May 31, 2012

Ambil Berkat Khawin.

Muka penat,tapi gembira

27Mei2012,sya ambil berkat khawin kak sepupu sya..disebabkan sya g umah kak sepupu, bawa 2 kete,bertubi-tubi kena sakat dari makcik/pakcik sya.sya mls g ngn parent,cz diaorg grk awal,sya plak mls nk grk awal*motif,mls bagn awal,sampai2 umah pengantin,hbs diaorang tanya "nana datang dengan sape? mana Buah hati,dlm kete ker?..*tu dia..hbs kena sakat,nana,nama pnggln sya belh mak..
 
Buah hati kate,pelamin cantik sangat..simple,tapi cantik

dialog mereka kenakan sya kaw3..sepakat membawa berkat paklong dan maksu..

Paklong : wahh dah pakai inai kt jari,bila tunangnya ni?
Sya : tunang apanya..lambt lagi la paklong *blushing3
Mak su : tak lama lagi la pak longnya,calonnya dah ada..
Sya : Mmg la calon ada,tapi langsungnya lambat lagi..
Mak su : orang mana erk..*tgh pk..
Sya : Shah alam..*tersilap plak,ingt tmpt blja dia,pttnya sabak bernam
Mak su : hah baru ingat,orang sabak bernam..
Sya : diam seribu kata..~~~huhu

p/s : sumpah tak tahu,mana mak su sya ni tahu,buah hati sya orang sabak bernam,msti keje mak sya,tak pun adik2 sya..:P..tapi sya still mngaku ada buah hati aw..jujurnya sya ni,berani kerana benar,dah btl2 ada buah hati,takkan nk kate solo..kan3??..:)

Menanti,kedatangan buah hati meminang diri sya ini..

wahaha,statement tak nak kalah,tapi3,btl laa..tunggu dia "pinang sya dengan bismillah"..hee..tak harap yang grand-grand pun,cukupla bersederhana, keluarga,kawan2, dapat datang memeriahkan perkhawinan sya satu hari nanti..*sya tipu kt orang UPTM*tmpt praktikal sya,sya dah tunang..Buah hati plak,p kate kami dah kawen kt kawan2 dia..dia ni lagi melampau,jenuh menjawab bila mmber2 dia tanya..tanggung laa sendiri encik buah hati..padan mukaa..hee

 pengantin baru,kak zie dan abg faizal..:)

May 26, 2012

Sebarkan cintamu dan cintanya..:)

shhh,percintaan jarak jauh sya dan dirinyanya..

Ada seorang ni tanya pada sya,bagaimana hubungan sya dan buah hati sya,blh pergi sejauh ni*2tahun setengah,jauh ker??ada yg lg jauh kan3??so sya ni bertuah la,cz ada gak tnya soalan mcm ni..#pang3 over,dan buah hati sya pernah brthu sya juga,mmbr dia ada tnya,apa petua hubungan sya dan buah hati blh pergi sejauh ni..so let me tell the story bout love..haha:D

Bila jauh,mcm ni la ragamnya..

Sya dan dia bukn jenis texting 24hours,bkn jenis kolling2 every hours,tapi kdang2 jer..mungkin tu salah satu sebab hbgn kami kekal ke tahap ni,dan sya ada terbaca,pasangan yang kerap msj,kerap kol akan berasa jemu,dan pergaduhan juga mudah untuk muncul,so sya pilih cara ni,bagi mengelakkan hbgn sya dan dirinya tak tentu ala..fact,tak pernah ada gaduh besar meletus antara sya dan dia..kami always ok..dan hari2 rindu..:)#kan buah hati??

Dia pernah mengaku sya depan rakanya " sya adalah permaisurinya"

Sya hargai apa yang dia lakukan,pada dia mungkin kecil,tapi ia sangat bermakna pada sya..perempuan mana yang tak rasa bahagia bila diperlakukan sebegitu kn??so kes kedua ni,saling menghargai adalah sangat penting dlm sesebuah hbgn..:)#sya pun pernh knlkan pada kawan sya "fikri jamari" buah hati saya..tak caya,blh tanya dia.hee


orangnya biasa sahaja,tapi cukup membahagiakan diri ini..sya tak perlu cari yang sempurna,kerana sya pasti sya tidak akan ketemu dengan  orang yang sempurna,tapi cukuplah sya boleh melengkap dirinya yang kurang,dan dirinya boleh melengkapkan diri sya yang kurang..

Saling percaya mempercayai,tali hubungan unutk kekal lama..

kata dia,cukupla seorang perempuan pendamping dia,tak mampu untuk ramai2 wanita..biar awak yang jadi bidadari saya di syurga nanti..#amin..bjj(bercinta jarak jauh) ni,byk dugaanya,jadi saling mempercayai ni,perlu ada..apa pun yang terjadi,selagi tak de bukti,kta tak blh tuduh prtner kte melakukannya..sape lagi yang pling rapat nk mempercayainya,kalau kte sbgai psgn dia sendri tak mmpercayainya kn??jadi,sbb tu,susah senang,kita dan dirinya,perlu tempuh bersama..jgn senang jer bersama,susah tinggalkan..TAK BOLEH!!


Ingatlah kata-kata ini..
kalau tak mampu untuk mencintainya,jangan beri harapan palsu kepadanya..jika tidak mampu hidup susah bersamanya,jangan terus merendah-rendahkan dirinya,jika tidak mampu melukakan hati sendiri untuk sesebuah hubungan percintaan,jangan masuk ke lembah percintaan..#tulus dari hati sya sendiri..:)


Ini yang selalu diriku,dan dirinya lakukan..:)



Semoga cinta ini,akan terus kekal,dan mekar hingga ke akhirat kelak..Insya allah..

Hope,u and me,fikri and sya still totally in love until die,and until jannah..Insya Allah..daa~~

May 21, 2012

Cinta Itu Nyawa,Bahagia itu hidup

Segalanya pasal hidup bahagia sya chot..

Hello reader,life sebagai penanam anggur kat rumah ni,memang tak boleh diketepikan..bukan malas cari keje,tp nk rest dlu..lps balik dari holiday ngn family bulan 6,baru la cari keje..chill dulu k..lagi pun,smgt nak beljar tu masih ada,so keje tu.....keje sbb nk duit jerr..:P

Walaupun penanam anggur,duit poket mak sentiasa tak kedekut support

tengok parent duk date,shooping tgh sale,sya lagi la jadi gila..dengr "SALE",mmg gila..so gedik2 ckp ngn mak,nak ikut..so as a anak dara,dan adik perempuan sya,join la acara jelejah shopping mall..muka gembira,sebab beli barang,duit mak..duit sendiri??simpan..haha*bertuah punya anak..

Adik dara dan kak dara..senyummmm

kami tahu kami gojes..*pang pasan..adik sya sangat cantik,tu tak dinafikan..hanya dengan dia laa sya kongsi suka duka life as a student,as a partner muhammad fikri bin jamari..i love him..shopping pun i love jugak..haha

 Tak dinafikan,kadang2 orang ingat my mum adik,kami ni akak2..:)

ayah,umi,adik girl,dan sya je jelajah shopping mall,tak de apa yang berkenan,hanya rembat sepasang kasut,buat g holiday nanti..ohh ble pk buln 6,sonok rasanya,tpi sedih cz bye2 buah hati,take care your self..nak cari laki len plak..*nak mati ko sya??guraw2 jer,tak berani la..setia!

Xnak panggil buah hati,nak panggil teman sejati boleh x?

to him,cemburu plak bila isnin-jumaat dia g kelas..saya pun nk g kelas juga..aishh,cepat2 la uni kerajaan panggil sya bulan 9 ni msk buat ijazah..excitednya nak belajar..my mom ckp "harap2 along dpt ukm,tak pun uitm s.alam..amin" perrhh,uitm s.alam pun sbt sekali..please ukm,take me,take me..ahaha..tata




May 17, 2012

Marvel d avengesr.gila kacak..!

Hari ni sya tak nk taip panjang,nk letak gambar jer,nak buktikan yang sya TERGEPUN, TERGAMAM, TERKAKU, TERDIAM, dan segala TER la bila menyaksikan marvel the avengers2012 kt cinema..arghh,nak tengok untuk kedua kali plak rasanya..

Pakai simple selagi boleh,cz pergi terminal 1 jer pong..tu pun ada mmat kuang ajar duk men langgar bahu sya..nk kena makan penumbuk ngn buah hati saya kerr?



peneman sya tgk marvel the avengers,my lil sister yang sangat gojess..i love him,opss her la..



Muka excited nk g cinema ni,cepat2 la sampai,duk dalam kete 15mnt jer,tp rasa mcm 15jam,excited punya pasal..


Bukti dah setel tamatkn riwayat marvel the avengers.tiket murah gila rm6.00,dah tu,yang jaga kaunter cinema sya tu plak,member laki satu sekolah..ngee~~

On d way pulang kerumah,sangat speechless la lps hbs tgk cte tu..best gla..rasa nk tengok lagi sekali jer..

Photoshot sat kt umah,untuk diberikan kepada buah hati..*buah hati yang minta suh send.haha

Chris Evans sbgai captain america,sangat kacak laa kamu bila berperang.rasa nak tolong awak jer kejekan makhluk asing..

I love him,kacak gila..buah hati pun cemburu sya angau ngn dia..Jeremy Renner,panahla ke dalam hatiku..aku rela menerima cintamu..auuww..sgt kacak,waktu awak memanah..gilaa r..

Chris Hemsworth sebagai thor,perhh panggil kilat cepat,panggil kilat..saya nampak badan awak sasa gila waktu menebeng kt bangunan..*ayat menebeng mcm tak kena jer..haha
Robert Downey Jr sebagai iron man,muka gatal jer,but tetap hebat waktu lakonon tersebut,lbh2 lagi waktu terjun bangunan..perhh hebatmu,walaupun action jerr tuu..

ok stop bagi penerangan gambar lebih-lebih,untuk gambar yang last,sya hope sangat,1 day sya nak kuar p tengok wayang,or jelejah negeri lain,sya drive myvi ni..amin..sya tak reti naik pengangkutan awam kat seremban,so prefer my parent bagi kereta ni kan??*alasan tak nk kalah.



Mengharap,parent akan hadiahkan myvi secepat mungkin.amin..tata




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome