September 30, 2011

Suka2 je nk crete entry kan??

Tak nak create entry panjang2,nk tulis,yang pompuan kt bawah ni,hari ni tak reti nak duk diam..asyik berjalan je..jalan,makan,jalan,makan...aishhh mcm mna laa tak bertambah2 sht dan tembam..ok,lps ni sila dietkan badan kamu ye cik syaqira liyana,biarlah ditentang hbs2 hbsn oleh en buah hati,sya ttp nk diet..:P.ok today sya kuar p ke queensbay..wat pe??ops crse la date ngn pos office..*hee..sya nak hantar barang untuk buah hati sya.kalau dekat,mmg sya bg kt tgn dye la,ni jauh..so,manfaatkn kemdhn yg ada..tq pos office.




En buah hati said,Mata!!gram ngn pipi..*cedap2 komen nampk??


ok,yg kat bawah ni la bungkusan untuk en buah hati saya..yebaayebaa..alamt umh dye terpksa di edit,sat g ramai hantar rombongan meminang pada dye karang,melepas i..*opss sya grw2 je..aipp bstnya if kami ni satu ngeri,tp nak wat cm mna,walaupun n.9-selangor,ukhuwah still berjalan seperti biasa..tiada halangan,dan moga ia berkeklan..*abg posmen,jga barang saya bek2 ye..tq abg posmen..


hadiah ulang tahun buat dirinya..huhu
yang kat bawah ni plak pic yang bila kebosanan..create waktu kelas network securty..arrgghh kelas yg bsn dan memenatkan..pruumpramprummpranngg pe benda pun tak tahu laa..kena stdy sendiri sbjk tu,stdy sndri lg sng dri dgr lec bg crmh..UNTUK SUBJEK NETWRK je la,sbjk len lec terbaikk.. lec yg ngajar sbjk n.s ni hbt..ada 30 slide,jd 3 slide je..cm mana la tu kan??hebat kan??okk yg ni untuk buah hati sya..sya lekat sekali dalam diari cinta kami..barang yg diposkan tu buku dan +++ rahsia laa..nanti sya brthu lain k..
bila kebosanan melanda jiwaku..hanya dia dalam ingatanku.

29♥ 09♥ 2011 2 year

salam u all..miss nak menaip dalam blog sya yg serba serbi warna warni dan ceria umpama hidup sya yang selalunya ceria dan berwarna warni..29/9/2011 genaplah 2 tahun hubungan diriku bersama dirinya..yebaayebaa saya sangat bahagia..entry ni di buat khas untuk dirinya..only him.fall in  muhammad fikri bin jamari..*awak marah saya tls entry ni,werkk:P dulik pe sya,awak mara,sy lg suka..aum3



Muhammad Fikri Bin Jamari

Muhammad fikri bin jamari..aishh  dengar nama dye je  ~berdebar jantungku,ble mendengar namamu~~..*terfeeling dangdut sat..Awak,entry ni khas untuk awak,saya nak ucap terima kasih banyak2 dekt awak,cz selama ni duk tahan dengan kerenah saya yang sememangnya mcm kanak2 ni..tp awak pun mcm kanak2 gak,ble tme part ngada+gedik awak mai,lalala~~ ilike..aumm..penantian menanti diri awak,xpernh pun sya rasa sia2,bahkan mengajar sya erti setia,menghargai,sabar,dan pasrah dengan ketentuanya..yup,kamu byk ajar sya jadi lbh baik..awak,selama 2 thun perknln kte,baru sekali kte gdh besar kan??pasal pa??pasaii sya nk lpskn awak,nk awak dpt org yg lbh lyk berada dkt ngn awak..*ngengg la ko ni sya,dh dpt yg terlbh baik,gtl2 nk tngglkn..awak cukuplah sekali tu je sya terniat nk tingglkn awak,lps ni..TIDAK AKAN!!dengar tu awak..tidak akan sama sekali..sebb mcm yg sya barithu kt awak ulang kali,kalu awak jodoh sya,sya nk jaga awak hingga hujung nyawa..sebab saya cinta awak dalam hati..yup,u r my first c.i.n.t.a dalam hidup saya..auww *umi,along dh jth cinta ngn mamat sabak bernam ni..maafla bg calon menantu org jauh..hee.sya xnak bebel byk,msj2 sya pun dh ckp mmbuktikn rsa dlm hati sya ni untuk awak..saya tak pernh feel mcm ni ngn laki aw..bak kata awak "awak bertuah memiliki sya" *nk riak jab..thnk a lot my en buah hati..

jeng3,udah 2 tahun dah..excited gi tu..


Syaqira Liyana Binti Ahmad Ghazali

Insan kat atas ni la yg duk gatal2 yg create entry sweet ni kt en buah hati..*opss sweet ke..tak kisah la sweet ke,sour ke,entry ni btl2 ikhlas dari lubuk hati..kt sini gak sya nk wat pengumuman
 "AKU CINTA KAU LAA MUHAMMAD FIKRI BIN JAMARI"ngee..tata

September 25, 2011

Bayan Bay Berasap sehhh

Hadirnya tanpa ku sedari,mengamit kasih cinta bersemi~~..yehaaa,npe sya ltk lirik lagu ni,frst sya tgh dgr lagu ni,ke2 tgh ingt en buah hati,ke3 op crse ble ingt kngn smlm..kenangan semalam?? yup kenangan semalam..24/9/2011 Sabtu,Bertempat di Bayan Bay,Pulau Pinang,student sem5 sya mengadakan malam berbeku in eng BBQ ye kekawan..berbeku tu,korang jgn duk pk len2 plak,sat g melayang kaki sya nanti.haha.Pada Jam 8mlm-12mlm..ushaa story jom!

Pada pukul 8mlm,dijemput oleh org kuat kelas sya,ammar zuhdi bersama kereta kebanggaan malaysia proton saga,terusla meluncur laju ke Bayan Bay untuk aktiviti BBQ ni..yess sangat tak sabar..n seyes tak rugi join,makan sampai kenyang,rasa dah mkan mcm 2 EKOR ayam dalam perut setiap org..byk sehh..orait,sampai sana,as aWANITA MELAYU TERAKHIR,*wlpn tak pkai baju kurung pun still dpt grln wanita melayu terkhr gi tu,sya with housmte sya menjejakkan kaki membantu memanggang ayam dan hotdog..wahh bukan calang2 chef dpt msk ayam n hotdog panggang..*pengalaman beb..bukti2nya dibawah k..amacam??ada gaya jadi chef dak..*En buah hati,1 day saya msk untuk awak,awak kena gmkkn bdn aw..hah g 1,msti la sy yg akan gmkkan awak,awak pun hrp sya juga an,insya allah sya akan laksanakan..:)

perhh ayam..meleleh bebb..bakar2,jgn smpai hanguihh plak..

Yebaa2,bbq hotdog smpai rentung k..msk,jgn xmasak.

Orait,Setel memanggang ayam dan di take over oleh orang lain,masa untuk sya melantak n makan..wahhh seyess sedap sehh..yang tak boleh blaa tu,dpt thu mee hun dimasak oleh insan bernama lelaki..*what lelaki..??ingtkan parent korang yg mskkan,rupanya pelajar laki..perhh,apa??ingt tak sedap ke??sedap kut,byk gilaa kami makan..kalau blh,nk je tapau 1 bekas mee hun tu,wat breakfst kami waktu pagi nanti,tp disebabkan kami ni Wanita melayu terkhir,ulang g sekali  Wanita melayu terkhir so terpaksalah batalkan niat tu..werkk muntah aku baca ayt Wanita melayu terkhir untuk insan bernama sya chot ni..dh la gns,dikata Wanita melayu terkhir.haha.usah2,jom tgk pic makan2 k..knyg baii


nak gak intrframe kt sini..nsb manusia,kut bnda lain yg intrfrme g mana la kan??melantak sampai kenyang2 k..
Aweq2 comey..jgn usha,4 grl ni,milik 1 laki di belakang tu k.haha





Real me.dOnt judge my face,jgn nak komen mcm2 kt muka saya..i hate damn..!!Ku bersyukur dgn anugrh yg Allah berikan k,wlpn xde la secantik mak aku..sekian,harap maklom..grrr


Orait,setel dah makan2 n melantak ayam,mee hun ngn hot dog,masa untuk karok.yebaa karok..kami ditaja bunga api dari orang luar..seyes aku pun tak tahu kehadiran bunga api tu nk muncul waktu kami wat BBQ kt tepi pantai..TQ pada insan berkenaan,mkin meriah la bbq kami tu..boomm..boom..boom..dh la dapt tgk bunga api percuma ditambah plak ngn jambatan pulau pinang pda waktu malam,perhh romantik gi tu *dlm hati ku berkata,btl ke sya blja kt p.p ni..huh dh 2thn stgh blja,still xcaya g ke sya oii!!..tbe2 dlm kpla pk,aisshh mcm mna la kalau jmbtn p.p ni berlaku sama mcm cte final destination 5..aishh2 *ko ni wat spoill laa sya oii..si faizal plak kate tsunami..aishh tp alhamdulillah tak de bnda tu berlaku,so acara nyanyian dimulakan..berbakat besr sem 5 aw,cz pndai bermain gtr n suara merdu2 sekali..sya hnya jdi penyanyi belakng je,cz suara merdu sangat.haha..yebaa ushaa gambar kemeriahan kteorang..


Karaoke di tepi pantai..bestt sehhh,kalau blh hari2 nk dgr free show mcm ni aw..seyes!!bestt

Ok la,cukup sampai sini sahaja celoteh dan cerita sya..sya happy join BBQ ni..korang mmg sporting habis la der..sox3 anjurkan lagi ye..kompem sya akan join..jmpe lagi di crte sya yg lain..





Jamu apa?Jamu apa??Jamuan apa???

Salam reader..Raya sebulan k,so manfaatkan masa yg ada dengan mengeratkan hubungan sillaturahim..puasa 6 sya pun,Alhamdulillah usai dilaksanakan..*Bangga seh..Tahun ni puasa 6 bersama buah hati,walau jauh,still rasa yg dye always beside me..yess iove him laa..memandangkan still dalam mood raya lagi,PBU,Politeknik Balik Pulau,menganjurkan Jamuan Hari Raya buat warga2 PBU.Pada 23/4/20011 Jumaat bertempat di Dewan Marin,Batu Uban,Pulau Pinang..yebaayebaa..kali ni sya tak nk taip panjang2,cz mls nk melalut,just strght to d point je la k..usha pic..zoomm

Saya Bangga Jadi Pelajar PBU..Hah,opcrse la p sana nek bas poli..bangga sehh ble duk dalam bas IPTA kte sendiri..korang bngga dak??xbangga tak tahu laa..

Model kelas Dip 5B..Student Dip IT (Programming)..mereka2 ni kawan2 saya..dah mcm 1 kelurga dalam kelas..hopefully friendship until die ye bebeh..kengan bersama,terpahat di lubuk hatiku..wallaaa


Tinggi bukan??Mereka Housemate saya..yebaa ni la housmte sya yg pergi..ada g 2 org,tp mereka tak pat join disebabkan hal2 tertentu..sokey la dear.


Men tipu,pijak tempat tinggi..MeWith my Lil sis..Ni budak kecik,merangkap adik angkat sya di poli..Paling manja n mcm2 benda di sharekan nya..


blah kiri EX-housmte sya,blah kanan housmte sya,kngn bersamamu still terphat didalam kalbu..rindu nk bergambar ngn ex housmte sya dulu,ex housmte sya dulu  semua org kedah,sya je org n.9 selatan aw..meriah ngn korang semua..Housemte yg skunk major selatan,ada jhr,n.9(bdk nogori den) ngn selangor.best3..
Spiderwoman in playground

En buah hati say ble tgk pic ni,"awak dah kurus,sila gemokkan badan..cml la,ada pink2 gi tu"*what??kurus,euww geli2..g 1,xsuke3 ble en buah hati nk kait2kan sya ngn pink,sgja je nk cari pasal la tu,nk gdh2 manja :P..dh thu buah hati awak ni Kureng ngn pink,lg nk manja2 duk sebut pink2 ni..saya fanatik oren k,awak pun tahu an??smpai fixie awak pun,awk tnya nk pakai kaler pe,saya cdgkn kaler oren..hah,xcaya p tgk fixie oren yg awak tkr kaler tu,2 bukti sy fanatik oren k.hee..n ble awak tgk fixie oren awak 2,msti awak akan ingt saya,jgn terlbh sudah la k :))..orait,byk g gmbr senanya,tp takkan nk tunjuk semua,yg len biarlah jdi kngn dlm hdp sya..k

September 23, 2011

Keceriaanku..



wana waninya chaa..comei2,saya suka..opss berangan sebentar bersama laptop zaimah..*y lptop kwn,bukn sya?? sbbnya my lappy boo dell pink,dipinjam oleh zaimah untuk tgk movie pd lappy sya,huhu..sokey2,sekali sekala tkr selera,function lappy sama je,sya nk gunakan untuk menaip di keybord n blh access internt,2 je..sekian harap mklom..sya bahagia n gmbra hari ni,sbb tu entry sya wana wani..warna warni tu kn mencerminkan jiwa kte yg tgh ceria..*btl ke fakta ni,biar la..

1.pagi subuh dah dapat panggilan dari en buah hati,perh terkjt gilaa.frst tme kut dye kol pgi sbh,sblm ni, hari2 dye duk slalu sangat  kol tme petang, n malam,seyes tak jngka kut dye kol g sbh tu.huhh kuss smgt nasb jntung tak tercabut,dah la time tu sya tgh duk pulun stdy subject algo & data structure..nsb ilmu tak hilang dari ingtn aw,kalau tak,nk jawab pe test tu tak tahu pe la,haha..btw thnk dear,infrm pda sya,kamu on d way nk blik sabak..*dear,untunglaa balik jmpe parent,dh cty berbulan2 pun still g rindu.mmg anak mama abah laa..werk:P

2.Alhamdulillah test pda jam 9.15pg ni dpt dijawab dengan hati yang tenang..dah wat yg sehabis baik,yang lain tawakal pada Allah,moga2 sem ni pointer meningkat..xmaw turun..Insya Allah akan diusahakan..

3.Lepas je habis dari test tu,sya dapat makan ais krim..yebaayebaa *mcm kanak2,tq ima teman sya p beli aiskrim..puas kut..

4.Lps ni nak ngedate ngn student2 pbu kt dewan merin pdrm batu uban pulau pinang,ada jamuan hari raya..bestnya..bestnya..org ajak mkn free,so follow je la.*btw ni frst tme join pbu punya jamuan,sblm ni byk gila halangn,untuk sya pergi ke majlis jamuan pbu..due date sama ngn tarikh aktvtti kelb  syala,aktivti2 luar pbu la.yess,akhrnya smpt gak ngedate ngn bdk umh g jamuan yg diajurkn olh pbu.sya thu,pling hppy sya g msti la adik angkt sya..siap nk sedondon ngn akaknya pkai baju kurung kaler pink..*oppss terlbh gembira sudah.

5.Sox malam plak,ada function g..Berbeku in english BBQ yg diajurkan oleh stdnt pbu gak,TAPI tuk seniur sem 5 only.ni untuk merapatkn hubungan silaturrahim.tp sebelum ni pun,mmg dh rpt dah ngn senuir2 sem 5,sem5 sya ada 2 kls je pun,so slalu jmpe kt dewan kuliah,xrapat apanya lagi..ye dak??..g 1,puasa sebulan,raya pun sebulan,so makann je laaa..slgi ada function,insya allah sya pasti akn tunjukkan muka,sya chot tak sombong laa..~~

6.Malam sat g nk implement pnambah baikkan lappy sya plak..sblm ni mmg dh ok,cuma ada certain part software tiada dlm my lappy ni,adobe xpnuh lgi dlm lappy sya..so sgt gmbra la kan,ble lappy korang dh ditambah baik..korang tak suk ke??*sya gembira aw..

7.Ermm,btw lgi 6 hri diari sya nk bertukar tgn ngn en buah hati,n lagi 6 hari lagi tmph perkenalan,perhubungn sya dgn en buh hati selama 2 thn..Alhamdulillah..syukur sangat..*umi ayah anak mu dah berjaya pertahankan hbgn ni selama 2 hn,moga2 berkekalan hingga ke akhrnya..amin..sekali lagi hati sya terbuka terima kehadiran lelaki dm hati ni,slps hati ini dilukai..tq en buah hati byk ubh sya jd yg lbh baik,bhgia kan saya,n selalu menaikkan smgt sy untuk lbh berjaya..terrrbaaikk


Byk g nk share tntg kgmbraan sya,tp stop sampai sini je la,keje ada yg tergendalaa laa.tgk ada je yg mnghalang sya dari melalut pnjg2 kt blog sya eiii..tgkkk..hee,k la nk p laksanakan kerja yg tergendala tu,lg pun tak baik anak  dara tangguh2 kan kerja n bsh baju lmbt an??ye dak??k la nk p basuh baju dulu,n nk iron shawl untuk majlis hari ni..enjoy ur readng k..daa


September 22, 2011

Ohh network security ku..

xpyh cakap,dah thu dah,sya makin berisi..yebaayebaa..

salam reader,today is my day..ni pembuka kate je baru,sat g nk merepek,melalut sorang2 kt entry ni plak.orait,hari ni sya merendek di pulau..korang thu x merendek tu pe??org utara thu,xkn org seltan tak tahu kan?ye dak,ok,ari ni sya hangout with ammar,nad n zaimah..kuar bukan saje2,tp bersebab..perhh kalau x sebabkn mini project netwrk security yang best tu,xde mkna la kan nk berjalan n menjejakkan kaki ke jabatan pelajaran negeri pulau pinang..*perhh jakun siut..

berbekalkan kereta savvy,dan driver dipandu oleh ammar,kami pun serang la JPN,mcm2 soalan yg ditanya,tapi SEYES gua ckp sama lu la der,dari 100%,rasanya 40% je dpt tangkp pe yg phk JPN terangkan pasal ntwrk..dah la kami ni dip it(programming) disuruhnya mengkaji network..fuyooo mmg hbt la,mcm wat tesis *btl ke ejaan ni plak..but sokey la,demi lec kesayngan,dan segulung diploma,gagahkan diri ini juga menyiapkan mini project yg tak paham pape ni..perhh

Dye twin saya di poli,ramai kata rupa kami sama..ye ke??hot twin in pbu..wallaaa


peristiwa yang tak bloleh dilupakan,saat kereta savvy mati enjin masuk parking,gilaa r pemanduaan ammar,habat kut,lbh 10x mati enjin..g pun,kalau disuruh sya bawak mmg sya takut nk bawak kete tu la..dah la gear reverse dye kena msk kt gear satu,signal dye blh kiri,selalu blah kanan,xthu la plak if kereta2 kt umh sya kuno plak an..kereta apa??nk senaraikan ke??bukan nk riak k,tp 4 bijik kereta kt umh sya crv,toyota unser,iswara + toyota pe tah(ni kete adik) signal dye sume blh kanan,cltch savvy 2 plak pendek,mmg asyik mati enjin je laa gamaknya..mungkin berkat sya lupa bawak purse,so sya ada peluang tlk pelawaan ammar untuk drve krete tu..*nsb xbawak purse,kalau x mmg kena drve la kut,cz lesen kete ada dlm purse..mcm2 hal la yg berlaku masa ni,semua kelakar2,*ammar hang ada bakat jd raja lawak musim depan..we all suport u in behind la.haha..hope fully mini project tu dpt berjalan dengan licin dan selicin2 kepalaa tettt..hahaaha..k 

September 20, 2011

Warkah buat sahabat


Gabungan nama dirinya dan diriku.Namanya akan selalu terpahat sebgai sahbat sejati sya

"Sebuah kenangan amat sukar dilupuskan,tetapi untuk setengah perkara,cukupla sekali ia datang,dan tidak perlu dikenang lagi"..Assalamulaikum..tergerak hati untuk menulis luahan dalam hati di kala ini..sya tak mengharapkan simpati dari awak,ataupun org org lain..*sya tahu,awak rjn usha blog sya,wlpn hakikatnya hati awak tlh terluka tanpa sengaja,maafkan sya..sya nak stoory pasal life sya,mmg la sebelum ni sya duk crte life sya,tp hari ni sya rasa lain sikit..sedih,sebak huhh hnya tinggl kenangan..berlalu kengn mans diriku bersama insan bernama sahabat.yup,entry ni adalah luhan hati seorang sahabat,kepada sahabat yang telah pergi meninggalkan sya..sya tahu,ramai dari korang mempunyai sahabat sejati,sama spt sya juga..sya mmpunyai sahabt sejati,dan bg sya dye tiada galang gantinya,walaupun pada hakiktnya,dye yg meminta perpisahan..

Bertuah andai seorang insan bernama wanita memiliki diri dye,dn maafkn sya,bukan sya yg selayaknya mnjd wanita bertuah tersebut..sya namakan dye "M",jujur dye sangat memahami, prihatin,caring,jujur,penybar dan selalu menjaga hati sya.btl kate org,orang yg cinta diri kita,sanggup berkorban apa sahaja untuk kbhgiaan kte,bhkan org yg kte cintai blm tntu dpt mencintai kte sepnh hati spt kte mencintai dirinya..tp soal hati,tiada spe yg mengthui,hnya diri kte sendiri..ble sya sendiri,saat ni terimbau kembali kenangan manis bersama dirinya..terlalu byk untuk diuraikan dengan kata2 mahupun tulisan..sbb die sahabat yang terlalu istmewa yg pernh hadir dalam hidp sya..teringat kembali saat pertama kali hangout bersama M.dye tahu apa makanan yg sya suka waktu jmpe ngn MCD,dye thu fevret aiskrim sya apa,dye tahu sayur yg sya suka makan dan sya tak suka,dye thu pe bnda yg sya benci,warna yg sya tak suka, hobi sya yg suka mandi lwt malam,dye tahu sya slalu sakit pe,dan dye slalu beri nsht pada sya ble sya suka wat hal.ni la yg dinamakan sahabat sejati sejati.org yg knl sya berthn2 pun,blm tntu mngthui sama sprti dye mengenali diri sya..seyes,dye sangat memahmi sikp sya bgaimana,kerenah sya,peragai sya..dye tahu pasal sya 80% dri org lain mengethuinya.

Pertama kali hangout,dan pertama kali lpk kt cinema,sya ingt lgi fst movie yg kami tengok,"karate kids"..wahh saat ni,dye mmg tacing hbs,sya nmpk air mata dye..sya main bowling dgn dye..sya menang gme bwling tu tw,sya tak thu la sama ada dye mmg sgja kasi sya menang or btl2 sya hbt dpt klhkn dye..wktu dye nk blik ke sltn,msa ni dye kt p.pinang,ada 1 perktaan yg sya takkan lupa apa yg dia katakan,sya thu n nmpk dye sedih..1 perkara yg sya takkan lupa adalah pengrbnan dia,saat dye yg jd peneman sya waktu sya sorang diri jejak ke melaka..yup,sya akan hargai perbuatan dye sampai ble2..dah la sanggup balik minggu dri tmpt stdy dye ke melaka untuk temankn sya ,lps tu beli tkt bus dri mlka nk ke seremban buat sya,sikit pun dye tak nk ambik duit tiket bas dr sya,lps tu dye snggup tunggu bas sya bergerak,baru dye balik umh.sya takkan lupaa..dye la yg memperkenalkn game angry bird pada sya..wahh masa ni sakan dye brk pda sya,sya suka sangat ble tgk dye brk n berkata2 dpn sya,cml sangat,geram pun ada..Ya Allah,rindunya pada kengn ni semua..

masih terpahat dan sya simpan untuk selamanya,jnji yg diurai,msh tak mampu untuk dilaksanakn..sya tak mampu untuk satukan bintang ini..

Ble sya balik rumah kt smbn,sya akn nmpk bear yg dye hadiahkan pada sya,thn sya ingt lagi key-chain bintang tnda pershbtn yg sya berikan kpd dye..key-chain yg mmpunyai mkna dan gabungan..harapan sya "semoga pershbtn yg terbina dgn dirinya bersinar umpama bintang tersebut" nmun sya temui erti perpisahan ini juga.segala brng yg pernh diberikn kpda sya semua sya simpan dgn baik..key-chain nama "SHA-QIRA" sya still simpan sbg kngn,kad pershbtn yg diberikn tu jga sya simpan sbgai perngtn,dn segala kngn mns sya dgn awak,serta peluang kamu berkenalan dgn fmly sya juga still terpahat dalam memori dan kotak ingtn sya.mana mungkin sya akn lupa sahabt sjti spt kamu..awak yg hrpkn perpisahan ini,sya hanya mmpu merelakan,sbb sya dah tak mmpu nk halang permintaan kamu lagi..

kalau awak baca blog ni,sya tak hrpkn awak kembli,or minta simpati..sya nk wak thu,jauh mcm mna sekalipun awak,sya ttp anggp awak kwn sya smpai ble2..tak kisahlah wlpn awak dh bnci sya,sya tetp ingt awak dan sgla pergrbnan awak pda sya.sya hargai syg yg awak curahkan.sya hargai segala kebaikkan,dan pling sya hargai,tiap saat,waktu,jam,awak selalu ada dgn sya,tak ada org len yg 24jam always dgn sya,selain kamu..msj sya,tak pernh sekali awak kecewakan..tak pernh sekali awak biarkan sya menanti walaupun seminit..yee awak sangat prihatin..sya harp,kptsn yg awak buat ni,dpt mengembirakan awak,bukanya derita..doa sya,tak pernh bhenti untuk awak,walpn perpisahan ini awak yg hrpkan..terima kasih sahbat,dan spt sya katakan,sya tak mampu nk blas segala pengrbanan awak pda sya..hnya Allah yg mampu membalsnya..sya bersyukur,dipertmukan sahabt sjti spt awak,wlpn dalam tmph 4/5 thn shaja pershbtn kte..cukuplah sampai sini coretan hati sya,sya akan lupakan segalnya slepas ni..cukplah perkara ni berulang sekali,sya tak mampu untuk terima berulang kali..sekian..

Kesimpulan : andai tercipta syg dlm hati sya ini sbgai kawan,mungkin akan terus kekal sebagai kawan,dan sukar untuk diubahnya,andai hadir perasaan cinta dalam hati ini buat seseorang,cinta dan erti setia sya curahkan kpda diri yg selayaknya,andai hilang perasaan syg,dan cinta dalam hati ini,cukuplah berhenti setakat ini shaja,jgn tagih sya kembali,kerana sya tak mampu untuk hadirkan rasa benci dalam diri ini buat diri yg pernh sya syg dan cintai..syg,cinta 1 perkara yg berbeza pada sya..sahbat,kekasih hati perkara yg terlalu istemwa kpda sya..hanya sya yg mengethui,lubuk dlm hati sya..perasaan manusia tdk blh dipksa,dan kte sbgai mnuisa tdk mmpu untuk memaksa menerima dan menolak perasaan yg hadir dan juga pergi..wasalam

September 19, 2011

Pengalaman kandas dalam bas 14 jam

Salam reader,hari ni sya nk share pengalaman sya,date with bus 14hour..*waa cakap sama lu derr,terbaikk laa..tak tahu malang apa yg datang semalam,melepak tepi jalan 5 jam kt perak.. bengong+fu** tett!!nak tahu nama bus tu pe,meh sini cheq nk habaq mai kt hangpa sume..lps ni reject awai2 ble dgr bas ni k "ERA MESRA"..kate je mesra,tp cm hereemmm..yess..cm ha**m,mls la sebut,wat sakit hati je kekawan..orait jom ushaa pe yg berlaku kt tepi jalan waktu sya kandas 5jam bengong je..grrr

Orait,dari n.9 nk ke p.p ni aw,sya kan blja kt p.p..tgh srnk2 dgr lagu kt mp3 player sya,*nk gak promote,lps tu sya dgr bunyi bising kt bus..yess B.I.S.I.N.G..gilaa bising derr..dalam hati dah ngucap,gementar sangat,blh bygkn tak bunyi tayar getah dah tak de,hnya tinggl rim tyr sahaja di jalan..bunyi cm tu laa bising aw..bhya aw,kalau btl2 tyr problem,tkut xblh kawal stereng je,dlm hati dh nk ngs pk umi ayh..*time part2 ni la hati dh bnjr..dpt thu gear bas problem tak bolh masuk..alhmdulillah nsb gear je,kalau btl tyr,mmg sya mnx trn awal la bas tu..Alhmdulillah nsb bas tu tak smpai g ipoh g aw,kalau tak,lps terowong korang thu la jalan menurun bukit cm mana..nauzubillah laa sya cakap..maw ngs+meraung gak dalam bas..Ya Allah,tak blh nak bygkan..


SEYES,kalau sya thu bus stuck kt tepi jalan,prefer sya drve dri n.9-p.p..

Selama 2 jam tunggu pomen datang nk reper bas,pomen dari mana tah la diangkut dan dtgnya,TAPI keputusannya kecewa,apek pomen tu xblh reper..fuhh~~,dgaan lagi,lps tu dgr2 kami kena tunggu bas dari btwrth ambik kami kt tepi hghway ni..sya xpasti la hgway mana,tp sebelum smpai ipoh,atas dari tapah..korang pk2 la erk..sya pun tak tahu bas tu stuck in the moment kt mana..*pe kejadah moment ni sya oi!!.masa 5 jam tunggu dlm bas,perrhh dah rasa mcm camping pengakap..mana taknya,ada gak kaum adam n hawa duk tettt kt tepi jalan raya..nsb ada longkang besar n airnya bersih,blh gak laa membsuh..euww ngotor la ko sya p ltk aktivti tu kt sini.tp sya tak wat k,sya duk tahan je..haha..xcaya??sndri pk la k.

Orait,dari n.9 sya gerak 10.30 pagi,sampai p.p 1.00pg.sebabnya bas tu p kemunting,parit buntar,n drver bas tu bawak 20km sejam..perhh lbh kurang 14 jam aw,date ngn bas..mcm hell laa..*opss ayt mcm kasar,tp ikhlas dari hati aw..tp nk wat cm mana an,marah ke,mgmk kt drver bas pun,xguna gak,so apa sya blh wat hanya sabar,wlpn dalm hati ngs..parent sya jgn ckp la,kol berkali2 untuk kepastian,risaw sangat..parent siap cakap,kalau sya ada kt s.alam,mmg parent ambik trs bawak g p.p..ni sya kt perak dah,slp2,bas dr btwth dh smpai,parent sya blm smpai,so prefer sya tunggu je bas dr btwrth tu.redha je la..xpyh la sshkn parent kn..??hah berckp psl s.alam,en buah hati pun kandas juga,hahaha,sian gakk,problemnya kete dye temperture nek..mmg shati sejantung btl la..dalam keadaan marah,sdh,n mcm2 dlm hati sya berkecamuk dalm bercambur baur,still blh gelak+senyum ble buah hati duk wat lawak tme2 ni,n he always beside me..tq my dear..oraitt,cukp smpai sini..smpai bila2 sya akan ingt peristiwa ni..seyess xnak naik bas tu lagi..REJECT terus..harap maklum ye,nama bas sya ulang lagi sekali bas "ERA MESRA"..



September 17, 2011

yebayebaa seremban tercintaku



cakk...!!lama ke sya xupdate bolg,smpai ada mmber bthu,npe dah lama xupdate blog,dh tak aktif ke??whatt??xaktif??gilaa,sya sayang ngn blog sya aw..hobi aw blog ni..walaupun follower xramai mcm korang3,yg ber'ibu2 tu,sya still endah ngn blog sya..sya xkejar follower pun..yg penting,hati,n jari sya puas duk menaip,n merepek sorang2 kt sini..oraitt kt entry merepk ni,sya nk lepaskan kegembiraan syaa..yebaayebaa,ari kahmis bersamaan 15/9 jam pukul 3.30 petang,saat yg dinantikn oleh sya.yup..sebabnya??sya nak blik seremban..*maaf pn.,sy ponteng kls sbjk "algorithm n data structre"..hee.


 on d way balik somban..,xpyh lelawa,selekeh2 je..


hah,waktu sya still ada dlm bas untuk pulang ke n.9,bas sya excident sikit..excident??yup,bas langgar belakang kete mercedes..merecedes beb..*btl ke tak ejaan ni pun tak tahu la der,balun je..gua xmnt mercedes,gua mnt BMW.Patutnya benda blh setel kejab,disebabkn mulut drver bas yg bengong+celupar,ambik lama gak masa bertekak ngn drver merc tu..cehh,yg jdi mangsa,sya dan penumpang2 bas juga..ada ke patut,patut,dan tak patut,sya duk dalam bas 9 jam untuk sampai ke n.9??patutnya p.p ke n.9 mkn masa 5-6 jam je aw..aisshh redha je la,tp syukur sya selamt juga tiba di n.9..alhmdulillah

sampai n.9 pukul 11,op crse la parent tercinta jmpt,smpai umh,arr puasnya tgk katil dalam bilik..truss luruskn badan,dan tidur..masa dlm kerete,sya ada hajat pada my mom "umi,dh lama along xmkn msk kurma,umi buatkn ayam masak kurma blh x??" sox tu,bgn pagi,dgn tak mandinya,trs g dpur,n dh nmpk ayam masak kurma..umii...!!!tq umi.muah..likee..lps gak kempunan sya..bila duk umh ni,n tme2 blik minggu kt semban ni,apa nk semua dapat,lbh2 lagi makan..perhh..siap mak blh tnya..sox nk makan apa..aduhaii kadang2 dugaan mcm ni pun ada,ye la,ati ni dah lam cept tersntuh n cengeng,ble org terlbh caring sgt..*pengkuan jujur ni sya..hurmm ble dah strt happy,mst ada yg sedih..grr sox sya dah nak blik p.p semula..erm,BUT sokey laa..perjuangan msti dtruskn..tak lama,lagi bpe bulan je nk hbskan dip..dh xsmpai sethn dah..oraitt,wsh me luck k dear..ok,see next entry..wasalam.. 

Penutup: erm,seyes sedih saat skunk ni,duk pk nk blik p.p semulaa..xpuas g cty..ble duk smbn ati tenang je,ble duk p.p,ati gelisah,sedih,mcm2 rasa..aishh..Ya Allah,kuatkan laa hati ini..permudahkan la urusan diri hambamu ini..tabahkn hati ini,mngharungi segala apa yg akan berlaku..Yakin boleh..!!

September 13, 2011

pantai yang penuh makanan

Hangout with my Adik angkat..yebaayebaaa..

Hye u all,bertemu lg diruang entry yang telh di create oleh sya chot..sangat lama sya xdate ngn blog tersayang ni,sayang je,xcinta pun..ok,cite ni dah lama,baru hari nk update..byk cte tergendala nak cte,tapi certain part je la sya cte..sukati sya la sya nak merepek pe kn,lepas gak tekanan pda sya sekurang2nya ble dah merepek n wat kerepek kt entry tah pape ni..*kau puasa sya,buat kerepek xpe,mkn no,no no!!..sya hangout ngn adik sya pada hari sabtu bersamaan dengan bulan terang 10/9/2011..opss lupa plak nk wat announcement kt sini,masa ni sya kt p.pinang ok..!!n adq sya plak 1 ipta ngn sya..cube tgk muka,ada iras dak??huhu

Sya nak say thank kt dye,cz bawak sya jejalan malam tu..thank untuk makanan char kuew tiaw yang nyam3 tu..sox lusa merendek ke tanjung tokong plak ye bdk kecik,try char kuew tiaw kt sne..akak rasa,thun ni,thun last kte kn??sem dpn adq li,akak sem 6..adq mask sem 5,akak dah xde lgi kt p.pinang,akak blik ngri akak..huhh..*awat syahdu plak ayt ko ni sya?..orait,balik semula ke pangkal jalan,lps dah mkn cha kuew tiawr,dye bawak g tepi QB..SEYES,TANG NI SYA SUKA,sbb mlm sabtu tu,sya sunyi n hati tak tenang sgt,si zaimah ni plak balik mersing,aii mmg tido sorangla mlm ni,jd mungkin adq ni memahami,dye bawak la lepak tepi pantai..sambil melihat,orang bermain tanglung,adq n akak ni menyamah laa..opss seyes sonok,syurga mkanan kt situ,mcm2 ada..sya hanya makan ais krim goreng+potato spring..potato tu pun xhbs cz kenyang gilakk badak..hari2 gembira mcm ni kan best??ermm pe lagi nak merapu ni..udah2 la,xblh cte byk,yg len biar jadi rahsia antara kami..:) jumpa lagi di entry  yang lain..sya angkat kaki,gua nak say,cau..penbetulan,sya angkt jari tangan dari keybord,sya nk say,tata..*hah kan manis tu..

kesimpulannya : jerebu di pulau pinang,nampaknya makin krisis ni,jambatan p.p pun dah tak bape nampak,*wait sya,pe kena mengena ni?? opss ni untuk maklumam je,kesimpulan disini,pantai adalah salah satu tempat untuk melepaskan tekanan..yeahh..u all caya x??xcaya,try ok..tata

September 8, 2011

Sabar je laaa




Arrggggghhh nak cepat2 habis sem 5 dan sem 6 ni,tekanan ngn keje yang banyak sem 5 ni..xsabar rasanya nak habiskan diploma,n konvo..kutkan hati sya,jngan lemah..ko boleh !!!orait,tu saje nak luahkan..sekian terima kasih.


p/s:sox test network security..doakan sya boleh jawab dengan cemerlangnya ye..amin..usaha sya..usaha..!!hang ke naik kn pointer,jngn bagi turun pointer sama ini sem 5..cayokkk...yehaaa :) msih mampu tersnyum :)



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome