January 3, 2013

UUM,Langkah Baru Kejayaan Ku


 Tanpa mereka,Sya xkan mampu sampai ke tahap ini..

2013 bermula dengan tahun yang penuh kejayaan dan warna-warni dalam hidup sya..Alhamdulillah,Apa yang sya impikan akhirnya sya dapat..Sya check UPSI hari tu,nama sya tak naik..Agak sedih sya x dipanggil untuk temuduga pelajaran..So kompem2 la sya xdapat sambung upsi kan?,tapi kesedihan sya xlama 2 hari je,tiba-tiba hari ni di ganti dengan berita yang sangat gembira..

 Tahniah,Anda berjaya Ke UUM

Segala usaha,doa,dan tawakal akhirnya sya temui juga kemanisannya..Allah itu maha adil..Mulanya sya takut nak check jawapan UUM ni,mana xnya kat UPSI dapat berita "Dukacita dimaklumkan anda tidak berjaya" luruh jantng rasanya bila baca ayat ni.Sekali bila dah buka lawan web uum,dengan segala kekuatan Akhirnya, Sedih sya diganti dengan kemanisan,Sya dapat tawaran sambung belajar di UNIVERSITI UTARA MALAYSIA dalam kos SARJANA MUDA SAINS EKONOMI DENGAN KEPUJIAN..

 Biar riak wajah mengambarkan,rasa dalam hati ini..

Sya menagis kesyukuran,Umi menangis kegembiraan bila dapat berita tentang ni..Sya simpan impian nak sambung ekonomi dari F4 lagi,tpi Dip sya sangkut IT (Programming)..Sya xsangka,Kejayaan berpihak pada sya lagi..Semua orang boleh berubah..Belum tentu masa silamnya kelam,Masa depannya kelam juga kan? Moga tahun ni,bawa berjuta kejayaan dalam hidup sya,dan semoga urusan sya dipermudahkan segalanya..Insya Allah Amin..

Respon bila ayah dapat tahu sya dapat UUM : Jauhnyaa~~ laa sangkut dekat utara lagi..semua nak pergi ke utara..* tepuk dahi hehe

82 comments:

azifah yazid said...

tahniah awak :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

tahniah ye=)

Sya Chot .. said...

azifah yazid : hee..thank dear..

Sya Chot .. said...

NORSHAHFEZA HAMSAN : thank kawan..hehehe..:)

Eyka Atma said...

Tahniah sya .. hehe.. tkpela, jdoh ang kuat sbelah utara,, kekeke :D

Gadis Typewriter said...

alhmdulillah...semoga mendapat apa y dihajati ^^

Sya Chot .. said...

Eyka Atma : THNK ieka..hahah..hamboi3..kemain..jodoh blja utara tk pe,jodoh laki kena org selatan gak..tak dulik..hahaha :P

Sya Chot .. said...

Gadis Typewriter : Alhmdulillah..Insya Allah.thnk..

syafiqakarim said...

tahniah ye
da bjaya jgn lupa kiteeee
sobsss.

Sya Chot .. said...

@syafiqakarim : alaa namoh la kata mcm tu..hee..insya Allah akan di ingat..:)

Hanna Nabiella said...

thniah sys ! wahh best nye dpt masuk U :D

Sya Chot .. said...

thnk yer..sape tak suka dapt msk uni kn?? :)

nur syariza Natasya said...

tahniah chot..rezeki chot ada kat mana2 punya la, x dpt upsi dpt uum. ^^

taty nadiah said...

tahniah, eh, sama la betday kita.

Sya Chot .. said...

Thank dear. (= 2 la,sdh dganti dgn gmbira. Xdpt upsi dpt uum plak..he

Sya Chot .. said...

Taty nadia : thank. Betday 2 birthday ke?? Ow realy?? He

Iqa Syafiqa said...

bestnyer !! ^^ thniah ^^

dayteenlea said...

tahniah
saya ad kawan staff kt sane
nanti say suh die jage awak lehehehe

Sya Chot .. said...

Iqa Syafiqa : best sangat..hee

Sya Chot .. said...

dayteenlea : hehe thnk..jaga saya?xperlu la..hehe

Michelle Hopell said...

dulu kita pun ada tawaran uum tp tak pegi..hehe.
btw,tahniah awak.study leklok :)

Sya Chot .. said...

@Michelle Hopellohh really?? kalau awak blja sana,mungkin kte dh bersua..ehehe :)

hnahdy said...

tahniah :) upsi xdapat uum menanti :)

Sya Chot .. said...

@hnahdytu la..syukur alhamdulillah..:)

Ayie Abas said...

tahniat chot...semua berkat usaha awk dan doa kaum keluarga... :)

Sya Chot .. said...

@Ayie AbasThnk ayie..:) Alhamdulillah..doa mereka yang bawa sya ke sana..:)

Cikgu Ma said...

tahniah,,,moga terus kuat melangkah mencapai kajayaan ^_^

Reiko Masashi said...

waahhh..tahniah di ucapkan :)
truskan usaha! sy blum ada keinginan utk smbng deg lg..huhu

Sya Chot .. said...

@Cikgu Mathnk cikgu ma..insya Allah,akan selalu kuat demi mengejar cita2 dan ilmu..:) Amin

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi TERIMA KASIH YER..Insya Allah,Akan terus melangkah demi kejyaan..:) Amin

faiq said...

UUM masuk utan sikit..tp bgus utk pelajaran..hehee..tahniah2...troskn usaha

Sya Chot .. said...

@faiq hehe,nak wat cm mna..rezeki ke situ plak..hee Trme kasih..:) Insya Allah,akan trs berusaha..

Cik Tanpa Nama said...

waaahhh tahniah sis! nak jadi mcm sis jugak..huhu
perlepasan plkn? cne nak buat tu..

Cik Mun said...

tahniahhh..
wah mun bangga ngan chot..

cik sweety said...

tahniah wak ! :D

Sya Chot .. said...

@Cik Tanpa Namachot harap,awk lbh bek n bgs dr chot. Plpasn plkn??he dlu tme plkn 2mggu 2 sys asyk skt,dmam,png kpla..lpas 2 g mdcl,thn ckp kt doc 2,blh x bg plpasn.haha doc 2 laki,memg ayt hbsla.he

Sya Chot .. said...

@Cik Mun Tak ada apa yg nk dbnggaknla mun.hehe thank dear

Sya Chot .. said...

@cik sweety thanb yer :-)

Nadia Johari said...

budk uum ke..bru msuk atau dh lme msuk..nad pun student uum..bru hbis convo buln 10 aritu..hehe..=)

Annyss Aleeya said...

tahniah.

Cik Gee said...

tahniah! sy baru abes! heheh!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tahniah dik. belajar betoi2 na :)

p/s : thanks ye.. akak jemput punya akak kawen nanti. kalau tak datang siap ye.. hehe

trah zain said...

cngrats awak (^___^)
2nd sis sy pun ada kat UUM

Sya Chot .. said...

@Nadia Joharibaru jer nak masuk bulan 2 nanti..:) dapt smbung dekat sne..:)

Sya Chot .. said...

@Annyss Aleeya Terima kasih yer..:)

Sya Chot .. said...

@Cik Gee pelajar lepasan uum la ni..hehe..:) thnk yer..

Sya Chot .. said...

@Nurul Husna Mohd Hassan trme kasih kak..hehe.. ok,bereh..akan blja btl2..:)

p/s : hehe,tu la,chot kalau blh pun nk g laa~~ hee,xpernh berjalan sampai ke jerantut tu kak..iNSYA Allah akan cube utk sampai..hee

Sya Chot .. said...

@trah zain ohh really ? ambik kos apa laa tu yer??hee

yana aina said...

tahniah ^^

Sya Chot .. said...

@yana aina thank yer..:)

Jna marcello said...

Wahh~!!
congrattssss awk..
and all the best for uuuuuuuuuu

Sya Chot .. said...

@Jna marcello thnk yer awak..:)

Mimie Najib said...

tahniah syg..hihihi.. Allah Maha Adil.. Dia tak kan bagi kita kecewa.. :)

Sya Chot .. said...

@Mimie Najib thnk sys mimie..:) btul,Allah tu maha adil..segala usaha,pasti akan dibalas dgn kejayaan..Alhamdulillah..:)

-meeSUPERGIRL- said...

alhamdulillah .. tahniah :)

Sya Chot .. said...

@-meeSUPERGIRL- Alhamdulillah. Thank ye :-)

Cik Wieda said...

tahniah kak chot :)

farah.fauzi said...

tahniah kak.. semoga berjaya.. :)

Irna ahmad said...

Tahniah :)

Cik Syida said...

tahniah.. :D

Sya Chot .. said...

@Cik Wieda terima kasih adik wieda..blja rajin2 aw..:)

Sya Chot .. said...

@farah.fauzi thank dear..Amin..akak doakan adik berjaya juga..:)

Sya Chot .. said...

@Irna ahmad thank dear..:)

Sya Chot .. said...

@Cik Syida thank syida..:)

~didiey~ said...

tahniah chot!!! really proud of u..
good luck tau! economy mencabar, tapi quite interesting :)

Nurhanisah (Anis Artslife) said...

tahniah ira...Allah itu Maha Adil kan...walaupun bukan sekarang kita tak dapat apa yang d'inginkan, tetapi mungkin akan datang akan dapat...tahniah kawan!!.. :)

Sya Chot .. said...

@~didiey~nak senang,xada yg mudah kan sys?? :) kena usaha gak..xbpe tkut sgt dgn kos ni,sbb dri f4 n f5 mnt eko,mak dulu pun degree eko. I. Allah, Allah akan bantu.. Amin. Kena yakin blh buat..! He

Sya Chot .. said...

@Nurhanisah (Anis Artslife) thnk yer anis..Betul,Allah tu maha adil..xdpt skunk,nanti dapat tauhn depan..:) Insya Allah,moga kejayaan milik kita..Amin..thnk yer..

Cik Yaya said...

Alhmdulillah..thniah..
stdy sunggh2 ok..! ^,^

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wah, tahniah akak ! Alhamdulillah. :D Fiqah tumpang gembira sikit xD heheee..

Sya Chot .. said...

@Cik Yaya Thank dear..Alhmdullilah..bereh..akan study dengan tekun..Amin..

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah thnk dik..:) ALHAMDULILLAH..:) adik blja rjin2 aw..hee

Nurulee said...

Congrats & All the best.

Sya Chot .. said...

@Nurulee thnk dik..:) Amin..

miss niedNied said...

tahniah sya dapat cont stdy. semoga berjaya dgn cemerlang oke :)

~fighting!! :D

Sya Chot .. said...

@miss niedNiedthank nied.. Syukur Alhamdulillah. (= ok Fighting!! He

.::: Princess MOMOY :::. said...

tahniah dear chot
Allah sentiasa bersama orang yang bersabar =)

Sya Chot .. said...

.::: Princess MOMOY :::. : Thnk momoy..Betul..setiap sabar yg kte hadirkan,Allah akan gantikan dngn kemanisan..:)

Azwar Syuhada said...

Tahniah kak Chot . Lepas ni jadi orang utara no.. hehehe.. :)

Degree kan ?? =D

Sya Chot .. said...

@Azwar Syuhada Dulu 3 tahun jadi orang utara,lps ni lagi 3,4, tahun jadi org utara..lama2 fasih sungguh ckp utagha..hee..

yup dear,degree.:)

Secrets of A Teenage Girl said...

wah wah! berita baik ni.. tahniah sya ;) nmpknya sya ada 2 bidang kemahiran lah nnt, IT dan ekonomi. :) Walaupun, mnyimpang dr yg sya minat, tp alhamdulillah akhirnya dpt jugak yg sya nk kan. I'm happy 4 u sya ;D

Sya bila daftar masuk UUM ni?

Sya Chot .. said...

@Secrets of A Teenage Girl Tahniah yer yana..:) Thu xper..dulu IT,lps ni ekonomi..Allah dah aturkan yg terbaik buat sya barangkali..Sabar sya diganti dengan kemanisan..:)Alhamdulillah.. Thank yer..:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome