May 26, 2012

Sebarkan cintamu dan cintanya..:)

shhh,percintaan jarak jauh sya dan dirinyanya..

Ada seorang ni tanya pada sya,bagaimana hubungan sya dan buah hati sya,blh pergi sejauh ni*2tahun setengah,jauh ker??ada yg lg jauh kan3??so sya ni bertuah la,cz ada gak tnya soalan mcm ni..#pang3 over,dan buah hati sya pernah brthu sya juga,mmbr dia ada tnya,apa petua hubungan sya dan buah hati blh pergi sejauh ni..so let me tell the story bout love..haha:D

Bila jauh,mcm ni la ragamnya..

Sya dan dia bukn jenis texting 24hours,bkn jenis kolling2 every hours,tapi kdang2 jer..mungkin tu salah satu sebab hbgn kami kekal ke tahap ni,dan sya ada terbaca,pasangan yang kerap msj,kerap kol akan berasa jemu,dan pergaduhan juga mudah untuk muncul,so sya pilih cara ni,bagi mengelakkan hbgn sya dan dirinya tak tentu ala..fact,tak pernah ada gaduh besar meletus antara sya dan dia..kami always ok..dan hari2 rindu..:)#kan buah hati??

Dia pernah mengaku sya depan rakanya " sya adalah permaisurinya"

Sya hargai apa yang dia lakukan,pada dia mungkin kecil,tapi ia sangat bermakna pada sya..perempuan mana yang tak rasa bahagia bila diperlakukan sebegitu kn??so kes kedua ni,saling menghargai adalah sangat penting dlm sesebuah hbgn..:)#sya pun pernh knlkan pada kawan sya "fikri jamari" buah hati saya..tak caya,blh tanya dia.hee


orangnya biasa sahaja,tapi cukup membahagiakan diri ini..sya tak perlu cari yang sempurna,kerana sya pasti sya tidak akan ketemu dengan  orang yang sempurna,tapi cukuplah sya boleh melengkap dirinya yang kurang,dan dirinya boleh melengkapkan diri sya yang kurang..

Saling percaya mempercayai,tali hubungan unutk kekal lama..

kata dia,cukupla seorang perempuan pendamping dia,tak mampu untuk ramai2 wanita..biar awak yang jadi bidadari saya di syurga nanti..#amin..bjj(bercinta jarak jauh) ni,byk dugaanya,jadi saling mempercayai ni,perlu ada..apa pun yang terjadi,selagi tak de bukti,kta tak blh tuduh prtner kte melakukannya..sape lagi yang pling rapat nk mempercayainya,kalau kte sbgai psgn dia sendri tak mmpercayainya kn??jadi,sbb tu,susah senang,kita dan dirinya,perlu tempuh bersama..jgn senang jer bersama,susah tinggalkan..TAK BOLEH!!


Ingatlah kata-kata ini..
kalau tak mampu untuk mencintainya,jangan beri harapan palsu kepadanya..jika tidak mampu hidup susah bersamanya,jangan terus merendah-rendahkan dirinya,jika tidak mampu melukakan hati sendiri untuk sesebuah hubungan percintaan,jangan masuk ke lembah percintaan..#tulus dari hati sya sendiri..:)


Ini yang selalu diriku,dan dirinya lakukan..:)



Semoga cinta ini,akan terus kekal,dan mekar hingga ke akhirat kelak..Insya allah..

Hope,u and me,fikri and sya still totally in love until die,and until jannah..Insya Allah..daa~~

6 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

sweet nye.. smoga smpai ke jinjang pelamin.. betul tu lau slalu msg n kol cpt jemu sbb rasa terkongkong pun ada. :)

teha said...

semoga kekal smpi bila2 :)

chot ok..! said...

ara my dear :) : ara pun apa kurangnya..sweet juga..thu tak per,so kdng2 msj sdh..hee

chot ok..! said...

teha : amin..thnk..:)

Cik Yatt said...

smoge kekal...:) yatt bru ckup stahun ritu :)

chot ok..! said...

insya allah..amin..yatt juga..:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome