September 20, 2013

Selamat Datang UTeM,Melaka,Selamat Tinggal UUM,Sintok

   Membajetkan diri itu penting..At Pantai Melaka Credit : Buah Hati

Wah lamanya cerita tertunggak dalam blog ni,nk update2,tapi mood malas datang lagi tebal dari mood rajin..So today,before tido,update la kejab.. Alhamdulillah, Allah telah tunjukkan sesuatu yang indah dan aturkan sesuatu yg baik untukku.

Sya memang berharap dapat keluar dari UUM,bukan xseronok kat sana,cuma jiwa sya bukan disana..Mungkin kos yang agak Killer dan penuh dengan pengiraan,membuatkan sya rasa tertekan. Faktor SANGAT jauh juga dari N.9,dan koko yg dijalankan pada hari sabtu juga,buatkan sya rasa,tiada masa untuk bersantai. #Maaf

 Telah berusaha sehabis baik,Syukur semua subjek yg di duduki lulus,walaupun x DEKAN.

Siapa yang nak sambung Bach Science Economy,mohon fikir banyak kali.Untuk subjek prinsip Ekonomi jer,nk cover chapter sampai 20++ , Akaun 10++..xmasuk g ngan Ekonomi Malaysia,Makro,mikro,pertengahan n blaa3 dia g..Bak kata lec sendiri, "Science Economy is the killer course at UUM,so xhairan jika student 3,4x gagal untuk lulus *WTFrog"..Syukurla pointer tu,cukup2 makan..:)

 Menitik air mata,bila dapat tawaran ini..

Jadi berbekalkan semangat,usaha,doa dan tawakal sya pun telah mendaftarkan diri untuk UPU intake sep 2013 ni,walaupun hakikatnya habis 1 sem sya di UUM dengan percuma :D mulanya nama sya x naik,tapi dengan semangat yang tinggi,sya buat rayuan..Check di UPU nama xnaik lagi "Dukacita", tapi bila pihak UTeM,Melaka call, suh tengok portal dia,ALHAMDULILLAH nama sya naik dan ditawarkan ijazah di UTeM..

 Kad lama, Kad baru.. Suka pakai nama Syaqira lagi,dari Liyana..

Alhamdulillah doa sya diMakbulkan oleh Allah..Sya dapat tawaran dari Universiti Teknikal Malaysia Melaka dalam Bidang Bach Science Computer (Software Development).. Relate dgn dip IT sya,dan berdekatan dengan rumah family sya N.9 :) Tempoh pengajian 3 tahun setengah,tapi lepas transfer kredit, Dalam 3 tahun,dah boleh grad jika tiada pape halangan..Insya Allah,doakan sya :)

  Kenangan manis yang akan di kenang sampai hari tua

Hanya sekeping kertas diatas, Itulah kenangan manis pernah sya perolehi..Tawaran dari UUM Bach Science EconomY, UPSI Bach Design Animation ,tawaran intake Feb 2013 dan terakhir UTeM Bach Science Computer (Software Development) Intake Sept 2013.

Syukur,perjalanan hidup sya sebaik dan seindah ini..Moga Allah permudahkan jalan sya mencari redhanya dalam menuntut ilmu,berjaya dunia dan akhirat,memperolehi segulung ijazah untuk keluarga tercinta,berkongsi Ilmu yang ada,dan bergelar seorang pensyarah pada masa hadapan..Insya Allah..Amin..

p/s : Menanti keputusan Biasiswa JPA.Mengharap Degree ini pun,masih lagi dibawah tajaan Biasiswa JPA,bukan hanya sewaktu Diploma sahaja menjadi anak Biasiswa JPA :) Doakan sya yer





 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome