March 15, 2013

Bila kekuatan berubah kepada kelemahan

Saat hati di uji, masalah datang bertubi-tubi, bila kejujuran yang di beri,langsung tidak dipercayai..

Aku yakin  pemilik dan rusuk kiri takkan pernah bertukar,dan akan bertemu pada saatnya

Tatkala hati seorang wanita yang dahulunya kuat,tiba-tiba lemah,inilah keputusan yang kadang kala dirinya terpaksa lakukan..semakin lama,semakin banyak halangan,dugaan sampaikan sya dah tak nampak jalan keluar dan punca setiap masalah ini berlaku..mungkin salah diri ini,mungkin manusia tu juga..tiada manusia yang tak pernah lakukan kesilapan..

Acap kali sya lakukan kesalahan,acap kali juga sya ungkapkan kata maaf..sampai bila sya harus lakukan perkara sebegini lagi?dan sampai bila,hati sya juga mampu menahan segala perkara yang menyakitkan?sya bukan manusia yang sentiasa kuat,even anda sentiasa ada di sisi sya..sya terlalu mementingkan sebuah perhubungan,dan perkenalan..

   Kenangan tak mudah luput dari ingatan..

Sya tak maw bermusuh dengan anda,sya xmaw kehilangan anda,sebab tu sya buat keputusan yang sya fikir relevan.Anda suruh sya berfikir secara rasional,dan ini keputusan sya..Jujur sya tak kuat,tapi sya yakin, lama kelamaan kita akan terima,dan tahu status "Sahabat" itu..sy tak menolak,kalau kita akan kembali semula seperti sekrang,cume kte perlukan ruang utk kenal masing2 lebih dalam lagi. #Pada pendapat saya

Anda pun tidak memutuskan apa-apa kata,sya pun dah tak tahu nak buat apa..kita ni mangsa keadaan,even sya tahu kita mangsa sekalipun,sya tetap tak mampu nk bertahan untuk selamanya..biar masa tentukan jalan kita.. 

Permata Yang Dicari,

March 9, 2013

luahan,keluhan,beban....

Lama tinggalakn penulisan di blog,untuk beware apatah lagi,memang agak susah la..but now,dah punya broadband baru,boleh la bergiat aktif balik #Kut , life sebagai student degree ni,kadang memenatkan,dan sejujurnya sya tak pernah pun nk apply UUM ni #Pengakuan Jujur, klw xsebab mak yg suruh,mmg kim salam la sya nk apply uni utara ni..sya tak mahu duk utara lagi,lagi pun waktu dip dulu dah dekat p.pinang,sya harap degree nanti dekat selatan la..tp dah rezeki di UUM......

 Hilang sudah senyuman dari bibir ini..

Sangat berbeza life time dip dan degree ni..Dan belajar pun tak fun macam dip dulu..dah la weekend pun kena kacau,tiada masa lapang.sampai bulan mei ada program ari jumaat.wt* Malam jer la masa untuk mentelaah,untuk buat asgment,kadang menitik juga air mata,bila ingat semua ni..survive kena sendiri di sini..dan hati sya memberontak nak keluar dari sini..Iyup, klw xsebab fikir mak ayah,memang dah lama sya lari..

Jiwa sya bukan dekat kedah sini,sya nak masuk ukm,itu impian yg sya nak sangat,tapi kenapa sya sangkut uum ni..tpi sya sedar,tak semua apa yang kita nak,kita dapat.bila sya cerita dekat kawan,kawan kata sya tak bersyukur dpt uni..orang tak faham apa yg sya rasa,alami dekat sini.even kawan,roomate baik,tapi ada 1 perkara yang suntik hati sya,buat jiwa sya xsuka disini..Maaf 

 Apply lain untuk intake sept,Mudah-mudahan sangkut..Amin

untuk degree intake sept,sya apply lain..upsi,uthm,ukm,dan upm menjadi pilihan sya.opss lupa usm juga..rindu pulau pinang..dan sya harap,salah satu uni sangkut,dan boleh la sya out dari sini..Amin.sya pun dah usulkan pada family,kalau boleh nak keluar dari sini..UUM bagus,sya yang tak bagus sebab masuk sini..Yup..kalau tak dapat,uni lain,sya akan usaha untuk tukar uni,or kalau dah tak dapat juga,sya akan belajar cara memaksa untuk terima hakikat,kedah tempat sya...): 
DOAKAN,sya terus kuat di sini,even jiwa tertinggal di Negeri Sembilan..DOAKAN intake bulan9 ini, UKM memilih sya sebagai studentnya..:) Bye



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome