November 30, 2011

I knew I loved you before I met you

Lama rasanya tak lepaskan beban dalam hati dalam blog ni.yeahh,rasa nak menaip meluap2 tatkala terdengar lagu daniel bedingfield-if you're not the one di siaran xfm..before ni tak pernh tahu kewujudan lagu ni,sanggup hayati bait2 lagu tu,taip lirik lagu tu,then search kt google..yeahh,sya fanatik terhadap lirik lagu,bukn pda muzik lagunya..lepas hayati,dalam hati tiba2 teringat pada seseorang yang sama seperti lirik2 lagu ..yeahh,still mcm tak percaya,inikah yang dikatakan pertemuan,cinta?so sya rasa nk uraikan setiap baris lirik lagu yang cara penyampaian sama seperti perjalnan hidup sya..terima kasih hadir dlm hdp ni,walaupun mcm2 dugaan,sakit hati,luka,kecewa,bahagia,gembira,ketawa,but awak dengan sya still bersama..:)siapa??awaklah yang sekarang bertahta dalam hati ni..


I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life
(I Knew I Loved You Lyrics
Artist : Savage Garden)


Lirik lagu ni,sama dengan kisah hidup sya dan dye.sya tahu,sya sayang dia,sebelum saya jumpa dengan dia..ye,jujur sya btl2 sayang dia.dia lah yang selalu sakitkan hati sya,wat sya ni mcm tak de perasaan,nanti dia dengan penuh sabar,thn dengan egonya,ye,dialah manusia tu.sya selalu bermimpi,berangan,berdoa,1 hari dia akan hadir dalam hidup sya.Sya ambil masa yang lama nantikan dia,bertahun menanti untuk dengar ucapan "sayang" tu dri dya,setengah tahun pula,dia hilang diamkan diri begitu sje,membuatkan sya belajar erti pasrah dengan segalanya..




I don’t know why you’re so far away 
But I know that this much is true
We’ll make it through 
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you’re the one I build my home with
I hope I love you all my life
(If You're Not The One
Artist : Daniel Bedingfield )


sya tak tahu,kenapa dia begitu jauh dari sya,susah untuk sya ragut hatinya.sebelum ni,istilah menanti,tak pernh hadir dlm hidup sya,yup sya jujur dengan apa yg sya katakan..istilah setia,jgn kata la..sya tak pernh nk hargai org yang hadir dlm hidup sya,tpi DIA,buat sya btl2 menghargai seseorang,kenal erti setia,dan sya tahu,penat,skitnya hati,ble kte tunggu orng,tp orng tu lngsng tak pernh nmpk kewjdn kte.hidup umpama roda,now sya rasainya semula..


Alhamdulillah,dirinya hadir semula,sya tak sangka,mungkin doa sya didengar Allah,penantian sya selama ini berbuah hasil.benar katanya "penantian satu penyeksaan,ttpi disebalk penantian,ada sinar menanti".sya tahu,denganya adalah benar2 belaka,sya sedar denganya adalah perkara yang realiti,sya dan dia hadapi segalnya bersama.sya harap 1 hari dya yang akan berkongsi hidup dengan sya,sya inginkan dye yang akan sehidup semati dengan sya,dan sya juga berdoa,dye yang akan membina rumah tangga dengan sya,dan paling sya harapkan,sya blh syg dirinya sepanjang hidup sya..Now,sya miliki dia..




I gotta have a reason to wake up in the morning
You used to be the one that put a smile on my face
There are no words that could describe how I miss you
and I miss you everyday
yeah
(never gonna leave your side
Artist : Daniel Bedingfield)


Sya punya sebab untuk bangun diwaktu pagi,dia merupakan salah satu sebab,yang membuatkan sya senyum,tiada perkataan yang dapat mengambarkan betapa sya rindukan dirinya,dan tiap hari sya rindukan dia.sya tak tahu,sama ada,dia tahu isi hati sya,sya tak tahu,sama ada dia faham kata hati sya,sya tak thu,sama ada dia nampak ataupun tidak apa yang sya lakukan selama ni,sya tak tahu apa yang dia inginkan dari hubungn sya dn dia,sya tak pernah tahu,benarkah dia betul2 perlukan sya dalam hidup dia..tp sya nk dia tahu,yang dia btl2 bermkna dalam hidup sya,dan sya btl2 perlukan dia..sya tak kisah hilang dia,kalau dia blh temui oleh yang btl2 sempurna.tp sya akan kisah,kalau sya hilang dia,sebab kelebihan yang ada pada sya..harapan sya,moga apa yang sya punya ini,bersama sya didunia dan akhirat.sya tak harapkan kekal bersama sya,cukuplah sya blh thu dirinya dari jarak yang jauh,mahupun dekat..tiada perkara,mahupun benda yang kekal didunia ni..selamnya,dia tetap dihati sy,sbgai keluarga sya..cukup smpai disini....yeahh..daa

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome