March 23, 2012

Hari Bhagia bersama dirinya..:)



 cinta kami Ibarat irama dan lagu, ianya tidak dapat dipisahkan. Jika dipisahkan antara keduanya, rosaklah lagu, pincanglah irama..walaa..

salam reader,gaduh,merajuk,segala mcm,semua benda dapat diselesaikan dengan baik,fact dia sangat penyabar..dalam sya merajuk2 tu,blh lagi buah hati sya msj "kalau awak blik seremban,blh x kite jmpe",rindu punya pasal,segala ego diturunkan..sya pun mmg nk jmpe dia..rindu..so jmpela buah hati..aishh indahnya..kalau sampai awal kt s.alm,dia kta nk bwa g pantai remis,tp sya smpai s.alam dh lwt petang,so next time ye..dia pernah ckp impian dia pada sya "xtahu knpe,tp hati tergn sgt..sy nk ddk berdua ngn awk,tgk pmndgn pantai,smbil kte tgk tu,sy(b.ati) nk tls ksh hdp kte,hbgn kte.n sy nk tdo kt bahu awk(syA).sy nk awk nyanyikan lagu utk sy"

 
 old school la konon 
Rindu yg tebal,akhirnya jmpe gak di s.alam..sonok gila..ngee~~dia minta sya teman dia cari novel "surt unggu utk nuha",but len dicari,len yg dimbil,mmg fanatik ngn "majalh kreko" itu budak.:p.sonok teman dia cari novel,sempat lg kt popular tu wat aksi romantik konon,ambil novel tjk "awak suka saya tak" then dia cakp "suka2",dah tu sya ambil plak novel "cintamu cintaku satu" dia senyum.haishh trgoda.blh ckp pasl kwen lg aw,cz msa tu sya pegang buku msjlh mskn tjuk "tempe&ikan bilis",kalau kwen,org(sya) msk 2 ni je ye utk awak??"kate all 4 me?.haha..huish,rasa mcm kt dpr rumh,ble dia pegang bahu terjah orang.haishh,ingt ni rumah ke awk,nk manja2..:P


 ceng2,baru muka ceria..credit to : en buah hati
hbs cari buku,g makan..jmpe mamat ni tak sah kalau tak makan,berulang kali kata kenyang pun,di paksa makan juga..nasib la..ingt bdan sy mcm awak,mkn byk kurus jer..:P.bajet nk mkn kfc,sbbkn tk privacy,sya ajak g mkn mcd..dapnya..lama tak mkn mcd..thnk awak,cz suap sy kentang goreng,dap nya..,kawen nanti pun nk cengini gak hari2..haha~~ingt hang dah ckp romantik ke sya??jelez?? tk suka sila click (x) pada atas hujung blh knan,.tq :)

 snap,sesama sendiri..*kete blakang kami yg berjasa pun nk masuk sekli.

usai makan2,singgahla tasik shah alam.yeah ni wajib.tempt ni first date kt s.alam..before ni first date kt semban.adik laki sya jadi saksi~~.baju kami warna sama,tema hari ni putih.kata dia "sehati sejantung"..hah,sya ingtkan itu mamat pakai t-shirt,sekali bantai pakai kemeja.yebaa,first time tgk dia ni pakai kemeja..bak kte dia "rasa kacak plak hari ni" haha.past tu dengan romantiknya,kami tengokla video luahan perasaan yg pernah direkodkan waktu di tasik tu.haha,sweetnya ble tengok balik.....pape pun,seyes walaupun singkat hanya 3,4 jam jer jmpe,tp kenangan tu,akan ters kekal abadi utk selamanya.hanya 1 sahaja cinta yang hakiki,tapi aku sendiri blm pasti,adakah dia yang akan menjadi raja dalam hati dan perjalanan hidupku ini??..:)moga ikatan ini,akan kekal abadi.amin.

p/s:Maaf,entry kali ni banyak word..:)kalau tk suka sila click (x) pada atas hujung blh knan,.tq :)

March 22, 2012

Dari dirinya,buat diriku




Semua punca dari sya..haishh..sya ni,tak reti-reti nak hargai dia ker r..sbbkan ego,blas msj pun dengan ego..kalau la awak ada sblh sy,ingin sahaja saya blas dengan madah cinta buat awak..syukurlah dirinya mengerti hati ini..kalau tak,seronok *manusia2 kt luar sana gelak ketawa kan??kalau jodoh kami tak panjangkan?sukur,jodoh masih kuat..Bersambung...


March 16, 2012

setel version kedua

 Alhamdulillah berjalan lancar
salam reader,today presentation version 2 untuk final projek sya..lagi 3 minggu lagi presentation ke3 plak..awatla terlalu berat dan beban sangat untuk sem 6 ni merangkap sem akhir..Hari2 tak pernah lekang minta pada ilahi,kuatkan hati ni,jenuh menangis tiap-tiap hari..hee..see,muka atas penuh dengan senyuman..

 group sya berkerjasama
thnk pada insan diatas,cz sama-sama pulun duk wat keje ni..tanpa anda,sapelah saya.dan tak siap projek ni.hope lepas ni,tak de aral untuk kita berjumpa ngn penyelia sya kt seberang..p/s: maaf pada buah hati,cz tunda lagi perjumpaan..maaf dear,patutnya nk jumpa minggu depan,tapi sya balik seremban malam ni.fikri,really miss u..nk cepat2 jumpa awak,mcm2 cte nk kongsi ngn awak sayang..k,jmpe lagi di next entry.tata

March 5, 2012

Dinner At hotel equatarial,p.pinang


Hye2,lama rasanya tak update blog,fact jarang gila kuar rumah cz stuck ngn projek final.ohh dugaan apakah yang harus ku hadapi ini..menghitung hari nk habis belajar dan dapatkan segulung diploma.bersungguh-sungguh untuk sem ni,sampai tiap hari dikatakan mengalir air mata dengan setiap dugaan yang datang..so memandang hari ni juga telah habis muet test,sya,ima,nad + family angkat merangkap parent nad,ajak kami dinner at hotel equatarial.

Tema dinner wajib hitam merah
Happy rasanya coz baru habis MUET,then dapat undangan pergi dinner di hotel equatarial,pulau pinang.sebenarnya ramai kata rupa sya ngn nad a.k.a my best friend tu serupa.mcm twin.yeahh,dan nad plak kata rupa sya sama ngn kakak dia.dah mcm family sendri,ble orang ckp mmg rupa seiras..

Inilah family angkat sy..mama,nad,sya n kak ti a.k.a kak nad..
seriusly sya makan tanpa henti..asyik makan jer,lepaskan tekanan la katakan,keje bertimbun,sekali dapat makanan,hambek ko..bedal jerr semua..:)
Yeah kami bertiga kawan baik,sebelah kanan sya my twin,sebelah kiri budak bilik sya.

fact,mcm-macam aktiviti ada kt sne..tak terkata..dengan karaokenya,dengan cabutan bertuahnya..yeahh sya pun dapat hadiah juga aw..sonok..kecik tapah tangan,sepanjang jambatan pulau pinang sya tadahkan..terima kasih pada yang berkenan,seriusly sya aprcte sangat.

Saya model meja no12..

last but not least,nk tunjuk muka yg ramai orang ckp rupa sya ngn kak nad serupa..kak ti namanya..dah kawen dah,but still nampak muda right??see..

 sama tak rupa kami??kami comel kan??*pang pasan

March 3, 2012

Kita tak sabar nak balik!!



alhamdulilah selesai gak MUET test ari ni.awatla senang sangat listening,bukan takat dah gune ketumbat korek telinga,cangkul pun dah gune korek telinga ni,siap duduk barisan DEPAN sekali,belah kanan speaker besar,but still xblh nak wat.hah dugaan apakah ini??dapat band3 pun dah syukur gila-gila..tp kalau dapat band6 wat kenduri la satu famly sya..

Story,ALL about Sya Chot

2 ari my mom kol turut2,n sya dah minta izin nak blik 16/3 ni.alasan rindu family,tp before tu my mom awal2 cakap "rindu family ke,rindu buah hati?" haha,dua2 sya rindu,nk rindu lbh kt buah hati cz lama tak jmpe blh dak?..*blh plak mcm ni kan??awak(buah hati) tak sabar nk jmpe awak la,n bagi album ni..rinduu..ok,doakan sem ni mudah untuk sya tempuhinya..amin



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome