November 30, 2011

I knew I loved you before I met you

Lama rasanya tak lepaskan beban dalam hati dalam blog ni.yeahh,rasa nak menaip meluap2 tatkala terdengar lagu daniel bedingfield-if you're not the one di siaran xfm..before ni tak pernh tahu kewujudan lagu ni,sanggup hayati bait2 lagu tu,taip lirik lagu tu,then search kt google..yeahh,sya fanatik terhadap lirik lagu,bukn pda muzik lagunya..lepas hayati,dalam hati tiba2 teringat pada seseorang yang sama seperti lirik2 lagu ..yeahh,still mcm tak percaya,inikah yang dikatakan pertemuan,cinta?so sya rasa nk uraikan setiap baris lirik lagu yang cara penyampaian sama seperti perjalnan hidup sya..terima kasih hadir dlm hdp ni,walaupun mcm2 dugaan,sakit hati,luka,kecewa,bahagia,gembira,ketawa,but awak dengan sya still bersama..:)siapa??awaklah yang sekarang bertahta dalam hati ni..


I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life
(I Knew I Loved You Lyrics
Artist : Savage Garden)


Lirik lagu ni,sama dengan kisah hidup sya dan dye.sya tahu,sya sayang dia,sebelum saya jumpa dengan dia..ye,jujur sya btl2 sayang dia.dia lah yang selalu sakitkan hati sya,wat sya ni mcm tak de perasaan,nanti dia dengan penuh sabar,thn dengan egonya,ye,dialah manusia tu.sya selalu bermimpi,berangan,berdoa,1 hari dia akan hadir dalam hidup sya.Sya ambil masa yang lama nantikan dia,bertahun menanti untuk dengar ucapan "sayang" tu dri dya,setengah tahun pula,dia hilang diamkan diri begitu sje,membuatkan sya belajar erti pasrah dengan segalanya..




I don’t know why you’re so far away 
But I know that this much is true
We’ll make it through 
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you’re the one I build my home with
I hope I love you all my life
(If You're Not The One
Artist : Daniel Bedingfield )


sya tak tahu,kenapa dia begitu jauh dari sya,susah untuk sya ragut hatinya.sebelum ni,istilah menanti,tak pernh hadir dlm hidup sya,yup sya jujur dengan apa yg sya katakan..istilah setia,jgn kata la..sya tak pernh nk hargai org yang hadir dlm hidup sya,tpi DIA,buat sya btl2 menghargai seseorang,kenal erti setia,dan sya tahu,penat,skitnya hati,ble kte tunggu orng,tp orng tu lngsng tak pernh nmpk kewjdn kte.hidup umpama roda,now sya rasainya semula..


Alhamdulillah,dirinya hadir semula,sya tak sangka,mungkin doa sya didengar Allah,penantian sya selama ini berbuah hasil.benar katanya "penantian satu penyeksaan,ttpi disebalk penantian,ada sinar menanti".sya tahu,denganya adalah benar2 belaka,sya sedar denganya adalah perkara yang realiti,sya dan dia hadapi segalnya bersama.sya harap 1 hari dya yang akan berkongsi hidup dengan sya,sya inginkan dye yang akan sehidup semati dengan sya,dan sya juga berdoa,dye yang akan membina rumah tangga dengan sya,dan paling sya harapkan,sya blh syg dirinya sepanjang hidup sya..Now,sya miliki dia..




I gotta have a reason to wake up in the morning
You used to be the one that put a smile on my face
There are no words that could describe how I miss you
and I miss you everyday
yeah
(never gonna leave your side
Artist : Daniel Bedingfield)


Sya punya sebab untuk bangun diwaktu pagi,dia merupakan salah satu sebab,yang membuatkan sya senyum,tiada perkataan yang dapat mengambarkan betapa sya rindukan dirinya,dan tiap hari sya rindukan dia.sya tak tahu,sama ada,dia tahu isi hati sya,sya tak tahu,sama ada dia faham kata hati sya,sya tak thu,sama ada dia nampak ataupun tidak apa yang sya lakukan selama ni,sya tak tahu apa yang dia inginkan dari hubungn sya dn dia,sya tak pernah tahu,benarkah dia betul2 perlukan sya dalam hidup dia..tp sya nk dia tahu,yang dia btl2 bermkna dalam hidup sya,dan sya btl2 perlukan dia..sya tak kisah hilang dia,kalau dia blh temui oleh yang btl2 sempurna.tp sya akan kisah,kalau sya hilang dia,sebab kelebihan yang ada pada sya..harapan sya,moga apa yang sya punya ini,bersama sya didunia dan akhirat.sya tak harapkan kekal bersama sya,cukuplah sya blh thu dirinya dari jarak yang jauh,mahupun dekat..tiada perkara,mahupun benda yang kekal didunia ni..selamnya,dia tetap dihati sy,sbgai keluarga sya..cukup smpai disini....yeahh..daa

November 26, 2011

Ku Pilih Hatimu - Ussy ft. Andhika Pratama

Ku pilih hatimu tak ada ku ragu
Mencintamu adalah hal yang terindah
Dalam hidupku oh sayang 
Kau detak jantung hatiku

Setiap nafasku hembuskan namamu 
Sumpah mati hati ingin memilihmu
Dalam hidupku oh sayang
Kau segalanya untukku 

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat ragaku 
Sudah tidak bernyawa lagi 
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir 

Setiap nafasku (setiap nafasku) 
Hembuskan namamu (hembuskan namamu) 
Sumpah mati (sumpah mati) 
Hati ingin memilihmu (ku milikmu) 
Dalam hidupku oh sayang 
Kau segalanya untukku ooh 

Tolonglah jangan kau sakiti cinta ini 
Sampai nanti aku tidak bernyawa lagi 
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir 

Oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini 
Sampai nanti di saat nafasku 
Sudah tidak berhembus lagi 
Karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
Cinta sampai mati 


p/s:Sangat menyentuh hati saya sebagai seorang wanita.. terbaikk laa..:)
"sumpah mati,hati ingin memilihmu,kau segalnya untukku karena sungguh,cinta ini,cinta sampai mati"..terbaikk dari lirik..:)

November 25, 2011

Love Story

Jujur saya bahagia  saat bersama awak.:p

Salam reader,alhmdulillah 24/11 akhirnya selamat di ijab kabul,bersama 5 kertas2 final yang huhhh Alhamdulillah sepenuhnya boleh jawab dengan cemerlang,hanya risaukan 1 paper sahaja..hope semua paper2 final ni lulus dengn cemerlang..amin..orait stop talking about final,now time to holiday.yeahh 3 week become princess..*poyo.

ok,sya Nk shre kbhgiaan sya..woww jumaat 25/11 menghitung hari nk blik selatan bersama tersyg a.k.a en buah hati.thnk sggup drve kete untuk bawak sya ke seremban.*alahai,sweetnya.dari p.p,trs jmpe dia..huhu..sonok trn seremban??ngee~~n thnk to my housemate cik wawafis dan cik shahiera,coz sporting hbs jumpe ngn en buah hati saya kt term1..sudah puas ketemu laki sya??ops laki sya sangat *p.e.m.a.l.u..eyeekk,pemalu la sangat..Orait to my lil bro,lu sangat sporting la bro.bukan sya yg ckp,abg iparmu yg kata cengitu.*jgn riak sangat.


..Saya suka dengan pemberian awak..:)



November 20, 2011

Please be good condition to all people..


Senyuman yang penuh dengan mkna tersurat & tersirat

Salam,lama xupdate blog..sengaja membawa hati yang tengah duka dan lara menjawab paper final yang seyes aku rasa mcm nk gantung paper2 tu kat tali gantung..grrr,please be good lagi 2 paper ni..argghhh,sngt cinta sama u all,wat aku mcm ni...lama2,aku sbgai manusia yang punya rambut yang sehat,gugur+berwarna putih plak lps hbs exam ni.huhh..arrr next week,please be good condition,motion,motivation n tion2 lagi laaa..aishh dah la tak dpt nk p perak ngn fmly pada tarikh ni..*ngri len dyeorg nk p tak ajak tak kesah,tp kalau P.E.R.A.K,aku agak berangin..jujur ckp...kesunyian ku di pulau pinang ni..ngee~~


Ok,memandangkan ada gap 5 day ngn paper final yg berikutnya,ambil peluang date with lovely housemte..rancgn nyawa2 ikan *last2 mnt rncg mksdnya,so redah jusco perda at seberang prai..but still at pulau pinang juga..cume kami ber4 kena redah nek feri r nk p seberang,kami ni kan pelajar over THE sea..peace,xpe2,1 day oversea plak.insya allah..before nk g jety,cik wawa blh pengsan dalam bas rapid..ni bukan lakonan semata2,ini realiti belaka k.panik bukan kepalang,fu*k pada mamat yg ada mata,ada tangn,tp lngsng tak membntu,n thnk pada abg bus rapid n MAK CIK,mention g sekali MAKCIK yang sama2 membantu kawan saya,duduk diatas krsi bas.*dh pengsan2 pun,still g gagahkan kaki g jusco..hebat mu..mmg kaki berjalan kte semua ni..travel 4 jam woo..
Ok,kami berempat..comey2 semua housemte saya..muaxx untuk korang..cik wawafiz *kaler pink,namoh pengsan2 g aw,kami syg awak erat2..:)

Ok,g jusco perda just ambik bau big apple,bukn tak mampu nk beli,tp mlas nk gagahkn tangan ni angkut beg plastic big apple,bawa blik pulau..slp2,donut tu jd apam penyek la.n thnk to MR.SHAWAL RIZAL,Cz susah2 datg dr poli sbrg prai,jmpe ngn sya.sya hrgai.sya thu,ni last day mgkn kte dpt bertembung mata lg,next sem,2 2 dh tak kn dpt jmpe lg..bkn next sem je,tak lama lg,sya pun dh nk out of p.pinang.wlp skjb je,bersksikan bus stop,sya still hrgai perjumpaan tu.thnk untuk slm perpisahan juga.:)19.11.2011 dalam kenangan terindah..indah bukan selamanya,duka menyerubungi pada tarikh 20.11.2011..selamt tinggl pada tarikh berdarah ini..

November 12, 2011

Wooii R.A.J.I.N,pelase come to mama

Jangan jadi seperti diatas,pape pun wishh all student at politeknik,good luck.

Stop update blog,try to forget all about social network..but think all about study,.do d best..go go syaa..sem ni pulun,sem ni pulun gila2..naikkan pointer..final,hope ko dapat jadi yang terbaik dalam hidup aku.mood malas nyah ko dari diri aku..mood rajin,come to mama please..grr..mkin menjadi2 pemalas dah naik sem5 ni..ingt ko hebat sya dah berjaya hingga sem5,lps tu nk malas2 study..mana janji ko yang dulu,mana janji kau nk belajar rajin..huhh please,tolonggg laaa rajin2 kan diri kau sya..final kali ni je..tak payah tido pun tak pe,please bercinta dengan NOTA ko yang lawa,dan penuh warna warni ko tu..jgn duk wat pekasam je k..PB alhamdulillah,yakin blh dapt semua A untuk semua subjek final..3.5 wajib dalam gengaman ku..hope terlaksana..amin2..:)
Please become like this person..wallaaa..

Mood rajin,please jadi seperti gambar diatas ok..jangan nk gedik2 penyakit malas datang..ingat sya,FINAL SEKALI DALAM SETIAP SEM,so ko kena pulun habiss...kena wajib pulun habis..wajib ok!!ok,malam ni,tak nk tido,nk study n date ngn NOTA sahaja..yess!!kumpul semngat rajin..rajin..fighting..!!!

November 10, 2011

cinta kita




Inilah aku apa adanya
Yang ingin membuatmu bahagia
Maafkan bila ku tak sempurna
Sesempurna cintaku padamu

Ini cintaku apa adanya
Yang ingin selalu di sampingmu
Ku tahu semua tiada yg sempurna
Di bawah kolong langit ini

Jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu disini

Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan

Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yg telah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi

Buat dirinya...

November 7, 2011

So Talking About *baca la sendiri

Booommmm....Selamat Hari Raya Aidil Adha a.k.a Hari Raya korban kepada semua sekali yang sudi jenguk blog merepek,kerepek ni..woww dah lama rasanya setia pada blog yang satu ni,sonok ble dpt lepaskan luahan dalam hati ni,walaupun tak 100% sya cerita dalam blog ni,tp sekurang2nya dapat juga melepaskan beban yang dirasa selama ni..rasanya banyak manis dari pahit sya ceritakan dalam blog ni,tp hakikat hidup sya,biar sya sorang je mengethuinya kan??kte shre perkara manis2 sudah,wat pe yg sedih2..sya terpk kadang2,orang puji kte melambung2,orang hasad dengki ngn kte setinggi gunung,tp kte pernh sedar tak,bahawa org yg puji kte,yang punya hasad dengki ngn kita lbh hebat dari diri kte sebnrnya..seyess sya tak paham..

Orang pandang kte sempurna,tp hakikatnya hidup kita,tak seindah,dan sesempurna orang yang memandang kte tu..btl tak??pahit kte sorang sahaja yang merasa,manis perjalanan hidup kita,kte kongsi bersama orang ramai.so now time to talk about my happy mappy kehidupan..orait,memandangkan sya beraya DI kampung,so apa yang sya ingin untuk makan,semuanya terhidang.cakap je apa,udang,rendang,semuanya akan tersedia.nenek sya rindu cucu la katakan,but seyes raya tahun ni,tak semeriah tahun2 yang lepas,sbb apa,sya tak thu nk ckp.so memandangkn sya dh nk out of seremban tommorow,berbekalkan sifat manja+ngada ngn parent,mulut gatal2 cakap "along teringin nak makan pizza 7 lapis keju tu la" so my family zoommm terus g pizza hut..perhh..ok,sya bg tengok kotak pizza ni dulu ye.

Kotak Pizza Ultima Cheesy 7
Cadang nak makan kt sana,tp disebabkan baju kami yang sangat meriah*well biasala baru balik dari kg,batalkan niat tu..lgi pun,pizza bukan main "Sedikit" pengunjungnya.nk take away,tp  30jam kena tungu.last2 malas,balik umh suh delivery..terima kasih abg macho,hantar pizza..kenyang perut bila ditambah dengan mushroom sup+roti bawang..aummm tp hakikatnya pizza ni tak de laa sesedap mcm hawaii chiken..sumpahh tak sesedap mcm hawaii chiken..xpe la,bak kata my mom,selagi ada benda baru kuar,rasa je,sedap tak sedap belakang kira.So nak wat penghargaan n ucapan terima kasih kepada "MY LOVELY FAMILY" coz tunaikan ngidam along untuk makan pizza ni..auummmm sayangggg semua..nah ambik pizza ni,kte sharing sama2 k..daa

Kita sharing meringg ok..aumm

Peringatan buat sya : try to stop talking and create entry about my love a.k.a en buah hati ok..ramai sangat yang suka beri info..sakit rasanya hati ni..aduhaiii,untunglaa aku ni bukan jenis cepat sangat nak meleleh2 pasal laki ke apa..ok..tak sampai seru lagi nak menulis kisah romantik sya ngn insan bernama buah hati,if dh smpai seru bru create balik,but must be take a long time  to think and create entry about him..so chillex,create entry about my life,with my family,and with friend,mybe..that all ..ok,tata

November 5, 2011

To stalker in my life : cukup2 la tabur tai* :))

Selamat hari raya aidiladha..yebaaa,semua kt facebook duk update status ni sedangkan sox g baru sambut,tp sya still nk gatal tangan wish ayat tu kt blog ni..wahh sangat seronok,ari ni dapat panggilan dari abg long ku *bukan abg kandung sya actually,tp dh mcm abg pun.Rindu malysia,ingt kt adik dye yg sorang ni,jauh2 kt mesir tu,setengah jam bergayut ngn sya kt malaysia ni..Now sya kt kg,ingt nk study,tp tak start2 lagi stdy,final jgn ckp la,bilang pakai jari je nk tiba..adoii..yg student ipta/s sonok la,dah dpt kptsn..sedangkan sya merangkap KAMI STUDENT POLITEKNIK,xlama lagi nk berperang ngn kertas2 plak..huhhh..


Ok actually sya tak de benda pun nk cerita kat sini,tp rasa mcm "Hati ingin berbicara,Hati pun sering bertanya~~*bila nak update blog ini"..saje gedik tambah lirik lagu ni,so take time date with my lappyboo..firstly nk wat penghargaan kt member sya nashrul najmin *msti bngga sya inform nama an??,beb thnk que so much la der,cari tiket bas blik seremban untuk sya..tanpa anda,tiadalah saya di negeri sembilan ni,jwbnya beraya di pulau pinang,sambil mengalir2 air mata..to my housemate, yang tak balik tempat masing2,jangan cedeh2 aw,nanti sya blik ada rezeki bawak rendang raya k..to En buah hati opss wait,nk create juga ke,sat g ramai laa yang sangat baik hati inform pasal tentang dye..sonok gamaknya manusia2 yang terlbh baik ni duk inform,buruk2 kn orang lain,n runtuhkan ukhuwah yang terjalin..hargai sangat rasanya.kalau blh nk bertentang mata,n nk tahu semua tntg info dye tu..dh la ada stalker + merangkap detektif tak berbayr dlm hdp sya..fuyooo,rasa mcm artis gi tu..*letopp ko sya..


haha,hidup..kalau melatah,mengamuk tak tentu arah tak kemana la jawabnya..smile n terima segala info2 tu dengan bijaksana,sebabnya in realiti SYAQIRA LIYANA ni tersangat la bijak.xcaya??lantak korang la..n pada sesiapa yang sangat baik hati bg info2 yang sangt bernas tu,cukup2 la k..sikit tak termakan dengan kata2 anda..if sekali pun btl apa yang awak kata,biar laa..xkn nk halang plak..tak payah nk sibuk2 inform pape dengan sya..because sory to say i'm FU*K u..!! sekian harap maklum..terima kasih untuk inform yang macam sh*t..:)) masih mampu tersnyum..



Mana Pilihan mu??



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome