June 28, 2012

From Bottom Of My Heart

You + Me = Us and Forever

All about me,he and we..I really miss that moment, when you sing songs for me, we laugh together, sharing some thoughts and also "berangan" something sweet in our future.. I really miss that moment and until now,u still sweet and caring with me..2 year 9 month..Long love our journey you and me..seriously,I'm not respect our love can go far far away and I hope this relationship and your love till Jannah.


i truly loved you,And now i'm walking together with you towards happiness
 
 I will tell you the honest truth I'm not scared to like in my earth now that we both.Yes,I'm sure,I'm falling love with you muhammad fikri bin jamari..Fact Im not your first, but I wanna be your last and mybe until jannah..amin..What I do to have you from the bottom of my heart, and i love where you are,trust me..I try to be a perfect woman in your eye,and I hope u can always love me for who I am.. 

Maybe I’m not your first, but I wanna be your last,And I wanna say it loud "I LOVE YOU SO MUCH "

I hope your dream to be like the "see on the picture " will come true..Amin...ohh how sweet right??..if i can make 1 wish,i hope someday somewhere you will noticed about my feeling toward you and I believe Allah will send me a man who is love me until jannah,and i hope it's you,Muhammad Fikri Bin Jamari..Insya Allah..P/S:No matter how busy you are, at least send me a short message that saying you are okay, then I will not so worry about you. 

First entry,fully eng..Sorry for the grammer mistake .I'm malaysian people,and fact my english..*broken and not good~~next entry in malay..tata :)

June 27, 2012

Kenangan Bergelar Siswi IPTA

 I love my self..I love my life
Tengah duk kemas barang2 dalam lappy,terjumpa gambar lama waktu blja dlu.*gambar lama la sangatkn,baru 2bulan lbh jadi fresh graduate..tbe2 rsa nk imbau kembali kenangan jadi SISWI IPTA ni..menuntut ilmu tu indah,kalau kite rasai kemanisanya dengan kesabaran dan kegigihan..


My last Ex housemate..
Berckp pasal housemate,IPTA sya ni best,cz sem 1 lgi,kami sume WAJIB duk luar*IPT korang wjb duk kolej kn,tk blh duk luar kn??Ni keistmewaan IPTA sya..haha.tiap2 tahun berubah2 housemate dan rumah sya..sem1 sya duk 6 orang,5 dr utara,sya sorang jer sltn..lps tu duduk berempat 3utra sya sorang selatan,n tahun akhir 4selatan,2 utara..tahun akhir la housemte plng best..cz 3org 1 negeri sembln ngn sya n sume lawa2..yg atas tu buktinya kami gojess..*jeless letteeww


Lastly,DIP6B DIS 2011..26 Adik beradik bergabung..i miss u all..rindu makan2,rindu pergi pulau pangkor sesama,rindu wat bbq together2,rindu memekak2,lastly kitalah student paling dibanngakan lecture..kelas paling tak pernah wat mslh..*fact kels lain rmai laki,kels sya ada 5 je laki..Rindu nak menuntut ilmu lagi..:)Jumpa korang sama2 buat degree dengan sya nanti dan waktu konvo 20/09/2012..insya allah.


I'm proud to be your student at Politeknik Balik Pulau,Pulau Pinang..Dip Information Technology Major course  Programming

June 22, 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang (HACKS)

Hamboii,Panasnya

Today walking to watching HACKS (Hanya Aku Cinta Kau Seorang).Jujur cerita ni buat sya mengalir air mata,dan jalan ceritanya sama,dengan jalan cerita hidup sya..sebab tu sya dpt hayati sedalam2nya..Ending yg sgt tragis..Sya juga selalu berdoa insan yang sya cintai,akan sembuh dari kanser hati,mcm jalan cerita HACKS (Hanya Aku Cinta Kau Seorang)..

With my lil sis..Senyum yang sangat tak ikhlas..dalam hati??uhhu

SINOPSIS HACKS,Mukhlis dan murni bershbt baik..mukhlis jnji nk cri soulmte utk murni,n bertemu la murni dengan iqwal di laman seswang..lps berknln,murni n iqwal ni slng cnta..n tanpa diduga,rupanya iqwal ni,menghidap kanser hati peringkat akhir..Mukhlis pernah ckp,dia trgn nk berjasa n wt org akn kng dia ble dia dh xde,jd tnpa diduga mukhlis tlh mendermakan hatinya pada Iqwal,wktu mukhls excdent..Mukhlis meninggal dunia,dan murni bersama dengan iqwal..mukhlis mati bersama cintanya terhadap murni.."AKU INGIN MENCINTAINYA,DENGAN SEDERHANA" dialog mukhlis,dan sya cube mempelajarinya..huhh~~

Sama tinggikan?kawan adik sya,baru 16 tahun sya dah 21 tahun..Baru sedar sya rendah..uhhu

90% jalan hidup HACKS sama mcm sya,cume sahabat sya tu tak de la meninggal n derma hatinya,just dia pergi jauh tinggalkan sya,dan dia dah tak sama mcm dlu..siapa dia,biarlah sya mengetahuinya.sya rindu sahabat sya yang dlu..hope 1 day,dia blh jd mcm dlu lagi..amin..rindu dia yg dlu..opss,terluah perasaan sudah.


Muhasabah diri,cari kesalahan sendiri.

Kalau ending dalam cite HACKS tu sama mcm sya,Alhamdullilah,kalau tak pun,sya pasti tentu Allah dah tetapkan yang terbaik buat sya..Still jalani hidup dengan bahagia kerana kehadiran keluarga tercinta,dan sahabat setia..Tiada lagi airmata membasahi pipi,cukupla sehari,kini Sya berjaya menjadi insan yang tabah..:) 


Tak rugi tengok cerita ini..

Terima kasih pada cerita ini,terlalu banyak ayat yang buat sya terfikir,terlalu banyak pengajaran yang sya dapat dari cerita ini..Masih mampu tersenyum hingga ke saat ini,walaupun hati sarat dengan masalah yang tiada penghujung dan cerita yang tergantung..masih mampu tersenyum,walaupun dalam kepura-puraan..

Nota chot: Cinta seperti ombak dan manusia seperti pantai. Kemana juga larinya pantai, akan tetap juga disentuh ombak. Indah atau tidaknya pantai itu bergantung kepada keras atau lembutnya ombak yang melanda.Begitulah cerita cinta aku dan kau..


June 20, 2012

3 Tahun Perkenalan Kita

Semoga bertemu dan menjadi pendamping awak di syurga nanti..

Menulis sekadar hobi,bukan mencari,stalker terhbt,musuh or other else..Assalamualaikum pembuka bicara*Ayat sopanya..20JUN2012,happy anniversary to we..Pada ingatan sya 15jun,tapi pada ingatan en buah hati 20jun ulangtahun kali ke-3Nya.*wah lamanya,pejam celik dah 3thn kenal dirinya..jadi dengarr kata dia dan ikut ingatan dia..20Jun2012 hope,until Jannah.Amin..thank juga pada Friendster Pertemukan insan seperti dirinya..*sya dh jwb soalan pada insan2 yang nk thu mcm mna sya mengenali dirinya :)

Buat tulang rusuk kiriku..MR.FJ

Simple dan tak kretif mcm orang lain,tapi cukuplah ikhlas dan sejuk mata dia dan diri sya membacanya kelak..fact,tulisan sya tak lawa mcm buah hati sya..sejak kenal dia,mcm2 perkara yang berubah..istilah setia,menanti,sabar segalnya dia yang ajar.sya tak malu,kalau sya ngaku sya nanti dia hampir setahun,cz sya rasa,penantian sya tak sia-sia..Thnk You Allah


Jeng3,tak sabar rasanya hadiah ni nak sampai pada tangan awak

Awak,kte tak de apa nak bagi dekat awak,tapi cukupla barang yang ikhlas dalam kotak ni,saya tuju dekat awak..kita harap awak simpan baik2..ada 2 barang yang serupa dengan saya..nescaya awak akan always ingat pada saya..Hargainya ye,walaupun tak seberapa..:)

nota chot : korang teringin hadiah apa??ce btahu sikit..sya setia teringin dengan "GLOBE" ..hope 1 day..tata

June 19, 2012

Motif Header,Mencerminkan identiti seseorang


Perrhh,lain muka,gila ayu..:)
Rindu pada dunia kedua sya.blog..semenjak jadi fresh graduate dip it programming,masa diluangkan dirumah mengodek internet,mengupas photoshop,stalker blog.Nak jejalan,member duk blja lagi,ada yang keje..so keseorangan dirumah..fact,sya nak kerja,tapi ditentang habis-habisan oleh ayahda tercinta..Redha je la~~

Motif header : Mengupas Personaliti insan bernama Syaqira Liyana *Reject

Motif header : All about love..Me and Him.

Nota Chot :Bangga dengan hasil tangga sendiri,walaupun tak kretif..peace(=

June 9, 2012

Bye China,Welcome to Malaysia

Peace from china.Orang kata tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat lahir..lepas 5 ari berada di Beijing,China masa untuk pulang ke Tanah Tumpah malaysia pula..Rindu pada buah hati sangat utama,rindu blog,rindu fb,tweet..

Juniur IPTA sya tanya sya di fb,"pergi dengan boy erk?" so jwpn sya ada di blog ni..with family laa..boy apanya,kalau nk g ngn boy,tunggu kawen nanti laaa tak pun bila dah jadi part of my family,blh laa hurung sana sini..

Pemandu pelancong kami..sangat baik,mesra dan peramah..haha..paling tk bolh blaaa,mcm mna laa sya blh blur,dari nk sebut my auntie blh jadi " my mother sister" bantai tergelak sya,dgn makcik and my famly..n ayat eng popular kt china "topup rice = tambah nasi"..pun bolee..

Aiyoo,sweet forever plak mak ayah sya ni..cemburu plak tengok..!! dalam kepala pk,indahnya kalau sya kawen nanti,suami sya sweet forever dengan sya.bukan masa bercinta jerr sweet like candy,lepas kawen tah pape jadi..mintak simpangla..namoh3

sweet sis and bro until die..suka gambar2 dengan dia ni.dah mcm suami isteri muda plak..*pang..sumenya sweet,siap pemandu pelancong tnya,"ur boyfriend?"look sweet..walla..lokasi gambar yang pertama jade factory and summer palace
 gambar pertama kota larangan,dan tembok besar china..nape la tak membesar cepat dan kawen ngn en buah hati cepat-cepat..boleh melancong,dan wat mcm ni plak..huhu..dah mcm bulan madu plak gambar2 sya ngn adik sya yang sorang ni.

2 family go to china..ada masa tawan negara lain pula,bye2 cHina,welcome back to malaysia..
En buat hati,ada cemburu tengok pic ni,dan pic orang dengan acik??:P

June 3, 2012

Mengimbau Kembali


Otw go to china for 5 day,tommorow.So tinggal pesan dlu pada En buah hati Muhammad Fikri Bin Jamari..awak kena rajin2 jaga keshtn,rajin2 makan ubat,jangan nakal2 dengan kaum lawan jantina awak,solat jgn tinggl,doakan sy sekali dpt wat degree bln9 ni..kalau rindu sy,mcm sy kte pejam mata,ingt sy.sy akan wat benda yang sama.malam2 mimpikan sy,ingt kngn kita,nescaya mimpi indah pasal kita.:)awak,3 kata dari saya,i love u,i miss u and i need u forever and until my last breath..jom imbau kembali kenangan kita..:)thnk untuk lagu NANTIKAN AKU DIBATAS WAKTU,sy dah hytinya,dan sy akan tunggu awak,selamanya..


zaman friendster sekolah menengah
Saya rindu saat ini awak,Dulu kita kenal dari sekolah menengah..walaupun kita jauh,awak selangor sy n.sembilan tapi hubungan kita baik-baik saje..saya tahu awak kompem lupa tarikh perkenalan kita,tp sy ingt lagi aw 15JUN.


Zaman muka buku pelajar IPTA
Sampai la kita masuk IPTA,still berhubung,walaupun masa tu hubungan kita terpisah buat sementara waktu,tapi awak cari saya kembali..byk dugaan,tak kurang juga dari cerita pahitnya hidup,Namun alhamdulillah awak dan sy masih mampu bertahan sampai ke saat ini..
Zaman berumah tangga satu hari nanti.amin
Hope,hubungan kita akan terus kekal hingga ke akhirat kelak,dan impian kita untuk menjalinkan sebuah hubungan yang halal bagi awak dan diri saya terlaksana..saya  juga impiankan sebuah keluarga yang sempurna,dan hingga ke syurga..

p/s : dodle2 ni comelkan,jom terjah blog depa..





 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome