June 24, 2016

Now You See Me 2 ..Thoorrbaiikk

 Kenang-Kenangan bersama Dave Franco.HaHa

Assalamualaikum.. Movie yang akan di review kali ni pula Now You See Me 2.. Sebab dari Now You See Me 1, sya tengok and dah falling love, rugi rasanya kalau tak sambung ke NYSM2 kan?.. Apa yang yang boleh sya katakan cerita ni, duit yang korang tabur untuk tengok cerita ni, SANGAT BERBALOI-BALOI.

Antara pelakon Now You See Me 2

Okay, rate yang boleh sya bagi untuk NYSM2 ni 9.5/10..Pada sya, jalan cerita yang perfect sebab ada suspen, aksi, funny, sweet memang perfect la senang cerita..Kalau NYSM sebelum ni pun, dah penuh dengan adegan magik yang awesome, yang NYSM2 ni sumpah lagi awesome.
Lelaki yang buat sya tak pejam mata tengok..Handsome..HuHu

Antara adegan yang buat sya falling love, MasA pass pass card time kena check badan dalam cerita ni..Part ni tak senang duduk sya dibuatnya dalam cinema, suspend ! takut kantoi .. Hebat cara diaorg pass2 card dari 1 kawan ke 1 kawan yang lain,dekat sini apa yang penting "Kerjasama" antara satu sama lain..HaHa Part lain plak, adegan dalam kapal terbang, time kena buang keluar dari kapal terbang..Part ni tersangat-sangat awesome..Apa yang jadi? Pada yang tak tengok lagi tu,Korang kena tengok !! serius seronok habis !

Ada sesiapa yang nak ajak untuk tengok kali ke2 pun, sya akan on..Sebab tak puas, tengok sekali jer..HeHe

June 23, 2016

Teenage Mutant Ninja Turtle,Okaylaa~~


Perfect, Cukup 4 kouta..HaHa

Okay,kali ni tergerak hati untuk berkongsi pengalaman sendiri menontoN cerita Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadow.Apa yang boleh aku kata dalam ayat pendek "Awesome" ...Dari TMNT aku follow, dan komik dia pun aku ada baca,jadi tak terkejut bila TMNT2 ni muncul watak2 baru..Macam pemain hoki ais dalam cerita ni..Phewitt

TMNT2 ni jenis ringan dan tak perlu serabut kepala, just Go to the cinema, sit properly, eat popcorn and enjoy! .Macam biasa, dah nama pun "Ninja" aksi lawan memang perlu ada, cuma tak sebanyak macam TMNT.. Compare to TMNT, TMNT2 pada aku lebih serius berbanding TMNT yang ada unsur2 funny and comel..TMNT2 ni boleh aku rumuskan sebagai hiburan lexlex yang straight forward and daebak.Overall yang boleh aku bagi untuk cerita ni 7.5/10..


Adik lelaki sebagai partner

Kalau balik seremban..port wajib tengok movie,of course Palm Mall. Ni je tempat.yang aku rasa,boleh terima and best,lagi satu MBO Terminal 2.. Kalau terminal 1,memang reject awal2,xminat..Jusco semban2 jauh sikit and selalu jem jadi malas nak ke sana.Kali ni, sebab tak de geng, bawak pakwe a.k.a hero keluarga adik sendiri,teman.Tengok TMNT2 ni dah lama, so kasi throwback sikit pandangan sendiri cerita ini.Jumpa lagi..

Another day,Another blessing..Bubye




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome