dia sudah tidak lagi di sisimu, kamu baru menyadari semua arti dirinya untukmu

"Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"

June 23, 2011

kasih abadi-Inteam

Kamar hatiku, sekian lama
Suram dan sepi, kekosongan
Aku mencari insan sejati
Untuk menemani hidupku

Adam dan Hawa diciptakanNya
Disemai rasa kasih sayang
Agar bersemi ketenangan
Dan kedamaian di hati

Ku harap hanya keikhlasan
Dan ku rindukan keramahan
Aku inginkan kemesraan
Berkekalan berpanjangan

Mengasihimu, dikasihi
Menyayangimu, disayangi
Merindui dan dirindui
Saling mengerti di hati

Biar hilang kabus di wajahku
Biar tenang resah di dadaku
Terimalah serta kabulkan harapan ini
Oh Tuhan

Ya Allah,indahnya bait lirik ni..

Ku melafazkan kata penuh makna
Bersaksi Tuhan yang Maha Pemurah
Hidup mati jodoh pertemuan
Ditentu Allah yang Esa
Perkenankan hasrat di hatiku

Moga impian kan dirahmati
Dipertemukan serikandi
Susah dan senang sama harungi
Demi cinta yang hakiki
Oh...



First time dengar,terus jatuh cinta ngn lagu ni..lirik dye sangat terbaik..ble dh dgr ulang2 kali,n hayati lirik dye,pe lgi trs bg kt En buah hati..bg full lirik,typing msj,korang blh bygkn x bpe byk paper hbs kt hp sya?haha..En buah hati komen "syg !liriknya sedap" hah,tgk3,sah mmg best..FULL MEANING beb..spe yg mnghayati,hrp menusuk la kedalam kalbu ok love lagu ni sesangat2..amin..



Ku punya kamu,sebagai teman.



Saya pemilik cintamu


Today sya nk share story about me n u a.k.a En buah hati.,still mcm xpercaya,diri ini dah dimiliki *pang ayat gedik ,tp Allah je tahu hamba dia yang ini,bersyukur sgt dengan kehadiran dirinya..tak pernah sangka plak boleh TERjatuh hati ngn dye ni,sbb ingt nk kwn je,tup2 sngkut plak.n dye ni sorang lelaki yg ajar sya jd setia.seyes tarak tipu maa..dye gak ajar penantian tu satu kebahagiaan.

sya setuju jika orang kata penantiaan tu tiadala sesakit mana jika dibandingkan dengan sebuah pengorbanan. korang setuju dak?sebab menanti dye lbh indah dari perlu korban hati dan jiwa dia untuk org lain,sya xkn wat mcm tu lg dkt dye,dan takkan tinggalkan dye,biar bermcm dgaan dtg,sya akn cuba sedaya upaya,mempertahankan hbgn yg dibina..maafkan sya sbb pernh wat awak mcm tu ye en buah hati..Now ble dah lama bersama dye,baru sya tahu dye ni orgnya gi mana,dan secara jujurnya dye dan sya mmpunyai 99% perbezaan.sgt sweet ble byk yg berbeza,sbbnya bnda yg sya xske,blh diajar oleh dye untuk mnjd suka,mnakala benda yg dye xsuka,sya akan ajar untuk dia jatuh cinta.so ksmplnya,byk bnda dye n sya akan bljar suatu hari nanti.1 kami sama,rasa dalam hati dye sama seperti rasa dalam hati sya juga .C.I.N.T.A.

Sya banyak uji ksbrn dye,dan sya xtahu mana hilang sikap dye yg O⅁Ǝ,ƘЄЯΔƧ ƘЄƤΔ˩Δ dye yg dulu..sya suka diri dye yg sekarang.,korang semua pernah tnya tak,apa yg diri pasangan korang inginkan bila bersama korang?btw sya pernh tnya dye,sblm dye jwb soalan sya,sya dah niat dalam hati dulu apa yg sya nk bila dengan dye,tup2 dye jawab "sy trgn nak jadi imam,sya jd makmum sblh sy" Ya Allah,perkara ni la yg sya nk sebut,tp dye dah sbt dlu.Ya Allah,kau berikanlah kesempatn buat diriku dan dirinya untuk menunaikan solat berjemaah bersama-sama.org kata,kalau niat kte ikhlas,pasti Allah akan tunaikan.Amin.

Sya tahu,hbgn korang2 yg terjah blog sya ni,lbh lama berbanding hbgn sya dgn diri dye,wlau msh setahun jgng dgn diri dye,tp sya cukup bersyukur kerana diberi peluang untuk merasai apa yg dikatakan bhgia dgn insan bernama teman.sya juga selalu ingt pesan dye, kita sama-sama pertahankan hubungan ini ye,juga doakan hbgn kte ni :).,sya akan selalu doakan hbgn yg dibina ini,Now sya xpeduli pe orang ckp,pe orng nk lakukan untuk skitkan hati sya,pe org nk kata tentang diri dye,sbb sya sendiri boleh cuba untuk mempercayainya dan diri dye sudh sedia maklom sya benci penipu.Tiada manusia sempurna didunia ini,dan sya sbgai manusia menghargai setiap apa yg dtg dlm hidup sya.bg sya cinta tidak buta,tp manusia yg buta untuk menilai cinta tersebut.



Hati ini telah dimiliki,sya harap dirimu menghargai.bukan mudah membuka hati kembali,seandainya luka berdarah lagi..Ya Allah,seandainya Terpatri hidupku kelak bukan bersama diri dye,kau damaikanlah hati hambamu ini,kau hadiahkan lah insan yg lbh baik dari diriku ini buat dirinya,dan seandainya terpatri dye adalah milikku kelak dikemudian hari,payungkanlah kami dengan rahmat-mu ya ilahi,turunkanlah hujan kebhagiaan,dan peliharalah kami dari menuju jalan yang engkau murkai.amin,amin,Ya rabbal alamin..Insan tersebut bernama :Muhammad Fikri Bin Jamari

June 22, 2011

Putih,sesucinya cintaku

Boomm...terima kash kepda my boyfie a.k.a my lil bro ,mohd zuhair wafi,cz bersusah payah menyiapkan spray color untuk fixie kesayangan kakak dye..sgt aprcte r.*seyes sya xikhlas tls nama dye..cehh,pape pun sgt puas ati dengan color baru iaitu white color.cewahh..


New color dari Sya Chot


Memang semangat gila nk tkr color fixie ni,cz sya KURENG SUKA dengan warna pink.seyes,sya kureng suka,bukan tak suka aw..lgpun ari 2 mak cik dah tegur fixie pink sya,siap bg gelaran free g tu "lady pink" opss tidak la pada sya,sya ni hati kering bai,pink2 teramat ni alahai sory la,kureng la der.

Niat hati nk spray color kelabu,tp ble pk2 balik,tayar dh htm,mcm xkena je kalew kelabu,so better putih..bak kata sya pda en buah hati putih suci,sesucinya cintaku.. jd kesimpulannya,bertukar la wanra dari pink ke putih..sangat sweet..cantik bai kaler putih.soo swweeettt..

Before nak tukar warna fixie ni,sya msti la tnya pendapt kt en buah hati,dye sgt memahami dan sangat romantik.TQVM awak,syg awk la. ,untungla dpt en buah hati yg memang dah sedia mklum sikp sya,n untk pgthuan korang gak,dye pun nk tkr warna fixie dye, dye nak tkr warna hijau.spt biasa dye pun kena la tnya kt kekasih hati dye ni..sya n dye mmg xde selindung2,sya ckp jujur yg sya kureng suka warna hijau,umi sya je suke warna hijau,lps tu ble sya bthu sya nk warnakan fixie sya warna putih,dye ckp, "xjdla nk tkr warna hijau,biar la warna lama *wrna bskl dye puth,baru sehati sejantung,sya putih,orang pun pth..wahh sgt sweet..1 day nak ride ngn kanda blh x?cewahh..

so lps ni xpyh la sape2 nk tgr sya lgi psl fixie orang,cz korang semua dah sedia maklom yang anak pak cik Agbar ni sangat kureng suka warna pink.aisshh..terima kasih pada my mum cz sponser money3,n siap nk sponser break lg tu,sgt mengambil berat bai.fixie ada break?bak kata en buah hati pada fixie boyfie a.k.a lil bro mohd zuhair wafi "suci r bskl ada break",so sya xthu lg nk psng ke x,perlu pk kan la,tp kalau sya pasang,kompem en buah hati setuju,ye la safety untuk kekasih hati dye gak.ye dak en buah hati?:P.btw xlama lg pun sya dah nk blik p.pinang,so fixie tinggl n.9,xde masa nk pk fixie2 ni lgi,pk stdy je..but its ok,sekali sekala blik n.9 rondala 1 senawang,lps gian..walla..erm k.la,dh lps gian kt blog,so now time to solat n wat date ngn King Agbar..Ahmad Ghazali Bin Ab Rahman

June 21, 2011

Stylo lipat baju..

Pengalaman ride hari ke3 with king Agbar a.k.a my dad..btw sblm nk mulakan topik perbincangan merepek,nk gak tnya korang,"pernh lihat mak cik2 lipat baju dkt luar umh x?,mean kt taman seyes first time beb,gayat bai,wa rider bai,wa bukan wat cte..melalut no 1.orait berbalik ke pngkl jalan lipat baju kt tgh jalan,ehh slp2 lpt baju kt luar umah..:)

Sebenarnya,sya agak kurang gemar,sbbnya barang yg xptt ditunjukkan pun ada sekali,contohnya Under WAR,In Baju korang paham kn?hah,itu la sebabnya sya menentang keras melipat baju diluar rumah,sya thu wanita sekarang memang rajin,tp nsht sya,better lipat baju dalam umh smbil tgk tv..pe la gunanya bayar bil ASTRO kalau xmanfaatkan..umh sya xde astro k,so xde kena mngena.amcm? .



mak cik2 yg lpt baju kt luar umah tu kan,sya nk bg cadangan blh x?cdgn bernas lagi romantik gi tu.try r,kompem ari2 suami bertambah sayang.cewah,dh mcm doktor love plak.ok,sya nk mak cik2 suma kan3,lipat baju kt dalam umah,lps tu pasang cte romantik,loving stry,then calling2 suami tgk sekali,suh suami urut bahu n manja2la ngn suami,mcm mak cik2 waktu muda dlu bercinta,wat la mcm tu..ala,mcm xbiasa plak.cewaahh..hah,past tu sharing is caring la story mory,cz sya tgk skrg ni,ssh btl mak cik2 ni nk shring stry ngn suami,selalu sangat wat

Mesyuarat tingkap ngn mak cik peah sebelah umah.aiyyoo sangat buhsan n xromantik.cehh.xshuke3..tlngla ubh peragai k mak cik2 yg spe mkn pedas,dye terasa aww2 nya..hah bercakap psl Mesyuarat tingkap ni,masa sya merempit ngn fixie wth king Agbar,ada 1 group Mesyuarat tingkap ni sakan gila berborak,borak psal pa lantak la,xambik port,just think positif je la,tp mslhnya sgt x berkenan,cz ada 1 mak cik,elok lending mcm jet kt kerusi mls,beb,perempuan beb,sya sendiri pun segan lending mcm tu,dah tu,duk kt lorong tmn.perhh jatuh saham kalau ank dara wat cm tu..kalau sya wat mcm tu la kan, kompem buah hati lari kalau sya dah kwen wat cm tu,lgi2 la suami cabut lari len cte la kalau nk lending mcm jet kt dlm rumah ngn suami..tetttss gatal dah start,sya nk men lari2 jb la..

♥♥♥♥♥

Sherina :cinta pertama dan terakhir

sebelumnya tak ada yang mampu
mengajakku untuk bertahan
di kala sedih

sebelumnya ku ikat hatiku
hanya untuk aku seorang
sekarang kau di sini hilang rasanya
semua bimbang tangis kesepian

kau buat aku bertanya
kau buat aku mencari
tentang rasa ini
aku tak mengerti
akankah sama jadinya
bila bukan kamu
lalu senyummu menyadarkanku
kau cinta pertama dan terakhirku

sebelumnya tak mudah bagiku
tertawa sendiri di kehidupan
yang kelam ini

sebelumnya rasanya tak perlu
membagi kisahku saat ada yang mengerti
sekarang kau di sini hilang rasanya
semua bimbang tangis kesepian

part ni sya jth cinta.

bila suatu saat kau harus pergi
jangan paksa aku tuk cari yang lebih baik
karena senyummu menyadarkanku
kaulah cinta pertama dan terakhirku *fikri jamari


Tumit tinggi

Kebaikkan

menambhkn ketinggian pada insan yg mempunyai ketinggian yg comel

senang baling pada anjing liar yg datang nk ngorat korang

pling bst,ada mamt2 gatl kcw korang,korang angkt je kst tu,kompem mamat2 tu akan lari xcukup tanah

kalau duk rasa nk usha mmt ensem kt shpng or tmpt2 len,pura2la jth dpn dye,kompem ada pluang korg nk usha

dpt cver kain,seluar,or pape je la yg labuh,so lbhn2 tu,xde la korang wat menyapu lntai.sefety sikit dri koto



Keburukan

nak berjalan,alahai bak model,ayu gitu.klh saloma ngn kebayanya.

beban pada tapak kaki,kalau tumit kasut tu terlalu "rendah"

senang je,kaki nk dpt penyakit,auuww terseliuh la u.blh digunakan untuk minta mc di pejabat,ipt gak pun MYBE boleh.hee

tumit mudh patah,so ksmplnya duit mlyng beli baru,n ni juga slh 1 point a.k.a alasan untuk beli kasut baru jga cz dh bsn ngn kst lama.terbaik punya alasan




Btw ni just 4 fun,cz larut2 malam yang xboleh tido,datang plak idea pasal kasut tumit tinggi.so depend on indvdu la kan,tp pada sya,sya lbh better kepada flat skrin ,ehh slp tapak rata..tp kan3?kalau g majlis2 yg kena pkai baju ala2 ratu n model,xkn nk pkai flat je,kena la sekali sekala tumit tinggi,ye dak?so ksmplnya, lu pk la sndri ,nk pkai pe.kaki ayam pun ok pe..




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome