January 29, 2013

Buah Tangan Dari Blogger Dedeq


Lama tinggalkan blog atas sebab urusan dan masa yang mencemburui untuk beware,komen,follow back blog and Update entry..:) Now ada sedikit masa yang terluang ni,cuba manfaat sebaiknya dengan menulis entry pendek..First of All,sya nak ucap THANK A LOT pada blogger DEDEQ sebab susah-susah beri buah tangan dari ganu ni..serius sya suka sangat..:)


Wah nampak classic sya edit *Pang,poyo

Gua tak ada member dari ganu,seyes cakap,*Perh otai,so bila sya dapat surat n bersetem dari ganu,rasa macam terkejut..nasib kat belakang sampul tu ada nama "Dedeq" so taw la,kenalan blogger..Nak tahu dapat apa?.....jeng3 *xpayah nk kejutan sangat laa~~

 Ni har,dah nama pun ganu,so kompem2 la penyu

Kepelikkan di sini,sejak bila penyu ada warna pink? hehe kalau penyu ni ada macam2 warna ,& boleh bela,kompem2 sya bela penyu yang berwarna oren *Ok,jauh dah berangan..Seriusly sya suka keychain ni,comel aw..sangat comel..dah macam belaan plak sya rasa,nasib tak hidup jer..So,sya ada,kau hado? wahh kemain..Jumpa lagi di next entry..tata

January 24, 2013

Bahagia itu wujud,Kalau saling memahami :)


Entry kali ni keluhan dan luahan hati sya..sangat panjang..Kalau tak suka,boleh click button (x) hujung blah kanan anda yer :) Yang nak baca silakan..Rasa lega bila dah luahkan melalui penulisan..:)


  Ini semua poyo..Gua tak seayu macam dalam gambar tu,tapi gua berangin2 n emo bai..xcaya?terpulangla~~

Akhir tahun 2012 dan permulaan tahun 2013 ni,terlalu banyak perkara indah,dan rezeki datang pada sya..Sya syukur sangat..#TAPI hubungan sya dengan si dia plak agak dingin lepas masuk 2013 ni..  benda kecik nak gaduh,salah cakap sikit,sya emo,xlayan,sya sentap,pantang salah sikit,mesti dingin..Bahagia tu kejab jer la kata orang tu,sox tu gaduh..haisshh myb sebab dah 3 thun lebih,tu len mcm skit.haha

Kalau perasaan,kat blog ni,kat random pic,mana ada gambar diri dia lagi,semalam dah kena tanya dengan en abang..siap dapat soalan cepu emas "Dah jumpa penganti sy ke" wahh kemain soalan ni..grr..hakikatnya tak break pun,cume msj tu,mcm nk xnak jerkk,dari 2 pihak..tu jer pun..huhu lagi pun memang sya nk dia tegur pun pasl benda ni,biar sya nmpk,dia care lagi hubungan ni..hari tu punya pasal laa,sya begang gila,kite pujuk jual mahal sangat,kan dah mendapat :P..#Maaf Awak..

 Mungkin sebab faktor umur kami yang sebaya,dan anak sulung dalam keluarga,jadi setiap masalah yang datang,kami dapat setelkan dengan baik.. #Think Anak sulungkan selalu mengalah..Ecewah

Semalam,berakhirla semuanya,luahkan apa yang tak puas hati,cakap apa yang dah lama terpendam,lega gila..dia cakap sya ni "Berangin,a.k.a EMO" what? sya senyum lgi,kalau dekat dah tarikkk hidung dia..haha,sebenrnya sya suka,kalau dia n sya luahkan,xpayh nk memndam sangat,nanti lgi trk..N fact,sya baru tahu,  En Abg penstalker termanis,suka usha tweet sya..perhh,siap hafal ayat dlm twttr sya..*Padan muka ko sya.

Perkara paling rasa macam budak2 bila dia kata "Kita kosong2 ok" haha #Rasa comel plak ayat dia ni..Jadi mula la baik balik,siap wat azam,tahun ni,masing2 akan cuba buat banyak perkara bahagia mcm tahun 2012,xmaw byk pahit,dan kecewa..Lagi pun,dulu xpernh gaduh r,selalu ketawa n byk manis,tahun ni len skit..sya yg slp,cpt menyentap jer keje ehh,nsb En Buah Hati ni penyabar tahap dewa r gak..*Maafkan saya awak..:p

 Renungan Kita Bersama :)

 Dalam keadaan macam ni,sya syukur sangat,sebab sya taw gak,sikap sya ni macam mna ngn dia..Sya cakp ngn dia,xblh ker,kalau kita jadi mcm mak ayah kita,gaduh ker,apa ke,tak de cerai berai,always bersama jerr...Itu yg sya mahukan..lebih2 lagi....

 en buah hati sya ni,cinta pertama sya..Gila! mna mgkn senang2 nk lupakan kalau tetttt,*minta jauhkan.Lagi pun,sya cinta ke2 dia,merangkap perempuan kedua yg pernh berpsgn dgn dia la..*See,macam mna 2 2 tak setia bagai nk rak *Pangg~~

sya dengan dia,dalam proses kenal mengenal lagi,saling memahami dan mendalami antara satu sama lain,even dah 3 thun lebih together-ii..  sya xharap lebih pun dlm hubungan ni,cukupla impian sya dan dia,jadikan hubungan ni halal dan kekal bahagia hingga akhirat kelak.Amin bersyukur,sebab dapat lelaki yg tahan kerenah emo n berangin sya ni..:) Terima kasih awak..:)

Dalam keadaan dingin macam ari tu pun,ada je yg cuba nak jadi batu api dalam hubungan sya..hebatnya lahai.. sya yakin,dan percaya,kalau kita tetap yakin,dia jodoh kita,kita doa,tawakal,serta niat baik,Allah akan tolong kita..Bukan mudah nak leraikan sesuatu hubungan tu..Takkan wujud ucapkan pu**s tu dri mulut masing2..kami berdua cuba elakkan dari sembur menyembur..#eh pernah ker?nope2.. 

~TAMAT SUDAH,THANK PADA YANG MEMBACA *ehh ada ke yg baca blog ni?   ~

January 23, 2013

Doodle Khas Untuk Nied

Khas untuk nied..
sya baru lagi dalam mendoodle ni,kalau tak kemas,harap dimaafkan..:) 
Hope nied suka..:) 
Terus menerus n always support blog chot91 ok..:) Big Thank dari sya 



Lagi satu minggu keputusan  pinangan dari UITM,
sya harap dapat UITM area selatan
kalau dapat UITM area selatan,*Puncak alam,Shah Alam
boleh laa sya tolak tawaran dari UUM..Pray for me..:) Tata

January 22, 2013

Bukti Kata Maaf

 Mohon jangan muntah baca text ni..

Bila sya baca text ni,rasa #Gila jiwang...Terasa rindu dengan buah hati,tu yang create doodle bawah ni..lagi pun,ari lepas ada gaduh sikit ngn buah hati..benda kecik jer,sya yang gedik2 pergi besarkan..dah sentap buah hati tu kan..Jadi bagi membuktikan kesungguhan sya meminta maaf pada dia,*dah 3 hari baik kut, sya hadiahkan doodle tu pada dia:)


 Masih belajar lagi mendoodle -Cubaan ke4

Hargai orang yang hargai kita..Even dia pernah buat salah juga,tolong ingat satu perkara baik yang pernah dia wat untuk kita..Mesti hilang segala sakit hati dalam hati tu *Try laa~~ Nk buktikan sebenarnya tak susah,yang penting apa kita wat tu ikhlas..Ok stop..entry ni entry jiwang..tak blh lebih2..jumpa di next entry..

SINCERELY : SYA CHOT


Iklan : Sya pemenang segmen : 1ST GA, SAPE NAK LIMITED EDITION ALBUM SHAHIR? .. Sya dapat Album Shahir bersama Tandatangan shahir..WOWW!! syukur Alhamdulillah..:)

January 21, 2013

3 Petanda Orang Paling Jujur



Wah rasa seronok lepas belajar mendoodle..:) Cubaan ketiga..Sya rasa yang ni ok la sikit,berbanding cubaan pertama,kedua dulu..:)Sedang asyik sya twet,sya terjumpa la perkataan di atas..Sharing is caring orang katakan,
jadi agaknya kita tergolong dari Orang yang paling jujur tak? :) 

p/s : Sekali kita sebut "Astaghfirullahalazim", Allah SWT akan hilangkan satu TITIK HITAM dalam hati kita..Mudahnya nk sucikan hati :)

RENUNG-RENUNGKAN,DAN SELAMAT BERAMAL..

Sama-samalah kita muhasabah diri..
Berubah kearah kebaikan secara sedikit-sedikit lebih baik, Dari langsung xpernah berubah untuk kearah jalan tersebut ..Renung Bersama


January 20, 2013

Hargai Kawan & Cinta Juga.

 Berjaga-jaga bila berbicara..Ramai yang memerhati

Bercinta janganlah mengikut nafsu semata-mata,Bila senang kawan dilupakan,bila susah baru nak terhegeh-hegeh cari kawan.. Kadang manusia ni,bila dah seronok,kawan semua di lupakan,dah tu perintah Allah juga di lupakan..Sekali Allah dah rentap,Baru la masa tu nak ingat kawan,sejadah,Allah..#Lumrah

Dan perkara yang paling sya tak suka bila kawan dah punya cinta,kawan lama mereka dilupakan..Most of people akan berubah..tolong la ingat,kawan ni penting..Tapi kalau kawan yang makan kawan tu,buang jer laa~~ Ramai kawan sya macam ni,bila ajak gathering each other,menolak,tapi kalau bf/gf ajak date,nak pula..*Mohon ada yang terasa

 Ingat mengingati antara satu sama lain..

Kalau anda rasa,anda boleh hidup berdua sahaja dengan pasangan anda,tanpa memerlukan kawan,go on..sya pun,bukan manusia yang hadap ada kawan macam ni :) Kalau kita boleh simpan aib orang,percayalah Allah akan bantu simpan aib kita..Hidup ini adil,Tak kejam..#Percayalah so tolong jangan menghina ciptaan Allah ni.

Pengalaman lepas membuat kita semakin lama semakin matang,semakin lama semakin thu membezakan mana kawan,mana lawan..So kalau ada yang terasa tu,mohon anda berubah..:D sya sentiasa mendoakan kesahteraan kawan sya.Nk ckp blkang,silakan..sikit tak terkesan dalam hati..:) Allah maha mengetahui.

Cubaan kedua melukis doodle.. sya masih belajar lagi..:) kalau ada yang terguris hati ngn entry ni,maafkan sya..Niat sya nak berkongsi,dan muhasabah diri sendiri juga.:)Jumpa lagi di next entry.

January 17, 2013

Melakar Impian


 Diploma IT (Programming) [Done]
 Dean's List In Diploma [Done]
 First Convokesyen [Done]
 Degree In ....
 Dean's List In Degree
 Muet Band 4 / 5 Or maybe 6 ? :)
 Lecture ( One Day,I will !! )
 Futher Master,PHD maybe..Insya Allah
 Dream House Bangalore
 Good Muslimah
 BMW X6 / Honda Accord / Suzuki Swift
  Sending Me :P My lovely Parent Umrah & haji using my money
 Travel around the world 
 Married 
Good Husband
 Have A good Son And Daughter
 A Happy Family

   Senyumlah walaupun ia pahit..*Gambar tidak ada kena mengena..ahakk :)


Rasa macam nak senaraikan impian sya plak saat ni..Mana la tahu,nanti dah tua-tua boleh check balik..:P Dapat ke tak sya tunaikan semua impian ni kan..Ini apa yang ada dalam kepala sya sekarang la,lepas 5,6 tahun mesti bertambah-tambah la impian sya ni..

Sya susun impian sya mengikut urutan..Ce tengok kawen tu bawah-bawah sekali..sya tak maw pk nak kawen awal,sebab sya rasa banyak yang sya kena buat untuk balas jasa parent.Sya pun tak sanggup nak lepaskan family awal2 ikut husband..ecewah..*Pang Tapi kalau dah jodoh awal,sya tak mampu la menolak takdir..Kita merancang,Allah tentukan.Betul? so sape yang bakal jadi husband sya kelak,mohon sabar n jangan gelojoh..*hahaha..



January 16, 2013

Random Entry..Doodle,Buah Hati

As salam reader...Dalam keadaan sya yang tak berapa nak sihat,dengan datangnya masalah..Dah tu dengan nak kena setelkan borang UUM tu la,ni laa..dapat plak tahu,kat UUM tu koko ari sabtu,lagi serabut..dengan nk daftar khursus koko nak ambik apa.Agaknya,dalam sebulan,mesti sya susah nak balik negeri sembilan..Ayah kata,ayah doakan sya dapat UITM dekat area selatan ni jer..sya pun mengharap perkara yang sama.biar la dekat ngn family.cukup dulu 3 tahun kat pulau pinang,xkan lepas ni kedah plak..Buntu gila,otak dah jem..Lepas tu Hilang segala kudrat sya,bila yang sorang tu~~ TOLONG !!

Cubaan pertama,Sila gelakkan..hahaha..hodoh gila dah sya tengok gambar  ni..

Dari sya duk tangisi perkara yang lepas,fikir masalah,dan kuarkan air mata sendiri,lebih baik sya buat benda yang makan masa yang lama macam wat doodle ni..sekurang2nya,dalam kepala pk doodle,bukan pk masalah..Pada insan yang sya close tu,sya nak awak tahu,Saya X ada kekuatan,nak pegang handphone,& taip "saya rindu dekat awak" :) Bila saya taip,saya padamkan balik..Awk xkan paham perasaan ni :)

Cubaan kedua,baru jadi doodle,berserta quote dari sya sendiri

Kadang dengan senyuman boleh bagi bahagia pada orang lain,kadang dengan senyuman juga,boleh tutup segala duka dalam hati..Even pedih,tapi demi orang sekeliling,dan mencari kekuatan sendiri,kita terpaksa lakukan.. Ok stop,lepas ni kalau sya rajin,nk melukis doodle lagi..

Sya tunggu perkhabaran baik dari awak....sya tak kuat nak dengar suara awak,sebab sya tahu,sya pasti akan menangis..saya doakan awak sht sentiasa.


video

Bertambah-tambah rindu dekat buah hati sendiri bila tengok video ni..kalau laa.......

"saya tak nak hubungan kita sampai kat sini sahaja..boleh pergi jauh,boleh pergi kesatu tahap lagi,yang halal dan baik untuk kita.." terngiang2 ayat ni di telinga saya,lepas tengok video ni..dan ayat ni "hope awak blh terima saya seadanya ye?" saya terima awak apa adanya..saya minta maaf :)





 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome