January 28, 2012

Kita jejalan,kita gembira..



Red today..En buah hati kate,suka simple,tp kemas..see

Salam reader,lama rasanya tak update blog,selpas berbulan madu ngn buah hati..*choi,date je..bukan tak nak update blog,tp sifat kemalasan dan kerja yang byk,membuatkan tangn ni berkudis untk semntra waktu *bukn berkudis,tp mls menaip je,ayt nk hot je..orait,so now time to enjoy with  my roomate yang gorgesss..

Makan sampai kenyang perut.

Makan2 sampai kenyang kt tepi laut,ala gerai biasa je,xmcm ko,trgt bila buah hati tnya sya,"syg makan tak kt gerai tepi jalan??op crse la syg mkn k,apa yg sedap,sume org telan k,murah ke mhl ke,tu yg last.pling penting bersih lagi halal k..*ni pun nk kecoh??xnk baca sila tekan (x) k..kt gerai ni,char kuew tiaw dia,melelah r sya cakap.sedap dan murah..RM3.80 sepinggan,udang 3ketul.murahkan??xcukup ngn tu,mkn jagung,makan rojak.bahgia rasa.bukan selalu *tq biasiswa jpa,ko dah msk..:)
With wife en zulhafis,a.k.a pn wawa

Past memakan,serang dalam QB,cz sya nk beli barang sikit..saje-saje cuci mata.bukan selalu..but still rush nk balik awal,cz kami g QB nek transport awam,xnaik kereta..jimat petrol la katakan..nek bas RM1.40 je..see, p.pinang  tak de la mahal seperti yang di gembar-gemburkan tu..


with wife hafiz,a.k.a pn ima

Lepas dapat barng yang diidamkan tu,so masa untuk beli "tako tao"..sya suka makan benda tu,dapnya..nanti datang jusco p.pinang,beli n rasa k..Seyes rasa sonok sangat sangat bila dapat tenangkan fikiran n makan banyak-banyak kat pulau pinang ni,yg penting,poket kena penuh laa ngn kepala agungnya *duit ok..




Ni je yang follow,yg len ada hal

Kalau selalu sangat hadap buku pun,penat gak,so rehatkan kepala ngn shopping n makan-makan.bab makan-makan la paling best.btw,sya tak kisah makan kt mana,yg penting,bersih+halal,g sekali ulang bersih dan halal..gerai tepi jalan pun boleh,yg penting...*mcm ciri2 sya kata td halal dan bersih.k.


 
Sehari je habis RM 100++

Ni la barang yang sya cari tu,bajet sepasang,last2 angkut 2 pasang..Puas hati cz dapat kasut yang diidamkan..thnk pada kekawan  sya cz byk betul bg pendapt..rambang mata tngok kasut,baju lawa-lawa..shopping,shopping juga,jangan membazir pula ok..
Flying kiss just 4 u en buah hati muhammad fikri bin jamari

Thank en buah hati,cz kol sya tepat pada masa..tepat waktu sya hbs makan,n tepat masanya awak kol,waktu ada mmat duk ngusha...msti awak terkejut,bila awak kol je,sy kata "i love u" dgn tak jawab salam awaknya..kali ke2 awak kol sy sbb line awak tak btl sy ckp "sy cinta dekat awak",sgja ckp kuat2,biar mmt tu dengar..haha..how sweet dear.tp ikhlas dari hati syg taw bng..hee..*opss trtaip syg n abg plak,button delete,mls nk tekan..he,jumpa lagi,tata


January 20, 2012

we miss,so we met



Back to selatan..

Nak kongsi hari2 bahagia sya dan dirinya a.ka en buah hati.kami tak de la seromantik pasangan lain,semanis kurma,or what else,but kami ada cara kami sendiri untuk jadi semanis madu,seromantik shah jehan dan mumtaznya..itulah cara kami,tak perlu nk tiru orang lain.yang penting kami bahagia..thnk awak,cz tunaikn impian sy nk nek bas dri s.alam-seremban.before ni awak dah pernh hntr sy blik seremban,so now sy nk berdikari,i luv u..:)

 dush,dalam hati saya ada awak..

Tengok muka buah hati,automatik blh jd kenyang,sedangkan dalam bas sya hnya makan roti,tu pun suku je,xsmpai separuh.*ops,perut mengecik kut..n masa bab tengah menjamu selera,"how sweet dear",mula la dye ni mengada2 suap,but i like..ala3,first met sy suap dia,yg kebape met3 ni,awak suapkn sya..kau ada??opss,before met ni,i dah bthu my mom ok.so dont was2 lg..


Yes,akhirnya kemengan pada saya

hah,part yang paling segan dia ni duk bawa sya jmpe kawan2 dia..opss,sya ni segan,so sory cz tak tegur kawan awak.hope awak paham erk.but seriusly,sya appriciate sangat,apa yang dia buat..cz,p bthu kawan dye ni,sya ni "permaisuri" dia..perhhh,dan sya puas,cz dye tak dpt tarik pipi sya,akhirnya dapt mengelak..yeahh.menang2..bahkan sya menang,cz dapat tarik hidung dye yang *panjang tu :P


Yeah,akhirnya kemenangan milik saya..moga hidung awak mancung lagi.

Kenyang perut,so masa untuk excercise kat tasik seksyen7*kut s.alam,hah,suka part ni,cz dia sangat banyak bercakap,dan sya suka kalau orang cakap banyak.senang nk masuk ngn sya.1 sifat yang buat sya tertarik ngn dia ni,berterus terang..perhh,kaku,diam membisu,tatkala dirinya tanya pasal tett,hah awak xsuka timbulkn maslh,sy je suka timbulkn masalah,biasalah,sy kn budak2..thnk awak,terima saya seadanya..



Kami tak copy cat orang,kami jadi diri kami sendiri.

See,banyak cakap,msti la ada gak part-part bergambar..yeahh,disebabkan kami ngedate dua,kesimpulanya,snap pic sendiri..yeah..hah,part kt sini,dye nyanyi lagu "amar-amani" untuk sya,dh la ramai gila orang exercise,terharu gila dgn apa yg awak buat.sya ada rekod nyanyianya,tp biar sya sorang je la yg simpan.tk kn sume nk tunjuk.rahsia rr~~thnk babyhandycem sya..sox lusa,ngedate,sya always akan bawa babycem tu ye..


Suka tengok dia berkasut,nampak kacak.seyes..!!

Sape tak bahagia bila jumpa buah hati kan?lebih2 lagi bila dah dapat restu dari kedua ibu bapa.semua bahagia,aman damai.mcm sya kata,walaupun kami ni tak semanis kurma mcm pasangan lain,tp kami tetap bahagia dngn hubungan kami.yang penting,tahu jaga diri ok.jgan hanyut sudah,sya pun minta dijauhkan..ok la,stop celoteh,so sya nk share 1 video,yang wat sya sedu,sebak tatkala tengok video ni.thank a lot to him..sya hargai,dan sya terharu sangat..ni bukan rekaan,ini benar-benar knyataan.wasalam








video
sangat terharu,bila seorang lelaki berkata2 sebegini.
kenyataan beliau :
saya muhammad fikri bin jamari,saya sayang awak syaqira liyana,awak bagi saya,pilihan hati saya dan kalau boleh,saya nak awak dengan saya dunia akhirat,saya tak nak hubungan kita sampai kat sini sahaja..boleh pergi jauh,boleh pergi kesatu tahap lagi,yang halal dan baik untuk kita,dan saya nk bitahu saya sayang sangat2 kt awak,saya mnx maaf kadang2 saya ni buat kepala sendiri,tak tahu pujuk orang,itulah saya wak,tp hope awak blh terima saya seadanya ye?(lagu dlm radio,sangat kena ngn ucapan yg awak sampaikn):)

January 18, 2012

Chow Rasta,shopping jeruk..aumm



Jeng je jeng..ronda-ronda pulau pinang bermula..before balik seremban,nak gak tinggalkan jejak kt pulau pinang ni..
so serang "chow rasta" thank pada pemilik kereta,cz sudi bagi pinjm sama itu kereta..:)Motif kesana??--->Shopping Jeruk.. 

Hang duk wat comei apa..??~~fact memey comey,ko ada??

Sempat g snap gambar sebagai penumpang kereta.Dapat gak rehat-rehatkan badan,rasa mcm duk atas sofa,yelaa umah sewa kami mana ada sofa~~kan3??:)thnk a lot gak,cz tolong angkatkan jeruk sya yang sangat sikit..wallaa~~


Dap nya makan..

Pantang kalau keluar,makan tu dah mcm kewajipan,so serang nasi kandar hamdiyah..*tak ingat ejaanya..sya tak makan,cz pgi tu dah balun nasi dulu..rezeki murah gila ari ni,pagi dah la free air ada orang belanja,beli jeruk pun,dapt gila banyak percuma..tahu tadi,tak payah nk beli jeruk*gila kedekut ko sya.~~

Muka penat borong jeruk..~~

Semangat IPTA,beli jeruk still pakai kad matrix,konon kami ni pelancong luar laa,datang p.p nk borong jeruk..but ok la,harga pun nice~~sangat puas borong,walaupun fact *tengah kering,cz duit biasiswa JPA tak masuk lagi..grrr

Milik siapakan jari itu..

Hah,dye sangat sporting,cz sanggup tunaikan impian membawa kami pergi membeli belah..boy or girl??sibuk nak tahu,yang penting,kawan+budak ipta sya..tangan awak mcm laki la,agaknya awak ni laki ke perempuan..mcm laki pun ada gak,mcm girl lagi laa byk adanya..:P..daa

January 16, 2012

Sonoknya wat scuba kad matrix oii




Apalah nasih,diriku yang malang,ohhh tuhan~~..kenapa3?apalah nasib,ari ni kad matrix sya jatuh dalam longkang..grrr,alahai,dah sem6 ni,baru la ko nak mengedik kad matrix jatuh dalam longkang..nak mandi sekalipun,jgnla kau jatuh dalm longkang..*hampess..


tak de tempat lain ke ko nak mandi kad matrix ku~~

Thnk a lot,pada pakcik yang sapu sampah di tepi jalan,cz sanggup susah payah,tolong ambil kan kad matrix saya.kalau tak de pak cik tu,tak tahu la nak wat cm mna,dah la longkang dalam,takkan nk redah pakai baju kurung plak.tidakkkk..~~jasamu amat saya hargai..n pada my best friend,kite sehati sejiwa la,kad matrix sya masuk longkang,hp awak plak masuk longkang pada hari berikutnya.so sweet la.~~:))



Kotor+dalamnya longkang ini..

p/s : En buah hati,jgn nk sonok sangat gelak2 kan orang,sat g ngn awak saya mandikan ngn air longkang tu.kad matrx sy dah wangi ok..:P..Jumaat ni jumpa awak,saya bg awak mandi ngn air ni nak?:P luv u laa.



January 15, 2012

Cinta Pertamaku,dan berharap dia juga cinta terakhirku

Saya nak jadi perempuan baik,sebab pasangan saya juga baik orang.

Perempuan-perempuan yang keji untuk laki-laki yang keji dan laki-laki yang keji untuk perempuan-perempuan yang keji. Sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik". [Surah al-Nur, ayat 26]..

Ya Allah,kehadrat ilahi aku mengucap syukur dengan apa yang telah ENGKAU hadirkan kepada hambamu ini..Bersyukur dengan pasangan yang telah engkau ciptakan kini.Andai dirinya,bukan untuk ku,kepadamu juga ku kembalikan dirinya kepadaMu,kerana aku tahu,hak milik abadi hambamu,akan kembali kepada dirimu juga kelak.Teringat kata2 dirnya pada diriku,kalau "saya dah tak de,awak kena blja hidup sendiri aw.:)"baiklah awak..

Jangan bersedih bila dirinya bukan milikmu,kerana Allah telah hadirkan perkara yang lebih baik untuk hambanya.Sya pernh berharap,sya pernah menanti,sya pernah dilukakan,melukakakn,dikecewakan,dan mengecewakan,sebab sya bukan manusia sempurna.fact,sya juga punya hati.
Berharap,menjadi bidadari dirinya disyurga kelak.insya allah

Apa yang telah dihadirkan,hargailah sebaik mungkin.Bertuah kerana memiliki dirinya sekarang ni,sangat penyabar dengan kerenah anak pakcik Agbar dan Norashimah ni.tak pernah berkasar,bahkan sya yg suka mengasarinya.Lembut didikan dirinya terhadap diriku..pnuh dengan kata2 yang terkadang buat diri ini terfikir sejenak,betapa kedilnya diriku berbanding dirimu.bertuah memiliki mu

walaupun awak tak sesempurna manusia lain,tak sehebat lelaki yang mendampingi saya sebagai sahabt,fact awak seorang sahaja yang berjaya rebut hati sy yang keras ni,awak seorang sahaja dan lelaki pertama yang bawa saya kenal apa itu CINTA dan SETIA..dan awaklah cinta pertama saya.CINTA PERTAMA saya.awak bukan pasangan saya yang pertama,tapi awak cinta pertama saya,awak bukn lelaki pertama mengenali saya,tapi saya harap awak lelaki terakhir yang akan terus mendalami,mengenali diri saya ini untuk selamanya..:)

Orang cakap,crta cinta kita mcm crta cinta korea,orang kata kita ni sweet mcm candy,tapi orang tak tahu kan,apa yg kte dua alami??mcm2 dugaan pernh kita tempuhi,tp kita tak pernh nk ambil bert fikirkan semua perkara tu.sbb awak kata "kalau kita yakin dengan pasangan kita,kita titpkan kepercayaan kita kepadanya".fact,awak xpernh cetuskan pergaduhan.Ya Allah,bersyukurnya..Harap,awkla penghujung cinta saya ini..

January 7, 2012

Cinta dia apa adanya..



I know you jealous  with the certain people that have happiness, so you must know
"If something is not happening for you,it doesnt mean it's never going to happen,it mean,
youre not ready for it"

Bercakap tentang cinta *mcm pakar sangat je..Ok,today ramai PEREMPUAN yang sampai sekarang tak blh terima fact,yang cinta itu sukar dimiliki dari hati lelaki,so that y perempuan yang dah memilik cinta dari seorang lelaki,hargailah ia..sya bercakap dari pengalaman,so that y,sya berani tulis entry ni,sebab sya pun perempuan dan pernah mengalaminya,fact hidup manusia ni sebenarnya dah penuh dengan kasih sayang,tapi mash ada je manusia yg tamak ingn daptkan lbh,pada perkara yg tak sepatutunya milik anda.

To remember "Sometimes someone has to walk out of your life,for someone better to walk in"

Pada perempuan yang masih mengih kasih,cinta,sayang pada insan bernama lelaki,ataupun mengih cinta dari lelaki orang,*fact ok,RAMAI perempuan suka sangat berbut lelaki,sya just nk cakap  "Jangan tambah tanda soal dimana Allah telah letak titik noktahnya",dimana,makin anda cuba utk merebut,merampas,ataupun dengki sesama orang lain,selamanya,hati anda akan sakit sedikit demi sedikit

No reasons,y i love him so much.. everything has been set .Thank You Allah,cz give him,to guide me.hopefully this relationship forever and ever until my last breath.Insya Allah..Pray for me,pray for him,pray for we.. Thak for love me,for who i am..




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome