December 29, 2012

Surprise !! Diakhir tahun 2012..

 Sampul Surat pun handmade..kemain.. :P

Before tahun 2013,sya dapat kad dari buah hati merangkap bakal imam suatu hari nanti..Amin..Pagi-pagi sya nampak,sampul surat pos express depan kete iswara sya,kuang ajaq abg posmen,p baling2 ini surat..*grr sampul surat pos express kemain besar buah hati ni pergi poskan,ala yang saiz A4 tu,kad cinta tu kecik jer,konon nak wat kejutan gila r tu..*Ok,sya terkejut..:P

 Kad yang penuh dengan -Warkah Cinta Berbau Syurga-

Sampul tu,xboleh ke wat jiwang n berbunga2,tahula peminat kreko yang penuh dengan animasi tu,sampul pun nk wat kad animasi juga yer :P papepun sya appreciate sangat..dapat kad,terus aim muka depan kad tu "Warkah Cinta Berbau Syurga " perrhh,pengsan 2 minat tengok kad ni..And untuk kad kecil tu,wat sya betul-betul ngalir air mata.. " 4tahun abg akan ubah  jadi selamanya.." Mudah-mudahan kekal ke akhirat kelak..Amin *Sya cemburu dengan tulisan tangan dia,lagi lawa dr sya,dan lukisan dia,lagi halus dari hasil lukisan sya..Sumpah cemburu..

 Isi dalam kad yang terkandung

Kad yang penuh dengan makna,puisi yang penuh mendalam..Yup sya terkaku dengan hasil kerja tangan dia,Ayat yang di tuturkan terlalu dalam,membuatkan sya ambil msa untuk fahami sebaik-baiknya.."Menyahut Janji",Sya faham apa yang di sampaikan,Insya Allah..dan akhir kata dalam kad tu,dia xkan pernah lupa 3 kata  tersebut *Tengok kotak kuning,sya tahu kurang jelas..haha

Kad ke-4 sya dapat,Tu membuktikan 4 tahun sudah hubungan kita..Kad ni sangat bermakna,1 kad setiap tahun, membuktikan hubungan kita masih lagi bersama..dan sya harap kekal untuk selamanya :)

December 28, 2012

ReView Tahun 2012


   Jadi diri sendiri itu  mudah ! Pucuk pangkal percaya pada diri..Jalan kita xsama,Jadi buat apa takut pada bayang-bayang sendiri..:)

Tahun 2013 tak lama lagi kunjung tiba,jadi sya tak maw luputkan kenangan tahun 2012 yang penuh dengan kenangan manis dalam hidup sya..Telalu banyak kenangan dan sukar untuk diungkapkan perasaan Syukur Alhamdulillah dengan apa yang telah datang dan berlaku.Dan sya harap tahun 2013 juga,penuh dengan kejutan,warna-wani,kebahagiaan,kejayaan,dalam hidup sya juga..Amin

Bulan 6 sya telah berjaya tamatkan pengajian sya dalam jurusan Dip IT (Programming) dan telah pun berkonvo pada Bulan 9..Yup sangat cepat,dan batch sya paling bertuah sebab,xperlu tunggu setahun untuk konvo..*Mnisnya suasana ini,Tuhan saja yang tahu..

   Tanpa Restu & Redha mereka,Sya takkan berjaya ke tahap ini.Segala kenangan terindah di Pulau Pinang,Akan sya kenang selamanya..

Bulan 12,bulan yang sya tak duga akan menang contest,segmen & sekutu dengannya..Seyesly sya xminat nk join segmen yg rumit,nk kena follow sana sini,sya memilih sikit..bulan 12 ni,bulan sya START bersegmen sebenarnya..dan xsangka rezeki memihak pda sya.Antara kemenangan terbesar yang sya dapat Pada bulan12 sahaja..Yang menang review2 tu xtermasukla kn??huhu

   PEMENANG SEGMEN BLOG SAYA TERSANGAT AWESOME *Top Referral (Tudung Bawal, Kerongsang,Header Clipping Mask, Blog Review,Bloglist ) Owsem Hadiahnya

   PEMENANG : CONTEST PHOTO EDITOR HUJUNG TAHUN ! *1 Pemenang (Gambar Sya akan di paparkan di Facebook,Blog,Twitter,Insta pemilik blog,dan Topup RM 10) woww !!

   PEMENANG PHOTO CONTEST BY HANNA NABIELA *Tempat Pertama ( Rm10 top up + Review blog + Promote Blog + Bloglist kekal ) Double woww..

   Berat mana kaki ini melangkah,Selagi nyawa masih di tubuh,selagi itu akan ku terus melangkah,mencari keredhaan dan jalan yang di rahmatinya..Insya Allah

Sya ada life sendiri,Tak perlu jadi orang lain. Allah dah aturkan yang terbaik untuk sya,Dan sya yakin pada-Nya.. (= Allah lebih tahu urusan & perjalanan masa depan kita dan Kita sebagai hambanya,hanya perlu usaha untuk tidak sesat dan pilih ke jalan yang diredhai-Nya..Kalau niat kita ikhlas,Insya Allah,balasan yang kita dapat pun ikhlas..Sya manusia biasa,dan sya xdapat nak puaskan hati semua orang..Proud my self..selagi sya tak wat perkara yang bertentangan dengan hukum Allah,sya yakin dengan jalan sya..

Di akhir tahun 2012,sya susun 10 jari,andai ada entry sya,komen sya selama ini, menyinggung,menyakitkan,hati reader,blogger yang terjah blog sya ni..Niat sya ikhlas,berblogging untuk perkongsian,bukan untuk mencari musuh tapi mencari seberapa ramai kenalan..Salam Ukhuwah..wasalam..:)

Sekadar perkongsian bersama ..Semoga tahun 2013 yang tak lama kunjung tiba ini,Akan memberi sinar baru dalam perjalanan hidup sya dan kalian..Insya Allah :) Segala yang tercatat ini,adalah perjalanan hidup sya,sya harap bila sya dah tua nanti,sya boleh ungkap kenangan ini bersama suami tercinta..*ecewah..Amin

Segmen : Saya Nak Doodle Free By Afie Qaisarah

  Click banner comel diatas..Jom ramai-ramai join & rapatkan kenalan :)

"Saya nak doodle dari Afie"

kalau boleh nak lagi besar tulisannya,tapi ni jer yang termampu..:) Kita support segmen anda..!! Salam kenal yer..:) PEACE !! 

 Bukti done follow..:) 

 Semua sya tekan,like,follow..hee

Tag : Polo

TAMAT : 31/12/2012

December 26, 2012

Happy Born Day.

From bottom of my heart

Happy Born Day to my beloved partner a.k.a Future Iman ..Semalam mood nak menaip tak ada,jadi pos hari ni pun kira halal la..Entry kali ni,Banyak gambar,dan panjang..khas untuk en buah hati yang kepeng lagi sasa *Acaner tu..?Mohon reader blog sya ni,tak termuntah,lagi loya baca entry ni..Tak dijamin..haha .."Menulis ikut hati" so tersangat laa dari dalam lubuk hati ni,entry ni di tulis..*Entry luahan perasaan ni..

 Muka mamat poyo yang berjaya bertahta dalam hati sya..Yup SANGAT poyo..:P

 Thank for everything dari kita kenal 29.09.2009 sampai la sekarang..segala pengorbanan dan perhatian anda,sangat sya hargai..Even kamu ni annoying gila dan kadang2 menyakitkan hati,tapi sya tetap sayang~~ *ikhlas ni..

 3 tahun menyulam kasih,bukan satu perkara yang mudah,even ada niat nak mengalah,tapi bila ingat segala kenangan,dan rasa yang ada dalam hati ni,terus jadi tabah..Sya syukur sangat hubungan kita tenang,dan jarang..rasanya macam tak pernah gaduh besar pun sebab sikap awak yang sabar tu..Kadang sabar + anoying awak tu melampau2,sampai saya sendiri mengalah..haha

 Awak ni ramai pemint,kadang rasa meluat sangat..haha,tapi syukur awak ni bukan kaki melayan..*pang..berani2 awak mengedik ngan perempuan lain,makan kaki nanti..Sya tahu dan yakin awak datang dari family yang baik-baik lagi setia,jadi mesti awak ni setia dan baik gak..*Setia aw..he

 Kereta yang banyak berjasa pada kita..Mohon jaga + simpan sebaik2nya..*cewah

 Tiap kali jumpa,mesti awak je yang banyak cakap,tapi kalau text tu..wah kemain..bajet macam artis,sya ni wartawan..*haha,tapi sikap n banyak cakap awak bila time jumpa tu la buat saya rasa,pengsan~~ ohh rindunya suara adi putra mu..*adi puta la sangat..:P

 Kalau jumpa,mesti duk dalam kete *dah nama pun nek kete kan,mestila duduk,takkan berdiri..K,ni tak lawak..:P awak suka perli,menyakat,mencubit, memekak,menyanyi *bajet suara mcm anuar zain jerk..Sy suka usha awak diam-diam,lepas tu senyum and tengok perangai awak tu..then awk msti tnya kt sy,"Nape senyum2"..awak xthu dalm hati ni berangan n cakap aw,"Kalau dah tua nanti,Dia jadi suamiku,mesti macam ni juga sikapnya..Comelnya"..amin..=P

 kalau awak tnya,bahagian kete awak mana yang saya suka,sy akan jawab "Rim Tayar" yup,mestilaa,warna fevret saya tu..aumm,so mohon jangan tukar warna rim tu lagi..cukupla dah habis 7 kaler pelangi awak tukar,warna oren ni,biar yang terakhir..*blh plak buat request mcm ni..haha "All for me right?"

One of the most favorite picture..Sya rasa comel,disamping awak,sebab saya nmpk kecil dan kurus..haha

 Tiap kali kita jumpa,tema baju mesti nak sama..Yup,saya memang accredited planner kan?*Riak jab.macam impian saya,kalau sy dah kawen nanti,suami hantar sy pergi keje,pakai baju warna sama,makan pun sesama..*Sweet Forever Husband Wife gi tu..Nanti kalau jodoh panjang,sy nak awak jadi suami yang macam ni aw..*Now xromantik xpe,dah kawen,sila take over tugas itu..:P *ada bantahan??Face to face !! grrr,aumm

 Walau jauh terpisah jarak dan waktu ,sya ingin selalu dengar suara dan khabarmu..Yup,sya memang dilahirkan terlalu caring *ecewah,puji diri sendiri..Jadi telefon dan text la sya bila-bila masa sahaja..Sebab perhatian awak,yang selalu saya dambakan..*Amboi,jiwang plak..

HandMade,90% dari tangan sendiri,except kotak tu la..

 Awk bertuah dapt sy yang,ala2 kretif lagi romantik,penuh dengan kejutan.*over plak..Birthday awak tahun ni,handmade tu sy hadiahkan pada awak,dan barang dari singapore tu..yup,tu pun hadiah buat awak..Nanti jumpa,sila tuntut barang-brang ni,DAN makanan..:) *sy suka tengok awak makan berpinggan-pinggan..hahah

 Sy tahu awk xsempurna mcm laki lain,awak xsekacak awal ashari, xseromantik adi putra, x se"sasa" aaron aziz,*kemain..awk suka skitkan hati sy *nk juga masuk,tapi banyk mana kekurangan tu,awak tetap hebat pada pandangan sy..Sebab tu sy pilih awk,bukan lelaki lain..Dan awk kena tahu,sy la perempuan paling setia di abad ini..*sila tepuk tangan..hahah..

Jangan hanya pandai tangkap dan curi gambar..Awak dah berjaya tangkap n curi hati Syaqira Liyana,Jadi awak diperintahkan menjaga hatinya untuk selamanya.*Ada bantahan??Jumpa depan-depan..:P

 Terima kasih atas segala masa yang awak curahkan pada saya,Wang Ringgit yang awak belanja untuk perut sy *pun boleh,Minyak kereta yang selalu ke sana kemari layan kerenah saya,pengorbanan awak,jasa baik awak,perhatian awak,kasih sayang awak,rasa rindu awak, kalau nak diucapkan terlalu byk..Awak hanya lihat kekurangan awak,tapi sebaliknya,awak terlalu bnyk kelebihan..:) Semoga Hubungan ini,akan terus kekal,sampai akhirat kelak..Amin..

kalau saya kata umur saya 17,awak 21 orang tetap caya,sebab saya nampak muda disamping awak,even kita sebaya,dan awk lhir lambat dari saya..haha :P nak juga perasan n poyo..Sy blaja jadi poyo dari awak.:P

p.s :tinggalkan komen anda En Buah Hati,
bila dah baca entry ni..
sekian harap maklum !!AMARAN ...


December 25, 2012

Blog Review - Sys Didie

 Tekan Header diatas Untuk ke blog Beliau

 Kali ni sya maw review blog dari sys didiey..Sys ni supporter terhebat,deboom dalam blog chot91 ni..Mesra macam sya gak..kan sys??Sedia dah sys??Mohon tabah yer,sya ni jujur skit..Ok start dengan header..Jujur sya tak berapa berkenan..Byk sangat warna untuk header tu..Blog sys dah lawa,tpi header tu,ada warna hijau,warna merah..Tagline "Blog Peribadi & Perkongsian tu" lebih menonjol dari ayat "The Diary Of Didiey"..tu pada mata kasar sya laa..

Blog sys ada shoutbox,Itu sya suka,cz boleh gosip-gosip n tinggalkan jejak..Blogger yang terjah blog sys pun boleh tinggalkan jejak n follow back..Tapi sya tak suka dengan warna shoutbox sys tu..Terang sangat & mcm lari dari tema blog sys yg warna unggu comel tu..Doodle shout tu pun,sngt tk kena dengan blog sys..Hijaunya~~..*Maaf yer sys..

Sya cadangan kan,button "home","Muka Buku" ... tu,lebih cantik kalau sys letak di bawah header,tak pun dalam sidebar..Baru nampak tersusun..Xmaw la letak kt blah kiri,nampak sama nek plak macam header..boleh tak sys?Sidebar sys cantik,tersusun dengan kemas..Perfect !! ada yang patut di buat scroll bar untuk sidebar,sys buat..Jadi nampak tersusun dan tak serabut mata..

Ehh lupa,blog sys load dengan lajunya..Bercakap mengenai font,font clear,jelas untuk dibaca..Cara penulisan sys,tersendiri dan buatkan blogger yang terjah blog sys rasa rapat dengan penulisan sys..Jujur sya suka baca penulisan sys..Widget follower yang dipakai juga Sangat bagus..Sys tak pakai button follower yang ala2 tumblr tu..So senang,sape yang follow sys,tahu,dia follower sys yang ke berapa..Terbaik..Over All ok..so sya rate blog sys 3.5/5.00..

Hari ni sya terlebih rajin,Jadi sya hadiahkan sys shout n header untuk sys..Kalau suka boleh ambil..PEACE !

Shout Box.. :)




Header..Sys click dulu gambar ni,Then Right click + save image as.. saiz 800x150
Kalau terus right click kat gambar,gambar jadi kecil..Peace..

Kalau sys terasa hati dengan review ni,mohon dimaafkan yer..Header n shout tu sya terlebih rajin nak wat n hadiahkan pada sys kalau tak lawa,mohon dimaafkan..:)





 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome